Opublikowano 21 maja 201410 l Fakt, Valley of Defilement jest swietny <3 a co do teleportu, faktycznie, to jedyne wyjscie z tej sytuacji
Opublikowano 22 maja 201410 l Gratuluje ukonczenia, ale masz minusa za nie granie w NG+ :<. Dark Souls faktycznei trudniejsze od Demon's Souls, ale miales problem w Tomb of Giants? o.O nie rozumiem jaki Chyba zszedł na dół przed zdobyciem teleportowania i zdjęciem pomarańczowego foga, też bym zaczął od nowa w takiej sytuacji Plus nie mialem swiecacej czapeczki, ogolnie za wczesnie tam zszedlem
Opublikowano 22 maja 201410 l Chyba tylko grający z guide'ami mieli w tym momencie "świecącą czapeczkę". Ja dałem sobie radę ze Skull Lantern w łapie - nie ma mowy o komforcie, ale za to satysfakcja była spora
Opublikowano 22 maja 201410 l No ja nawet nie wiedzialem o istnieniu tej czapeczki, tez popylalem ze skull lanternem i wcale nie bylo az tak trudno
Opublikowano 2 czerwca 201410 l W tej grze można zapisać stan gry? Jak wchodzę od jakiegoś świata, to muszę go ukończyć za jednym razem? Zauważyłem, że jak zbieramy jakieś przedmioty, czy pokonamy wroga, to w prawym, górnym roku ekranu pojawia się takie biało kółeczko, to nie jest przypadkiem ikona zapisu?
Opublikowano 2 czerwca 201410 l Gra się zapisuje bez przerwy, jak wyjdziesz z gry i wrócisz to lądujesz w tym samym miejscu. Jak zginiesz - wracasz do checkpointa.
Opublikowano 2 czerwca 201410 l Trzymamy kciuki, Yeti! Nie poddawaj się. Mam nadzieję, że wiesz, iż można levelować (trzeba pierw pogadać z monkiem). A ja tak sobie przypomniałem, że nie utłukłem wszystkich bossów opcjonalnych w tej grze. Ilu ich jest? Wiem, że nie zabiłem tego w pierwszym świecie bo straciłem w jakiś sposób klucz.
Opublikowano 2 czerwca 201410 l A ja tak sobie przypomniałem, że nie utłukłem wszystkich bossów opcjonalnych w tej grze. Ilu ich jest? Wiem, że nie zabiłem tego w pierwszym świecie bo straciłem w jakiś sposób klucz. Jest jeden opcjonalny boss (ten o którym mówisz) i chyba po 1 jednym black phantom npc w każdym świecie. Np. bardzo trudny scirvir w kopalni.
Opublikowano 3 czerwca 201410 l Więcej jest opcjonalnych, takich ktorych nie trzeba ubic dla popchniecia fabuły, smoki np.
Opublikowano 3 czerwca 201410 l Tylko smoki sa opcjonalne i ewentualnie typ w mauzoleum (jesli liczyc go jako bossa ale to raczej npc). A ja tak sobie przypomniałem, że nie utłukłem wszystkich bossów opcjonalnych w tej grze. Ilu ich jest? Wiem, że nie zabiłem tego w pierwszym świecie bo straciłem w jakiś sposób klucz. Jest jeden opcjonalny boss (ten o którym mówisz) i chyba po 1 jednym black phantom npc w każdym świecie. Np. bardzo trudny scirvir w kopalni. Czemu trudny? Pytam bo nie mialem z nim problemow zarowno rycerzem jak i magiem (ale to wiadomo).
Opublikowano 10 lipca 201410 l Ej kurna chata, gdzie tu się awansuje? Ganiam po tym pierwszym świecie, ponad 3k dusz a poziom 6... Wiem, wiem, głupie pytanie, ale gra się tak fajnie, że póki co chcę omijać fora itp
Opublikowano 10 lipca 201410 l A wybierając klasę hunter w co warto inwestować? Jakie umiejętności, broni, zbroję, ringi? Póki co mam scimitar, którego levelowałem na +1 i startowe łachy? Proszę o parę podstawowych tipów nic więcej.
Opublikowano 10 lipca 201410 l Klasy w Soulsach nie mają praktycznie żadnego znaczenia. Odpowiadają tylko za rozłożenie kilku podstawowych statystyk, eq i czasami jakieś czary. Co do inwestowania to zależy od stylu jaki preferujesz. STR - ciężkie bronie, wolne ataki, granie jako czołg, DEX - katany, szybkie uderzenia z doskoku, dużo rollowania, FTH/INT - podobnie jak dex tylko trzymasz przeciwników na dystans
Opublikowano 10 lipca 201410 l Omijać fora w sensie, że co przejrzę stronę choćby tego tematu to opowiadanie o lokacjach, bossach itp co nie jest samym w sobie spoilerem, ale jednak już nieco niszczy zaskoczenie. To zacznę od DEX, może coś się mi uda. A jeszcze takie pytanko - jest tutaj jakiś limit levelowania? Bo wiem, że generalnie plansze się resetują itp że można np zgubić jakiś istotny klucz co może zablokować pewne ścieżki, ale jak to wygląda z levelowaniem?
Opublikowano 10 lipca 201410 l He? Jaki klucz zgubic? Co do levelowania to mozesz rozwijac postac az kazda stata bedzie miala maxymalna wartosc (99) ale zajmie ci to pol zycia.
Opublikowano 10 lipca 201410 l No to fajnie Narazie jestem zachłyśnięty tą grą. Pasuje mi w niej wszystko, klimat, walka, muzyka, ogólne wykonanie. Nawet to, że giniesz i musisz od nowa pokonywać tych samych przeciwników. No kurcze na coś takiego czekałem całe swoje growe życie.
Opublikowano 10 lipca 201410 l Demons Souls to prostu pierwsza dobra trójwymiarowa castlevania. Brakuje tylko meduz latających po sinusoidzie.
Opublikowano 12 lipca 201410 l A na co przeznaczać dusze tych wielkich bossów? Jak wcześniej wspomniałem celuję w zwinnego gościa z katanami. I czy warto inwestować w Lucky?
Opublikowano 13 lipca 201410 l Nie inwestuj w Luck i nie konsumuj dusz z bossów, później się dowiesz dlaczego. Edytowane 13 lipca 201410 l przez mate5