Skocz do zawartości

Demon's Souls

McDrive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no to teraz, bedziesz mial calkiem przyzwoity poziom trudnosci ;) Nawet warding malo pomaga, i tak potrafia zdjac na 1-2 ciosy ;) powodzenia (najgorszy dla mnie fragmnet to byl chyba 4-1 na tej wąskiej trasie)

Opublikowano

przeszedlem 1-1 bez najmniejszego problemu.... widac ze wala mocniej bo troche wiecej hp ubywa, ale nic poza tym... moze pozniej bezdie trudniej, sie okaze : P poki co po 1-1 stwierdzam ze gra jest nieznacznie trudniejsza :sorcerer:

Opublikowano

ZAZDROSZCZĘ mu, że siedzi w domu, a ja muszę w pracy kwitnąć! ale w przyszłym tygodniu 2 wolne dni się trafią to pójdę do przodu :diablo:

gratuluję; ile godzin Ci zeszło?

aha (znów pytanie od PePe :D) - ilość rozegranych godzin w grze pokazuje ten licznik przy wczytywaniu gry, tak? tam z tego co widziałem jest chyba soul lvl i właśnie czas;

szkoda, że nie ma licznika zgonów :]

Opublikowano

no to teraz, bedziesz mial calkiem przyzwoity poziom trudnosci ;) Nawet warding malo pomaga, i tak potrafia zdjac na 1-2 ciosy ;) powodzenia (najgorszy dla mnie fragmnet to byl chyba 4-1 na tej wąskiej trasie)

Zgadza się, ale w początkowym etamie można pominąć Vanguarda i całą masę szkieletów. Kiedy wejdzie się na pierwszy mur z łucznikami można zeskoczyć (BEZ ZBROI!!) znajdując się rzut beretem od pierwszego bossa. Należy się rozpędzić na końcu muru i wciskając kółko spaść już zań.

Ja nie wiem ile mam godzin, ale połowę z tego spędziłem na farmieniu. Nuda niestety choć fajnie zachodziło się maszkary od tyłu.

Opublikowano (edytowane)

na waskim etapie przecie wystarczylo zwabiac szkielety na pewniejszy grunt albo zabijac z odleglosci z luku, co w tym trudnego? : P tylko raz tam padlem bo przez nieuwage spadlem (zalockowalem sie na szkielecie, postapilem pare krokow i nagle spadlem <.<)

EDIT

1-2 cleared... ani przez chwile w walce z Tower Knightem nie bylo niebezpiecznie, wytepilem bez problemu kusznikow, zalaczylem wardinga, podlazlem do niego, pare hitow na nogi, jak sie przewrocil to doslownie 2 (slownie: dwa) hity na czerep i padl :P teraz zrobie 1-3 bo jak sie okazuje, nie trzeba drugi raz miec duszy arcydemona z innego worlda zeby tamta mgla znikla, a potem jade po kolei ;) najpierw oczywiscie world 2... ciekawe jak mi pojdzie z flamelurkerem :P (nie musze chyba przypominam ze zabilem znowu czerwonego smoka a i ani razu przez caly level nie padlem? :P)

Edytowane przez Rayos
Opublikowano (edytowane)

nie, tak jak mowilem, bede lecial po kolei worldami :P mantasy wiem ze sa cholernie wnerwiajace, ale mozna je z bezpiecznego miejsca z luku zabic wiec nie bedzie chyba problemu :) sie okaze ;)

EDIT

1-3 cleared... tym razem mnie nauczono pokory :P padlem pare razy podczas przechodzenia levelu przez to ze mniemalem sobie ze jestem nie do pokonania >.< gra mi dobitnie pokazala zebym nie byl tego taki peny :D tak czy inaczej, Penetrator okazal sie jeszcze prostszy niz na 1 przejsciu, po paru ciosach zdechl, nawet mnie nie zdazyl ani razu zaatakowac... Oczywiscie, skupil sie na Biorze, ale nie zmienia to faktu ze szybciutko padl, nie wiem czy minelo nawet 10s :P teraz jednak zrobie 4-1 zebym mial szybki dostep do tanich strzal w 4-2 a i przy okazji obacze ile mi teraz soula daje reaper + bs :)

Edytowane przez Rayos
Opublikowano (edytowane)

Chyba sie przelame i kupie DS, jednak mam pytanie: ktora klasa w zwarciu bedzie mi sie gralo w miare latwo? Slyszalem, ze grajac online nie bedziemy mieli dostepu do jakichs trofeow/itemow/czegostam, prawda to?

Edytowane przez Qvstra
Opublikowano (edytowane)

kupuj i nawet sie nie zastanawiaj :P ja wlasnie zabilem pajaczka i flamelurkera :) malpiszon raz mnie zabil, za drugim podejsciem juz mu nie dalem tej satysfakcji :P

EDIT

no i Dragon God rowniez polegl, spopielil mnie jednak za 1 razem :P mialo byc duzo trudniej na NG+ a jest tylko troche trudniej ; /

Edytowane przez Rayos
Opublikowano

no akurat w tej grze profesja nie ma zadnego znaczenia (z wyjatkiem troszke innego ukladu statystyk na poczatku), najlatwiej sie gra na poczatku chyba royality, chodzi o to ze ma jakis tam czar i pierscien ktory odnawia mane czy cos tam i tylko dlatego, dalej juz sie rozwijasz jak ci sie tylko podoba

Opublikowano

Mmmmmm...w końcu po kilku tygodniach farmienia kamyków, dusz i ogólnej napince zdobyłem platynowe trofeum Demon's Souls. Nie powiem, satysfakcja jest duża. Dawno tak się dobrze nie czułem kończąc przygodę z grą. A kończę dlatego, że mam jeszcze z 12 gier w obwodzie. Za miesiąc Gears of War 3 wychodzi. Zostawiam jednak DS na półce. Nie ucieknie, a kiedyś może będę chciał sobie polatać magiem ;) .

Opublikowano

Poprzednio napisałem pytanie w złym wątku więc ponawiam:

Czy jest w grze jakaś miejscówka gdzie zbierają się gracze na duele? Albo inaczej gdzie mam zrobić invade żeby z kimś powalczyć? Gram na wersji amerykańskiej.

Opublikowano

World 3 skonczony :) fool's idol za drugim, maneatery za pierwszym, old monk za... 6 bodaj razem :P najwiecej mi problemow przed old monkiem sprawialy cholerne BP wardenow <.< ale w koncu dalem rade zabic wszystko :) rowniez poszczescilo mi sie, pierwsza jaszczurka i od razu wypadl pure moonlightstone :D tak wiec, wszystkie trofea z ulepszaniem broni zrobione :) mysle ze jutro/pojutrze skoncze NG+ ;)

Opublikowano

Idziesz jak burza chłopie. Moje ostatnie (dziewiąte czy dziesiąte) playthrough to był już prawdziwy speed run. Oczywiście nie tak jak tych świrów z YT gdzie rozwalają grę poniżej 50ciu minut, ale i tak była dynamika. Dokładnie wiedziałem co na kogo używać i nim się obejrzałem ostatni boss kwiczał w agonii.

Opublikowano

World 4 skonczony :) ani razu przez caly world nie padlem :) imo, najlatwiejszy swiat, najlatwiejsi bossowie :P pewnie dzisiaj przejde jeszcze ostatni world i ng++ :) (no i zabije false kinga, jego sobie na koniec zostawiam :P

Opublikowano (edytowane)

dusze herosow, zolniezy itp mozesz smialo uzywac ;) dusze demonow lepiej nie bo one sa potrzebne do roznych przedmiotow, czarow ;)

EDIT: 5-1 cleared :P pare razy padlem, nie docenilem tych dziobakow :P

Edytowane przez Rayos
Opublikowano

No mam tarcze ale nie widze jakich statow mi brakuje retard T_T

wejdź w ekwipunek (wciśnij start, pierwsza zakładka), podświetl sprzęt, którego wymagania chcesz sprawdzić, wciśnij kwadrat raz (albo dwa razy) a pojawią się informacje o parametrach przedmiotu, a poniżej wymagania; w ds staty masz przyporządkowane do konkretnych ikonek, w przypadku tarczy pierwsza to będzie siła (strenght), druga to zręczność (dexterity); teraz wciskając R2 przejdz do zakładki postaci (popiersie na górnym pasku) i po lewej stronie masz staty; porównaj siłę i zręczność z tej tabeli z tym, co miałeś w opisie przedmiotu; w karci postaci masz własnie rozpisane wszystkei staty i te ikonki przypisane do nich; trochę czasu może Ci zejść, zanim zapamiętasz, że taka ikonka to akurat siła, a taka to zręczność; moim zdaniem skopali to, że przy statach przedmiotu nie piszą: wmagania: siła 16, zręczność 12, a jest ikonka i wartość wymagana; potrzeba czasu, by to opanować :/

(nie jestem pewien, czy o tak dokładne wyjaśnienie Ci chodziło, czy masz problem w czymś innym; jeśli wytłumaczyłem jak upośledzonemu niepotrzebnie, to przepraszam ;))

• Plusik 1