mugen 1 981 Opublikowano 17 września 2024 Opublikowano 17 września 2024 Szkoda, no ale jednak zbierali na to hajs na Patreonie, więc ta fanowskość projektu to tak pół na pół. Cytuj
Bartolinsky 1 802 Opublikowano 17 września 2024 Opublikowano 17 września 2024 (edytowane) 5 godzin temu, Bzduras napisał(a): No i chuj, no i cześć. Ta notka jest od studio Taka, a trailer Pupciaka był od studio Eclipse. Aż chce się rzucić - To który c0rwa jest synem kogo? xd Z Eclipse to pół roku temu szybki risercz robiłem i było mnóstw opinii, że to gówno studio ze scam praktyką. Zapowiadają projekty i ich nie kończą, a hajs z patreona płynie. Tak więc ja w ogóle nie liczę na jakieś filmy od nich. Z kolei Taka Studio jeszcze ma jakieś filmiki na kanale yt i zajmowali się chyba tworzeniem motion mangi - Generalnie fani Berserka jak zawsze pod górkę Edytowane 17 września 2024 przez Bartolinsky Cytuj
Pupcio 18 740 Opublikowano 17 września 2024 Opublikowano 17 września 2024 Musimy mieć przejebane, to zgodne z lore berserka Cytuj
Bzduras 12 803 Opublikowano 17 września 2024 Opublikowano 17 września 2024 4 godziny temu, Bartolinsky napisał(a): Ta notka jest od studio Taka, a trailer Pupciaka był od studio Eclipse. Aż chce się rzucić - To który c0rwa jest synem kogo? xd Z Eclipse to pół roku temu szybki risercz robiłem i było mnóstw opinii, że to gówno studio ze scam praktyką. Zapowiadają projekty i ich nie kończą, a hajs z patreona płynie. Tak więc ja w ogóle nie liczę na jakieś filmy od nich. Z kolei Taka Studio jeszcze ma jakieś filmiki na kanale yt i zajmowali się chyba tworzeniem motion mangi - Generalnie fani Berserka jak zawsze pod górkę Kurde, masz rację. Studio Eclypse robi to anime i na razie tylko dostali oświadczeniem, że nie mają autoryzacji na wykorzystanie Berserka, natomiast Studio Taka robiło tę motion mangę i zawiesili to od razu. Faktycznie pogubić się w tym można jak się śledzi od czasu do czasu Cytuj
Soban 4 108 Opublikowano 2 listopada 2024 Opublikowano 2 listopada 2024 Jest nowy chapter i chyba za tydzien ma byc kolejny. Fajnie, że robią world building i w końcu jakiś chapter od nowej ekipy z toną dialogów, ale no niech oni zepną dupy i zaczną chociaż to wydawać z raz na miesiąc zwłaszcza, że nie robi tego jedna osoba akutalnie. Rysunki kapitalne, ale jestem w stanie poswiecic realistyczne detale drugiej brody nowego szefa kushan w zamian za pchanie fabuły do przodu. Cytuj
Pupcio 18 740 Opublikowano 2 listopada 2024 Opublikowano 2 listopada 2024 To jest dalej ten 42 tom czy lecą już 43? Ja w te święta dokupuje ostatnie 5 tomików i robie ostatni gwiazdkowy maraton z berserkiem Cytuj
Soban 4 108 Opublikowano 2 listopada 2024 Opublikowano 2 listopada 2024 uj go wie, bo widze na mangarden, że 42 jest pre-order ale bez daty premiery nawet. Musze 41 dokupic, bo chyba w nim konczy sie run Miury. Cytuj
Mejm 15 401 Opublikowano 3 listopada 2024 Opublikowano 3 listopada 2024 W dniu 2.11.2024 o 11:34, Pupcio napisał(a): To jest dalej ten 42 tom czy lecą już 43? Ja w te święta dokupuje ostatnie 5 tomików i robie ostatni gwiazdkowy maraton z berserkiem Na czym skonczyles czytanie? Cytuj
Pupcio 18 740 Opublikowano 3 listopada 2024 Opublikowano 3 listopada 2024 31 tom Spoiler szukali chyba statku żeby wydostać się z miasta ale walczyli z tym szefem kushanów co wyglądał jak chmura burzowa chyba, jakaś bitka na statku była potem. Musze sobie przypomnieć ostatnie 2 tomiki bo już sam nie pamiętam jak to dokładnie było xD 1 Cytuj
Mejm 15 401 Opublikowano 3 listopada 2024 Opublikowano 3 listopada 2024 No to jeszcze troche i Spoiler lodka. Cytuj
Soban 4 108 Opublikowano 7 listopada 2024 Opublikowano 7 listopada 2024 Na 41 tomie konczy sie rysowanie Miury, wiec mozna powiedziec, ze 1-41 to og seria. Cytuj
Pupcio 18 740 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 No i "oryginalne" 41 tomów za mną minęło prawie 10 lat od kiedy zacząłem czytać i zbierać polskie wydanie a z 12 od kiedy poznałem berserka przy okazji obejrzenia pierwszego anime. Kawał historii i musze powiedzieć że się lekko wzruszyłem czytając te ostatnie chaptery wiedząc że już nigdy nie będzie mi dane ujrzeć nic od pana Miury. Chłop stworzył niesamowite dzieło i nawet jeśli nie zdążył go skończyć to oglądanie każdego rysunku było warte żeby zacząć czytać berserka. Kruci I powiedzcie mi jak to w końcu będzie z kontynuowaniem historii. Widzę że na necie jest 12+ chapterów więc co już oficjalnie potwierdzone że jadą dalej? W sumie moje jedynie zastrzeżenie że po tylu latach a tutaj dalej nie widać żeby ta historia zmierzała do jakiegoś finału xD tak właściwie to po wydarzeniach z ostatnich 10 tomów mam wrażenie że chłop zrobił drugie zaćmienie i końca nie widać. wiadomo Spoiler w końcu dotarli na wyspe, casca wyleczona, falconia założona ale było też dużo lania wody imo cały ten arc na łódce to była taka zapchajdziura. oczywiście bardzo fajna jak to w berserku ale mało co tam służyło żeby pchnąć historie do przodu Cytuj
Mejm 15 401 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 Moim zdaniem zakonczenie 41 mogloby byc idealnym odcieciem razem z koncem miury. Wiadomo, ze historia nadal ma duzy potencjal, ale gdyby sie uparli to mieli idealny moment na finisz. Spoiler Casca wyleczona, guts zluzowal z zemsta i dorobil sie rodziny, grifith z klatwa dziecka swojego wroga. Zastanawiam sie co mu zajmowalo tyle czasu w rysowaniu tego. Przywiazanie do szczegolow czy przepier.dalal czas na forumku. Cytuj
Pupcio 18 740 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 No też miałem takie myśli że od biedy takie zakończenie bym zaakceptował chociaż urwało się w goty momencie Cytuj
Pupcio 18 740 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 Nadrobiłem te nowe chaptery i nie jest źle ale od razu czuć że to nie Miura ale jest to poświęcenie na które jestem gotów, dużo się dzieje, aż ciężko nadążyć więc chyba chcą zrobić speedrun Cytuj
Pupcio 18 740 Opublikowano 29 grudnia 2024 Opublikowano 29 grudnia 2024 No nie jest to idealna sytuacja, ale chyba wole takie rushowanie niż rozciąganie w nieskończoność w momencie gdy nie powstaje to pod okiem oryginalnego twórcy Cytuj
Mejm 15 401 Opublikowano 29 grudnia 2024 Opublikowano 29 grudnia 2024 No historia to sobie niech trwa ile chca byle te czaptery wychodzily po lucku. Ale jak mniemam partia rozgrywa sie teraz na terenie grifina to zostaje juz chyba tylko wielka napier.dalanka. Cytuj
XM. 11 073 Opublikowano 29 grudnia 2024 Opublikowano 29 grudnia 2024 A vagabond ma ktoś w planach skończy czy tutaj twórca się wysral i robi jakaś inna mangę (swoją drogą gdzieś czytałem, że chyba też wyjebana na tych wózkach)? Cytuj
Jukka Sarasti 437 Opublikowano 29 grudnia 2024 Opublikowano 29 grudnia 2024 34 minuty temu, XM. napisał(a): A vagabond ma ktoś w planach skończy czy tutaj twórca się wysral i robi jakaś inna mangę (swoją drogą gdzieś czytałem, że chyba też wyjebana na tych wózkach)? Akurat w tym roku po dłuższej przerwie wrócił do kontynuowania "Real", więc może jeszcze 5 lat i dokończy też "Vagabond" Cytuj
Pupcio 18 740 Opublikowano 29 grudnia 2024 Opublikowano 29 grudnia 2024 Wydają u nas tego vagabonda? Kiedyś zacząłem ale zostawiłem go sobie na mroczne czasy jak się skończą dobre czasy chińskich bajek Cytuj
XM. 11 073 Opublikowano 29 grudnia 2024 Opublikowano 29 grudnia 2024 Nie wydają bo wydawnictwo które wydawało padło 15 lat temu. Cytuj
Bartolinsky 1 802 Opublikowano 29 grudnia 2024 Opublikowano 29 grudnia 2024 Wychodzi w styczniu Definite Edition. Jak dobrze, że nie zbierałem wydania w miękkiej Vagabond Definitive Edition, Vol. 1 : Inoue, Takehiko: Amazon.pl: Książki 1 Cytuj
Soban 4 108 Opublikowano 29 grudnia 2024 Opublikowano 29 grudnia 2024 Na Vagabonda twórca się wyjebał totalnie i szanse na skończenie to myślę, że symboliczny 1% jak nie mniej. Z Berserkiem to bym szczerze wolał by rysunki uprościli(no może nie do poziomu bazgrołów z one piece, ale downgorad maja gdzie dawać), ale uczniowie konsekwentnie robią sztos panele i pewnie zrobienie realistycznej drugiej brody szefa kushan zajmuje wiecej czasu niz caly chapter one piece xd. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi