Mejm 15 296 Opublikowano 28 września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 września 2015 Nie ma czegos takiego jak dobra zbroja - jedna, bo kazda jest dobra, zalezy jakie funkcje ma spelniac. Miecze to samo, ale dodam, ze z tych rzeczy co szukasz to w trzecim swiecie bedzie trudno, bo to mapa dla magow i skrytobujcow bardziej. EDIT: Mejm jaki spojler z Yurtem :o :o :o Bylo w trailerach. Szukam zbroi lżejszej od podstawowej knighta. Chcę wrócić do bossa w 1-3 bez rolla ciężko z nim walczyć. Wejdz na strone wiki demonsow i poszperaj, tam jest wszystko. Tutaj masz zbroje: http://demonssouls.wikidot.com/armor-setsJa juz nie pamietam jak waga wplywala na rolowanie i jaki wspolczynnik ja neutralizowal (chyba str) ale przeszedlem demony w zbroi knighta i yurta i dalo sie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
agst 131 Opublikowano 1 października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 października 2015 Ja praktycznie cały czas używałem lekkiej zbroi znalezionej w 3-1, potem tylko założyłem rękawice i buty od yurta. Co do mieczyka, Dragon long sword +1 można znaleźć w 2-2 i stosunkowo łatwo go ulepszyć na +5, bo pure dragonstone dostaje się po bossie w 2-3. Cytuj Odnośnik do komentarza
OsciBosci 22 Opublikowano 4 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2015 Jaka jest podstawowa roznica między Demon's Souls, a seria Dark Souls,bo czytam tu i tam, że niektórzy oddali by dusze za kontynuację Demon's Souls...? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 4 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2015 Troche inna mechanika, upgrade zbroi (DaS), inny seting. Wszystko jest subiektywne. Jednemu podejdzie klimat DeS bardziej niz DaS, drugiemu odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 4 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2015 Demons Souls jest lepsze pod każdym względem od Darkow Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 4 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2015 A ja uważam wręcz odwrotnie, co nie oznacza, że Demon's Souls nie lubię - uwielbiam, ale Dark Souls (pierwsze, bo drugie już mniej) ubóstwiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 4 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2015 (edytowane) Tu nie chodzi lubię nie lubię, bo to rzecz gustu w połowie rzeczy, ale te o których decydują fakty jak balans i inne rzeczy to Demonsy niepokonane. A darki jeden najgorsze. Edytowane 4 listopada 2015 przez Jerome Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 4 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2015 Raczej drugie Darki, jeśli już - dla mnie jedynka to ideał (no może oprócz framerate'u w Blighttown ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 4 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2015 Ty zapewne piszesz tylko o pve - tutaj wlasnie to rzecz gustu. Mi chodzi bardziej o pvp, balans i kilka innych rzeczy, a w tym Darki 1 sa najgorsze jesli porownac z DS, DkS2 i BB Mimo tego i tak kazda u mnie ma 10/10 ocene Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 4 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2015 No głównie o PvE - tak, ale jeśli chodzi o PvP to też jakoś w pierwszym Dark Souls szło mi najlepiej z odpieraniem invader'ów (sam raczej nie zaczepiałem). Co prawda to w DSII dużo więcej walczyłem z żywymi przeciwnikami (bo Belltower, bo Rat Covenant itp), ale wkurzały lagi i skopane hitboxy - pierwsze Dark Souls wydawało mi się o wiele bardziej responsywne w sterowaniu. O Demon's Souls się nie wypowiem (a w sumie powinienem, bo to właśnie taki temat:P), bo praktycznie cały czas grałem offline Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 8 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2016 Odpaliłem sobie gierkę z ciekawości i wsiąkłem na kilka godzin. To jest jednak gra-legenda. I w końcu po tylu latach znalazłem klucz do Old King Dorana. Gram new game i ani razu nie levelowalem więc oczywiście nie zabiłem, hehe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 9 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2016 Odpaliłem sobie gierkę z ciekawości i wsiąkłem na kilka godzin. To jest jednak gra-legenda. I w końcu po tylu latach znalazłem klucz do Old King Dorana. Gram new game i ani razu nie levelowalem więc oczywiście nie zabiłem, hehe. Mieczem od niego przechodziłem całą grę, parokrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 11 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2016 Tak? A to może spróbuję go pokonać bo całe Demonsy grałem Bastardem ;/ ANYWAY Tomasz Gop robi livestream Demons Soulsów. Bardzo fajnie gada. W ogóle w szoku jestem, nie wiedziałem, że jak pokonasz tego Vanguarda, to przechodzisz do tej lokacji dziwnej przed Nexusem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 11 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2016 W ogóle w szoku jestem, nie wiedziałem, że jak pokonasz tego Vanguarda, to przechodzisz do tej lokacji dziwnej przed Nexusem. Nie wiedziałeś? jak go wtedy zabijesz, to naturalnie się już nie pokaże w 4 worldzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 11 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2016 Jak mozna bylo tego nie wiedziec. Figaro, boj sie The Old One. Ja z kolei polecam gameplaye tego typa: https://www.youtube.com/user/AGermanSpy/playlists Ma trzy przejscia Demonsow kazde nastawione na troche co innego ale zawsze jest duzo opowiadania o lore, dialogiach i fabule. @Rayos czasem sie wlasnie pojawi, ten typ tak mial. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 11 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2016 W ogóle w szoku jestem, nie wiedziałem, że jak pokonasz tego Vanguarda, to przechodzisz do tej lokacji dziwnej przed Nexusem. Nie wiedziałeś? jak go wtedy zabijesz, to naturalnie się już nie pokaże w 4 worldzie Że można pokonać Vanguarda, to wiedziałem. Nie wiedziałem tylko, że dzięki temu pojawiasz się w tej drugiej lokacji, gdzie już zawsze zginiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 11 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2016 (edytowane) Jak mozna bylo tego nie wiedziec. Figaro, boj sie The Old One. @Rayos czasem sie wlasnie pojawi, ten typ tak mial. The Old One pełne gacie podczas walki Może jakiś bug? dunno the old one xDDDD Edytowane 11 lutego 2016 przez Rayos Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 11 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2016 Rayos xD the old one = bog (wedlug typow od cudow) boj sie the old one = boj sie boga Ehh Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 11 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2016 (edytowane) Rayos xD the old one = bog (wedlug typow od cudow) boj sie the old one = boj sie boga Ehh nie ogarnąłem myslalem ze wkręcamy Figaro Edytowane 11 lutego 2016 przez Rayos Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 11 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2016 gonna Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 439 Opublikowano 15 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2016 Widzę, że temat dalej żyje mimo tego, że gra ma już parę lat. W sumie nic dziwnego bo sam sięgnąłem po Demon Souls po przejściu Dark Souls i tak samo się wciągnąłem w tą grę Miałbym w takim razie pytanie do bardziej doświadczonych w tym temacie jestem już w sumie na samym końcu został mi tylko do pokonania boss w 1-4 ale przed zakończeniem pierwszego przejścia chciałem uzbierać jak najwięcej kamieni do ulepszania broni. Z dwoma kamieniami mam problem Pure Bladestone i Pure Darkmoonstone. Z Darkmoonstone dałem trochę ciała bo rozwaliłem jaszczurki w lokacjach 4-2/3 przed uzyskaniem PBWT ale Bladestone próbowałem zdobyć przez kilka godzin przy PBWT a i tak z tych szkieletorów wypadały co najwyżej Chunk of Bladestone. Czy jest jakiś pewny sposób na zdobycie tych kamieni? Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 15 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2016 Tak - farmić dłużej. Ludzie potrafili dniami bezowocnie farmić ten kamień, więc parę godzin to pikuś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 15 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2016 Czy jest jakiś pewny sposób na zdobycie tych kamieni? Darkmoon jak ci nie wypadl z jaszczurek to juz lipa, zostaje NG+. Co do Bladestone to PBWT i farma w 4-2 na szkielecie za niewidoczna sciana. Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 439 Opublikowano 15 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2016 Tak - farmić dłużej. Ludzie potrafili dniami bezowocnie farmić ten kamień, więc parę godzin to pikuś. Czy statystyka Luck ma tu jakieś znaczenie? Ogólnie gdzieś czytałem, że lepiej jej nie rozwijać bo zwiększa tylko to jak często przeciwnicy zostawiają coś do zebrania a nie to czy będzie to jakiś wartościowy przedmiot. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 15 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2016 Tak jak napisali. Mozesz od biedy (jesli wykules) zabrac ze soba long sword of searching (czy jakos tak, robi sie go chyba z duszy bossa w 4-3) ale to nic nie gwarantuje. Ja pierwszego dnia farmilem moze z 6h a drugiego kamyk wpadl po trzeciej probie takze reguly nie ma, trzeba farmic Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi