Pure Bladestone 151 Opublikowano 16 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2015 (edytowane) W ferworze walki ubiłem Filthy Woman myląc ją z przeciwnikiem i nici z platyny . Zabicie 5 BP w NG+ nie dało mi Pure White Character Tendency i jedyne trofeum, którego mi brakuje to te za wszystkie pierścienie. Muszę odpocząć, może za jakiś czas spróbuję raz jeszcze. Przeriabiałem to. Z tą różnicą, że ja przed przejściem na NG++++ zabiłem wszystkich NPC nie wiedziawszy, że bardzo mroczna tendencja przejdzie na kolejne NG i się podłamałem, ale ubiłem wszystkie black phantomy postacią melee na NG++++ co było prawdziwym hardkorem, do dziś mam te wszystkie starcia przed oczami. Jednak nie udało się wbić Pure White Tendency i odpuściłem bo na kolejnym NG chyba bym dostał zawału z black phantomami. Żeby zdobyć te trofeum z ringami zrobiłem nową postać, tym razem maga i bezstresowo wbiłem Pure White i zebrałem wszystkie pierścienie, zajeło mi to około 12 godzin. Polecam ci tą ścieżkę jak nie chcesz przerebiać kolejny raz black phantomów na NG++ Edytowane 16 lutego 2015 przez Pure Bladestone Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 16 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2015 (edytowane) BTW przeszedłem już w dwóch sesjach większość gry w coopie z nobodylikeyou (część dwukrotnie ofc, w moim i jego świecie) i cholera, całkiem inne doświadczenie. Oczywiście prostsze, ale mimo to całkiem ciekawe. Walka z maneaterami była chyba tą, która najmniej straciła ze swojej trudności w coopie, no i 5-2 przeszliśmy za chyba 5 razem. Dobrze że serwerów nie zamknęli. no mnie po pierwszej sesji poziom trudności w 1.3 i 1.4 oraz V świecie pozytywnie zaskoczył. musimy jeszcze rozyebać SK i FK i zmusić do pokojowego poddania MA. Edytowane 16 lutego 2015 przez nobodylikeyou Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 16 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2015 SK pójdzie gładko, ale jak pokonamy FK jak przez niebieskiego smoka nie możemy przebiec, stone'y do body form się nam skończą. Dziwi mnie, że taki mieliśmy z nim problem, bo z tego co pamiętam wystarczyło biec ot tak i mi się udawało. Szkoda, że niemożliwe jest w coopie walczenie z old king doranem. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 16 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2015 Kupisz dwie anty ogniowe zbroje od tej staruchy którą przypadkiem zaatakowałem w 5.2, skopiujesz mi w 2.1 tarczę antyogniową i założysz ten ring. Przyda się też czar pokrywający postać wodą. Już się go nauczyłem, tylko potrzebuje podlewelować poziom wiary. Na arenie SK zejdzie to szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 063 Opublikowano 16 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2015 Robiłem runa według opisu na szybką platynę, dbając o world tendency, błędem było zabicie Filthy Women. Zarówno na pierwszym, jak i na drugim przejściu zabiłem wszystkich BP, nie wiem dlaczego coś nadal było nie tak. Gram offline. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 16 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2015 Kupisz dwie anty ogniowe zbroje od tej staruchy którą przypadkiem zaatakowałem w 5.2, skopiujesz mi w 2.1 tarczę antyogniową i założysz ten ring. Przyda się też czar pokrywający postać wodą. Już się go nauczyłem, tylko potrzebuje podlewelować poziom wiary. Na arenie SK zejdzie to szybko. Oki, to piąteczek w boletarii? Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 16 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2015 No ba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czimeq 43 Opublikowano 17 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2015 (edytowane) Robiłem runa według opisu na szybką platynę, dbając o world tendency, błędem było zabicie Filthy Women. Zarówno na pierwszym, jak i na drugim przejściu zabiłem wszystkich BP, nie wiem dlaczego coś nadal było nie tak. Gram offline. Obczaj to: http://demonssouls.wikidot.com/character-tendency Generalnie zabicie NPCa obniża CT o 1, a zabicie BP podwyższa CT o 1. Poziom CT przechodzi na kolejne NG więc może wystarczy, że zabijesz 1-2 BP i masz pierścień. Edytowane 17 lutego 2015 przez Czimeq Cytuj Odnośnik do komentarza
agst 131 Opublikowano 17 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2015 (edytowane) Jestem tuż po zabiciu Phalanxa i z tego co czytałem nie opłaca się konsumować jego duszy(ani też innych bossów), ale co z duszami takimi jak: Unknown Soldier's/Hero's/renowned itd Soul? Te można wchłaniać? Edytowane 17 lutego 2015 przez agst Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 17 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2015 Tak. Wchlaniaj wszystkie oprocz bossow. Wyjatkiem jest Red Dragon, ta dusze mozesz zjesc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 063 Opublikowano 18 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2015 Robiłem runa według opisu na szybką platynę, dbając o world tendency, błędem było zabicie Filthy Women. Zarówno na pierwszym, jak i na drugim przejściu zabiłem wszystkich BP, nie wiem dlaczego coś nadal było nie tak. Gram offline. Obczaj to: http://demonssouls.wikidot.com/character-tendency Generalnie zabicie NPCa obniża CT o 1, a zabicie BP podwyższa CT o 1. Poziom CT przechodzi na kolejne NG więc może wystarczy, że zabijesz 1-2 BP i masz pierścień. NG ++ już nie zdzierżę, zrobię kiedyś nową postać i zagram od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
agst 131 Opublikowano 19 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2015 Po wyjściu z gry zawsze world tendency wraca do początkowego stanu, czy miałem jakiegoś buga? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 19 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2015 Po wyjściu z gry zawsze world tendency wraca do początkowego stanu, czy miałem jakiegoś buga? Żeby stabilnie kontrolować wt musisz grać offline. Cytuj Odnośnik do komentarza
agst 131 Opublikowano 19 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2015 Po wyjściu z gry zawsze world tendency wraca do początkowego stanu, czy miałem jakiegoś buga? Żeby stabilnie kontrolować wt musisz grać offline. Mogli to napisać gdzieś w instrukcji chociaż. No nic, jeśli będę grał 2 raz, to wtedy się pobawię w WT. Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 20 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2015 Wspomniano o tym, ale niestety dość nieklarownie; w instrukcji w rozdziale Other worlds (Online play) w pierwszym zdaniu masz informację, że akcje innych graczy na serwerze wpływają na World Tendency. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 063 Opublikowano 23 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2015 ... Ściągnąłem grę raz jeszcze bo niedawała mi spokoju. Zrobiłem nową postać, zrobiłem wszystko dążąc do Pure White Character no i znowu się nie udało, dowiedzialem się dlaczego - BP Scivir spadł i zginął... Znowu od nowa, (pipi)a. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 23 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2015 Skoro w ogóle pojawił ci się Black Phantom Scirvir to znaczy, że miałeś pure black world tendency, a to znaczy, że pewnie zginąłeś kilka razy w body form w drugim archstonie. Jak zdobyć Dragon Bone Smasher (bo domyślam się, że o tą broń Ci chodzi): 1. Odpalasz ng 2. Grasz tylko offline 3. Grasz tylko w soul form - nie używasz kamieni zmieniających w body form, a po każdym bossie popełniasz samobójstwo W NEXUSIE. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 063 Opublikowano 23 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2015 (edytowane) Nie, robie wszystko według opisu http://demonssouls.wikidot.com/platinum-trophy-guide Pure Black trzeba mieć, aby BP się pojawiło. Jedynym błędem, który zrobiłem na tym przejściu jest to, że on spadł, a warunkiem jest zabicie wszystkich 5 BP "normalną drogą". Cała reszta jest zrobiona zgodnie z planem, o soul form nie trzeba mi mówić Edytowane 23 lutego 2015 przez Czappi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 23 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2015 Aaah, nie doczytałem że ty chciałeś pure white CHARACTER tendency. Nieźle się musiałeś z nim nagimnastykować w takim razie, że ci spadł, jak ja z nim walczyłem to raczej siedział w głębi i tylko rzucał czary. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 063 Opublikowano 23 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2015 Przyznam się, że to moja wina. Nie doczytałem, że wtedy się to nie liczy i trochę go do jego upadku przyczyniłem. No nic, za jakiś czas będę grał czwarty raz nową postacią Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 063 Opublikowano 27 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2015 No, w końcu jest i ona - platyna w Demon's Souls. Nie umiałem odpuścić i podjąłem ostatnią próbuję. Przejście skupione tylko i wyłącznie na zdobyciu pierścieni z wykorzystaniem dupowania zrobione na jednym posiedzeniu. Nie ukrywam, że przyjemnie było wybić wszystkich w Nexusie na zlecenie Mefisto. Idealne zakończenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 28 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2015 ... Ściągnąłem grę raz jeszcze bo niedawała mi spokoju. Zrobiłem nową postać, zrobiłem wszystko dążąc do Pure White Character no i znowu się nie udało, dowiedzialem się dlaczego - BP Scivir spadł i zginął... Znowu od nowa, (pipi). No i dobrze, ze zginal. Niby co tu nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 063 Opublikowano 28 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2015 To, że w takim wypadku nie dostajesz nic do Pure White Character Tendency. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 28 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2015 A no chyba, ze tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 28 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2015 Przeszedles gre 3,5x dla platyny? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi