Ukukuki 6 996 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 @Shago Widziałem kiedyś na mieście fiata 500 Abarth Ja bym chciał sporstera na całe życie nówkę z salonu, tylko nie wiem jeszcze który konkretnie model. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 http://www.gieldaklasykow.pl/chevrolet-blazer-s10-tahoe-1994-39900-pln-obrowiec/?fbclid=IwAR0gc5M1qyzlVnZq2ATkbu8WD5SMO9MfoMrSRP4fLAp_bTfP7K1a8uhbjs4 Całkiem spoko cena jak na klasyka w takim stanie i niskim przebiegiem. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 Wskaźnik ciśnienia oleju i naładowania akumulatora Cytuj
second 3 695 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 2 minuty temu, krupek napisał: Wskaźnik ciśnienia oleju i naładowania akumulatora No kiedyś to był właściwie standard, teraz wręcz niespotykane. Ich design świetny, swego czasu musiały robić ogromne wrażenie. Tutaj z kolei też ciekawa sytuacja: http://www.gieldaklasykow.pl/daewoo-lanos-1999-poznan 35k przebiegu, 23 k zł. Nowy w 1999 kosztował w tej wersji ok 31 tys, pamiętam bo ojciec tez kupował takiego prosto z salonu. Także utrata wartości przez lata niezła Bawi też końcówka ogłoszenia: "Bez koralików na siedzeniach cena znacznie niższa." xD Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 U mnie w mieście rodzinnym poniżej 40k mieszkańców był salon Daewoo. Pamiętam premiery Lanosa, Matiza, czy Nubiry, dostawało się gadżety i był niezły szał na te auta. Dużo ludzi przesiadło się do nich z Maluchów, Dużych Fiatów i Polonezów. Z tego, co pamiętam, rodzice rozważali też Daewoo, ale ostatecznie kupili wtedy Opla Astrę, który był nieznacznie droższy od Lanosa. Miałem w bloku cygana, który jeździł czerwonym Lanosem w hatchbacku i ciemnymi szybami. Była też chyba jakaś akcja, że część pierwszych Lanosów miała jakieś poważne wady i z niewielką dopłatą można było wymienić na nowszy model. To i inne awarie serwisowe w połączeniu z dużymi roszczeniami gwarancyjnymi klientów pogrzebały u nas tę markę. 1 Cytuj
second 3 695 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 Nam się jakoś wyjątkowo trafił całkiem bezawaryjny egzemplarz, ale trzeba przyznać, że z tego co pamiętam, to ojciec bardzo o niego dbał. Przeglądy i wymiany to nawet w kalendarzu zaznaczał na dany dzień kilka miesięcy do przodu xD W mojej okolicy Lanos to był szalenie popularny samochód, tylko w naszym bloku były 3 Lanosy w sedanie w tym samym, ciemnozielonym kolorze (w tym nasz). Żeby jakoś się wyróżnić, ojciec zamontował w ASO spoiler, taki bajerancki z wbudowanym światłem stop, coś w ten deseń: Pamiętam, że kosztowało to jakieś szalone pieniądze i sie matka kilka dni do niego nie odzywała xD 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 51 minut temu, krupek napisał: Wskaźnik ciśnienia oleju i naładowania akumulatora Kierwa mój ojciec jak byłem mały to stan paliwa w aucie sprawdzał przez wsadzanie kija do wlewu benzyny. Cytuj
BieŃ 923 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 Chapnę cię kiedyś - jesteś na moim celowniku :* Cytuj
Mustang 1 743 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 53 minutes ago, krupek said: Z tego, co pamiętam, rodzice rozważali też Daewoo, ale ostatecznie kupili wtedy Opla Astrę, który był nieznacznie droższy od Lanosa. Też za dzieciaka kiedyś z tatą oglądałem nowe Nubiry i też w końcu była Astra. Za to sąsiad latał Tikaczem, a potem czerwonym Lanosem. Dla wielu tutaj wychowanych w Polsce końca lat '90 Daewoo było typowym autem tamtych czasów. Lanosy i Matizy pojawiły się wtedy nagle, zalały całą Polskę na ponad dekadę, a potem stopniowo zniknęły. Pech dla FSO, że Daewoo skończyło zupełnie odwrotnie niż koncern Kia/Hyundai, a wówczas te firmy reputację w Polsce miały podobną, ba nawet Skoda zaczynała dopiero budować image. Cytuj
second 3 695 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 Jeśli chodzi o Tico, to taka ciekawostka, że w żadnym z krajów Europy ich nie było poza Polską. Nie spelnial on żadnych norm bezpieczeństwa, chyba nawet w testach zderzeniowych nie dostal ani jednej gwiazdki, więc o homologacji nie mogło być nawet mowy. U nas w ramach współpracy z Daewoo załatwiono to na specjalnych warunkach i można było ten cud techniki normalnie kupić i używać Cytuj
Soban 4 060 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 Polski Lancer to chyba i tak było najlepsze auto z tej stajni. Esperki, matizy itp to sie posypaly, a lanosiki jeszcze czasami widuje Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 44 minuty temu, second napisał: Jeśli chodzi o Tico, to taka ciekawostka, że w żadnym z krajów Europy ich nie było poza Polską. Nie spelnial on żadnych norm bezpieczeństwa, chyba nawet w testach zderzeniowych nie dostal ani jednej gwiazdki, więc o homologacji nie mogło być nawet mowy. U nas w ramach współpracy z Daewoo załatwiono to na specjalnych warunkach i można było ten cud techniki normalnie kupić i używać Kumpel takim tikaczem się bujał, chwalił sobie niesamowicie, kiedyś coś robił przy dachu czy coś, stanął na progu to mu się auto w pół zgięło. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 Ja Tico jechałem raz w życiu jako pasażer. Kumpel z liceum wziął od siostry. Jechaliśmy i zaczął padać deszcz. Kumpel właczył wycieraczki i przy pierwszym machnięciu pióra wyleciały w pole, musieliśmy ich szukać w krzakach. 1 Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 (edytowane) Odnośnie Lanosów, byłem na montażu siłowni w Ukrainie w Zaporożu. Była tam fabryka Zaz Lanosów które tłukli chyba do 2012r. Nie musze mówić, że większość samochodów to Lanosy (no i Łady), nawet właściciel siłowni miał swojego Mam jeszcze zdj. z 2019r. spod sklepu niekoloryzowane Edytowane 12 lipca 2021 przez Dud.ek Cytuj
second 3 695 Opublikowano 23 lipca 2021 Opublikowano 23 lipca 2021 Ależ mi się podoba. 420 koni z 2 litrów? No można Cytuj
second 3 695 Opublikowano 23 lipca 2021 Opublikowano 23 lipca 2021 Najmocniejszy AMG 45s cennik otwiera się od 280 tys, ale ponoć można wykręcić na konfiguratorze i ponad 400 tys Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 24 lipca 2021 Opublikowano 24 lipca 2021 Automat? Daj spokój nie ma frajdy z jazdy, no ale rozumiem forum tatuśków, to i inne potrzeby Spoiler Spoiler Świetne auto, śmigałbym Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 24 lipca 2021 Opublikowano 24 lipca 2021 Po co oni wogle podaja to spalanie? Przecież to jest nie realne chyba ze na 8 biegu 90 cały czas. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 Aktualizacja marzeń motoryzacyjnych, choć na dzień dzisiejszy jeszcze nieprzyziemnych. 1 Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 <hehe> też lubię "uterenowione kombi" 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 Fajny kompromis jak ktoś chce mieć większy prześwit, ewentualny napęd 4x4, a przy tym mniej suvowy komfort jazdy, np na autostradach. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 50 minut temu, krupek napisał: Fajny kompromis jak ktoś chce mieć większy prześwit, ewentualny napęd 4x4, a przy tym mniej suvowy komfort jazdy, np na autostradach. No jak ktoś nie musi siedzieć wyżej to wg mnie chyba najlepsze konstrukcje. Miałem 2,5 roku takie kombi. Bardzo dobrze wspominam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi