Skocz do zawartości

Demon's Souls

McDrive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

hm tarcze zakosiłem do reszty jest daleko ,a ogień tego smoka mnie zmiata na dół. Szkoda,że nie odlatuje już jak na początku :P

tak btw gdzieś da się kupić lepszą broń itd? co zrobić z tą duszą phalanxa? zjeść czy zostawić?

Edytowane przez ciupak32
Opublikowano

duszę zostaw będzie ci potrzebna w późniejszym etapie jeśli o porady chodzi, jakieś 2-3 strony temu były linki do poradników, zapraszam do nich ponieważ naprawdę masz w nich wszystko...

Opublikowano

Ukończyłem DS wczoraj. Ciupak32 - jeżeli chcesz aby gra była naprawde łatwa to graj w sieci. Na każdym kroku znajdziesz porady jak sobie ułatwić życie. Jedyny boss w grze jaki zabił mnie wiecerj niz 3 razy (większość sama padła podczas mojej pierwszej wizyty) to ostatni chłopek w Boletarii. Gra bardzo fajna. Polecam każdemu!!

Opublikowano

Tak się składa, że ten ostatni boss z Boletarii jest łatwy. Wystarczy tylko założyć "Thief's ring", podejść trochę do przodu i poczekać aż jegomość zacznie do nas iść. Gdy dojdzie do środka planszy, zatrzyma się i odwróci od nas. Wtedy powolnym krokiem zbliżamy się do niego i rzucamy na niego czar "Poison cloud". Teraz czekamy jego pasek spadnie do zera i to koniec tej bezstresowej walki;).

Swoją drogą to na new game+ najbardziej bałem się Maneatera. Okazało się, że pokonałem go w... 5 sekund;). "Firestorm" to jednak potęga!

Opublikowano

Panowie, kupiłem grę w czwartek i wciągnęła mnie jak bagno. Z dwoma wyjątkami w postaci Mass Effect 2 i Fable 2/3 od lat żaden RPG mnie tak nie zajarał. Demon's Souls rządzi i dzieli! :D Z początku cholernie się zraziłem, bo ginąłem bez przerwy ale teraz jako-tako mi idzie, gram Thiefem więc głównie staram się okrążać przeciwników, a bossów prostacko kampię z łuku lub magi. Mam nadzieję, że jak będę robił kolejne przejścia gry to ogarnę i bardziej statyczne formy walki, bo coś czuję, że będę do tego tytułu wracał wiele razy :)

Opublikowano

Również bym potrzebował pomocy bo za nic nie mogę uzyskać white character tendency a jestem na new game++. Mój level to 180 i chciałbym oczywiście ten słynny Ring za White character tendency no i może pare kamieni;). W zamian mam do oddania np. pure bladestone(czytalem, że trudno zdobyć a mi wpadł 2 razy;)).

Opublikowano

Ale u mnie w kolejce czekają jeszcze "Red dead redemption" i "vanquish";) O dziwo leżą na półce bo ciągle myśle tylko o "Demon's Souls":). Póki nie wpadnie platynka to chyba nie zabiorę się za nie. Dlatego to błaganie o pomoc bo chcę szybko wbić platynę i zacząć pozostale gierki;). A czasu na granie mam mało.

Opublikowano

White char tendency mozesz latwo zdobyc zabijajac black phantomow jako blue phantom...najprosciej jest w shrine of storms.Tam ciagle jest jakies pvp wiec dosc czesto przyzywaja blue phantomow.

Pierscien ci moge pozyczyc :> ale kamieni niestety ci zadnych nie dam.Sam potrzebuje bardzo duzo :/

Opublikowano

Problem w tym, że mam 180 level i nie wiem czy będzie mi łatwo kogoś "znaleźć" do pvp.

I pytanie czy nie łatwiej mi będzie zacząć grę od zera by zdobyć white character tendency? Pytanie zasadne bo na new game++ zabiłem "nauczyciela cudów"(by zdobyć przez glitcha dużo emperal stones) a wcześniej też Selen Vinland i jeszcze kogoś. Z tego co zauważyłem to te tendency przechodzi na nastepne new game więc już jestem tak "czarny", że nie wiem czy oplaca mi sie dobijać do "White";) na new game+++?

Opublikowano

Probuj pvp w 4-1 i 1-4.Lepsze to niz rozpoczynanie gry od nowa.W sumie to mozemy trade'a zrobic...jakie bronie masz wymaxowane?Pozycze ci pierscienia a ty mi jakas bron potrzebna do trofeow