wojciecham 1 Opublikowano 5 września 2010 Opublikowano 5 września 2010 (edytowane) Ring zwiększa Equip Burden - jeżeli ekwipunek nie przekroczy 1/2 maksymalnego ( tak jak ja w tym wypadku ) to możesz unikać bez problemu (tak jakbyś miał jakąś skórę na sobie ). Edytowane 5 września 2010 przez wojciecham Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 12 września 2010 Opublikowano 12 września 2010 Pytanko z mojej strony... gram dopiero jakieś 15 godzin i jeszcze do końca wszystkiego nie czaję ale najważniejsze: da się przejść grę bez magii i łuku?? ponieważ chciałem zrobić typowego "osiłka" w ciężkiej zbroi, tarczą i mieczem:). Da się tak dobrnąć do końca?? (3 pierwsze demony pokonałem:) póki co) Cytuj
Berion 207 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 (edytowane) Ja tak przeszedłem, nawet offline (z magii/cudów tylko teleport i enchant broni). Twierdzę jednak, że to był kiepski pomysł bo teraz w g+ mam duży problem. Choć niektórzy twierdzą, że jestem lamerem. ;] Edytowane 13 września 2010 przez Berion Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 (edytowane) Berion dzięki za odpowiedź ps. oglądaliście wczoraj review territory na programie hyper?? jeżeli nie, mogę wam powiedzieć że dali demons souls 5/10:P:P:P. Edytowane 13 września 2010 przez xzdunx Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 Berion dzięki za odpowiedź ps. oglądaliście wczoraj review territory na programie hyper?? jeżeli nie mogę wam powiedzieć że dali demons souls 5/10:P:P:P. największemu wydarzeniu czegośtam dali 5/10??? to chyba jakieś za przeproszeniem cioty Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 (edytowane) cytuję: "a nam się nie podobał... gra udaje zachodniego rpga a w rzeczywistości jest japoński i na siłę trudny... Mamy ją w nosie i nie lubimy grać w gry, w które nie da się grać"... Mało tego było tez zdanie: "niech freaki grają w jrpg, bo to czasem są gry nie najgorsze i lepsze niż to"... Był to pierwszy tytuł z tak zwanej "strefy zrzutu" czyli 10 minut na crapy.... ale spoko dla nich do strefy zrzutu zalicza się też eyepet(dla mnie świetny a tam dostał 5/10) i tekken6(całkiem niezły dostał 6/10)...A takiemu AvP dali bodajże 9 jak dobrze pamiętam... Edytowane 13 września 2010 przez xzdunx Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 idiotyzm. a te wszystkie oceny na poziomie 90% to tak dla jaj? gdyby nie była trudna to nie wiem po co by ją kupować skoro jest (pipi)lion innych gier tego typu. jak nie da się grać w gry w które gra około mln ludzi to niech zagrają w PoP z Eliką Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 (edytowane) z czego mi wiadomo możecie na stronce hyper.pl poczytać co mają do powiedzenia.... Ale czy warto się denerwować?? sami oceńcie:Psam tam nigdy nie wchodziłem więc nie wiem... HAHA właśnie wszedłem i w ostatnim odcinku było tak ocenowo.... Oceny gier: grafika/dźwięk/jakość-a-cena Temat odcinka: Red Dead Redemption PS3/X360 Rockstar San Diego / Cenega Poland 10/10/9 Recenzje: Blur PC/PS3/X360 Bizzare Creations / Licomp Empik Multimedia 7/8/8 ArmA II: Operation Arrowhead PC Bohemia Interactive / Licomp Empik Multimedia 8/7/6 Runaway: Przewrotny Los PC Pendulo Studios / Ubisoft Polska 8/7/7 Strefa zrzutu: Demon's Souls PS3 FromSoftware / Cenega Poland 5 Dragon Age: Początek - Pieść Leliany PC/PS3/X360 Bioware / Electronic Arts Polska 7 Dragon Age: Początek - Kroniki Mrocznych Pomiotów PC/PS3/X360 Bioware / Electronic Arts Polska 6 Czyli według tych "jegomościów" ds jest gorszy od dlc do dragons age!!!!!!!!!!!!! Edytowane 13 września 2010 przez xzdunx Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 trza rąbnąć jakiegoś behemota, inaczej sam się zaraz rąbnę... lub wyspamować ich konto mailowe reckami DS'a chłechłe. Cytuj
zwolak6 4 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 Tak to jest jak się grać nie potrafi. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 Wielkie mi mecyje Tak to jest jak się nie wie co się ogląda - RT, czyli wesoła (nie mająca wiele wspólnego z profesjonalizmem) twórczość Tadka oraz Miłosza... Liznęli temat głośnej gierki, tyle że nie pograli pewnikiem wystarczająco długo (sam po 4-5 godzinach postrzegałem grę jako średniaka). Tego się po prostu nie da brać na poważnie i kropka. Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 (edytowane) W sumie masz rację... Szczególnie że najczęściej przez nich powtarzanym zdaniem jest: "gra wszystkiemu ssąca i dobrze robiąca"... ale odważnie podeszli że dali tą 5:P przynajmniej oryginalnie:, pewnie też chcieli troszkę szumu wokół ich osób za sprawą tej oceny:P Edytowane 13 września 2010 przez xzdunx Cytuj
hayami 18 Opublikowano 14 września 2010 Opublikowano 14 września 2010 Te dwa fredki pieprzą takie farmazony że nawet moja zona powiedziała "kto taka paradę gejów wpuścił do tv, oni się na grach nie bardzo chyba znają", pliz kto bierze ich serio. Cytuj
Neo3016 8 Opublikowano 14 września 2010 Opublikowano 14 września 2010 Wracajac do tematu DSa ( ) to chcialem sie zapytac czy kazdej postaci przypada jakas bron w ktorej ma specjalne bonusy jak np Knight + do obrony jak nosi tarcze,Temple Knight +do ataku jak ma dwureczna bron lub wlocznie albo cos w tym stylu.Stworzylem Temple Knight'a i od poczatku gry chodze z tarcza i mieczem.Patrzac na znajomych to widze ze oni pomimo tego ze maja mniej str to zadaja duzo wiecej dmg majac ta sama bron. BTW,jakby ktos byl chetny na co-op'a to bardzo chetnie.Mam Temple Knight na 87lvl i wersje eu Cytuj
Berion 207 Opublikowano 15 września 2010 Opublikowano 15 września 2010 Bowiem są bronie, które bonusy do ATK czerpią z innych statystyk. ;] Cytuj
Neo3016 8 Opublikowano 15 września 2010 Opublikowano 15 września 2010 To akurat wiem,ale chodzi mi o to czy postacie nie maja przypisanych broni(knight-miecz,temple knight-wlocznia,thief-sztylet,itp) Cytuj
hayami 18 Opublikowano 15 września 2010 Opublikowano 15 września 2010 (edytowane) Współczynnik STR odpowiada za siłę broni z przypisanym bonusem STR, walka wręcz i takie tam nakładki na dłonie nie pakuj w siłę chyba że chcesz użyć Meat Cleaver to wtedy do 26 bodajże, pakuj w Staminę zblokujesz i szybka kontra poza tym wiele statystyk idzie w górę przy Staminie więc jest to poziom 47-50 optymalnie, Health i Faith taka moja rada, potem rób upgrade tarczy i prostego Falcona[regeneruje manę!] czy Morning Star, lub katanę, są szybsze od włóczni ale ...zasięg:) polecam przeczytanie Gamefaqs http://www.gamefaqs.com/ps3/954345-demons-souls/faqs.Nie jestem specem ale dobry łuk o współczynniku +4 lub +5 wybawi cię z wielu kłopotów, niektórzy bossowie nawet mnie nie drasnęli bo nie musiałem podchodzić, nie wiem czemu ale w formie soul zadaje łukiem większy DMG, poza tym Cilit Ring zwiększa energię w formie soul z 50% do 75% i jest git, masz spokój z fantomami online, no chyba że lubisz za pierwszym podejściem do gry. Edytowane 15 września 2010 przez hayami Cytuj
Paliodor 1 791 Opublikowano 15 września 2010 Opublikowano 15 września 2010 Demon Soul trafi do serii '' Greatest hits'' . Info wprost z Atlus forum. Te osoby,ktore jeszcze nie kupily gry beda mialy swietna okazje nadrobic zaleglosci. Cytuj
Neo3016 8 Opublikowano 15 września 2010 Opublikowano 15 września 2010 @hayami Dzieki za profesionalna odp i rady Cytuj
hayami 18 Opublikowano 16 września 2010 Opublikowano 16 września 2010 (edytowane) Spoko, ja osobiście preferuję Miridian Hammer po załatwieniu Flamelurkera w kopalniach, zanosisz jego duszę Ed-owi kowalowi w Stonefang Tunnel i koleś kuje ci magiczne rodzaje broni ale to pewnie wiesz, wykułem sobie Dragon Miridian Hammer +3 i nikt nie podskoczy póki co, ale musisz mieć staminę wysoką bo przy wielokrotnych HIT-ach masz mnożnik damege cały czas wzrastający z każdym uderzeniem.Więc załatwianie nawet Black Phantomów to czysta zabawa:), jest jeszcze szybki sposób na nabijanie dusz jak kogoś interesuje:) 5700 duszyczek w 2 minuty i replay:) tak do nieskończoności. Edytowane 16 września 2010 przez hayami Cytuj
Neo3016 8 Opublikowano 16 września 2010 Opublikowano 16 września 2010 (edytowane) Tak tak,to wiem Spapralem niestety na poczatku gry i levelowalem wszystko po trochu Koncze gre i mam malutko endurance a duzo z innych mniej potrzebnych statsow i przy pierwszym lepszym pvp kazdy mnie rozwala jak chce Obecnie nosze tak: Brushwood armor,Dark silver/adjucator shield,dragon long sword +5. Co do farmienia to ja wole isc ze Stormruler'em na ostatni AS w Shrine of storms i nawalac w te "ptaki"...1500 od jednego a jest ich tam sporo Edytowane 16 września 2010 przez Neo3016 Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 16 września 2010 Autor Opublikowano 16 września 2010 Co do farmienia to ja wole isc ze Stormruler'em na ostatni AS w Shrine of storms i nawalac w te "ptaki"...1500 od jednego a jest ich tam sporo Dobra miejscówka jest też w 1-4. Ta po zabiciu Penetratora. Zamiast iść w kierunku Kinga wystarczy się cofnąć i powalczyć z 3 Red Eye-ami i kilkoma żołnierzykami. 7500 dusz za jednym podejściem i wystarczy powtarzać. Cytuj
Neo3016 8 Opublikowano 16 września 2010 Opublikowano 16 września 2010 (edytowane) Dobra miejscówka jest też w 1-4. Ta po zabiciu Penetratora. Zamiast iść w kierunku Kinga wystarczy się cofnąć i powalczyć z 3 Red Eye-ami i kilkoma żołnierzykami. 7500 dusz za jednym podejściem i wystarczy powtarzać. Chodzilem tam zanim pokonalem StormKing'a w ShrineOfStorms.Mozna tam rowniez ziolek uzbierac Gre da sie jednak przejsc bez farmienia.Boss'owie oraz dusze ktore sie uzbiera zanim sie do nich dojdzie,spokojnie wystarcza. Kolejne pytanie: Jestem juz na koncu.Pokonalem wszystkich bossow i jak tylko chcialem pogadac z "Woman In Black" zeby sobie soul level podniesc,to mnie wrzucila do dziury i wyladowalem "below the nexus".Moge teraz jakos sobie statystyki podniesc czy jak juz zagadam do niej to musze juz ukonczyc gre a z levelowaniem bd musial poczekac do ng+? BTW,slyszalem ze serwery maja dzialac do polowy 2011r.To prawda? Edytowane 16 września 2010 przez Neo3016 Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 17 września 2010 Opublikowano 17 września 2010 (edytowane) Kurczę... czyli w str jak idę typowym "osiłkiem" nie ładować?? mam 50 lvl dopiero i rozdaje 1-str. , 1-endu. , 1- stam. dobre jest to rozwiązanie?? Edytowane 17 września 2010 przez xzdunx Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi