Skocz do zawartości

Przyziemne marzenia, cele

Featured Replies

Opublikowano

A jakie modele masz na oku? 15k to taka kwota, że można kupić naprawdę fajne auto, ale jednocześnie trzeba przebić się z multum szrotów.

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 172 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• A (pipi) mi do dupy ale się pochwale, spełnione marzenie z dzieciństwa. Zakochany byłem w tym aucie od GT na ps one no i że żyjemy gdzie żyjemy trochę trzeba było poczekać na jego spełnienie:    

• HenrykIggO
    HenrykIggO

Półtora roku temu udało mi się spełnić przyziemne marzenie i kupić Civica Type R EP3. Chorowałem na niego baaardzo długo. W zasadzie od momentu gdy pierwszy raz okoły dekady temu, kumpel dał mi s

• Dalej nie czytam.

Opublikowano

No dokładnie, mówiłem o modelach. Takie co mi chodzą po głowie to Accord VI 2.0, Golf 4 1.8T, Honda HRV mk1, Supberb mk1, Focus ST170 mk1, ew. mógłby być jakiś Peugeot 206GT albo Clio, ale to to już w ogóle szroty na tym otomoto. 

Opublikowano

To ten  z 3 siedzeniami  z przodu?

Opublikowano
3 godziny temu, Mustang napisał:

Honda HRV? Why?

Bo jest dość tania, bardzo dobrze się prowadzi, jak Civic, to taki mini-SUV, który wszędzie wjedzie, ma napęd 4x4 i ogromną przestrzeń załadunkową po złożeniu foteli. Minus taki, że ma kiepskie silniki - tylko 105KM.

Ale generalnie ma to być samochód właśnie do zadań specjalnych jak zima czy wożenie gabarytów, więc idealnie by się wpasował. 

Opublikowano

Dość rzadki i specyficzny, to też na plus. Pamiętam jak się pojawił, wydawał się taki futurystyczny. Chyba był nagrodą w jakimś konkursie szlug, coś kojarzę.

Opublikowano

Ten telefon w starych beemkach mnie zawsze rozwalał xd

Opublikowano

Telefon bez sensu, ale to wykończenie w lakierowanym drewnie + skóra... prawie 20-letnie auto, a czuć piniądz.

Opublikowano

Takie bmw będzie imo ciężko sprzedać. Wpierdala to tony paliwa więc jak kogoś stać to sorki ale nie kupi 20 letniego bmw. Znajomy miał S6 z 2006 to bujał się znią z 10 miechów - w końcu sprzedał schodząć mocno z ceny. Co z tego że super fura - silnik z lambo (5.2 V10) itd jak pije 16-20 litrów lekko jadąc. 

@Mustang - nie wiem - plan jest potem bedę myslał. 

@milan Kia - meeh. Stinger wg mnie to bardziej konkrencja s5 jesli chodzi o design. Mustang nawet za 10 lat dalej bedzie ładny imo. Sugeruję się przejechać taką wersją GT i nie ma opcji że się nie zakochasz. Może nie ma super wykończenia itd ale ma to coś. Mnie kupił. No i ten dzwięk V8.... Serio pałka staje od razu. 

Edytowane przez mozi

Opublikowano
17 godzin temu, szejdj napisał:

Fajny ale musi zejść trochę z ceny bo dupy nie urywa nawet jak na 540tkę.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mi ostatnio epace wpadł w oko

Jaguar-EPace-Exterior-108050.jpg

ale póki co GLC nadal jest faworytem 

Opublikowano
W dniu 4.07.2018 o 20:27, mozi napisał:

Biorąc pod uwagę ,że bezpośredni konkurenci kosztują 100 K więcej i  wg, testujących nie oferują takiej frajdy z jazdy, to raczej ciężko uznać cenę za minus.No chyba,że dalej żyjemy w latach 90-tych - "Tylko niemieckie auta się liczą, a Alfa i Francuzy  na lawecie".

Edytowane przez adi

Opublikowano

Tak oglądam ciągle auta do 15 k zł i tak jak optowałem za Vectrą C 1.9 CDTI tak teraz moją uwagę przykuła Skoda Superb 1gen 1.9 TDI 130 ps. W tej kwocie to szrot czy można myśleć ?

Opublikowano

Kumpel ma, parę razy jeździłem jako pasażer. Wnętrze jest tak paskudne i smutne, że nie widziałem chyba drugiego takiego. No z zewnątrz to auto jest brzydkie, ale to już kwestia co, kto lubi.

Opublikowano

Ale b5 to chyba za 15k już pewnie dostaniesz poniżej 300000 w lifcie, i  to w dobrym stanie, tak sądze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy powinno być ze mną coś nie tak, że chciałbym sobie kupić to autko nowe ze salonu, bo mi się po prostu podoba?

DACIA-Sandero-Stepway-5930_19.jpg

Opublikowano

Siedziałeś w tym Sandero? Wnętrze jest badziewne.

Wolałbym używkę od Dacii. Te auta są zaskakująco trwałe i mało tracą na wartości, ale plastki świadczą o cenie, a wyniki w testach zderzeniowych potwierdzają oszczędności w stosunku do porównywalnych modeli bardziej cenionych marek.

Dołóż trochę i kup Fabię.

Edytowane przez Mustang