Skocz do zawartości

Demon's Souls

McDrive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ej, ej. Przeciez wbic lvl to jest chwilunia.

Bierz ten miecz którym zabijesz płaszczki w 4-3 (tam gdzie był boss, ta wielka płaszczka) i na nich farm.

Wpisz sobie w youtubie na sprawdzenie jak to mniej więcej wygląda

http://youtu.be/W6akv-NiVH4

teraz nie mogę obejrzeć filmiku ale brzmi mi jak jakiś cheat :P I kurde, nie wiem czy wziąłem tę broń wtedy... Gulp.

sharku@ no to jest mój ostatni boss, eheh ;) Może mało mu zadaję bo ciągle walę bastardem :)

Opublikowano (edytowane)

Hahaha.

No nic, walczę z ostatnim bossem 1 świata i dziękuję, dowidzenia. Koleś nie dość że ciężki do ubicia, to jeszcze ku.rwa odebrał mi 14 leveli ;/ WTF. W połowie walki cały mój armour stał się za ciężki przez to zmniejszenie statsów a i tak jeszcze jakoś trwałem w boju, aż gdy miał jeden centrymetr energii, ja padłem bo zaczął nawalać jak szalony... I co ja mam teraz zrobić? Znów tak ekspić? A idźcie, nie mam już na to ochoty i siły. Przesadzili trochę w tym momencie...

Łoooomatkobosko... jakim cudem dałeś się tyle razy grabnąć? Przecież ten atak jest banalny do uniknięcia. Nie wiem, jak mogłeś dotrzeć do tego bossa z takim refleksem :P

Pro Tip na False Kinga:

Atakuj kiedy stęka " Ummmmmm" - jest wtedy bezbronny...

Edytowane przez stoodio
Opublikowano

@Figaro

To nie jest czit, tylko tak dziwnie gość nazwał filmik : p

To jest normalny sposób farmienia. Prawdopodobnie najlepszy nie wliczając BP Dual Katana (do tych ciężej jest się przygotować)

A mieczyka nie można nie wziąć, bo nawet jeśli go nie wziąłeś, to on tam dalej będzie : )

No chyba, że można go jakoś wyrzucić na ziemię i to zrobiłeś, wtedy to nie wiem

Opublikowano

Heh ciekawy sposób. Jeno nie mam tam black tendency ani chyba tego ringu ;p

Obie rzeczy po prostu zwiekszają ilość przyznawanych dusz, więc nie są konieczne : p

Dalej to pewnie będzie najlepsza metoda farmienia ; )

• Plusik 1
Opublikowano

Yep, okazuje się, że nie mam tej broni. Pewnie wziąłem, zauwazyłem, że za ciężka i wyrzuciłem. Już widzę jak leveluję 10 dusz, robię kolejne podejście do bossa, a ten znów zabiera mi mnóstwo leveli i znów pakowanie. Będę miał z tą grą jak z DQ 8, przechodzenie przez parę lat ;d

Opublikowano

Hmmm. Można jescze zabijać płaszczki jakąś magią, ale to może być już problematyczne.

Drugi bardzo fajny sposób, oczywiście nie aż tak dobry jak ten pierwszy ale osobiście bardzo mi się on podoba, to Reaper w 4-2

Opublikowano

Co do płaszczek, osobiście bez trudu ubijałem je przy pomocy łuku (nie zżera tyle staminy oraz nie występuje problem szybkiego uszkodzenia broni jak w przypadku Stormrulera). Ogólnie łuki FTW!

Opublikowano

No to fakt pamietam na drugim przejsciu zrobilem sobie Sticky Compound Long Bow +5 co ma scalowanie z DEX na "S" masakra xD

W Dark Souls za to łuki bardzo osłabili.

Opublikowano (edytowane)

A ja nie lubie łuków. Za bardzo ułatwiają grę

Mój kumpel to samo mówi o wszelakiej magii, dla mnie osobiście są granice przesady, których nie winno się przekraczać :P

No to fakt pamietam na drugim przejsciu zrobilem sobie Sticky Compound Long Bow +5 co ma scalowanie z DEX na "S" masakra xD

W Dark Souls za to łuki bardzo osłabili.

Jest za to Avelyn:

photo_%281%29.JPG

Genialny design :wub:

Najlepsze jest to, że można przejść grę, nie będąc nawet świadomym o istnieniu tego cudeńka. W sumie jest wiele takich itemów w Dark Souls.

Edytowane przez stoodio
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie ma z was ktoś wolnego Pure Moonlight/Darkmoon stone? Miałem Pure Black WT i nie wypadły mi z ani jednego Crystal Lizarda :verymad: a nie chce mi się specjalnie iść do NG+ po nie, to dwa ostatnie upgrejdy, których brakuje mi do trofeów.

Nawet Bladestone wyfarmił się w trochę ponad godzinę...

W zamian mogę dać dowolny inny kamyczek czy duszę z bossa czy co sobie jeszcze wymarzycie.

Opublikowano

Ja niestety na obecnym zapisie nie mam wspomnianych kruszców (postać była robiona jedynie pod Pure Bladestone - pozostałe pucharki wbiłem na innej konsoli), ale jeśli nikt się nie zgłosi, to podam Ci metodę na zdobycie stone'ów (100% skuteczność) w kolejnym cyklu.

Opublikowano (edytowane)

A wiesz o co chodzi z tymi literkami A, B, C itd przy broni?

Jeśli rozwijasz strength, to dobrze by było mieć broń która ma pod siłą skalowanie na poziomie A (S to max)

Siła o tak o sama z siebie to nic nie daje

Edytowane przez QstomPL
Opublikowano (edytowane)

To możesz dać już, bo raczej nikt się nie znajdzie ; )

Sry za zwłokę - chciałem sprawdzić, czy nadal to działa...

Patent jest prosty:

1) docierasz do miejsca z jaszczurką, która może dropnąć poszukiwany kamień,

2) robisz cokolwiek, aby gra nadpisała save (wyrzucasz item etc.),

3) zabijasz bogu ducha winnego lizarda,

4) podchodzisz do truchła i sprawdzasz otrzymany loot, jeśli to nie Pure (WAŻNE: nie "akceptujesz" Xem item'a) - wychodzisz z gry, klikając na przycisk Home na padzie,

5) wczytujesz zapis i powtarzasz krok nr 3 oraz 4 do skutku...

Edytowane przez stoodio