Rayos 3 170 Opublikowano 21 maja 2014 Opublikowano 21 maja 2014 Fakt, Valley of Defilement jest swietny <3 a co do teleportu, faktycznie, to jedyne wyjscie z tej sytuacji Cytuj
Shen 9 623 Opublikowano 22 maja 2014 Opublikowano 22 maja 2014 Gratuluje ukonczenia, ale masz minusa za nie granie w NG+ :<. Dark Souls faktycznei trudniejsze od Demon's Souls, ale miales problem w Tomb of Giants? o.O nie rozumiem jaki Chyba zszedł na dół przed zdobyciem teleportowania i zdjęciem pomarańczowego foga, też bym zaczął od nowa w takiej sytuacji Plus nie mialem swiecacej czapeczki, ogolnie za wczesnie tam zszedlem Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 22 maja 2014 Opublikowano 22 maja 2014 Chyba tylko grający z guide'ami mieli w tym momencie "świecącą czapeczkę". Ja dałem sobie radę ze Skull Lantern w łapie - nie ma mowy o komforcie, ale za to satysfakcja była spora Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 22 maja 2014 Opublikowano 22 maja 2014 No ja nawet nie wiedzialem o istnieniu tej czapeczki, tez popylalem ze skull lanternem i wcale nie bylo az tak trudno Cytuj
Figaro 8 204 Opublikowano 22 maja 2014 Opublikowano 22 maja 2014 a ja popylałem bez niczego <gangsta> <yes> Cytuj
YETI 10 980 Opublikowano 2 czerwca 2014 Opublikowano 2 czerwca 2014 W tej grze można zapisać stan gry? Jak wchodzę od jakiegoś świata, to muszę go ukończyć za jednym razem? Zauważyłem, że jak zbieramy jakieś przedmioty, czy pokonamy wroga, to w prawym, górnym roku ekranu pojawia się takie biało kółeczko, to nie jest przypadkiem ikona zapisu? Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 2 czerwca 2014 Opublikowano 2 czerwca 2014 Gra się zapisuje bez przerwy, jak wyjdziesz z gry i wrócisz to lądujesz w tym samym miejscu. Jak zginiesz - wracasz do checkpointa. Cytuj
Figaro 8 204 Opublikowano 2 czerwca 2014 Opublikowano 2 czerwca 2014 Trzymamy kciuki, Yeti! Nie poddawaj się. Mam nadzieję, że wiesz, iż można levelować (trzeba pierw pogadać z monkiem). A ja tak sobie przypomniałem, że nie utłukłem wszystkich bossów opcjonalnych w tej grze. Ilu ich jest? Wiem, że nie zabiłem tego w pierwszym świecie bo straciłem w jakiś sposób klucz. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 2 czerwca 2014 Opublikowano 2 czerwca 2014 A ja tak sobie przypomniałem, że nie utłukłem wszystkich bossów opcjonalnych w tej grze. Ilu ich jest? Wiem, że nie zabiłem tego w pierwszym świecie bo straciłem w jakiś sposób klucz. Jest jeden opcjonalny boss (ten o którym mówisz) i chyba po 1 jednym black phantom npc w każdym świecie. Np. bardzo trudny scirvir w kopalni. Cytuj
Shen 9 623 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 Więcej jest opcjonalnych, takich ktorych nie trzeba ubic dla popchniecia fabuły, smoki np. Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 Tylko smoki sa opcjonalne i ewentualnie typ w mauzoleum (jesli liczyc go jako bossa ale to raczej npc). A ja tak sobie przypomniałem, że nie utłukłem wszystkich bossów opcjonalnych w tej grze. Ilu ich jest? Wiem, że nie zabiłem tego w pierwszym świecie bo straciłem w jakiś sposób klucz. Jest jeden opcjonalny boss (ten o którym mówisz) i chyba po 1 jednym black phantom npc w każdym świecie. Np. bardzo trudny scirvir w kopalni. Czemu trudny? Pytam bo nie mialem z nim problemow zarowno rycerzem jak i magiem (ale to wiadomo). Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 Rzuca ten firestorm i regeneration, no dla mnie był dość trudny. Cytuj
Shen 9 623 Opublikowano 3 lipca 2014 Opublikowano 3 lipca 2014 Demons w promocji, chyba wezme, moze zrobie tego calaka kiedys. 1 Cytuj
dawdi17 57 Opublikowano 10 lipca 2014 Opublikowano 10 lipca 2014 Ej kurna chata, gdzie tu się awansuje? Ganiam po tym pierwszym świecie, ponad 3k dusz a poziom 6... Wiem, wiem, głupie pytanie, ale gra się tak fajnie, że póki co chcę omijać fora itp Cytuj
Plamek 273 Opublikowano 10 lipca 2014 Opublikowano 10 lipca 2014 W Nexusie, jest taka babka ubrana na czarno. U niej levelujesz. Cytuj
dawdi17 57 Opublikowano 10 lipca 2014 Opublikowano 10 lipca 2014 A wybierając klasę hunter w co warto inwestować? Jakie umiejętności, broni, zbroję, ringi? Póki co mam scimitar, którego levelowałem na +1 i startowe łachy? Proszę o parę podstawowych tipów nic więcej. Cytuj
Plamek 273 Opublikowano 10 lipca 2014 Opublikowano 10 lipca 2014 Przed chwilą pisałeś, że chcesz omijać fora ;p eksperymentuj. Cytuj
teddy 6 861 Opublikowano 10 lipca 2014 Opublikowano 10 lipca 2014 Klasy w Soulsach nie mają praktycznie żadnego znaczenia. Odpowiadają tylko za rozłożenie kilku podstawowych statystyk, eq i czasami jakieś czary. Co do inwestowania to zależy od stylu jaki preferujesz. STR - ciężkie bronie, wolne ataki, granie jako czołg, DEX - katany, szybkie uderzenia z doskoku, dużo rollowania, FTH/INT - podobnie jak dex tylko trzymasz przeciwników na dystans Cytuj
dawdi17 57 Opublikowano 10 lipca 2014 Opublikowano 10 lipca 2014 Omijać fora w sensie, że co przejrzę stronę choćby tego tematu to opowiadanie o lokacjach, bossach itp co nie jest samym w sobie spoilerem, ale jednak już nieco niszczy zaskoczenie. To zacznę od DEX, może coś się mi uda. A jeszcze takie pytanko - jest tutaj jakiś limit levelowania? Bo wiem, że generalnie plansze się resetują itp że można np zgubić jakiś istotny klucz co może zablokować pewne ścieżki, ale jak to wygląda z levelowaniem? Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 10 lipca 2014 Opublikowano 10 lipca 2014 He? Jaki klucz zgubic? Co do levelowania to mozesz rozwijac postac az kazda stata bedzie miala maxymalna wartosc (99) ale zajmie ci to pol zycia. Cytuj
dawdi17 57 Opublikowano 10 lipca 2014 Opublikowano 10 lipca 2014 No to fajnie Narazie jestem zachłyśnięty tą grą. Pasuje mi w niej wszystko, klimat, walka, muzyka, ogólne wykonanie. Nawet to, że giniesz i musisz od nowa pokonywać tych samych przeciwników. No kurcze na coś takiego czekałem całe swoje growe życie. Cytuj
Figaro 8 204 Opublikowano 10 lipca 2014 Opublikowano 10 lipca 2014 No to przed tobą cudowne przeżycie. To samo z Dark Souls. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 10 lipca 2014 Opublikowano 10 lipca 2014 Demons Souls to prostu pierwsza dobra trójwymiarowa castlevania. Brakuje tylko meduz latających po sinusoidzie. Cytuj
dawdi17 57 Opublikowano 12 lipca 2014 Opublikowano 12 lipca 2014 A na co przeznaczać dusze tych wielkich bossów? Jak wcześniej wspomniałem celuję w zwinnego gościa z katanami. I czy warto inwestować w Lucky? Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 13 lipca 2014 Opublikowano 13 lipca 2014 (edytowane) Nie inwestuj w Luck i nie konsumuj dusz z bossów, później się dowiesz dlaczego. Edytowane 13 lipca 2014 przez mate5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi