Skocz do zawartości

Demon's Souls

McDrive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Ds'owicze :)

Mam takie pytanie, otóż juz raz przeszedlem DS'a, i sprzedałem, lecz mam ochote wbic w niej platynke i ty moje pytanie, mam zbierac kamienie i kupować magie w NG czy NG+ ?

Aha jeszcze jedno, w gre nie grałem gdzieś z pół roku i jak myślicie, bede musial od początku '"trenować" w tą gre czy juz bede coś umiał ?

pozdro

Opublikowano

co do kamieni to moim zdaniem bez roznicy, a nawet lepiej byc dalej bo podczas farmienia (np. ten kamien z BP skeletona :<) bedziesz mial wiecej dusz (w sumie to az tak juz w tym momencie nie beda one potrzebne : p), a skoro juz te gre przeszedles to i tak musisz grac na NG+ chyba ze chciales w ogole od nowa inna postacia grać.

Co do drugiego pytania to ja zauwazylem, ze jak sie dlugo w jakas gre nie gralo i sie w końcu ją odpala, to tylko na poczatku jest tak ciezko, ale po jakichs 30 minutach juz sie gra mniej wiecej tak samo jak za czasów wymiatania. Tak wiec mysle, ze u ciebie tak samo szybko sobie przypomnisz co i jak

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

To dość krzepiąca myśl, że w dzisiejszych czasach gra taka jak DS, która karci każdą chwilę nieuwagi przebiła granicę 1 mln nabywców :)

Mam ponad 7h na liczniku (z czego 5h dzisiaj :P) i tak jak się spodziewałem - świetna gra. Powiem więcej, dla mnie to najciekawszy produkt z tych wszystkich, które do tej pory zakupiłem na PS3 :)

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano

Wystarczy nie szukać w internetach prostych myków tylko grać od początku samodzielnie, miałbyś wyzwanie ;)

Na przykład które?

Ej no bez przesady, każdy konsolowy erpeg daje możliwość przepakowania postaci w mniej lub bardziej nudny, monotonny i łatwy sposób niż w DSie. Tak pewnie będzie i w Dark Souls i bardzo dobrze bo jest wtedy wybór - cierpliwie budujesz swoją postać od zera do bohatera i cierpliwość zostaje nagrodzona poczuciem mocy i satysfakcją z ownowania leszczy albo grasz zerem i masz satysfakcje z pokonania silniejszych. Jedynie te hamskie zagrywki z bossami mogliby wyeliminować, praktycznie na każdego był jakiś tani sposób i tracili respekt przez to. W ogóle większość bossów było słabych w DSie. A sądząc po gameplayach w Dark Souls będą jeszcze słabsi.

Opublikowano (edytowane)

elo, ja mam pytanie jak moge grac wiecej niz z jednym graczem ? Tzn gry dolaczy ktos do mnie to moge ponownie postawic znak ??

Donsterydo:

chcesz to mozemy razem pograc mam 30 lv przeszedlem:

1-1 1-2 2-1 2-2 4-1

jeszcze jedno pytanie

jak moge stworzyc Large Sword of Searching ?

mam ulepszone claws na +8

nikt nie zna odpowiedzi na moje pytania :) ?

ok juz mam ten miecz ale slabe obrazenia ma do ablity zamałe jak moge to ulepszyc i gdzie pisze jakiego skilla mam ulepszyć

Edytowane przez Ukyo_Tachibana
Gość DonSterydo
Opublikowano

Po sieci nie chce mi się grać :)

Ja mam takie pytanie, mam 32 lv ulepszam ze zdolności generalnie ze zdolności tylko siłę, wytrzymałość, szczęście i czasem żywotność. Wiele broni mi pokazuje, że mam nieodpowiednie zdolności, ale jakoś nie zauważyłem żebym mógł sprawdzić ile i jakich mi brakuje żebym mógł konkretną bronią władać ?

Jeszcze jedno, jak się ulepsza broń to po 2 czy 3 ulepszeniu wyskakuje jednorazowo inna ścieżka ulepszenia, ale z gorzymi statystykami - jaki jest sens tej alternatywnej ścieżki ? N. mam do wyboru Long Sword +3 albo Quality Long Sword +1, który ma gorsze statystyki.

Opublikowano

inne sciezki ulepszania broni maja w ogole inne wlasciwosci. Podejrzewam, ze nie zauwazyles ze w tym quality pewnie zwieksza sie stat bonus z powiedzmy E na C, oznacza to, ze im wiecej bedziesz mial ( wprzypadku quality to chyba liczy sie strength i agility) danej statystyki tym ta bron bedzie stawala sie silniejsza i w przyszlosci bedzie to sie raczej na pewno bardziej oplacalo niz standardowe ulepszanie. Na poczatku polecam ulepszac pod dragon~ poniewaz daje nam to stale dwa razy wieksze obrazenia (dodatkowo od ognia). Żeby nosić bron potrzebne sa chyba tylko 4 statystyki, liczy sie tylko strength, agility, magic i faith. Popatrz w opisie broni gdzies tam na dole jak dobrze pamietam beda obrazki tych statystyk i potrzebny jej poziom. Trzymając broń dwurącz chyba jakos tam sie zmniejsza poziom statystyki jaki bedziesz potrzebowal na daną broń.

To chyba wszystkie pytania jakie padły

Gość DonSterydo
Opublikowano

Jedno jest w DS zyebane, ten po(pipi)y znacznik przeciwników, który sam sobie przeskakuje jak mu się podoba, np. walczę na urwisku z kościejem trzymającym wielki tasak, zaznaczyłem go na znaczniku - nade mną przeleciała jakaś płaszczka, znacznik na nią przeskoczył, bohater gapi mi się w niebo, a kościej mnie za(pipi)ał.

Opublikowano

ja z tego co pamietam to sam nigdy nie przeskakiwal, chyba nie powinien. Ale mocno wkurzao mnie jak juz zabilem potwora i chcialem isc i wlasnei jak sie zabije to na innego przeskakuje i czesto mialem tak ze zmmienial mi sie cel i zamiast isc przed siebie to spadalem w jakąś przepaść :<

Gość DonSterydo
Opublikowano

Sam przeskakuje, właśnie gram na tej mapie z kościejami i non stop mam zaznaczonego przeciwnika przed sobą, przelatuje gdzieś kilkadziesiąt metrów nad głową ta płaszczka, znacznik na nią przeskakuje i mnie zapierdalają, ze 3 razy pod rząd już tak miałem.

Opublikowano (edytowane)

ok, a w 3-1 jest uwięziony king jakis tam, i musze miec pure white worlds tendency zeby go uratować i dostac pierscien jak szybko tam zrobic PWWT ? Myslalm o tym zeby najpierw zrobic PBWT ale czy potem poradze sobie z tymi black phantomami ?

Qustom@ który masz lv ? Moze bysmy zagrali ??

aha jeszcze jedno, mam broń którą zadaje strasznie male DMG, pisze ablity cos tam, i gdy wezme w statsy to pisze na czerwono ze ma chyba czegos za mało pisze Right Arm czy cos takiego i na czerwono 33, jak moge to zwiększyc ??

Edytowane przez szymek_maniak
Opublikowano

pewnie masz za małe statsy na tą broń. Poszukaj w informacji broni, to chyba nazywalo sie stat needed, czy jakos tak. Ja mam duzy lvl cos kolo 210, ale nawet jak bym mial mniejszy to bym raczej juz nie grał. U mnie na ps3 troche ciezko zamotac, zeby net ladnie chodził. No wlasnie najlepszy spoosb na pure white tendency to zjechanie do pure black i zabicie black phantoma, przy okazji jeszcze primeval demon, no i jednego bossa co da ci od razu pwwt. Tylko ogolnie to black phantomy sa ciezkie a ten w 3-1 to pamietam duzy problem mi sprawil : d (tylko ze robilem to w drugim podejściu, lub nawet trzecim)

Opublikowano

najlepiej zabic black phantoma w 2 swiecie i premieval demon i zabijac bossow nie ginac w ciele, dlatego lepiej zabic sie w nexusie jak jestes w ciele zeby tendencja nie malala

Opublikowano

a w ogole to musisz zabic specjalnego black phantoma. Bo ty pewnie myslisz ze chodzi o to zeby zabic jakiegokolwiek czerwonego przeciwnika, a to chodzi o specjalnych ludzi ktorzy sa gdzies tam zazwyczaj ukryci. Primeval demon tez jest ukryty i pojawia sie tylko jak masz PBWT, tak w ogole to to wszystko wiemy (znaczy ja) glownie z demon's souls wiki, tak wiec bardzo ci ja polecam. Ja gralem sam tylko pomagajac sobie wlasnie tą stroną http://demonssouls.wikidot.com/

Opublikowano (edytowane)

ok spoko, ale kurde jestem teraz na początku NG+, przeszedlem 1-1 i 1-2, lecz gdy ide do 2-1 to ziomki takie jak ten mag w kapeluszu (ten co ciągle zaciesza) to ma mnie na strzała :/ Który lv mam miec aby sobie poradzic ?? Mam 73 lv

aha jeszcze jedno, w 4-1 jest takie drzewo które gada, co mam zrobic ? Chyba musze jej co dac jak sie nie mysle, i co dostane w zamian ?

Pogra ktos ze mna ?

gre przeszlem w 20 godz czy to dobrze ??

Przeszedl bym o pare godzin szybciej tylko szukałem kamieni

Edytowane przez szymek_maniak