stoodio 2 075 Opublikowano 23 października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 października 2009 (edytowane) Czy ktoś z "grupy importerów" sprawdził już w akcji wersję US? :> Edytowane 23 października 2009 przez stoodio Cytuj Odnośnik do komentarza
Pablo 0 Opublikowano 23 października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 października 2009 Makoto fajna jest do teamupa albo singla ale jak ktoś się z nią próbuje skradać podczas inwazji to jest śmiech na sali bo widać jego pasek z pół kilometra jak mu hp spada Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 24 października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 października 2009 Ja sie jeszcze nie bawilem w PvP, wiec nie wiem jakby sie to tam spisywalo. Poki co ubilem ze dwa black fanthomy, ale generalnie byli raczej slabi Stoodio, ja gram w wersje US wlasnie, a czemu? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 24 października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 października 2009 Stoodio, ja gram w wersje US wlasnie, a czemu? ;] Wiem, wiem, mnie jednak interesują wrażenia osób, które grały w "chińczyka" i mogłyby by ewentualnie zestawić ze sobą obie wersje - czy ktoś w ogóle się pokusił o drugą platynę? Ty Trzcina masz edycję z wszystkimi bajerami (artbook, ost oraz strategy guide)? Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 24 października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 października 2009 A ok, zle to zrozumialem Ja mam wersje preorder, kupiona pozniej W mojej wersji byl artbook i plytka z OST. Za strategy guide chcieli 20$ wiecej, a mi jakos specjalnie nie zalezalo (srednio przepadam za strategy guide, bo korzystac z nich mozna dopiero jak sie skonczy gre a mi nie zawsze chce sie dany tytul powtarzac, no i do tego DS ma swoja, calkiem znosna, wiki Ale patrzac na te wiki wlasnie, to nic sie nie zmienilo Wczoraj 'zrobilem' tez 2-3 i powiem ze bardzo mi przypadla do gustu walka z bossem ;p Z kolei w 1-3 denerwuje mnie trzech kolesi z czerwonymi oczami przed bossem, probowalme ich zbic 2 razy po czym odechcialo mi sie i biegna na pale obok nich Odkad dostalem makoto gra zrobila sie DUZO prostsza, przynajmniej jezeli chodzi o zabijanie zwyklych mobow, bo do bossow i tak zazwyczaj sie nei zblizam i tluke ich czarami z odleglosci ;p Tej strategii mocno pomaga combo - fragrant ring i crescent falchion +1 (oba odnawiaja MP w czasie ) Po poczatkowym zawodzie grafika, stwierdzilem ze uruchomie gre po kablu componentowym ktory troche rozmazuje obraz (mniejsza ostrosc w stosunku do HDMI) i akurat w przypadku DS bardzo to pomoglo, nie widac tak bardzo niedorobek i kolorystyka jest troche inna. Poza tym niektore lokacje po prostu zabijaja, 3-1 jest bardziej przerazajace niz Silent Hill, tym bardziej ze boje sie wyjrzec za rog, bo moze tam byc ukryta panna ktora paralizuje :S a 5-1 o 3-2 to juz czysty hardcore... Anyway grafika jest lepsza niz myslalem, ale najwieksza atrakcja oprawy sa niesamowite miejscowki :] Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 24 października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 października 2009 (edytowane) Jak oceniasz te dwa gadget'y - kusi mnie zwłaszcza artbook ^_^ P.S. Dalem sobie bana na ten temat bo spoilujecie az niemilo ;p Hipokryta Edytowane 24 października 2009 przez stoodio Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 24 października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 października 2009 Jak oceniasz te dwa gadget'y - kusi mnie zwłaszcza artbook ^_^ P.S. Dalem sobie bana na ten temat bo spoilujecie az niemilo ;p Hipokryta Alez skad! Gra ma juz dobre 8 miesiecy, wobec czego hipokryta bym byl mowiac abyscie nie spoilowali Ja po prostu nie wchodzilem do momentu az spoilery nie byly TAK grozne, ale dalej sa bo dopiero sekcje x-1przeszedlem i 2 do konca. Anyway artbooka nie ogladalem zeby nie popusc sobie zabawy (sa tam arty bossow) jak wroce do domu po weekendzie moge pstryknac fotke i dac linka na forum. Generalnie swietnej jakosci jest papier a rysunku bardzo klimatyczne, ksiazeczka jest wielkosci pudelka do gry na PS3 ale w poziomym formacie. Grubosc to okolo polowa pudlka do PS3 Plytki z OST jeszcze nie sluchalem, bo moj PC nie ma napedu a wieza padla... do PS3 odkad wlozylem DS nie wkladalem nic innego, wiec nie wiem jak to jest W sumie to zapomnialem o tym tak an dobra sprawe, bo plytka z OST jest umieszczona w artbooku ktorego nie ogladalem (przyklejona klejem nie zostawiajacym sladow na ostatniej stronie). Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 24 października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 października 2009 (edytowane) Jezeli chodzi o soundtrack to generalnie od bardzo bardzo dawna byl udostepniony "unoficial" zawierajacy sporo kawalkow (w zasadzie ... To chyba wszystkie). Zastanawia mnie jaka jest tracklista oficjalnego, ogolnie muzyki w grze nie ma - tylko przy bossach, a w pamieci pozostal mi i tak tylko Phalanx, TK czy False King. Generalnie szkoda mi muzyki w tej grze, liczylem na wiecej bitewnych kawalkow na poziomie tych od pierwszych bossow . Muzyka z anime D.Gray-Man troche mi przypomina Demon's Souls btw. Edytowane 24 października 2009 przez Dr.Czekolada Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 24 października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 października 2009 (edytowane) Jezeli chodzi o soundtrack to generalnie od bardzo bardzo dawna byl udostepniony "unoficial" zawierajacy sporo kawalkow (w zasadzie ... To chyba wszystkie). Zastanawia mnie jaka jest tracklista oficjalnego, ogolnie muzyki w grze nie ma - tylko przy bossach, a w pamieci pozostal mi i tak tylko Phalanx, TK czy False King. Generalnie szkoda mi muzyki w tej grze, liczylem na wiecej bitewnych kawalkow na poziomie tych od pierwszych bossow . Muzyka z anime D.Gray-Man troche mi przypomina Demon's Souls btw. Eeee tam standardowo się z Tobą nie zgodzę. Po pierwsze mamy ~15 boss'ów - prawie każdy ma unikatowy theme także jest czego słuchać (o kapitalnej muzyce z creditsów nie wspominając) a po drugie, wiadomo kwestia gustu - dla mnie większość motywów jest rewelacyjna i co ważne idealnie komponuje sięz danym boss'em - Flamelurker (ryk), Fool's Idol (śmiech), Maiden Astraea (monolog). Palce lizać ^_^ Trzcina, sprzedasz gadget'y? Edytowane 24 października 2009 przez stoodio Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 24 października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 października 2009 Eeee tam standardowo się z Tobą nie zgodzę Standardowo ? prawie każdy ma unikatowy theme także jest czego słuchać Widać mamy innt pogląd na tą grę zwyczajnie . Ja bym wolał więcej podbudowujących do walki utworów (ale takich nie niszczących klimatu, tak jak Phalanx czy TK - <a jeszcze kawałek Maiden Astrea mi się podobał >). Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 24 października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 października 2009 @stoodio sadze ze tak, ale musialbym sie spytac brata bo w sumie kupowalismy to we dwoch Walnij na pmke za ile cie to interesuje, ja to przekaze bratu i najwyzej jakos sie dogadamy Aktualnie spedzam weekend u kobiety w domu, wiec forum sprawdzam sporadycznie, mozliwe ze jutro w ogole mnie nie bedzie, ale postaram sie odpowiedziec co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza
Ozi 1 Opublikowano 25 października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 października 2009 [...]no i do tego DS ma swoja, calkiem znosna, wiki [...] Pozwole sobie sie z Tobą nie zgodzić - DS ma fatalną wiki, większość interesujących mnie rzeczy znalazłem dopiero po kilku minutach - praktycznie połowa rzeczy jest nieopisanych przez co brakuje odnośników. Masakra. Wiki FF11 jest o wiele bardziej przejrzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 25 października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 października 2009 No ale znalazles prawda? A to oznacza ze jest calkiem znosna Jak chcesz zobaczyc fachowe wiki to proponuje obejrzec te od WoW'a... albo lepiej nie, bo wiecej nie bedziesz korzystal z zadnej innej wiki PS. Gratuluje zdobycia makoto i istarelle, ale szczerze mowiac to nie zaslugujesz na nie, za miekki w uszach jestes Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 25 października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 października 2009 Powiedzcie mi Panowie jedno - czy w wersji US nadal zdarza się reset WT czy może dopracowano ten element (kurcze pamiętam, że jak grałem jakoś na początku czerwca w DS'a, to nie dość, że nie wiadomo jeszcze było o co dokładnie z tym WT chodzi to jeszcze się cholerstwo potrafiło zresetować - to był hardkor ) P.S. Trzcina, jutro odezwę się w sprawie tych gadżetów bo czekam do końca aukcji całego zestawu na Allegro ^_^ Cytuj Odnośnik do komentarza
Siarex 4 Opublikowano 25 października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 października 2009 Powiedzcie mi Panowie jedno - czy w wersji US nadal zdarza się reset WT czy może dopracowano ten element (kurcze pamiętam, że jak grałem jakoś na początku czerwca w DS'a, to nie dość, że nie wiadomo jeszcze było o co dokładnie z tym WT chodzi to jeszcze się cholerstwo potrafiło zresetować - to był hardkor ) P.S. Trzcina, jutro odezwę się w sprawie tych gadżetów bo czekam do końca aukcji całego zestawu na Allegro ^_^ Nie stwierdzono. Nawet przy zakładaniu nowej postaci WT pozostaje takie jakie było. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 26 października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 października 2009 No i nie wytrzymałem - zakupiłem DS'a z wszelakimi bajerami. Teraz po sprawdzeniu jak wyglądają te bonusy jednak trochę żałuję... 8) Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 26 października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 października 2009 Prawdziwy fan nie odmówi co ? . BTW Jak żałujesz moge odkupić . Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 26 października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 października 2009 (edytowane) Prawdziwy fan nie odmówi co ? . Heh, dokładnie - cholera, uwielbiam tę grę to co mam żałować! BTW Jak żałujesz moge odkupić . Tzn. przejrzałem YT i np. inaczej wyobrażałem sobie artbook czy też poradnik, ale jak dojdzie to zdam relację - jak coś to się odezwę Edytowane 26 października 2009 przez stoodio Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 26 października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 października 2009 sory ze wbije sie z głupim pytaniem - sa jakies sposoby na kupienie gry (usa) w polsce w normalnej cenie? (okolo 199 a nie 250) tzn chodzi mi glownie zeby nie sprowadzac gry z zagranicy bo niecierpliwosc i niepwnosc by mnie zabiła i o to zeby cena nie byla przerąbana Cytuj Odnośnik do komentarza
ziemia1 685 Opublikowano 26 października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 października 2009 (edytowane) sory ze wbije sie z głupim pytaniem - sa jakies sposoby na kupienie gry (usa) w polsce w normalnej cenie? (okolo 199 a nie 250) tzn chodzi mi glownie zeby nie sprowadzac gry z zagranicy bo niecierpliwosc i niepwnosc by mnie zabiła i o to zeby cena nie byla przerąbana Zamawiałem tam gdzie Trzcina http://videogamesplus.ca/ cena normalna (na sobotę to było 204,28 zł z przesyłką), ponoć szybko ma dojść (tegoż Trzciny słowa). Skrobnę ile to trwało, jak już przyjdzie. Edytowane 26 października 2009 przez ziemia1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 26 października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 października 2009 O to poszlo ci taniej niz mi i oziemu... najwyrazniej waluta poszla in plus dla klienta Mi gra szla dokladnie tydzien odkad zmienili status na shipped (to bylo we wtorek) i we wtorek gre otrzymalem :] @stoodio, strategy guide tez bedziesz mial? ;] Jak tak to jakies skany/foty bys mogl walnac Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 27 października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 października 2009 (edytowane) @stoodio, strategy guide tez bedziesz mial? ;] Jak tak to jakies skany/foty bys mogl walnac Owszem, poszedłem na całość A co takiego Cię interesuje z tego guide'a? Edytowane 27 października 2009 przez stoodio Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 27 października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 października 2009 A nie wiem, nie mam pojecia co tam jest :] Ale 150 stron pozwala na zamieszczenie duzej ilosci informacji I tak ostatnie 4 dni nie mam w ogole czasu na granie, a jak gram to tylko w sumie bardziej zwiedzam lokacje bo boss robi mi 'kilym' a ja nie mam czasu na powtarzanie walki. Ale jeszcze tylko 2 dni, potem obrona i koniec 'prac domowych' Cytuj Odnośnik do komentarza
Ozi 1 Opublikowano 27 października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 października 2009 Skonczylem gre dwoma postaciami (no prawie, druga postacia jeden boss mi zostal) i chyba zaczne grac 3-cia. Najpierw był żołnierz ale to była w sumie postać do sprawdzenia co i jak, do tego prawde powiedziawszy gra postacia bazujaca tylko na atakach fizycznych jest troche... moze nie nudna co monotonna. Druga postac jaką zrobiłem to Temple Knight - w zasadzie miał to być najsilniej jak sie da opancerzony czołg ( ) + miracles ale nie ukrywam, że jestem troche zawiedziny tym co miracles oferują. Jeden ofensywny czar (God's Wrath) zzerający kosmiczne ilosci mp jest w zasadzie nieprzydatny (przynajmniej we wczesnych etapach gry, mocno rozwinieta postac pewnie moze czesciej z tego korzystac). Nie powiem żeby pozostałe miracles były nieużyteczne (Anti-Magic Field w Tower of Latria działa cuda) ale trzeba sporo żonglować zapamiętywanymi czarami - co z tego, że podobają mi sie też Resurection i Banish skoro pierwszy to w sumie zabawka bo nie po to sie przywoluje Blue Phantoma, żeby go zaraz odsyłac ( ) a Banish (odesłanie Black Phantoma) zżera dwa sloty miracles i może być używany tylko jako Human. Krótko mówiąc, tak zbudowany Temple Knight mi nie leży. Mam w zwiazku z tym pytanko, może ktoś tu zrobił sobie taką postać (heavy armor + magic) - jak się spisuje "Total Protection (Warding)" u takiej postaci? Ten czar działa niezależnie od noszonego armoru czy też im lepiej opancerzona postać tym lepszy efekt tego spella? Będe dźwięczny za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza
Siarex 4 Opublikowano 27 października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 października 2009 Skonczylem gre dwoma postaciami (no prawie, druga postacia jeden boss mi zostal) i chyba zaczne grac 3-cia. Najpierw był żołnierz ale to była w sumie postać do sprawdzenia co i jak, do tego prawde powiedziawszy gra postacia bazujaca tylko na atakach fizycznych jest troche... moze nie nudna co monotonna. Druga postac jaką zrobiłem to Temple Knight - w zasadzie miał to być najsilniej jak sie da opancerzony czołg ( ) + miracles ale nie ukrywam, że jestem troche zawiedziny tym co miracles oferują. Jeden ofensywny czar (God's Wrath) zzerający kosmiczne ilosci mp jest w zasadzie nieprzydatny (przynajmniej we wczesnych etapach gry, mocno rozwinieta postac pewnie moze czesciej z tego korzystac). Nie powiem żeby pozostałe miracles były nieużyteczne (Anti-Magic Field w Tower of Latria działa cuda) ale trzeba sporo żonglować zapamiętywanymi czarami - co z tego, że podobają mi sie też Resurection i Banish skoro pierwszy to w sumie zabawka bo nie po to sie przywoluje Blue Phantoma, żeby go zaraz odsyłac ( ) a Banish (odesłanie Black Phantoma) zżera dwa sloty miracles i może być używany tylko jako Human. Krótko mówiąc, tak zbudowany Temple Knight mi nie leży. Mam w zwiazku z tym pytanko, może ktoś tu zrobił sobie taką postać (heavy armor + magic) - jak się spisuje "Total Protection (Warding)" u takiej postaci? Ten czar działa niezależnie od noszonego armoru czy też im lepiej opancerzona postać tym lepszy efekt tego spella? Będe dźwięczny za odpowiedź. Ja mam takiego TK na 123 SL uzywam dwóch miracles: God's Wrath i Evacuate oraz dwóch czarów: Warding i Light Weapon. Taka postać na pełnym brushwoodzie z meat cleaverem(na LW) to totalna destrukcja(hity około 900 czasami nawet powyżej 1000 wejdzie do tego na wardingu nawet król Doran maksymalnie bierze 25% hp jednym hitem). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi