Welna 1 094 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Express idzie 4 dni Nie wiem, nie chce zejsc z ceny, A przy 10 sztukach na 100% dowala clo bo wartosc paczki bedzie duza Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Na ebayu pojawiło się trochę gier w angielskiej wersji poniżej 60$. Wysyłka droga, ale jakby kupić parę sztuk, byłoby do przełknięcia. Cytuj
Super Big Boss 1 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Opublikowano 30 kwietnia 2009 No na ebay ktoś ma wystawione 3 sztuki po 55$. Trzeba by było się go zapytać czy nie ma tego więcej. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Opublikowano 30 kwietnia 2009 No już zapytałem. Tyle że w przypadku sporej ilości kopii gry nie podejmuję się kupna wszystkich. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 1 maja 2009 Opublikowano 1 maja 2009 Kicha. To jest jakaś paranoja. 10 osób chce kupić grę, wyłożyć na nią dwie stówy, to nie dość że trzeba ściągać z drugiego końca świata, to jeszcze są z tym problemy. Naprawdę tak ciężko to wydać po ludzku u nas? Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 1 maja 2009 Opublikowano 1 maja 2009 Express idzie 4 dni Nie wiem, nie chce zejsc z ceny, A przy 10 sztukach na 100% dowala clo bo wartosc paczki bedzie duza W takim trzeba znalesc alternatywne zrodlo, a jak sie znajdzie przynajmniej z taka sama cena to powiedziec temu palantowi, ze jak nie zejdzie, to do widzenia - pojdziemy do kogos innego. Watpie zeby codziennie zdazaly sie takie przypadki, ze ponad 10 osob (tak, teraz chetnych jest juz wiecej niz 10) chce zamowic gre. Tak btw: CZY TO JEST JAKIS ZART? Gre wydalo Sony Computer Entertainment. SAMO SONY i nie moga tej gry wydac poza europa? Co to (pipi)a jest za problem - nawet tlumaczyc by nie musieli, przeciez ta gra juz jest po angielsku. Ja (pipi)e, jak sie boja o sprzedaz to najwyzej by puscili na poczatku w niewielkim nakladzie, zeby nie zalegalo na polkach. Cytuj
arqueek 0 Opublikowano 1 maja 2009 Opublikowano 1 maja 2009 Wlasnie, gdzie tu logika? Skoro gra wyszla jedynie w Azji to po co robili angielska wersje? Az takim problemem byloby wypuscic na nasz rynek tych parenascie tysiecy sztuk na probe? Zaloze sie, ze gra zeszlaby conajmniej dobrze - czytajac rozne zagraniczne fora ludzie tez narzekaja na trudnosci z kupnej jej. Welna mam nadzieje, ze jeszcze o nas pamietasz Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 1 maja 2009 Opublikowano 1 maja 2009 (edytowane) jak sie boja o sprzedaz to najwyzej by puscili na poczatku w niewielkim nakladzie, zeby nie zalegalo na polkach. Tu jest sedno sprawy. Jak puszcza w niewielkim nakladzie-to sprzedaz moze nie zwrocic kosztow poniesionych z wprowadzenie gry na rynek(nawet optymistyczny wariant,ze bedzie dobra). Jesli puszcza w duzym nakladzie-ryzyko strat z powodu niesprzedazy jest zbyt grozne. Aha,nie moga tez najpierw wypuscic troche a potem jeszcze troche (kazdy by tak robil) Koszty takiego rozwiazania ida niebotycznie w gore. PS Tak wygladaja ta gra na eBayu( http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trk...-All-Categories ). Jesli ktos mi zaplaci rownowartosc zadanej ceny w zlotowkach (1funt=5.12 zl) moge kupic dla tej osoby i od razu zawiadomic sprzedawce by wyslal na adres w Polsce. Tylko jedna moge kupic! Nie biore zadnej odpowiedzialnosci za cla,opoznienia,etc. Edytowane 1 maja 2009 przez Ken Marinaris 1 Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 1 maja 2009 Opublikowano 1 maja 2009 (edytowane) To na (pipi) robili angielska wersje? EDIT: Zastanawiam sie ile by kosztowalo masowe sprowadzenie (naprawde hurtowe, do masowej dystrybucji) Demon's Souls - jesli koszty sa wzglednie niewielkie w stosunku do zyskow ze sprzedazy, to czy takim duzym problemem jest dla SONY przy okazji tloczenia i wydawania wersji azjatyckiej dodac pare napisow po angielsku na pudelku, intrukcje po angielsku i sprowadzic do eu? A wiecie co jest rowniez wielka szkoda? Ze SONY nie posiada wlasnego sklepu wysylkowego ze swoimi produktami, po swoich cenach - wtedy moglibysmy kupic kazdego exclusiva, nie wazne czy bylby wydany w naszym regionie. Edytowane 1 maja 2009 przez Yabollek007 Cytuj
malcher 1 Opublikowano 2 maja 2009 Opublikowano 2 maja 2009 W takim trzeba znalesc alternatywne zrodlo A co myślicie o gościu, którego ja znalazłem? Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 3 maja 2009 Opublikowano 3 maja 2009 wszystko rozbija sie o Clo jakie na 100% dowala przy 10< sztukach Sama gra poprzez ebay jest na tyle droga ,ze przy dodatkowym cle jest juz nieoplacalna. sory kto zaplaci 300zl reka w gore. Az takiego cisnienia na nia nie mam 220 moge dac wyzej juz niebardzo. Dla przykladu. Sprowadzilem 3x FF7ACC z FF13demo - cla nie zaplacilem (wartosc paczki 210$$) sprowadzilem kiedys 5x White Knight Chronicles - zaplacilem clo (ok50$) a wartosc paczki byla 235$ Wiec przy obecnych kursach walut dla mnie ryzyko Cla jest zbyt duze zebym wylozyl kase na 10-15 sztuk. Bo potem nikt mi tego nie kupi w cenie ktgora zwrocila by mi koszty. Cytuj
arqueek 0 Opublikowano 3 maja 2009 Opublikowano 3 maja 2009 Ja sie nie znam za bardzo, wiec mnie poprawcie jesli sie myle, ale czy nie oplacaloby sie w kilku mniejszych partiach to zamowic, by cla nie bylo? Jasne, koszty wysylki beda wyzsze, ale moze jednak? Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 3 maja 2009 Opublikowano 3 maja 2009 (edytowane) Jakby sie znalazlo zrodlo, ktore jest gotowe sprzedac gre za 60$-65$ z przesylka (przy obecnym kursie 197 - 213zl) to moznaby bylo sprowadzic ta gre wlasnie w kilku mniejszych partiach. Wiemy, ze 5 kopii to da duzo, wiec mozemy zaryzykowac i sprowadzac po 4, albo bezpiecznie po 3. Edytowane 3 maja 2009 przez Yabollek007 Cytuj
Pablo 0 Opublikowano 3 maja 2009 Opublikowano 3 maja 2009 (edytowane) Wątpię abyś dostałą tą grę tak tanio. W sklepach ekstremalnie ciężko na nią trafić (na wersję z english), na ebayu ceny też nie są obiecujące. Ze swojej strony polecam aukcje tego gościa sam u niego zamówiłem i w ciągu 4 dni od momentu wpłaty gra była u mnie. Grę skończyłem, new game+ to silniejsze stworki z większa ilością HP ale układ się nie zmienił, więc jak ktoś wie gdzie czeka zasadzka to nie będzie zaskoczony. Co nie zmienia faktu, że nadal niektóre rzeczy są totalnym hardkorem Jest jeden dodatkowy boss, który mnie na 110 levelu w jednej z najlepszych zbroi brał jednym zwykłym uderzeniem połowę życia a silnym 80%. Do tego się leczył, chyba pokonałem go dopiero za 20 razem bo się uparłem, że nie będę tanio do niego strzelał z łuku czy atakował go czarami- uwziąłem się na pure melee ale w końcu się udało i Old King Doran upadł Warto na tą grę wydać te 10-20 złotych więcej niż na jakąś przeciętną produkcję. Edytowane 3 maja 2009 przez Pablo Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 Wiadomo coś o premierze poza Japonią? Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 A tak z czystej ciekawości - czy trofea w tej grze są równie hardkorowe jak(ponoć) sama gra? Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 Prosze bardzo : http://www.ps3trophies.co.uk/showthread.php?t=19616 Cytuj
Paliodor 1 766 Opublikowano 6 maja 2009 Opublikowano 6 maja 2009 (edytowane) Przeglądając ostatnio ofertę sklepu YesAsia natrafiłem na Demon Souls (Asian edition), cena to 69,99$ po przeliczeniu wychodzi to coś koło 220zł . Przesyłka jest darmowa przy każdym zamówieniu powyżej 39$, musisz tylko wybrać przesyłkę standardową, zazwyczaj idzie mi taka paczka góra 2 tygodnie. Sam zamawiam w tym sklepie soundtracki i jeszcze nigdy się na nim nie zawiodłem. Co prawda gry póki co nie będę kupował ale jak ktoś chce sobie sprowadzić to może ją tam kupić. http://www.yesasia.com/global/demons-souls...-0-en/info.html Edytowane 6 maja 2009 przez Paliodor Cytuj
malcher 1 Opublikowano 6 maja 2009 Opublikowano 6 maja 2009 Tylko jest jeden problem: Availability: Usually ships within 30 days Czasami można czekać do usranej śmierci aż wyślą Jak ostatnio szukałem jakiejś oferty, to znalazłem ciekawy log, opisujący jak wyglądały poszczególne rzuty gry na rynek. Podobno Sony trzaska tylko tyle egzemplarzy, na ile dostanie zamówień od sprzedawców w danym okresie!! Totalny bezsens. To po co w ogóle produkują gry? Ostatnio cały marketing związany z PS3 ostro mnie w(pipi)ia. Cytuj
Sonotori 0 Opublikowano 16 maja 2009 Opublikowano 16 maja 2009 (edytowane) A wiecie co jest rowniez wielka szkoda? Ze SONY nie posiada wlasnego sklepu wysylkowego ze swoimi produktami, po swoich cenach - wtedy moglibysmy kupic kazdego exclusiva, nie wazne czy bylby wydany w naszym regionie. Przypuszczam, że gdyby Sony chciało zarabiać na sklepowej dystrybucji gier, toby sobie kupiło udziały w jakiejś sieci handlowej (może je zresztą posiada) i ciągnęło dywidendy, zamiast stwarzać konkurencję. Rynek jest tak urządzony, że jedni zarabiają na produkcji sprzętu i oprogramowania (Sony), drudzy na sklepowej sprzedaży tego wszystkiego (EMPiK, MediaMarkt...). Trudno żeby tak znienacka Sony nastąpiło na odcisk dystrybutorom własnych wyrobów. Gdybyś prowadził np. sklep RTV na osiedlu, a Sony otworzyło własny sklep ze sprzętem po drugiej stronie ulicy, weszłoby w paradę Tobie, który do tej pory sprzedawałeś ich telewizory w terenie i nie było konfliktu. Ktoś kto zarządza takim Sony dobrze się zastanowi, nim zacznie produkować snopowiązałki, bo mu strzeliło do głowy, że rolnik posiadający konsolę Sony i telewizor Sony pewnie wybrałby snopowiązałkę Sony, gdyby takowe produkowano. Owszem, niby jest to jakiś pomysł na złoty interes, ale rynkowy rekonesans może ujawnić, że wejście w paradę obecnym już na rynku producentom snopowiązałek może się jednak nie opłacić. Innymi słowy: skoro masz taki dobry pomysł, czemu sam nie otworzysz wysyłkowego sklepu z importami po TWOICH cenach? Koneserzy z całej Unii kupowaliby u Ciebie przepłacając, ale np. mając pewność, że wysyłka szybko dotrze, albo że jeśli się opóźni, będą mogli oddać nawet rozfoliowaną grę i dostać zwrot kasy. Skuteczny marketing to nie tylko niskie ceny, ale i różne takie cuda na kiju, programy lojalnościowe... Możesz sporządzić biznesplan i wystąpić o unijną dotację. Zachodzi rzecz jasna ryzyko, że pomysł nie jest wcale dobry i skończyłoby się to katastrofą, ale w tym właśnie sęk: Sony kręci lody na znacznie większą skalę i ma dużo więcej do stracenia, więc dobrze się zastanowi, nim zacznie opylać swoje gry z pominięciem zwykłych kanałów dystrybucji. Toż od wydawania gier Sony w Europie jest SCEE. Czyli co, centrala ma sprzedawać gry europejskiej klienteli jeszcze nim się zdecyduje, czy w ogóle wydać je w Europie? Jeszcze innymi słowy: olej unijne dotacje, napisz do Sony żeby Ci przysłali pudło chińskich albo koreańskich Demon's Soulsów, a dostaną od sztuki tyle to a tyle. Opyl te giery elegancko i odeślij im kasę, sobie zostawiając umówioną górkę (choćby symboliczną). Czysty zysk dla wszystkich, prawda? Konkurencja 100% stealth, dystrybutorzy się nie nadąsają. Tylko że ktoś w głównej bazie Sony musiałby podjąć decyzję: "Panowie, olewamy SCEE, lepiej nam te gry opyli już teraz jeden taki typunio. Rozprowadzi 666 sztuk bo tylu panopków w całej Europie już teraz chce mieć tę grę i nam tyle wystarczy. Marketing? Poważna dystrybucja? Bez jaj, po co to komu, żeby grę kupiło, ilu, 6666 panopków zamiast 666? A i to nie na pewno? Śmiech na sali." Owszem, z mojego punktu widzenia Demon's Souls to - obok Valkyria Chronicles - jeden z nadal nielicznych sexy towarów tylko na PS3 i zdecydowanie należy wydać to we wszystkich regionach. Tylko że Sony ma swój kolektywny punkt widzenia i swoją strategię. Mogę się tylko domyślać, że w ich planach jako wymarzony exclusive dla zachodniego gracza figuruje Killzone 2, jako prestiżowa gra "dziwna" - LBP i bieząca produkcja Teamu Ico, natomiast dla Demon's Souls jako czarnego konia w stajni PS3 mogli nie przewidzieć miejsca. Ot, wydali to w Azji i może wydadzą gdzie indziej, ale nie mają pewności, czy jest sens tłoczyć kasę w marketing, czy też wszyscy potencjalni nabywcy już są na tę grę napaleni i na potęgę importują tak, że jeśli zostanie w końcu wydana w innych regionach, sprzeda się tyci nakład niezależnie od ewentualnej promocji. Po prostu umiem sobie wyobrazić, że z punktu widzenia Sony ten towar nie jest aż tak bardzo sexy. Edytowane 16 maja 2009 przez Sonotori Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 Gre juz zamowilem, mam nadzieje, ze szybko dojdzie Jakby ktos z forumowiczow mial ta gre i chcial zagrac coopa, to jestem chetny Cytuj
pilot 0 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 Dodam, że w dniu premiery na Amazon.co.jp DS był na 4 miejscu w śród najlepiej sprzedających się gier video w Japonii! http://www.psxextreme.com/ps3-news/4562.html W tym momencie jest na miejscu 37. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 Gre juz zamowilem, mam nadzieje, ze szybko dojdzie Jakby ktos z forumowiczow mial ta gre i chcial zagrac coopa, to jestem chetny Skąd w końcu brałeś? Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 (edytowane) Na ebay'u kupilem. Odradzam wybieranie w wyszukiwarce opcji z shippingiem do polski - lepiej wyszukac wszystkie transakcje i sie zapytac, czy wysylaja do nas, ja tak zrobilem i okazalo sie, ze wysylka jest mozliwa. [dzieki temu mamy wiekszy zakres ofert i mozemy znalesc lepsze oferty] Edytowane 19 maja 2009 przez Yabollek007 Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 Na ebay'u kupilem. Odradzam wybieranie w wyszukiwarce opcji z shippingiem do polski - lepiej wyszukac wszystkie transakcje i sie zapytac, czy wysylaja do nas, ja tak zrobilem i okazalo sie, ze wysylka jest mozliwa. [dzieki temu mamy wiekszy zakres ofert i mozemy znalesc lepsze oferty] się wie ile w końcu dałeś? Jest teraz jakaś oferta za ~230zł ale nie wiem jak z cłem and shit Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi