Figaro 8 203 Opublikowano 13 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2014 Nie inwestuj w Luck i nie konsumuj dusz z bossów, później się dowiesz dlaczego. Ja tak konsumowałem wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
dawdi17 57 Opublikowano 13 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2014 (edytowane) ja strzelam, że przydadzą się do jakichś fajnych upgrade'ów broni... kurde, ale żałuję, że nie grałem w tą grę jak miała premierę A tak btw - jest jakaś faktyczna różnica między formą cielesną a duchową? Zakładam, że później tak jeśli chcę się konkretnie wymasterować grę, ale na pierwsze przejście nia ma to chyba wielkiego znaczenia c'nie? No prawda, że mniej energii, ale i tak gram postacią, która bazuje na unikach i byle strzał po (pipi)e nie jest przyjemny. No i czemu mi się world tendency zmieniło? W pierwszym archstone miałem już pure white, zagrał w 2-1 i już nie ma... no i nie zginąłem, bo farmiłem. Żadnego NPC też nie zabiłem więc powinienem mieć wejściówkę do Miraldy otwartą... Edytowane 13 lipca 2014 przez dawdi17 Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 13 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2014 Jeśli grasz online, to twoje Wrold tendency pomiędzy sesjami gry ustawia się wg ogólnego dla danego regionu średniego World tendency - dlatego podczas jednego posiedzenia możesz wbić sobie Pure white, by przy następnym zalogowaniu do gry mieć z powrotem +1 white. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 13 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2014 Warto zaznaczyć, że od jakiegoś czasu, jak już from przestało się zajmować DeSem to ustawili na stałe tendencję po połączeniu się z netem tak, że wystarczy pokonać jednego bossa żeby mieć pure white (przynajmniej w wersji NA). Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 14 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2014 A tak btw - jest jakaś faktyczna różnica między formą cielesną a duchową? Zakładam, że później tak jeśli chcę się konkretnie wymasterować grę, ale na pierwsze przejście nia ma to chyba wielkiego znaczenia c'nie? No prawda, że mniej energii, ale i tak gram postacią, która bazuje na unikach i byle strzał po (pipi)e nie jest przyjemny. Oprocz tego, ze masz skoszony pasek zdrowia to jako duch jestes (troche) mniej widoczny dla przeciwnikow. No i mozesz dowolnie ginac w tej formie bez wplywu na tendecje (ginac w ciele tendencja dazy do czarnej). Cytuj Odnośnik do komentarza
dawdi17 57 Opublikowano 14 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2014 Ok, to coś mi się wydaje, że to przez online... bo tak jak mówiłem tylko farmiłem bez żadnej śmierci. Czyli co mogę teraz zrobić by znowu mieć tą białą? Wkurza mnie ta zamknięta krata w pierwszym świecie... Pokonałem tego pająka... no ale to już inny świat więc rozumiem, że nie ma wpływu na ogół Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 14 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2014 Graj po prostu, jak przejdziesz grę po raz pierwszy to wtedy będziesz czytał co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 14 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2014 Ja jak robiłem platynę w DSie to grałem offline, żeby mi się przez przypadek WT nie zmieniło Dobrze, że tego patentu nie ma w Dark Soulsie Cytuj Odnośnik do komentarza
dawdi17 57 Opublikowano 22 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2014 (edytowane) Panowie jak zmienić tendencję świata w już wyczyszczonej krainie z bossów? Zależy mi na spotkaniach Z Primeval Demonami dla Colorless Demon's Soul do upgrade'u White Bow. Czy używanie Stone of Emphemeral Eyes a następnie podkładanie się by zginać daje jakiś efekt? Bo kurcze na tej mapce ikonka świata albo nie blaknie albo mi się wydaje. edit. Ok, jednak blaknie Ok, druga sprawa jak potem mogę przesunąć się w stronę białą? Przykładowo chcę poprzez podkładanie się sprowadzić tendencję do black, zabić primevala a następnie przywrócić białą, bo nie chcę zabijać tych NPC typu Miralda. Gram offline jak tutaj już ktoś napisał. Bo jak rozumiem zabijając Black Phantoma Miraldy po odzyskaniu białej tendencji tego NPCa już wogóle nie będzie, tak? Edytowane 22 lipca 2014 przez dawdi17 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 22 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2014 W swiecie gdzie chcesz zmienic tendencje (na czarna jak mniemam) zresz kamyk i sie zabijasz (skocz sobie w przepasc ale daleko od wrogow zebys mogl dusze zebrac). I tak az do momentu az uzyskasz odpowidni kolor. Z tego co pamietam to Primeval demon pojawia sie juz w tendencji nie do konca czarnej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 22 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2014 Zapomnialem ci napisac, ze jak sie zabijesz zeby zobaczyc efekt zmiany tendencji musisz wrocic do nexusa. Co do WT - zeby byla full white musisz zabic primeval demona I jednego bossa (o ile mnie pamiec nie myli). I tak, jak zabijesz Miralda BF to go nie bedzie. bo go zabiles Cytuj Odnośnik do komentarza
dawdi17 57 Opublikowano 22 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2014 Czyli tak na dobrą sprawę ten online wszystko rozpierdziela, bo można sobie kształtować tą tendencję jak się chce a podłączenie do siecie trochę to pieprzy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 22 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2014 Dokładnie, dlatego ja grałem offline w Demon's Soulsa Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 22 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2014 No tak. Ale wez tez pod uwage fakt, ze nawet w singlu nie mozesz ksztaltowac tendencji w nieskonczonosc. Jak pozabijasz bossow, primevale i black fantomy a pozniej zjedziesz do czarnej to do bialej wrocisz dopiero na NG+. Cytuj Odnośnik do komentarza
dawdi17 57 Opublikowano 22 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2014 No tak, dlatego moim zdaniem lepiej zostawić sobie przynajmniej jednego bossa na koniec zejść do czarnej by zabić primevala a potem wrócić do białej by zrobić aktywności w białej bo i tak zabijając black phantoma już nie ma po co wracać do pure white Cytuj Odnośnik do komentarza
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 27 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2014 (edytowane) Dziś miałem fajnego buga, znowu postać wbiła mi się w otoczenie (pierwszy raz wbiła mi się w belkę tak że ją przebiło i nic nie można było zrobić by z niej "zejść"). Szczęście w nieszczęściu zrobiło mi się tak podczas walki z flamelurkerem. Po kilku minutach uciekania przed nim zapędził mnie w kąt, wszedł na mnie tak, że kamera zwariowała, a ja w panice rollując wrollowałem się na niego i jednocześnie głową w "sufit" (jakieś kości). Także on zgłupiał a ja depcząc po nim jeszcze bardziej. Nic nie mogąc zrobić zacząłem napierdzielać go w łeb strzałami a on mi oddając wbił mnie w ten sufit jeszcze bardziej, aż w końcu walka wyglądała tak, że na przemian leczyłem się i strzelałem na oślep w dół strzałami (kości zasłaniały a nie można było zalokować;p) no i po kilku minutach padł ;d. W sumie z jednej strony spoko, niby miał być ciężki a padł za pierwszym razem;d, z drugiej strony walka zapowiadała się fajnie;f, może na ng+ nic się nie zje.bie;p. Edytowane 27 lipca 2014 przez CheeseOfTheDay Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 28 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2014 Flamelurker to s(pipi)iel. Wiele bym dał żeby tak łatwo go pokonać Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 3 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2014 Dobrze kojarzę że Koreańska i Chińska wersja ma ten sam Trophy Set? Właśnie kupiłem wersję USA i chciałem sobie skompletować całość. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 3 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2014 A propos trofeow - wie ktos czy set z edycji cyfrowej (PS+) bedzie ten sam dla wersji pudelkowej (pal)? Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 3 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2014 Jeśli są z tego samego regionu to tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 3 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2014 Dobrze kojarzę że Koreańska i Chińska wersja ma ten sam Trophy Set? Właśnie kupiłem wersję USA i chciałem sobie skompletować całość. Owszem - są w sumie 3 zestawy do wbicia: europejski, amerykański oraz azjatycki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 3 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2014 W UE zaraz platynka wpadnie wersja USA kupione razem z Dark Souls. Tylko azjatyckiej brakuje do kolekcji właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 3 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2014 No nie tak zaraz - z tego co widzę, przed Tobą farmienie Pure Bladestone'a. Dla jednych chwila moment, dla drugich tygodnie męki Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 3 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2014 No teraz to pewnie tygodnie bo właśnie mi się urlop skończył Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 3 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2014 (edytowane) Ahh Demon's Souls ... Ciekawe czy na tym forumku znajdzie sie ktos kto mial platyne w wersji azjatyckiej przede mna. Pure Bloodstone'a chyba szukalismy tydzien, mielismy party 3 osob i kazdy farmil non stop, jak wypadl to byla czysta euforia na czacie. Ahhh, uzylbym slowa nostalgia ale chyba za wczesnie jeszcze Edytowane 3 sierpnia 2014 przez Bansai Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi