gkihdghdhj 354 Opublikowano 7 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2016 W mej skromnej opinii starsze anime(z '97 bodajże) jest dość solidne, jedyne co bym zmienił, to wyrzucić parę fillerów z pewnym Tudorskim przywódcom, a budżet na nie przeznaczyłbym na sensowniejsze zakończenie, coby nie wyglądało na ucięte. No ale mangi to w tej serii mus, absolutny top w kwestii fabuły i techniki, a ekranizacje powinny służyć za uzupełnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza
100noga 0 Opublikowano 8 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2016 Mi tam nowe anime się podoba. Po obejrzeniu filmów jakoś to cgi strasznie nie przeszkadza. Jedyne co jest bekowe to brak sutów u kobiet xD Cytuj Odnośnik do komentarza
metalcoola 178 Opublikowano 8 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2016 To akurat normalna cenzura, naprawią to w wersji DVD/Blu Ray Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 8 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2016 mimika mord jest lipna. Mam wrżenie, że to modele 3d a nie rysowane Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 8 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2016 budżet na nie przeznaczyłbym na sensowniejsze zakończenie, coby nie wyglądało na ucięte. Ta seria nie miała budżetu, walki były przedstawiane za pomocą statycznych obrazków, ot reklamówka mangi zrobiona tanim kosztem. Wielu zapomina, że kiedy oni to animowali, Miura w 97 dopiero kończył Zaćmienie z 13 tomu. Reżyser i sztab animatorów nie mieli nawet komiksu do prac nad scenopisem, autor musiał z grubsza powiedzieć im co tam ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza
Crying_Wolf 56 Opublikowano 8 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2016 Czy nowe odcinki mangi zaczęły pojawiać się w miarę regularnie, czy nadal roczne przerwy? Nazbierało mi się kilkanaście odcinków i nie wiem czy czytać, czy czekać. Guts zszedł już z łodzi? Bo z tego co pamiętam to zapowiadało się, że dostanie jakiegoś power-upa na wyspie elfów i chętnie bym to zobaczył, ale jeśli nic się nie ruszyło to jeszcze się wstrzymam z czytaniem. @Mendrek, polecam przeczytać najpierw mangę, zanim zabierzesz się za jakiekolwiek anime z Berserka. Manga to wyższa półka pod względem kreski, a anime i kinówki możesz sobie później obejrzeć w oczekiwaniu na nowe odcinki mangi. A czekanie na nowe odcinki Berserka potrafi się bardzo dłużyć... Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 947 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2016 (edytowane) Niby zaczęły wychodzić regularnie, ale ch*j wie jak z tym będzie. co do wyspy elfów dotarli Edytowane 9 sierpnia 2016 przez mugen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2016 Niby zaczęły wychodzić regularnie, ale ch*j wie jak z tym będzie. co do wyspy elfów dotarli Ile oni tam płynęli? 2-3 lata? W tym tempie to Berserka będzie kończył ktoś inny Cytuj Odnośnik do komentarza
Crying_Wolf 56 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2016 Niby zaczęły wychodzić regularnie, ale ch*j wie jak z tym będzie. co do wyspy elfów dotarli Dzięki. W takim razie sobie przeczytam. Niby zaczęły wychodzić regularnie, ale ch*j wie jak z tym będzie. co do wyspy elfów dotarli Ile oni tam płynęli? 2-3 lata? W tym tempie to Berserka będzie kończył ktoś inny Też się ostatnio zastanawiałem ile to jeszcze potrwa i doszedłem do wniosku, że 20 lat to minimum. God Hand w komplecie, a w Neo Band of the Falcon same koksy. Drużyna Gutsa pewnie będzie musiała zaliczyć kilka power-upów zanim będą mogli z nimi na równi walczyć, a to potrwa. Do tego jest jeszcze kilka pobocznych wątków jak np. Skull Knight i jego przeszłość. Także chyba nie ma co liczyć na szybki finish. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 10 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2016 Ile to ma juz chapterow? Ja skonczylem czytac na 315 chyba, ze statkiem piratow. To juz kupe lat temu bylo, z 4-5. Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 10 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2016 (edytowane) 345 chapterow. Średnio 1-2 chaptery na miesiąc powstaje. Ja skończyłem na 329 bodajże, w chuy czasu temu. x) Edytowane 10 sierpnia 2016 przez ireniqs Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 10 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2016 W takim tempie to gosciu nie dozyje konca. Chyba, ze przezyje nas wszystkich i skonczy majac 200 lat. Japoniec, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 10 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2016 Robi wszystko sam, do tego bez użycia komputera czy tableta graficznego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 10 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2016 Ile oni tam płynęli? 2-3 lata? W tym tempie to Berserka będzie kończył ktoś inny Na statek załoga zawitała w 2006, do wyspy elfów dotarli w tym roku. 345 chapterow. Średnio 1-2 chaptery na miesiąc powstaje. Ja skończyłem na 329 bodajże, w chuy czasu temu. x) Takie tempo miał jak rysował Conviction Arc, które teraz masakruje nowe anime. Od lat jego harmonogram jest zwalony i potrafi nawet po 8 miesięcy nic nie wydawać, albo robić 3-4 miesięczne przerwy po wrzuceniu 2-3 epizodów z rzędu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Crying_Wolf 56 Opublikowano 10 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2016 No ja Berserka zacząłem i skończyłem czytać w 2012 roku i też skończyłem na statku. Robi wszystko sam, do tego bez użycia komputera czy tableta graficznego. Na forach poświęconym Berserker'owi, czytałem, że Miura ma ok. 5 grafików do pomocy. Nie zapominajmy też, że niedawno zrobił mini serię mangi Giganto Makhia. Czytał ktoś z was? Ja przejrzałem kilkanaście stron i tak trochę mnie zainteresowało. Może przeczytam po skończeniu zaległych odcinków Berserka. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 12 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 sierpnia 2016 Ile oni tam płynęli? 2-3 lata? W tym tempie to Berserka będzie kończył ktoś inny Na statek załoga zawitała w 2006, do wyspy elfów dotarli w tym roku. 345 chapterow. Średnio 1-2 chaptery na miesiąc powstaje. Ja skończyłem na 329 bodajże, w chuy czasu temu. x) Takie tempo miał jak rysował Conviction Arc, które teraz masakruje nowe anime. Od lat jego harmonogram jest zwalony i potrafi nawet po 8 miesięcy nic nie wydawać, albo robić 3-4 miesięczne przerwy po wrzuceniu 2-3 epizodów z rzędu. Wow, to nieźle niedoszacowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 14 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2016 (edytowane) Jedyne, co dla mnie ratuje nowe anime, to historia i klimat. Mając zresztą tak dobry materiał źródłowy ciężko chyba zepsuć te aspekty. Faktycznie, od piątego odcinka zaczyna być ciekawiej, a i strona wizaulna aż tak nie razi. Aczkolwiek nie wiem czy faktycznie coś się poprawiło, czy to już tylko przyzwyczajenie. Edytowane 14 sierpnia 2016 przez Frantik Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 14 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2016 Problem w tym, że oni właśnie kaleczą materiał źródłowy. Reżyseria w tej nowej serii jest na słabym poziomie, co w zestawieniu z oprawą potęguje efekt zażenowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dreamcaster 23 Opublikowano 14 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2016 Nie pamiętam na którym rozdziale skończyłem, może ktoś kto czyta na bieżąco mi pomoże? Pamiętam tylko tyle, że to były rozdziały które ukazały się po bardzo długiej przerwie. Były tam jakieś retrospekcje Gutsa z dzieciństwa. Pamiętam, że leżał sam w jakiejś celi na podłodze i podziwiał jakiegoś pojedynczego kwiatka który wyrastał z podłogi czy coś takiego. Było to jakoś dwa, trzy lata temu. Btw: Skąd ściągacie nowe przetłumaczone chaptery Berserka? Kiedyś istniała stronka Berserkfan.info i grupa o nazwie Azure czy jakoś tak. Teraz nie wiem jakie jest najlepsze źródło Berserka w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 14 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2016 Nie wiem jak to wygląda dzisiaj, bo dawno nic po polsku nie czytałem, ale pamiętam, że była oficjalnie i nieoficjalnie zasada, że jeśli polskie wydawnictwo wypuszcza tytuł na nasz rynek to automatycznie skany zostają zawieszone w tłumaczeniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 14 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2016 Tak to wygląda chyba tylko shouneny są tłumaczone , a i tak mają parę obwarowań( Tylko najnowsze rozdziały, dostępne przez jakiś czas). Nie pamiętam na którym rozdziale skończyłem, może ktoś kto czyta na bieżąco mi pomoże? Pamiętam tylko tyle, że to były rozdziały które ukazały się po bardzo długiej przerwie. Były tam jakieś retrospekcje Gutsa z dzieciństwa. Pamiętam, że leżał sam w jakiejś celi na podłodze i podziwiał jakiegoś pojedynczego kwiatka który wyrastał z podłogi czy coś takiego. Było to jakoś dwa, trzy lata temu. Btw: Skąd ściągacie nowe przetłumaczone chaptery Berserka? Kiedyś istniała stronka Berserkfan.info i grupa o nazwie Azure czy jakoś tak. Teraz nie wiem jakie jest najlepsze źródło Berserka w PL. Skończyłeś na rozdziale 329 The Spring Blossoms of Another Day Sam sie sobie dziwię ,że oglądam to anime. Bo jest tak bardzo pocięte ,że na minute radochy oglądania jest przynajmniej 30 sec wkutwienia na oprawę i sposób w jaki traktują historię.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2016 (edytowane) W ostatnim ( 8 ) odcinku znacznie poprawiono animacje i nawet przyjemnie się oglądało. Edytowane 20 sierpnia 2016 przez Mani Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 826 Opublikowano 25 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2016 Mam zamiar nadrobic Berserka - opłaca sie ogladac tylko te starsze anime co ma 25 epizodów, a potem brac za mange? Czy cos jeszcze warto obejrzec? Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 855 Opublikowano 25 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2016 Sama manga wystarczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 25 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2016 Za pare lat znowu bedziesz musial nadrabiac bo czekajac na 20 chapterow minie 5 lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi