Gość donsterydo Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Ja dzisiaj pierwszy raz widziałem materiały z tej gry i muszę powiedzieć, że wygląda kapitalnie, trasy też robią wrażenie, będzie trzeba się zastanowić nad zakupem. Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 No wygląda to zdecydowanie lepiej od części pierwszej i nie chodzi wcale o grafikę, a o poślizgi, których w jedynce po prostu nie było, w momencie kiedy zaciągało się ręczny samochód zawijał się wokół siebie i zatrzymywał dosłownie w sekundę.Kolejna sprawa to to, że w jedynce samochody WRC ważyły chyba 5 kg, bo rozpędzały się i zwalniały momentalnie.Ogólnie jedynka z WRC nie miała NIC wspólnego oprócz podobnych do tego sportu samochodów. Dwójka prezentuję się na każdym polu zdecydowanie lepiej, fajnie, że będzie RallyCross, szkoda, że nie usunięto tych gó.wn.ianych buggie i i reszty wynalazków typu ciężarówki... DIRT 2 na stówkę nie będzie się równać z Rallysport Challenge czy z WRC4, ba, ta gra nie będzie miała prawa nawet leżeć koło tych gier, ale może w końcu dostaniemy jakąś sensowną szutruweczkę...Bo w tym temacie na konsolach strrraszna posucha... Cytuj
pawel3569 20 Opublikowano 15 sierpnia 2009 Opublikowano 15 sierpnia 2009 Ciekawe czy będą ciężarówki, w sumie na trailerach nie było ich widać, więc pewnie ich nie będzie. W każdym razie w jedynce ciekawie było pojeździć mamutem marki KAMA3 Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 15 sierpnia 2009 Opublikowano 15 sierpnia 2009 Jest jakies info czy da rade pojezdzic we 2 na 1 konsoli? Jak nie to, gra odpada z listy, rajdowki mnie srednio ciagna podobnie juz jak racery - ciagle to samo (wygrac wyscig na 1 miejscu glownie) co innego grac z osoba obok i jej przeszkadzac czy komentowac. Live tego nie daje. Cytuj
Gość Marvelous Opublikowano 15 sierpnia 2009 Opublikowano 15 sierpnia 2009 W strzelankach zabijasz, w platformówkach skaczesz, w sportówkach chcesz wygrać - to i nie dziwota, że racery polegają na wygranej. Jakoś mnie to nie nudzi od C-64. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 15 sierpnia 2009 Opublikowano 15 sierpnia 2009 Chcialbys grac w Fife w turnieju gdzie masz za zadanie wygrac kazdy mecz by pojsc dalej? Pierwszy meczyk, 1:0 dla ciebie, drugi 0:2 i powinnienes miec okazje zagrac mecz z inna druzyna jak to bywa w prawdziej pilce ale musisz wziasc restart (tak jest tylko w pilce na automatach), potem znow wygrywac, i w polfilanach odpadasz, znow restart. Tak wlasnie jest w wyscigach, by isc dalej musisz byc tylko na 1 miejscu. A co z reszta? 2 i 3 miejscem? Tak jest w Fuelu, NFSach, MC3, i w jakis tam racerach. Troche to glupie takie wymuszanie tylko 1 pozycji by miec nastepny wyscig. Nudzi mnie ten element, nie zas same gry. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 15 sierpnia 2009 Opublikowano 15 sierpnia 2009 faktycznie, przez Live nie można komentować i przeszkadzać drugiej osobie w racerach to przecież naturalne że musisz wygrywać by przejść dalej. w mistrzostwach czy seriach wyścigów nie musisz za każdym razem być pierwszy tylko zebrać wystarczająco dużo punktów, a przy pojedynczych eventach to jak to sobie wyobrażasz? wygrana = postęp. tak samo jak w strzelankach musisz wybić po drodze X przeciwników i coś tam zrobić by dojść do nowej lokalizacji. Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 16 sierpnia 2009 Opublikowano 16 sierpnia 2009 No w sumie troszkę dziwnie byłoby, gdyby w samochodówkach chodziło o przegrywanie ^_^ Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 17 sierpnia 2009 Opublikowano 17 sierpnia 2009 (edytowane) ależ ta gra się prezentuje ! a 11.09.09 już co raz bliżej : D a tak a propos debaty nad ciągłą koniecznością wygrywania w wyścigach... to jest nawet acziw, za (w dużym skrócie) wygranie bez zwycięstw. Gut It Out! 10GS Win a DiRT Tour event without winning a race. Edytowane 17 sierpnia 2009 przez zimzvm Cytuj
orion50 632 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 misie kolorowe jutro na marketplace ląduje demo DIRT2 Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Demo juz lezy zajmuje ~900MB. Mozna grac online Cytuj
Xymek 62 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Demko ograne...jak dla mnie...REWELACJA ...Swietna grafika, bardzo fajny model jazdy, super klimat samej gry, rewelacyjne menu Codemasters znow dali rade na MAXA!!! Cytuj
Timmy 1 799 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Zdecydowanie tak , demo jest genialne. Dodatkowy plusik dla programistów za możliwość customizacji wnętrza samochodu! Avatar jako maskotka nice! Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 (edytowane) model jazdy dziwny... na początku. po kilku wyścigach jest naprawdę świetnie. dzwony czuć w kościach - zdecydowanie najlepszy punkt gry imho. poza tym menu odbajerzone, grafika rewelacyjna, wizualizacja uszkodzeń pierwsza klasa. uhhh już doczekać się nie mogę ! : D Edytowane 20 sierpnia 2009 przez zimzvm Cytuj
grykom 283 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Toć to GRID z innymi trasami i samochodami Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Dirt 2 jest super. Grafika cudowna, a efekt brudnej wody na przedniej szybie w samochodzie jest tak świetnie zrobiony, że specjalnie się wjeżdża w kałużę (choć to oznacza brak widoku na 2-3 sekundy). Co najważniejsze model jazdy nie jest skopany, jeździ się dużo lepiej niż w Dirt, a już na pewno lepiej niż w GRID (na kierownicę w niego po prostu nie idzie grać). Czuć masę auta, FF na kierownicy jest świetnie zrobiony. Brawo dla twórców, bo to duży krok naprzód. Jedyne co mi się nie podoba to matchmaking w multi. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Mnie zauroczył model jazdy. Praktycznie cały czas mamy wrażenie jakbyśmy jechali poślizgiem, a to, jak dla mnie, bardzo udany motyw. Codies z każdym nowym tytułem starają się zwalczyć główną wadę wyścigów, czyli nudę, tym razem może im się udać. Choćby np. przez takie drobiazgi jak ten awatar wiszący na lusterku wstecznym. Niby głupota, ale jaka zabawna Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 hehe no awatar fachowo dynda i co ważniejsze nie przeszkadza ani trochę. ponadto faktycznie nawet jak się prosto jedzie to czuć jakby lekki drift i momentami ciężko utrzymać w ryzach samochód. co uznaję za duży plus, bo na szutrowych trasach przy dużych prędkościach bardzo łatwo o poślizg nawet jadąc prosto. Cytuj
jaszczoor 42 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 czyli co, podobny model jazdy do colina 2.0 choć trochę? Cytuj
Gość Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Czyli jest arcade'owo, swietnie. Wreszcie jakis racer dla mnie po PGR4 i BP. Tylko mikolaj bombki strzelil, nie mam golda i nie moge jeszcze dema sprawdzic ;/ Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 (edytowane) jest zdecydowanie arcadowo, do tego łuki można pokonywać efektownymi driftami. na takiego racera czekałem od czasu ostatniej odsłony WRC na PStwo... EDIT > aha i co najważniejsze AI zdaje się być naprawdę dopracowane. przeciwnicy popełniają błędy, walczą nie tylko z graczem ale i ze sobą, co niekiedy prowadzi do wypadków na trasie. nie jadą po jedynej słusznej linii. w tym aspekcie Dirt 2 naprawdę daje radę. ocena na podstawie grania na poziomie trudności Serious (3 z 5). Edytowane 20 sierpnia 2009 przez zimzvm Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 obadałem demko i jestem pod wielkim wrażeniem. owszem fizyka w stylu pierwszej części ale teraz jeździ się o wiele fajniej i efektowniej, w końcu ślizgi elegancko wychodzą. multi rządzi, w singlu przejechałem 2 trasy a później wesoła godzinka w walce online. no to szukam dobrego pre-ordera. Cytuj
Gość Marvelous Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Model jazdy nie będzie taki jakbyście oczekiwali od szutrów. Są buggy i inne pojazdy więc model jazdy jest zróżnicowany. Nie skupiony na jednym elemencie. Mnie pasuje. Jest rześko i fun konkretny. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Ja mam inne zdanie o tej grze. Graficzne kosior, nie ma juz dropow animacji po przywaleniu w sciane, staly framerate. Model jazdy mi sie nie podoba, wole ten z Dirta1. Raczej sie gra nie zainteresuje - poczekam na Blura czy Split/Second lub innego racerka, Wrc itp mnie nie kreca. Cytuj
Gość Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 (edytowane) Bizzare skopie Blura. Trailery, to porazka, nie ich klimaty. Edytowane 20 sierpnia 2009 przez Gość Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi