BRY@N 1 438 Opublikowano 15 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2016 Dzięki za pomoc jeszcze jedno pytanie czy zabijanie NPC którzy coś sprzedają w poszczególnych światach oprócz obniżania CT obniża też WT? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 15 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2016 Obniży, ale jeśli zabijesz NPC które się pojawiają przy pure white tak mi się wydaje, jeśli dobrze pamiętam. zwykłe NPC nic nie robią z WT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalinho_PL 334 Opublikowano 15 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2016 Się nakręciłem i atakuje ponownie tego niszczyciela. Bloodborne, to przy tym kaszka z mleczkiem. DS jest paskudny, brzydki, zimny, wredny, no po prostu coś pięknego. Da się okraść smoki kamikadze style, gdy pokonało się już Blooba w 1-1? Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 16 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2016 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 16 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2016 Dzięki za pomoc jeszcze jedno pytanie czy zabijanie NPC którzy coś sprzedają w poszczególnych światach oprócz obniżania CT obniża też WT? Nie, obnizy ci tylko CT, na WT zabijanie sprzedawcow nie ma wplywu. Da się okraść smoki kamikadze style, gdy pokonało się już Blooba w 1-1? Da sie nawet przed bloobem. Ale i tu i tu jest trudno, ja zawsze wracalem do leza po itemy po zabiciu czerwonego. A przy PWWT smoki znikaja (chociaz nie jest to regula). Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 16 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2016 Mi dzisiaj przy pierwszym przechodzeniu gry na serio od razu po zabiciu bloba smoki zniknęły :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalinho_PL 334 Opublikowano 16 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2016 (edytowane) W Bloodborne bronią dla nooba trofkarza grającego tylko po to żeby wygrać był miecz Leoryka. Co tak prostego i łatwego jest do ogarnięcia w DS? Na chwilę obecną wszystkie bronie jakie mam kompletnie mi nie leżą. Zdobyłem w jakiś lamerski, sposób niezły mieczyk w 4-1, ale i tak mi jakoś słabo nim idzie. Podobno łuk jest kozak, ale kompletnie go nie czuje. Dajcie jakieś namiary na najbardziej OP broń, plus info o tym w co pakować staty, aby owa broń była jeszcze lepsza. Bez tarczy chyba nie idzie tutaj długo pożyć, c'nie? Oczywiście zakładając, że ktoś jest lama. Edytowane 16 lutego 2016 przez Kalinho_PL Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 16 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2016 Żadna broń nie jest idealna, żadna też nie jest specjalnie OP. Najważniejsze to po prostu... umieć walczyć i liczyć na swoje umiejętności a nie na statsy broni Przejdź się do old kinga w 1 worldzie, jak go pokonasz to dostaniesz bardzo dobry miecz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 16 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2016 Nie wiem czy w 4-1 podniosłeś uchigatanę, czy crescent falchion, ale ten drugi to taka OP broń. Przynajmniej w pierwszej połowie gry. Generalnie najmocniejsza w tej grze jest magia, najmocniejszy czar to zdaje się homing soul arrow czy jakoś tak. Tarcza nie jest jakoś bardzo potrzebna, ewentualnie w miejscach gdzie jest dużo mobków jak 5-1. Cytuj Odnośnik do komentarza
agst 131 Opublikowano 16 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2016 W 2-2 można znaleźć Dragon long sword +1, który bardzo łatwo ulepszyć na +5(za pokonanie bossa 2-3 dostaniesz pure dragonstone). Mi ta broń służyła przez dość długi czas, później zamieniłem ją na mieczyk old kinga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalinho_PL 334 Opublikowano 16 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2016 Dzięki, o takie info mi chodziło. Tak, wylamiłem crescent falchion No to pobiegam z nim, bo faktycznie teraz najwięcej bierze. Podbije łuk i naucze się jakiegoś lamerskiego czaru. Soul arrow na początku bardzo pomaga! Cytuj Odnośnik do komentarza
shinian 629 Opublikowano 16 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2016 (edytowane) W Bloodborne bronią dla nooba trofkarza grającego tylko po to żeby wygrać był miecz Leoryka. Co tak prostego i łatwego jest do ogarnięcia w DS? Na chwilę obecną wszystkie bronie jakie mam kompletnie mi nie leżą. Zdobyłem w jakiś lamerski, sposób niezły mieczyk w 4-1, ale i tak mi jakoś słabo nim idzie. Podobno łuk jest kozak, ale kompletnie go nie czuje. Dajcie jakieś namiary na najbardziej OP broń, plus info o tym w co pakować staty, aby owa broń była jeszcze lepsza. Bez tarczy chyba nie idzie tutaj długo pożyć, c'nie? Oczywiście zakładając, że ktoś jest lama. W Demon's Souls dla nooba trofikarza jest boss souls dup.ing w trybie offline. Edytowane 16 lutego 2016 przez shinian 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalinho_PL 334 Opublikowano 16 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2016 W Bloodborne bronią dla nooba trofkarza grającego tylko po to żeby wygrać był miecz Leoryka. Co tak prostego i łatwego jest do ogarnięcia w DS? Na chwilę obecną wszystkie bronie jakie mam kompletnie mi nie leżą. Zdobyłem w jakiś lamerski, sposób niezły mieczyk w 4-1, ale i tak mi jakoś słabo nim idzie. Podobno łuk jest kozak, ale kompletnie go nie czuje. Dajcie jakieś namiary na najbardziej OP broń, plus info o tym w co pakować staty, aby owa broń była jeszcze lepsza. Bez tarczy chyba nie idzie tutaj długo pożyć, c'nie? Oczywiście zakładając, że ktoś jest lama. W Demon's Souls dla nooba trofikarza jest boss souls dup.ing w trybie offline. no przecież wiem, ale najpierw trzea przynajmniej jeden typ kamyka znaleźć pierwsze przejście zrobię w miarę uczciwie. Na drugim zglit(pipi)e dziFkę, że aż spuchnie torebka z kamykami Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 19 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2016 Jesli zrobisz pierwsze przejscie na szybkensa z najlepsza bronia zamiast uczyc sie mechaniki a zaczniesz gliczowac dopiero w NG+ to za duzo ci to nie da. Nawet jak sobie podniesiesz soul level do 300 to beda cie lali bo NG+ malo wybacza a ty sie bedziesz musial dopiero uczyc. Serio, jesli grasz dla platyny a nie zglebiania mechaniki czy lore to gliczuj juz teraz bo szkoda zebys sie potem meczyl i pisal, ze gra zje.bana bo cie zabijaja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 20 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2016 Kalinho, fajnie że wziąłeś się w końcu za grę dla prawdziwych mężczyzn Mnie ostatnio nosi na drugą platynkę w Demonach, tym razem w wersji US, którą zakupiłem jakiś czas temu - jak wydropisz Pure Bladestone, to się zgłoszę, więc pracuj Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalinho_PL 334 Opublikowano 20 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2016 (edytowane) Jesli zrobisz pierwsze przejscie na szybkensa z najlepsza bronia zamiast uczyc sie mechaniki a zaczniesz gliczowac dopiero w NG+ to za duzo ci to nie da. Nawet jak sobie podniesiesz soul level do 300 to beda cie lali bo NG+ malo wybacza a ty sie bedziesz musial dopiero uczyc. Serio, jesli grasz dla platyny a nie zglebiania mechaniki czy lore to gliczuj juz teraz bo szkoda zebys sie potem meczyl i pisal, ze gra zje.bana bo cie zabijaja. O jejciu, jejciu, Wy mnie chyba nie doceniacie, a do trofkarzy-(pipi)rzy, to już w ogóle macie odruch wymiotny Te gry są wszystkie identyczne - wystarczy poświęcić trochę czasu na farmę i poziom trudności spada bardzo szybko. Chcę sobie raz przejść normalnie, a potem ogarnę jakiś poradnik wykorzystujący klonowanie, coby nie siedzieć setek godzinami nad farmieniem jakiś kamyczków, bo nie ma na to czasu, gdyż trzea jeszcze ograć Dark Soulsy. Tendencje świata ii bohatera, to imo bardzo chybiony pomysł i nie dziwię się, że to wywalili w kolejnych grach. W teorii może i było to fajne, ale w praktyce wymusza granie nieustannie offline i do teog jako duch, coby nie popsuć sobie gry, droppów, eventów, czy co tam jeszcze jest. Mnie to stresuje, bo lubię mieć totalną kontrolę nad grą, a tendencje potrafią konkretnie namieszać. I znów - pasuje to do wrednego klimatu gry, ale na dłuższą mete przeszkadza mi w graniu, a w graniu pod platynę, to już w ogóle. Jednak nie można rozpatrywać nigdy fajności gry na podstawie trofek, bo większość wtedy jest wkurzająca btw: da się grać offline, ale będąc wpisanym do PSNu, coby widzieć ziomków i powiadomienia? Edytowane 20 lutego 2016 przez Kalinho_PL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 20 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2016 btw: da się grać offline, ale będąc wpisanym do PSNu, coby widzieć ziomków i powiadomienia? Nie da rady - offline to offline, a napisy, duchy i plamy krwi to część online'owej zawartości serii Souls - też mi tego brakowało, kiedy celowałem w platynę w Demonach. No i wiesz chyba, że ja żartem pisałem, bo akurat Cię znam, i mimo że masz pier.dolca na punkcie pucharków, to jednak potrafisz docenić dobrą grę, a i od wyzwań nie stronisz. Akurat Ciebie z tych wszystkich szajbusów z liczbą platyn 100+ to szanuję najbardziej, bo w gówna nie grasz specjalnie pod trofki - to się chwali - ponad 200 platek w samych porządnych tytułach to rzadkość. Panowie, a co jest z tym Jerome'm? Jakiś ból dupska czy jak? Bo każdemu wali minusy w tematach z Soulsami? Jaki jest jego problem, ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 20 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2016 Ło mamuniu 215 platynek, 12 tysięcy pucharków Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 438 Opublikowano 21 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2016 Robię już drugie podejście i faktycznie z tym Pure Bladestone przesadzili. Pure Darkmoonstone udało się w miarę szybko zdobyć na PBWT w 4-3, chociaż dwie jaszczurki w 4-3 też komplikuje sprawę bo nie wiadomo, która wyrzuci kamień a dwie naraz zabić to też trochę kłopotliwa sprawa . Z Pure Bladestone przerzuciłem się z tego szkieletora w przejściu na tego black phantom może będzie szybciej . Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 22 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2016 Panowie, a co jest z tym Jerome'm? Jakiś ból dupska czy jak? Bo każdemu wali minusy w tematach z Soulsami? Jaki jest jego problem, ktoś wie? Mialem bana i jak czytalem nie ktore podpowiedzi jak Rayosa i kilku innych to sie za glowe lapalem. Chodzi o to, ze odpowiadali na pytania blednie i wprowadzali w blad pytajacego. I tak za malo minusow bylo do rozdania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 551 Opublikowano 22 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2016 Robię już drugie podejście i faktycznie z tym Pure Bladestone przesadzili.(....). Z Pure Bladestone przerzuciłem się z tego szkieletora w przejściu na tego black phantom może będzie szybciej . Pełna losowość. Ja w jednej wersji DS farmiłem go .... kilka godzin. Dziesiątki prób. W drugiej wpadło w przeciągu 40 min. Przy trzeciej platynie, też kilkadziesiąt tych czarnych szkieletów padło, zanim go zdobyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 22 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2016 Wiadomo, ciezko sie go farmi, ale nie ciezej niz nie ktore gemy w BB do pvp z odpowiednim minusem. Takze troszke przesadzacie. Pure Bladestone farmilem sporo razy i raz wypadl za 2 razem, raz po kilku godzinach. Normalka. Mimo tego i tak ciekawsze to niz farmenie na bossie w kielichach w BB. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 23 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2016 Mam dwa pytania odnosnie bossow: Da się walczyc z powodzeniem ze smokami w poczatkowej fazie?NIe chodzi mnie o pizganie z luku przez pol godziny,tylko o walke bezposrednia. Do tej pory widzialem,tylko jeden moment kiedy sa na ziemi,tylko taki problem ze smoki sa dwa obok siebie i jakos nie wyobrazam sobie,ze mozna cos tutaj zdzialac. Tower Knight prawidlowo powinnien byc drugim bossem czy lepiej wrocic do niego duzo pozniej?Zadaje mu bardzo male obrazenia a tarcza praktycznie bezuzyteczna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 23 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2016 Mam dwa pytania odnosnie bossow: Da się walczyc z powodzeniem ze smokami w poczatkowej fazie?NIe chodzi mnie o pizganie z luku przez pol godziny,tylko o walke bezposrednia. Do tej pory widzialem,tylko jeden moment kiedy sa na ziemi,tylko taki problem ze smoki sa dwa obok siebie i jakos nie wyobrazam sobie,ze mozna cos tutaj zdzialac. Tower Knight prawidlowo powinnien byc drugim bossem czy lepiej wrocic do niego duzo pozniej?Zadaje mu bardzo male obrazenia a tarcza praktycznie bezuzyteczna. Ad 1 Łuk i nawalanie póki nie odlecą Ad 2 . Tak powinien być drugim Bossem(choć wszystko zależy kim grasz) nawalaj go po goleniach a potem w czerep . Może musisz ciut podpakować, bo parafrazując 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 438 Opublikowano 23 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2016 Robię już drugie podejście i faktycznie z tym Pure Bladestone przesadzili.(....). Z Pure Bladestone przerzuciłem się z tego szkieletora w przejściu na tego black phantom może będzie szybciej . Pełna losowość. Ja w jednej wersji DS farmiłem go .... kilka godzin. Dziesiątki prób. W drugiej wpadło w przeciągu 40 min. Przy trzeciej platynie, też kilkadziesiąt tych czarnych szkieletów padło, zanim go zdobyłem. Wczoraj po około 50 takich kółkach, kamień 4-3 -> szklieletor black phantom -> skok w przepaść -> odrodzenie w 4-2 -> szkieletor w przejściu -> nexus, kamień wypadł z tego w przejściu trochę to zajęło ale chyba niektórzy mieli mniej szczęścia niż ja Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi