lesheq 8 Opublikowano 10 listopada 2008 Opublikowano 10 listopada 2008 (edytowane) Silent Hill: Homecoming Soundtrack 01 - One More Soul to the Call 02 - Homecoming 03 - Dead on Time 04 - Cold Blood [Theme of Josh] 05 - Mellow 06 - Old Friend [Theme of Elle] 07 - Witchcraft 08 - Stillness in Shepherd's Glen 09 - Soldiers Orders [Theme of Alex] 10 - Wandering 11 - Shadows in Shepherds Glen 12 - Droning 13 - Ghost Town 14 - Hotel 15 - Whispers 16 - Sepulcher 17 - Not Going That Way 18 - Assault on the Police Station 19 - Sewers 20 - Hell Descent 21 - Scarlet 22 - Journey to Silent Hill - Theme of Elle instrumental 23 - Shores of Silent Hill 24 - Dark Times 25 - The Prison 26 - Somethings Out There 27 - Asphyxia 28 - The New Order 29 - Breakthrough 30 - Underground Dawn III 31 - Amnion 32 - The Sacred Line Edytowane 21 stycznia 2012 przez lesheq Cytuj
Gość ALIEN_ALIEN Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 Hmmmmmmmmmmmmmmmm ... No Muzyka na poziome oczywiście ale jednak AKIRA pozostaje niepokonany jeśli chodzi o OST z 2 części . Oczywiście to tylko moje zdanie :-) Dla fana Silent Hill pozycja obowiązkowa oczywiście :-) 2 Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 A ma ktoś może dostęp do "równej jakościowo" wersji OSTa? Najlepiej tak 320 kb/s . Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 16 listopada 2008 Opublikowano 16 listopada 2008 'One More Soul to the Call" i "Soldier's Orders" to najlepsze utwory duetu Yamaoka x McGlynn. Amen. Cytuj
beavisbathol 1 Opublikowano 18 listopada 2008 Opublikowano 18 listopada 2008 Oto kolejna opinia o muzyce w stylu beavisbathola: 1. One More Soul to the Call - idealny track trailerowy, żywiołowy refren 2. Homecoming - w stylu SH2, coś jakby chodzenie nocą po ulicy przy zapalonych latarniach 3. Dead on Time - SH Origins pełnym ryjem, puste korytarze w szpitalu 4. Cold Blood [Theme of Josh] - ten track bardzo kojarzy mi się z tonięciem 5. Mellow - mała fuzja SH i SH2, iście kościelny kawałek 6. Old Friend [Theme of Elle] - z niczym konkretnym mi się nie kojarzy 7. Witchcraft - zakończenie BAD 8. Stillness in Shepherd's Glen - zwłoki wiszące w bocznej alejce lub wielka zawiesina wody 9. Soldiers Orders [Theme of Alex] - taki defetystyczny track, ma swój urok 10. Wandering - gdy to słyszę przypomina mi się Bowman z Parasite Eve 2 11. Shadows in Shepherd's Glen - panika, ładna odmiana Ain't Gonna Run z SH1 12. Droning - najazd kamery na wielki napis "Welcome to Silent Hill" 13. Ghost Town - zblizenie na ciemne rury, za chwilę coś z nich zapewne wyskoczy 14. Hotel - analogiczny kawałek do powyższego 15. Whispers - tutaj raczej nie trzeba komentować 16. Sepulcher - kolejny kawałek z serii terror in one's mind 17. Not Going That Way - jakby otwieranie dwóch różnych par drzwi 18. Assault on the Police Station - mix SH3, SH4, SHO, ciężko stwierdzić przewagę 19. Sewers - skłamałbym mówiąc, że nie czuć tutaj kanałów, ale mnie to kojarzy się szybciej z widokiem bagna 20. Hell Descent - peron, stoi lokmotywa, bucha para, później lokomotywa rusza w drogę, ale ślamazarnie 21. Scarlet - pierwsza impresja - Mellisa z Parasite Eve, później to synteza jej słynnego śpiewu i formowanie się Ultimate Neo Mitochondria Creature, choć i pustynię z God of War widzę 22. Journey to Silent Hill [Theme of Elle instrumental] - patrz oryginał 23. Shores of Silent Hill - hhhmmm tutaj dopiero trudno stwierdzić gdzie koniec , a początek 24. Dark Times- trochę taka czwórka, czyste bieganie po lesie, tylko gdzie trzeba się udać 25. The Prison - jawne przelewanie się wody w kanałach 26. Somethings Out There - unikalny, własny klimat Homecoming 27. Asphyxia - i znów jedynka powraca i dająca o sobie znać homecomingowa woda 28. The New Order - dla mnie trochę anielsko 29. Breakthrough - morderstwo, dłonie całe we krwii 30. Underground Dawn 3 - taka stagnacja, zatrzymanie czasoprzestrzeni 31. Amnion - takie industrialne pogranicze SH i SHO , tempo tylko dodeje wartości temu utworowi 32. The Sacred Line - nic tylko ending theme w doskonałym guście Cytuj
AiszA 91 Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 Jak dla mnie muza diaboliczna w pozytywnym słowa znaczeniu... Na pewno inaczej rzecz się ma kiedy słuchamy dla relaksu, a odbieramy ją całym sobą podczas podróży po miasteczku, kiedy to nie tylko gra nam na bębenkach usznych, ale odczuwamy ją każdym nerwem i mięśniem naszego ciała Cytuj
Draugnim 9 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 21 tracks 1. One more soul to the Call 2. Witchcraft 3. Mr JOY 4. Cold Blood 5. Terminal Show 6. Elle Theme 7. 4 Pattern 8. Snow Flower 9. Attitude #70 10. Regards 11. Total Invasion 12. The Real Love 13. Voodoo Girl 14. Living in Fear 15. Dreams of Leaving 16. Who Knows 17. Slave to Death 18. The Thing 19. Dead Monks 20. This Sacred Line 21. Alex Theme mam ten Ost tamten to fan soundtrack tu są inne kawałki mysle że ten to oficjalny Cytuj
Gość ALIEN_ALIEN Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 Dobry ost lecz bez fajerwerków. Średnie emocje gdy się tego słucha może dlatego że sama gra w sobie jest średnia i to zostaje w pamięci. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi