Opublikowano 6 lutego 200916 l a kto mowi, ze zjada?? i nie ma 500 w amg a mlokon mowil o 350 a nie 500, ktory do setki ma 5,4 : )
Opublikowano 6 lutego 200916 l mlokon pisal ze 3,5 wy'(pipi)i wszystko co jezdzi po drogach nowy 500 moze miec 5,4 do setki, ogolnie swietne auto tylko ze swoje wazy
Opublikowano 7 lutego 200916 l zaznaczylem, że wypie.rdala wszystko co jeździ u nas po okolicy chociaż ja za tą cene szukałbym jakiegoś porsche carrery
Opublikowano 16 lutego 200916 l Zaczynam się chyba rozglądać za swiftem, bo doszedłem do wniosku, że będzie to najlepsze rozwiązanie. Cena w granicach 2 tysięcy, co trafia w mój marny przedział cenowy. Silnik najlepiej 1.0. Spalanie wychodzi wtedy średnio 4,5-6l/100km. I podobno jest żwawy jak na 53KM ;]. No ale mniejsza o to, najważniejsze w tym wszystkim jest oc, bo na współwłaściciela w hdi wyniesie mnie 600 zł za rok, bez żadnych zniżek. Głównie o to mi chodzi, bo porównywałem inne ubezpieczalnie i auta z nieco większymi silnikami (max. 1.8), to zaczynało się na 1600, a kończyło na grubo ponad dwóch. Oc droższe od auta, BESSĘSU. Niewątpliwą zaletą jest również opinia o bezawaryjności oraz to, że wysokie osoby jako tako się zmieszczą.
Opublikowano 16 lutego 200916 l No ale mniejsza o to, najważniejsze w tym wszystkim jest oc, bo na współwłaściciela w hdi wyniesie mnie 600 zł za rok, bez żadnych zniżek. Głównie o to mi chodzi, bo porównywałem inne ubezpieczalnie i auta z nieco większymi silnikami (max. 1. 8) , to zaczynało się na 1600, a kończyło na grubo ponad dwóch. Oc droższe od auta, BESSĘSU. Nie masz jakiego dziadka/matki/ojca, co by Ci zniżki dostarczył? A Swift dobry jak na posiadany budżet. Więcej raczej nie wyczarujesz.
Opublikowano 16 lutego 200916 l Swift fajny, jak najbardziej. Sam takiego chcialem kupic ale nie bylo madrych ofert. Silnik jednak bralbym 1.3 no i ponizej MK3 bym nie schodzil. We wczesniejszych deska jest paskudna poprostu.
Opublikowano 17 lutego 200916 l Właściwie tylko mk3 rozważam, 1.3 też może być, zawsze to większy zryw. Zresztą obojętnie, ma du.pę wieźć. Co do dziadka/matki/ojca, to brałbym właśnie ze starym na współwłaściciela, ale jest problem tego typu, że on sam nie ma zniżek (może 10%), bo niedawno kupił pierwsze auto w swoim życiu. Ojciec, zawodowy kierowca, c'nie. Za kierownicą od przeszło 40 lat. No ale myk polega na tym, że nie ma zwyżek, więc dla mnie zawsze to taniej, a 600 zł w hdi za swifta to nie 2000 w liberty direct czy link4 za kadeta 1.8! Chyba samo to, że KADET i cena oc leci dwukrotnie w górę ;]. ed: Ale to jeszcze przyszłość, bo na razie muszę mieć te trzy klocki. Pomyślę o pożyczce, ale nie lubię spłacać długów. Edytowane 17 lutego 200916 l przez ejcu
Opublikowano 17 lutego 200916 l Moj stary ma maksymalne znizki, ja mam zwyzke za wiek, dlugosc posiadania prawa jazdy i za auto place 630 za rok. Auto na wspolwlasciciela.
Opublikowano 17 lutego 200916 l W Allianz liczą tylko jednego współwłaściciela - tego korzystniejszego. Auto na mnie i na dziadka. Ja mam pewnie z +20%, dziadek -40%, więc całościowo mam liczone -40%. 420 zł za silnik 1.5.
Opublikowano 17 lutego 200916 l Ja mam na siebie, mój brat ma tyle co ja -10%, ale on nie ma za wiek. Dałbym na niego ale było kino z rejestrowaniem auta, w ch.uj jazdy z miejsca na miejsce bo to z zagranicy było i nie chciało mi się go targać ze mną. Płacić w tym roku będe za 1.4 Alfe 1100 zł z groszami jakimiś, w MTU z NNW. I pytanie moje wygląda następująco - aby współwlaściciela zarejestrować co trzeba zrobić, i jak to wygląda kiedy ja w coś przyp.ierdole - mu po zniżkach leci? No i kurde niby tam jest pytanie w formularzu czy będzie ktoś poniżej 25 lat jeździł - jeśli tak to cena od razu rośnie, co mam zrobić drogi internecie? Poradzisz mi?
Opublikowano 17 lutego 200916 l Autor Jak jesteś współwłaścicielem i w coś wjedziesz, zniżki traci właściciel (np. ojciec) Ja mam inne pytanieL są jakieś ograniczenia w liczbie współwłaścicieli>?
Opublikowano 18 lutego 200916 l Moj stary ma maksymalne znizki, ja mam zwyzke za wiek, dlugosc posiadania prawa jazdy i za auto place 630 za rok. Auto na wspolwlasciciela. Jak 'mówiłem', wiele zależy od ubezpieczalni. Compensa jest chyba najdroższa.
Opublikowano 18 lutego 200916 l ja właśnie ubezpieczyłem swoje auto w allianz . Mają takie "coś" , że po roku bezszkodowej jazdy u nich , nie mając nawet skończonych 25 lat nie będą Ci liczyć zwyżki za wiek . Dla mnie kapitalna sprawa , bo rok temu w Hestii płaciłem 1750zł , teraz właśnie w allianz 1250 zł ,a w przyszłym roku będzie to prawdopodobnie poniżej 800zł (jeśli w nic nie je.bn.e ) . Mam 23 lata , auto mam tylko na siebie , civic 1.5 .... Z tym traceniem zniżek współwłaściciela , jeśli nabroimy to różnie bywa i zalezy od ubezpieczalni . Słyszałem ,że w niektórych nie ma czegoś takiego i zniżki traci tylko ten co spowodował kolizje/wypadek itp. Edytowane 18 lutego 200916 l przez Stoki Chan
Opublikowano 18 lutego 200916 l dlatego jak bierzesz auto z kims tylko po to zeby miec znizki, warto sie ubezpieczyc w innej ubezpieczalni niz ten ktos ma OC na swoje auto
Opublikowano 24 lutego 200916 l http://moto.allegro.pl/item565828255_nieza...azem_tanio.html fap fap śmierdzi trochę to ogłoszenie, no i lipa, że automat. ale z wierzchu wygląda jak nówka! ja nie wiem co...
Opublikowano 25 lutego 200916 l Pomimo, ze wiekszosc ludzi patrzy na to auto z drwiacym usmieszkiem na ustach, to bardzo mi sie ono podoba i jakbym mial odpowiednia ilosc kabzy pewnie bym w to zainwestowal: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7794130 Tymczasem pewnie skoncze na takim aucie (lub podobnym w tym stylu): http://www.allegro.pl/item564152370_okazja...l_1_4_benz.html gdyz na tyle moje fundusze poki co pozwalaja
Opublikowano 27 lutego 200916 l wczoraj mialem okazje siedziec w moim "przyziemnym marzeniu" jechalem zeby zatankowac i widze ze podjezdza koles w hondzie crx del sol, nie moglem wytrzymac i podszedlem do niego zagaic rozmowe, naszczescie okazal sie byc bardzo wporzo i pokazal mi samochod tak jak 4 latat temu gdy zakochalem sie w tym samochodzie tak wczoraj milosc wrocila z dwojona sila, musze go miec! dach targa sklada sie bardzo prosto, do tego on mial wersje 160km i podobno zjada asfalt na sniadanie :Dautko jest cudowne i wspaniale oszczedze te 15k i kupie je sobie
Opublikowano 27 lutego 200916 l W poniedziałek bedziemy mieć taką do malowania wiec też bede miał okacje troche potestować :evil2: Ale już wiem, że nie chciałbym mieć tylko tego samochodu. Jako wózek na wypad gdzieś nad wode w lecie z dziewczyna by sie sprawdził ale tułać się w dłuższą trasę, z bagażem to by była katorga.
Opublikowano 27 lutego 200916 l bo to jest fura zeby wyrwac laskie. jak juz wyrwiesz to kupujesz prelude i jedziesz z onom sukom nad wode.
Opublikowano 10 marca 200916 l no dokladnie, bez kanapy z tylu i praktycznie bez bagaznika nie jest to samochod praktyczny, ale ja w trasy nie jezdze tylko po miescie, na kanapie z tylu wiozlem kogos chyba z pol roku temu i jezdze albo sam albo z dziewczyna wiec jest bardzo napalony na ten samochod, prawde mowiac preludka tez jest fajna.
Opublikowano 11 marca 200916 l Jeśli dach jest założony lub pozostawiony gdzieś a nie schowany do bagażnika to jest dużo miejsca na toboły. Aha i zabezpieczenie antykorozyjne jest bardzo słabe wiec jeśli ktoś odpowiednio nie dbał o swój egzemplarz to bedą problemy na nadkolach, progach itp. A no i bardzo wazy jest stan uszczelek bo jak są sparciałe to bedzie kapać na głowe
Opublikowano 11 marca 200916 l Autor http://www.allegro.pl/item574107608_peugeo...l_alufelgi.html http://www.allegro.pl/item572443619_peugeo...jestrowany.html Małe pieniądze za niezły sprzęt. Niedawno miałem u siebie ten sam model, ale z silnikiem 1.4, który i tak miał niezłego kopa. 1.9 to musi być masakra. Kupiłbym sobie taki, troche poprzerabiał i wystąpił w KJS'ie. Taki mam perfidny plan na przyszłość