wężyk 0 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 (edytowane) Możecie polecić mi jakieś gierki(pewnie starsze) na taki sprzęt: 1,2 GHz,320 ramu. Można powiedzieć ze interesuje mnie wszystko oprócz sportówek . Edytowane 11 listopada 2008 przez wężyk Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 Red Alert 2, HOMM 3/4, seria Commandos, dwa pierwsze Thief'y,Q2. tak na pierwszy ogień. Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 rune, diablo 1 i 2, baldur's gate-y, planescape torment, Cytuj
kwachus 5 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 Fallout 1,2 mozesz unreala uruchomic ,UT, quake 3,nfs porshe, Cytuj
Sonotori 0 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 (edytowane) Deus Ex, Arcanum, koniecznie emulator SNES-a o nazwie ZSNES (i od razu Chrono Trigger), a także emulator NeoGeo o nazwie NeoRAGEx (i od razu Metal Slug, a z mordobitek Ninja Master's), Max Payne, Rayman 2: The Great Escape (o ile masz pada), Metal Gear Solid (o le nie grałeś na Pleju; tak czy owak port jest wstrząsająco udany, ze znośnym sterowaniem na klawie włącznie), GTA2 (Rockstar udostępnia za darmo), Heroes of Might & Magic III, Disciples II (radzę włączyć akcelerację sprzętową 3D w opcjach gry, gdyż bez tego może mulić)... Z wymienionych gier do Maxa Payne'a niezbędny jest akcelerator z min. 16 MB RAM-u, reszta ma mniejsze wymagania. Beyond Good & Evil powinno palnąć (z akceleratorem 32 MB). P.S. W NeoRAGEx najprościej włączyć krew zmieniając region na japoński. Tak czy inaczej krew radzę odblokować. Edytowane 11 listopada 2008 przez Sonotori Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 a jakies gry na kooperacje fajne znacie? Jakies fajne erpegi czy cos. Cytuj
Sonotori 0 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 (edytowane) a jakies gry na kooperacje fajne znacie? Jakies fajne erpegi czy cos. Metal Slugi wszystkie mają co-op (zresztą w gry z automatów przeważnie da się grać na dwóch). Podobno Secret of Mana ze SNES-a da się przejść w co-opie. Z PC-towych to Diablo po lanie, ew. przez neta (przy czym w pierwsze Diablo dobrze jest grać z kiś zaufanym, bo zabezpieczeń przed cziterami ta gra właściwie nie posiada). Oczywiście w Heroes III i w Disciples II można grać w kilka osób na jednym kompie (albo przez neta). P.S. Istnieje szansa, że na takim kompie palnie któryś PES, ale wydajność będzie raczej biedna. Edytowane 11 listopada 2008 przez Sonotori Cytuj
P@cj3nt 1 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 Jakieś fajne Action RPG na słabszy sprzęt (Celeron 2.66 Ghz, 1024 MB RAM, Radeon 9600 Pro 256 MB)? Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 Co do pierwszego posta: Bezdyskusyjnie Panzer General II - najlepsza turowa strategia ever. Cytuj
ShinMoteuchi 0 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 Jakieś fajne Action RPG na słabszy sprzęt (Celeron 2.66 Ghz, 1024 MB RAM, Radeon 9600 Pro 256 MB)? NWN? A tak serio to Darkstone, Dungeon Siege, Spellforce, powinno Ci tez chodzi Fable, SW:KOTOR, jakies darmowe MMORPG (jest ich masa na sieci, Mu, Kabal, moze WoWik na free serwerach?). Wystarczy pojsc na gielde komputerowa i sie spytac Cytuj
-GLD-Maniak 0 Opublikowano 9 stycznia 2009 Opublikowano 9 stycznia 2009 Ja rowniez posiadam starszy sprzet zadko gram ostatnimi czasy ale jedna gierka naprawde mnie przyciagla mowa tu o "Fahrenheit" naprawde polecam :D Cytuj
Sandking 47 Opublikowano 11 stycznia 2009 Opublikowano 11 stycznia 2009 Saga Baldur's Gate, znów dostępna w Ekstra Klasyce, można się zamknąć w domu i nie wychodzić przez dwa miesiące (z wszystkimi dodatkami i modami dostępnymi na płycie, to będzie z 300 godzin gry, jak nie więcej) Cytuj
Yahoosh 0 Opublikowano 11 stycznia 2009 Opublikowano 11 stycznia 2009 Zajeiste gry chodza na takim sprzecie, wszelkie Gothic'y, Baldurs Gate'y, Icewind Dale'y, NWN, Morrowind'y, Diablo 1/2. Dis(pipi)les i HoM&M aż do chyba 4, napewno do 3. Wszelkie platformówki i przygotówki z przed paru lat. Masa strzelanek i wyścigów Polecam zajżeć np. na gamerankings.com i wśród top100 wyczaić te z datą starszą ni powiedzmy 2004 r. jest tego maaaasa, zalezy jakiego typu poszukujesz, wszysko prócz jRPG, biajtyk i siekanek. Cytuj
Crono 0 Opublikowano 11 stycznia 2009 Opublikowano 11 stycznia 2009 Co do pierwszego posta: Bezdyskusyjnie Panzer General II - najlepsza turowa strategia ever. Jeśli mam postawić na najlepsza strategie turową ever to moim typem będzie bezapelacyjnie: Master of Orion II Pójdzie na każdym sprzęcie Cytuj
Di 839 Opublikowano 15 stycznia 2009 Opublikowano 15 stycznia 2009 Nie można zapominać o przygodówkach: Ace Ventura, Wacki, Sanitarium, Hopkins FBI, Teenagent, A.D. 2044 czy Amerzone. No i emulator PSX-a, a tutaj jest z czego wybierać... A co do Heroes 3 (SoD), czy możecie polecić jakieś dobre mapy M/L na 2-3 osoby (ew. z przeciwnikami), bez specjalnych ograniczeń na zamki i bohaterów? Jeśli tak, to możecie od razu dać link albo wrzucić daną mapę na jakiegoś rapida, jeśli nie jest ona dostępna w RoE/AB/SoD? Mamy kilkaset map i samo szukanie zajmuje dużo czasu Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 23 stycznia 2009 Opublikowano 23 stycznia 2009 Na takich sprzetach chodzi masa tych gier, których konsolowcy zazdrościcli pececiarzom zanim sytuacja się odwróciła Polecam Operation Flashpoint jak lubisz hardkorowe symulacje. Cytuj
barcelona fan 33 Opublikowano 5 kwietnia 2009 Opublikowano 5 kwietnia 2009 witam sorki za offtop ale nie wiedzialem gdzie o to zapytac.Interesuje mnie odpalenie starszych gierek takich jak GTA 1 czy Duke Nukem 3d na WinXP.Jak to zrobić??.Dzięki za odp . Cytuj
Sonotori 0 Opublikowano 5 kwietnia 2009 Opublikowano 5 kwietnia 2009 witam sorki za offtop ale nie wiedzialem gdzie o to zapytac.Interesuje mnie odpalenie starszych gierek takich jak GTA 1 czy Duke Nukem 3d na WinXP.Jak to zrobić??.Dzięki za odp . GTA 1 (i 2) można za darmo pobrać ze strony Rockstara. Jedynka jest rzekomo przystosowana do WinXP (i 2000 bodajże), ale testowałem ją na różnych kompach i na żadnym nie chodziła jak należy. Duke'a 3D można kupić od CD Projektu online (w wersji działającej na Windowsach, o ile dobrzre zrozumiałem). Poza tym Google polecam. Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Szukam gry w stylu cywilizacji(a może byc i sama cywilizacja, tylko nie wiem która część), nie za nowa zeby ruszyła na starszym kompie i była dosc rozbudowana. Cytuj
Gość Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Civ 4 ? Nie ma jakichś kosmicznych wymagań. Cytuj
Mq 73 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Alpha Centauri, Master of Magic, Master of Orion II, Imperialism 2, Galactic Civilizations II z dodatkami (wymagania do sprawdzenia ale nie powinny byc duze) czy Civilization 2 spelniaja te wymagania. Civilization 4 jest swietne ale sprawdz wymagania jak masz starszego kompa bo znowu takie niewymagajace toto nie jest. Jest jeszcze Freeciv, freewarowa wersja civilization. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 4 września 2009 Opublikowano 4 września 2009 (edytowane) Pograłbym na moim złomie w KOTOR 2 i Battlefront II. Nie wiem czy pójdzie, bo z tym co podają strony internetowe to różnie bywa (Rome Total War szedł bez kłopotu na najwyższych ustawieniach, choć w miastach chrupał, natomiast Delta Force Blach Hawk Down już nie, a niby mniej wymaga). Moja konfiguracja sprzętowa: Laptop Sony Vaio VGN-NR310E, 1.0 GB RAM, Intel Pentium Dual CPU T2370 1,73 GHz, karta graficzna to jedno wielkie G Mobile IntelÂŽ 965 Express Chipset Family (zintegrowana prawdopodobnie) niby 251 MB Maximum Graphics Memory, nie obsługuje pixel shaderów i tych spraw dodam że korzystam z Windows Vista Edytowane 4 września 2009 przez Cold Cytuj
ja__ 2 Opublikowano 20 września 2009 Opublikowano 20 września 2009 Pentium 3 1.2 512RAM Karta intel 930GM - bez własnej pamięci, współdzieli do 64MB Gry jakie mnie interesują, to przygodowe TPP( w stylu tomb raidera), jakieś nie za szybkie strzelanki , może jakaś samochodówka. Dla ułatwienia dodam, że na tym sprzęcie mafia chodzi tak sobie (1024x768, detale na 80%, odległość rysowania na max) - zwalnia kiedy jest dużo samochodów, średnio jakieś 25-30fps Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 20 września 2009 Opublikowano 20 września 2009 Seria Command and Conquer poza grami od czesci w 3d (Generals) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi