Jerome 1 181 Opublikowano 17 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 marca 2016 Gdy False King nadzieje cie na miecz wtedy tez zabiera ci level. Mephisto tez potrafi zabrać lvl Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 17 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 marca 2016 Ja bym polecał odpocząć po Demonsach przed rozpoczęciem Dark Souls. Rozniez bym to zalecal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 204 Opublikowano 17 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 marca 2016 Aż tak bardzo Cię dojechał? Słyszałem, że potrafi kraść oponentowi całe soul levele ale przy mnie mu się nie udało Za 3im razem padł. Szkoda tylko, że praktycznie w każdym świecie po 3im bossie nie ma nic poza korytarzem/jaskinią/przejściem od razu do następnego. No pół roku nie dawałem mu rady. Właśnie przez to ssanie levela, bo byłem na skraju bycia tankiem. Dwa razy odessał mi level i już rollować nie mogłem. I teraz grinduj człowieku pół godziny żeby znów raz spróbować. Aż raz spróbowałem bez tarczy i wszystko rollowałem. I padł. A ja padłem na kolana. Tym razem z radości. Ehh, jaka seria potrafi zrobić mi takie rzeczy, chyba żadna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 17 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 marca 2016 Ja False Kinga ubiłem za pierwszym razem, gdzie jednym ciosem zadawałem mu ledwo 70 hp Ale z kolei wcześniej miałem prawie zawał serca przy FL. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 17 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 marca 2016 Chodzi o Flamelurkera? No chyba żaden mi tak nie przeorał dupska jak ten skurczybyk. Padł wprawdzie również za 3 albo może i 4 razem, ale stres podczas walki był niesamowity. Szczególnie przez to, że im więcej mu życia weźmiesz, tym częściej robi te swoje chore ataki. Końcówka to był zawał serca jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 17 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 marca 2016 Tak, Flamelurker. Pisałem to już pewnie gdzieś 40 stron temu, ale jak przechodziłem Demonsy gdzieś w 2012 roku to miałem tak, że pokonałem go po około 5 próbach, wyłączyłem konsolę i nie wróciłem do gry przez parę miesięcy. Potem miałem tak samo z 4-2,a grę ostatecznie przeszedłem pomiędzy maturami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalinho_PL 334 Opublikowano 17 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 marca 2016 Platynka wbita. Genialna gra. Ale to musiał być sztos w tym 2009. Oczywiście oszukiwałem jak s(pipi)esyn, a ostatni pierścień podrzucił mi ziomek, bo pierdziele grać w to 10 razy by sobie tendencje przestawiać Na NG+ stworki s a jakieś psychiczne, a damage tak okrutny, że nie ma znaczenia jaki się ma level. Skillówka straszna. Kto nie grał ten Yano. Teraz, podobno jeszcze lepsze, Dark Souls!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 17 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 marca 2016 Dark Souls spoko, ale ogólnie bym już tego po dwukrotnym przejściu nie odpalił, kiedy Demona jakbym pożyczył ps3 od znajomego chętnie. Z kolei dwójka to albo miałem jakiś zły dzień czy coś, ale po 3 godzinach totalnie olałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 17 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 marca 2016 Platynka wbita. Genialna gra. Ale to musiał być sztos w tym 2009. Oczywiście oszukiwałem jak s(pipi)esyn, a ostatni pierścień podrzucił mi ziomek, bo pierdziele grać w to 10 razy by sobie tendencje przestawiać Na NG+ stworki s a jakieś psychiczne, a damage tak okrutny, że nie ma znaczenia jaki się ma level. Skillówka straszna. Kto nie grał ten Yano. Teraz, podobno jeszcze lepsze, Dark Souls!!! Dark Souls nawet do Demonsow sie nie zbliza. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 17 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 marca 2016 (edytowane) Przedwczoraj skończyłem grę na soul level 75. Na pewno te 250 godzin z Bloodborne znacznie ułatwiło mi rozgrywkę. Końcowa lokacja jest poprostu fantastyczna chociaż ostatni boss trochę zawodzi i designem i poziomem trudności. Za to potyczka z Maiden Astraea Jednak stwierdziłem, że muszę splatynować ten genialny tytuł i po skończeniu od razu zabrałem się na new game plus. Mam wrażenie, że analogicznie do Bloodborne na ng+ jest jednak trudniej. No ale Meat Cleaver oraz Uchigatana na +10 robią dobrą robotę Btw. zamówiłem już: Mam nadzieję, że zgniecie jaja. jest trudniej. na ng idąc na FL byłem już solidnie podpakowany więc straciłem efekt o którym pisał mi mate5. za to na ng+ o żesz kurfa mać serce biło jako poyebane (top 10 najlepszych bossów ever). FL, False King i 2xME na ng+ to jeszcze większy sztos anyway DkS1 na konsolach ma niestety kiepski framerate (gorszy niż w Demonsach) to tak abyś czuł się ostrzeżony Edytowane 17 marca 2016 przez nobody Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 18 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 marca 2016 No wiem, że bieda z klatkami, ale taki mały mankament mnie nie odstraszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
kes 1 462 Opublikowano 19 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2016 Ale to było dobre! Ukończyłem grę po pół rocznej przerwie i czuję dużą satysfakcję. Mimo wszystko myślałem, że będzie trudniej, Flamelurker zbiera tytuł największego s(pipi)ysyna, problem miałem też Dragon God i Maneater, ale wystarczyło podpakować Dragon Long Sword na +5 i po sprawie. Większość bossów w 4 i 5 świecie padła za pierwszym podejściem, tak samo jak False King i ostatni boss. Grałem Knightem na koniec SL 64 (FK wziął ze 3 lvl) i niespełna 40h na liczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 19 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2016 Z Dragon Godem to nawet nie jest walka, parafrazując pewien tekst z forumka. Wczoraj na ng+ mi 'Fool's Idol' złoiła rzyć na całego, a w ng nie miałem z nią żadnych problemów. No ale miałem widocznie zbyt lajtowe i cwaniackie podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ad!ck 15 Opublikowano 20 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2016 (edytowane) Znacie trik z Morion Blade + Clever Rat's Ring ?? Oba te przedmioty wzmacniają siłę o 60% gdy HP spadnie poniżej 30%. W ten sposób można bardzo łatwo pokonać False Kinga z łuku zaraz po wejściu na arenę ;-) Edytowane 20 marca 2016 przez Ad!ck Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 20 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2016 jezzu typie dawa takie rzeczy w spoilery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 20 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2016 Znacie trik z Morion Blade + Clever Rat's Ring ?? Oba te przedmioty wzmacniają siłę o 60% gdy HP spadnie poniżej 30%. W ten sposób można bardzo łatwo pokonać False Kinga z łuku zaraz po wejściu na arenę ;-) Tzw. hyper mode. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 26 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2016 To kto w wersji EU ma Pure Bladestone? Postanowilem na tej plusowej dokonczyc platyne ale na sama mysl o ponownym farmieniu PB [wersja azjatycka] mam ochote otworzyc zyly nozem do masla. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 26 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2016 To ja też się dołączam do prośby, nie wiem czy można każdym itemem się wymienić, ale mam tego sporo jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 26 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2016 Wystarczy wywalic bron na ziemie np Sharp Uchi (zrobiona z pure bladestone) i gdy nastepna osoba podniesie to wpadnie trofik. W Demonsach mozna wywalic wszystko, nawet czerwony kamien. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 28 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2016 Przyznam ze troche sie obawialem powrotu po tylu latach do Demon's Souls, szczegolnie po piekielnie grywalnym Bloodbornie i swietnych Darkach, na szczescie okazalo sie ze nawet po tylu latach ta gra nic a nic nie stracila ze swojego uroku i wciaz dumnie okupuje pierwsze miejsce na podium jesli chodzi o moje ulubione soulsy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 489 Opublikowano 28 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2016 Fakt. Ja co prawda pomiędzy nie ogrywałem jeszcze Bloodborne, ani Dark Souls II na PS4 (dopiero niedawno ruszyłem obydwie), ale po obydwu częściach Dark Souls na PS3, nadal cudnie ciupie się w Demony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 489 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2016 Post od postem, ale co tam - inaczej by nikt tego nie przeczytał W Stonefang Tunnel (2-2), po Archstone z Armor Spidera, jak poleci się na lewo i ominie te wybuchające wagoniki, zatłucze grubasa i zjedzie się windą na dół... W tunelu dwa Phantomy z maczugami, a za nimi... istny loot-cave! I teraz moje pytanie - czy to normalne, że po powrocie wszystkie crystal lizardy znów żyją i mogę je znów ubijać? Bo wróciłem tam i tak właśnie było. Jak grałem w wersję EU to nie przypominam sobie takiego bogactwa, a teraz odpaliłem US i takie coś... Dla zilustrowania sytuacji, padacznej jakości filmik - fragment od 5:15 https://www.youtube.com/watch?v=01m69sbVqhk Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2016 U mnie jak wyfarmiłem wszystko, to już się nie zrespiły. Może w wersji US takie cuda na kiju Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2016 Przecież jaszczurki się odradzają po zabiciu jednego bossa w danym levelu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2016 W Stonefang Tunnel (2-2), po Archstone z Armor Spidera, jak poleci się na lewo i ominie te wybuchające wagoniki, zatłucze grubasa i zjedzie się windą na dół... W tunelu dwa Phantomy z maczugami, a za nimi... istny loot-cave! I teraz moje pytanie - czy to normalne, że po powrocie wszystkie crystal lizardy znów żyją i mogę je znów ubijać? Bo wróciłem tam i tak właśnie było. https://youtu.be/RRBSm4Kyt5M?t=7m36s Tak jak pisze stoodio: za każdego zabitego bossa w lokacji przypada jeden dodatkowy respawn jaszczurek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi