Skocz do zawartości

Demon's Souls

McDrive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawe czy na tym forumku znajdzie sie ktos kto mial platyne w wersji azjatyckiej przede mna.

Pablo wbił kilka miesięcy przed tobą. Mnie podobnie do Yapa Bladestone zajął trochę czasu... :whistling:

Opublikowano

Pierwszego dnia farmienia zrobilem 8h i nic. Drugiego dnia kamyk wypadl po trzeciej probie.

@Kyo

platynujesz na 3,5 przejscia gry czy wymiana stuffu online?

Opublikowano

Ciekawe czy na tym forumku znajdzie sie ktos kto mial platyne w wersji azjatyckiej przede mna.

Pablo wbił kilka miesięcy przed tobą. Mnie podobnie do Yapa Bladestone zajął trochę czasu... :whistling:

To niezle, pamietam jak jeszcze gralem wiki dopiero raczkowalo to co dopiero kilka miechow wczesniej o.o ...

Ale Bladestone ... po nocach mi sie snila ta droga do szkieleta ...

Opublikowano

Z tego co widzę, wbijałeś na innym koncie tę platynę.

Ja pamiętam moje długie rozmowy o Demon's Souls z Pablo właśnie i Yabollkiem. Chyba jeszcze mam w "odebranych". Kutwa, 5 lat minęło jak jeden dzień ;)

Opublikowano (edytowane)

Tak, kagannpwnz, rzucilem platyny i zmienilem konto zeby mnie powrot do nich nie kusil :P. Pomyslalem o kupnie Hany Montany dla latwej platyny i zdalem sobie sprawe ze sprawy zaszly za daleko :)

My siedzielismy na tym pisanym czacie na PS3, ehh naprawde, swietnie sie gralo, DS to bylo unikalne doswiadczenie wtedy.

Edytowane przez Bansai
Opublikowano (edytowane)

Nie nie, gralem wtedy z 3 ludzmi z Ps3site forum, na extreme mnie jeszcze nawet nie bylo ;)

No ja przekroczylem bariere Terminator i skazilem swoj wizerunek tym syfem, na szczescie moj instynkt samozachowawczy gracza bil mocno na alarm kiedy tylko pomyslalem o montatnie i zmienilem konto xD

NZQhi.gif

Edytowane przez Bansai
Opublikowano

Hehe.

Spoko luz - 2 dni farmiłem na dual katana black skeleton. W sobote platyna wpadła tylko musiałem przejść od nowa wszystko bo miałem problem wbić white character tendency. :/

Opublikowano

Podjarany opiniami na forumku, zakupiłem tą gjerke co by oswoić się z realiami Bloodborne.

Od 4h grinduje statsy po zayebaniu przez drugiego bossa. Tak bardzo się go boję. Bezlitosna, nie przystępna... chora gierka, ale flow samotności i czystej gry pierwsza klasa. Chyba jestem masochistą.

• Plusik 1
Opublikowano

Jest taki jeden boss w grze, że podczas walki z nim serce będzie ci wyczuwalnie biło. :)

Opublikowano (edytowane)

@pawciokratos

Ja wybrałem Wanderera ze względu na najlepszy stosunek str do luck, ale knight też wygląda solidnie.

@ mate5

Chyba wiem o co chodzi. Jednak pogrinduje "odrobinę" dłużej...

Edytowane przez nobodylikeyou
Opublikowano

Najlepszą klasą startową dla kogoś zupełnie nowego jest Royalty - zaczyna z wyposażeniem do walki melee oraz czarem do cheesowania z dystansu, dodatkowo ma na wyposażeniu Fragnant Ring, więc mając wystarczająco dużo cierpliwości (czekanie na regenerację many) można sobie zdejmować bez problemów kolejnych wrogów z bezpiecznej odległości.

Opublikowano

Dzisiejszej nocy pokonałem w końcu drugiego bossa i po odblokowaniu kilku nowych "światów" zagłębiłem w Tower Of Latria.

Zielony filitr, mackowate twarze strażników z latarniami, używającymi paraliżującej magii, pozamykani nieszczęśnicy, przypominający zdeformowanych ludzi, na których prowadzone były tortury i eksperymenty.

Pierwsze skojarzenie mogło być tylko jedno - toż to hołd dla prozy Lovecrofta.  :wub: 

demons-souls-tower-of-latria.jpg

Genialnie wypadła też jaskinia ze zdeformowanymi humanoidami rodem z Silent Hill 3, we wnętrzu której czekał pijawkowaty Leechmonger niczym z Resident Evil 0 (świetnie dobrana muzyka).

giant-depraved-one-club-2.jpg

slurper2.JPG

1326721145ffko.jpg

cudo

Opublikowano (edytowane)

Elementy designu Tower of Latria (a także innych lokacji, stworów, ekwipunku w grze) czerpią tez garściami z mangi "Berserk" Kentarou Miury - polecam się zainteresować, jeśli odpowiadają ci takie klimaty.

Edytowane przez Qjon