Opublikowano 19 stycznia 20187 l Może z padem masz coś nie tak i wciska ci dodatkowy input? Nigdy o takiej sytuacji nie słyszałem.
Opublikowano 21 stycznia 20187 l Yup, pewnie ta gąbka w środku już dojechana i płytka wyłapuje jakbyś wciskał więcej przycisków - miałem tak kiedyś - sam rozkręciłem, dorobiłem podkładkę i śmiga do dziś
Opublikowano 4 lutego 20187 l Ale to jest dobra gra ! Nie mogę się nadziwić. Dopiero teraz widzę, jak dużo rzeczy w DkS3 pochodzi z Demonsów.
Opublikowano 4 lutego 20187 l No jak się ogrywa serię "od doopy strony"... Ja grałem "po bożemu", więc dla mnie to naturalna kolej rzeczy i zwyczajna ewolucja
Opublikowano 4 lutego 20187 l Niestety przespałem i jest jak piszesz Wredoto. Ale i tak czuję podnietę, że polecę serią po Demonach.
Opublikowano 5 lutego 20187 l Aj, Demon's Souls cudowna gra, jedyna z serii Souls w której mam platynę. Dark Souls było również fantastyczne, ale już nie robiło takiego wrażenia co DS.
Opublikowano 5 lutego 20187 l Aż se odpalę po Kolosach i Nierze chyba PS3 i przejdę, bo głupio mówić, ale odpuściłem po Falandze, nie wiem czemu xd
Opublikowano 5 lutego 20187 l W dark souls odrzuca mnie mala spojnosc swiata spowodowana tym, ze co 2-3 ogniska mamy calkowicie inna wizualnie lokacje. Ani to nie pokazuje ogromu swiata ani nie sprzyja imersji. Sloneczne Firelink shrine a pare krokow dalej miasto pod woda skapane w ciemnosciach.
Opublikowano 5 lutego 20187 l 6 minut temu, Mejm napisał: W dark souls odrzuca mnie mala spojnosc swiata spowodowana tym, ze co 2-3 ogniska mamy calkowicie inna wizualnie lokacje. Ani to nie pokazuje ogromu swiata ani nie sprzyja imersji. Sloneczne Firelink shrine a pare krokow dalej miasto pod woda skapane w ciemnosciach. To nie graj nigdy w dwójkę ja ci dobrze radzę
Opublikowano 5 lutego 20187 l No wlasnie chcialem bo po 5ym przejsciu demonow ostatnio, naszla mnie ochota na zakonczenie soulosw na ps3 wiec zostaly mi tylko soulsy 2. Az tak zle jest?
Opublikowano 5 lutego 20187 l Jak ci po Firelink Shrine przeszkadzała spójność w jedynce to polecam dwójeczke będziesz zachwycony xd
Opublikowano 5 lutego 20187 l No jeśli chodzi o spójność świata, to powiem Ci, że Dark Soulsy biją o kilka długości to co się dzieje w DkS2 W Dark Souls było to wszystko chociaż jakoś sensownie połączone, w dwójce to popłynęli ostro. Ale w sumie nie rozumiem czegoś, w Demon's Souls to już w ogóle nie ma spójności, nawet lokacje nie są połączone ze sobą tylko są teleporty. To dlaczego w Demon's Ci to nie przeszkadza, a w Dark już tak?
Opublikowano 5 lutego 20187 l Nie no w Demon's każdy poszczególny świat współgra ze swoimi archstonami. Nexus był po prostu taką, a nie inną wizją devów.
Opublikowano 5 lutego 20187 l Rayos, no wlasnie lokacje sa polaczone ze soba. To co nie jest polaczone to swiaty z nexusem. W sensie takim, ze nie wychodzisz z nexusa i wedrujesz przez las, ruiny, bagno, lawe i dochodzisz do Latrii. Daje to wlasnie ten efekt, ze czujesz ze wypier.dolilo cie gdzies chen daleko od nexusa i wlasciwie to nie wiesz w jakiej czesci Bolatarii sie znajdzujesz, ale masz poczucie gdzies daleko daleko i poteguje to zludzenie, ze swiat jest ogromny. Dodatkowo kazdy archstone i jego 3 kolejne lokacje sa spojne koncepcyjne. Ok, ale dajcie jakis przyklad z dwojki w porownaniu z jedynka bo ciekawy jestem xD.
Opublikowano 5 lutego 20187 l Najprościej opisać to można że idziesz z 10m jakimś tunelem z dupy i jesteś zupełnie gdzie indziej, same "połączenia" są z(pipi)ane, w 1 konstrukcyjnie wszystko ma sens, w 2 jak sobie spróbujesz to przerysować jako całość świata to jest niezła beka.
Opublikowano 5 lutego 20187 l W Darku1 świat jest zbudowany jak w słoju, lokacje zaś w wielu miejscach łączą się ze sobą i skręcają w nim. Spoiler W Dwójce nie ma tylu skrótów, w zasadzie często jest tylko jedyna możliwa ścieżka do konkretnych miejsc a potem już tylko z powrotem albo tele z bonfire. Ciężko o tym mówić zwłaszcza osobie która nie grała, ale wyobraź sobie, że widzisz w oddali jakiś zamek jest środek dnia i taka mniej więcej jesienna pora roku, przed tobą tunel który po max 10 metrach i nagle jest deszczowa noc i ten zamek który nagle jest kilkanaście km bliżej. Dwójka jest najbardziej różnorodną jeśli chodzi o wygląd lokacji i najmniej spójną odsłoną, czujesz się jakby wywaliło cię do kompletnie innego świata 10 nexusów dalej a przeszedłeś kilka metrów. Spoiler
Opublikowano 5 lutego 20187 l I wlasnie ta "zbitosc" lokacji w ds1 powoduje u mnie to co pisalem wczesniej, uczucie kalejdoskopu co pare ognisk. Nie odmawiam projektu jako takiego, ale niby to tez sa oddzielne swiaty (rzadzone przez innego lorda) a de facto wszystko lezy na sobie. Przykladowo poczatkowe assylum, ktore wedlug sl.ore znajduje sie gdzies na polnocy faktycznie daje odczuc ze jest "gdzies" na polnocy a nie za rogiem. Swiat w obrazie to samo.
Opublikowano 1 marca 20187 l No i Demon's Souls oficjalnie umarło, a przynajmniej element społecznościowy. Ktoś wczoraj sobie urządził pożegnanie z trybem online?
Opublikowano 1 marca 20187 l Ja zawsze grałem w Demonsy offline, żeby mi serwery nie mieszały z world tendency
Opublikowano 1 marca 20187 l To wszystko pod nowe serwery rimejku, tak będzie! Edytowane 1 marca 20187 l przez Rozi
Opublikowano 1 marca 20187 l Cudowne pożegnanie z Demon's Souls sobie zrobiłem. Nie dość, że skorzystałem z multi to po 7-8 godzinach wpadł mi legendarny kamień.
Opublikowano 21 lipca 20186 l W dniu 1.03.2018 o 11:08, raven_raven napisał: No i Demon's Souls oficjalnie umarło, a przynajmniej element społecznościowy. Ktoś wczoraj sobie urządził pożegnanie z trybem online? No właśnie podobno nie do końca : ) Mógłby ktoś w wolnej chwili sprawdzić czy to faktycznie jeszcze działa? "Aby móc zagrać z innymi, należy posiadać PS3, egzemplarz Demon's Souls i (oczywiście) połączenie z siecią. Po wejściu w menu konsoli do ustawień sieciowych wybieramy opcje "automatycznie" aż do ustawień DNS, gdzie należy wybrać "ręcznie" i wpisać adres IP 73.27.147.158. Więcej szczegółów i aktualne informacje można znaleźć na Reddicie" https://www.gram.pl/news/2018/03/06/oficjalne-serwery-demons-souls-wylaczone-ale-rozgrywka-przez-siec-nadal-jest-mozliwa.shtml Edytowane 21 lipca 20186 l przez Ryo-San
Opublikowano 26 sierpnia 20186 l od jutra zaczynam demony, pierwsze podejscie. pozostale 4 gierki ukonczone. ten serwer co Ryo wrzucil, to dziala potem jak normalna gra online? i mam pytanie - czym sie roznia demony od darków? na cos zwracac uwage? czy po prostu grac i tyle?
Opublikowano 26 sierpnia 20186 l na początek bym się niczym szczególnie nie przejmował i po prostu grał.