Gość mate5 Opublikowano 20 lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2013 Zawsze chciałem pograć w dwuwymiarową wersję tej gry i może kogoś zainteresuje, że powstała gra Rogue Legacy, której robocza nazwa to Demon's Souls 2D. Twórcy mówią że chcieli zrobić miks DS i klasycznych odsłon Castlevanii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 20 lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2013 A to świetnie bo klasyczne Castlevanie są najlepsze. Te z domieszką metroida... Meh. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 7 września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 września 2013 W 1-1 zabilem Phalanxa, wrocilem do Nexus i z nikim nie gadajac od razu wbilem do 1-2 (?) tzn. w miejsce gdzie ubilem bossa. Udalem sie na most, ktory wczesniej podpalal smok ale tym razem go nad nim nie bylo. Nawet jak pokonalem wszystkich na moscie i polazlem do legowiska czerwonego to on tam siedzi ale nie rusza du.py nad most. Co jest nie tak? Wybor 1-2 zamiast 1-1? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 7 września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 września 2013 Grasz NG czy NG+? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 7 września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 września 2013 NG. Juz w sumie nie potrzebna odp. Chcialem zlootowac sobie legowisko a nie moglem bo caly czas tam siedzial. Wiec zaczalem od poczatku i pozbieralem co tam bylo. Teraz mam 10k dusz i pytanie - wywalic to wszystko w statsy u b.maiden czy chomikowac? Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 8 września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 września 2013 Ładuj w staty - prędzej czy później straciłbyś te dusze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 8 września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 września 2013 A nie lepiej w broń? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 10 września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 września 2013 Czy jak zabije Mirande w PWWT a potem zbije tendencje do PBWT rowniez spotkam ja tyle, ze jako BP? Czy musze zdecydowac czy ubijac w PW czy PB? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 10 września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 września 2013 (edytowane) Chyba tak, ale jeśli nie grasz kobietą to i tak żadnych ciekawych przedmiotów nie dostaniesz. Edytowane 10 września 2013 przez mate5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 11 września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 września 2013 Ok, jeszcze pytanie o WT. Wiem ze ogolnie latwiej chyba zrobic sobie PB niz PW. Wystarczy wskrzeszac sie kamyczkiem do body form i potem zaliczyc zgon w danym swiecie. I tak pare razy. Gorzej jest z PW bo trzeba ubijac bossow i raczej nie ginac w cielesnej formie. Wiec czy jest w ogole mozliwosc zeby w trakcje pierwszego przejscia NG zaliczyc sobie wszystkie 5 swiatow w PWWT? Gram tylko offline i mam watpliwosci, czy da w ogole w tym trybie dobic do ewentow/NPCow dostepnych tylko dla PW. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 11 września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 września 2013 (edytowane) Tak. Ubijasz bossa w soul form -> samobójstwo w nexusie -> ubijasz drugiego bossa w soul form -> samobójstwo w nexusie i tak dalej. Edytowane 11 września 2013 przez mate5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 11 września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 września 2013 Czyli jak ubilem bossa 1-1 i 1-2 a wczesniej zdechlem 2x w swiecie 1 (w body form) to juz nie da sie wyrobic PWT? Pytam sie bo dla mnie to wyglada tak, ze nadejdzie taki moment, ze juz nie bedzie mozna zmienic tendencji na PW czyli wybor nalezy podjac zanim sie zacznie hasac po danym swiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 11 września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 września 2013 (edytowane) Czyli jak ubilem bossa 1-1 i 1-2 a wczesniej zdechlem 2x w swiecie 1 (w body form) to juz nie da sie wyrobic PWT? Pytam sie bo dla mnie to wyglada tak, ze nadejdzie taki moment, ze juz nie bedzie mozna zmienic tendencji na PW czyli wybor nalezy podjac zanim sie zacznie hasac po danym swiecie. Teoretycznie możesz jeszcze pokonać black phantoma (innego gracza, który wejdzie do twojego świata), ale to jest byłoby trudne nawet gdyby ktoś jeszcze grał online. Z tego co pamiętam zalogowanie do PSN automatycznie zmienia twoje WT na średnią servera, a ta zawsze jest około zera. Dlatego w praktyce zostaje Ci NG+ do światów w których już zginąłeś w body form. Edytowane 11 września 2013 przez mate5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 15 września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 września 2013 Sa jakies znaczace roznice miedzy demons souls i dark souls? Dark souls pewnie skoncze do konca tygodnia i sie zastanawiam czy sie nie wziac za poprzedniczke. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipert 102 Opublikowano 16 września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 września 2013 Mechanika ta sama. Największa różnica to imo brak poise, inny sposób eksploracji świata (podział na krainy do których dostajemy sie teleportami z jednego miejsca), brak covenantów a w zamian "tendencje świata" czyli to jak świat sie zmienia pod wpływem naszych działań. Jesli komuś podobał sie DkS śmiało niech sięga po DS. I vice versa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 16 września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 września 2013 Podobno dark jest trudniejszy od demon's. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipert 102 Opublikowano 16 września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 września 2013 Z reguły ludzie wskazują jako trudniejszą te gre w którą zagrali po raz pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 16 września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 września 2013 Mam pytanie odnosnie bossa 1-4. Da sie go ubic offline? Mam SL 73, zadaje mu ok 100 dmg (crescent falcion +4). Mimo to dwa strzaly i gleba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipert 102 Opublikowano 16 września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 września 2013 Oczywiście, jak i każdego innego. Strategi jest wiele, łącznie z tanim zabiciem go z łuku zanim w ogóle nas zobaczy... Luknij na YT jesli masz problemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 7 października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 października 2013 Ciekawe ile mu to zajęło. Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 7 października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 października 2013 online dostępny jest nadal? czy serwer jest odłączony? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 7 października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 października 2013 Jest dostępny. Mieli odłączać już z 10 razy, ale za każdym razem fani interweniowali. Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 8 października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 października 2013 właśnie kończy pobierać mi się na dysk wersja z PS+, to już będzie chyba czwarte podejscie do gry:) wczesniej sprzedawałem lub poddawałem się szybko ze względu na niepowodzenia w związku z rozpoczęciem nowej przygody mam pytanko - ostatnio podłączyłem PS3 do sieci i jak polecacie grać online czy offline? (chce ukonczyc grę, nie interesuje mnie tymczasowo granie z innymi) online pomaga w samotnych bojach czy przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 8 października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 października 2013 W dążeniu do platyny przeszkadza (głównie przez resetowanie tendencji), jeśli zależy ci jedynie na ukończeniu, to może okazać się pomocny - niebieskie fantomy. Osobiście zalecałbym jednak grę offline - grasz po prostu swoim tempem, idziesz tam, gdzie chcesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 8 października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 października 2013 Ostatnio skonczylem grajac tylko off. Nie bylo wiekszych problemow (jesli tak mozna powiedziec o tej grze) w sensie gre da rade tylko w tym trybie ukonczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi