Opublikowano 29 października 201014 l to chyba tylko zostaje mi black tendency:D Zmieniasz tendency danego świata ginąc w nim. Jest na to rada, za każdym razem kiedy odzyskujesz swoją "cielesność"(po pokonaniu demona itp) wróć do nexusa i się zabij. Ta lokacja nie ma tendency. Edytowane 29 października 201014 l przez zwolak6
Opublikowano 29 października 201014 l zależy czy chodzi ci o tendencje świata czy duszy, adi podał przykład dla świata, dusza to natomiast bicie innych graczy lub mniej ważnych NPC o, tego nie wiedziałem ma to jakieś wymierne skutki w grze? (oczywiście poza straceniem mozliwości spotkania pózniej zabitego NPC-a) Przy pure black spotykasz Mephistopheles i robisz dla niego questy a Soulbrandt ma premie do ataku tak samo jak north regalia
Opublikowano 29 października 201014 l to co mam zrobic np. zeby w 1-1 wejsc za brame po lewej lub jak uratowac goscia w 3-1, oprocz tego ze musze byc white? Jestem juz przed ostatnim bossem w 1-4
Opublikowano 29 października 201014 l Zeby brame otworzyc to teraz juz raczej "celuj" w PBWT(pure black world tendency).Czyli najlpiej wez z 7 "stone of ephermental eye" (czy jak sie to pisze) i umieraj caly czas bedac w ciele.Jak umrzesz,uzyj kamienia i idz znowu sie zabic.Po okolo 7 zgonach brama sie otworzy. O ktorego goscia ci chodzi w 3-1?Tam sa dwaj...jednego mozesz uratowac kluczem a drugiego musisz miec PWWT
Opublikowano 30 października 201014 l kamienia moge użyć w świecie czy muszę wrucić do nexus i tam dopiero odzyskać ciało? W 3-1 chodzi mi o gościa gdzie muszę być PWWT, bo cholerna kładka nie chce mi się ustawić.
Opublikowano 30 października 201014 l Mozesz w swiecie ale najlepiej po kazdym zgonie wracaj do nexus a pozniej znowu do swiata,bo moze to byc mniej niz 7 zgonow (zebys nie marnowal kamieni zatem) a jak jestes caly czas w swiecie to kolor sie nie zmieni dopoki nie wrocisz do nexus.W sensie ze: Jest white-umierasz-pozostaje white,ale jak pojdziesz do nexus i wrocisz znowu to wtedy dopiero zobaczysz zmiane w kolorze. Czyli Rydella...nie da sie inaczej,musisz miec PWWT zeby ta kladka sie pojawila.Jesli juz przeszedles caly trzeci swiat i nie masz PWWT to mozesz jako blue phantom pomagac.
Opublikowano 30 października 201014 l Panowie od razu przepraszam ale dalej czegoś nie kojarzę. Na przykładzie z 1-1 otwarła mi się brama na samym początku bo świat mam cały czarny, jak chce żeby w innym świecie pokazali mi się np: 2-2 black phantom który po zabiciu da mi ring( tak jak napisane w quide) to w tym świecie też muszę się dać zabijać?? A żeby na przykład mephistos w końcu pokazał swój zacny zadek muszę mieć black tendency postaci, tak? ale do chodze do szarego tendency i nic dalej.
Opublikowano 30 października 201014 l Tak,tam tez musisz umrzec w ciele iles-tam-razy Mephistopheles pojawia sie przy PBCT (pure black character tendency) wtedy i tylko wtedy (lol,studia matematyczne sie klaniaja ) gdy Yurt bedzie martwy.Zeby zdobyc PBCT mozesz: -Invadowac i jesli uda ci sie zabic hosta to tendency spada ci o jedno oczko lub -zabijac niewinnych npc typu merchantow i uczniow Freke'a i Urbain'a Proponuje ten drugi sposob.Przy pierwszym stracisz zbyt duzo czasu i nerwow :|
Opublikowano 31 października 201014 l Witam. Mam pytanie. Otóż chcę zdobyc platynkę ale niestety "pożarłem" duszę pierwszego i drugiego bossa(wygladały smakowicie i nie moglem sie powstrzymac;)). Problem w tym że te zjedzone dusze potrzebne są do zrobienia unikalnych broni i czarów. Najbardziej mi zależy na czarze "Warding" ale niestety nie mam jednej duszy by się go nauczyć. Jestem teraz po 30 godzinach gry i jakoś nie bardzo mi się usmiecha zaczynac od początku. Czy będę mógł mimo to jakoś zcalakować tą grę czy muszę wziąć "new game"?
Opublikowano 31 października 201014 l a) zrób nową postać; b) przejdź grę i potem znów je ubij( New Game+) na początku lepiej nie zjadać dusz(chociaż zupka z duszy smoka jest niezła:P)
Opublikowano 31 października 201014 l Czyli jednak musze od nowa zacząc grac? Tym razem grając raczej skupię się na magii a walke wręcz odstawię na bok. Tylko jak myslicie warto też podnosić parametr "faith"? Edytowane 31 października 201014 l przez Ceglash
Opublikowano 31 października 201014 l Czyli jednak musze od nowa zacząc grac? Tym razem grając raczej skupię się na magii a walke wręcz odstawię na bok. Tylko jak myslicie warto też podnosić parametr "faith"? Masz New Game+ -nie musisz nowej postaci robić, pisał już kolega wcześniej.
Opublikowano 31 października 201014 l Dzięki koledzy. Po prosu źle zrozumialem wypowiedz. Myslalem że muszę najpierw zrobic punkt "a" a potem "b" No to faktycznie nie ma sensu od nowa lecieć tym bardziej że pracuje jako kierowca i mam bardzo malo czasu na granie:)
Opublikowano 31 października 201014 l jak przejdziesz grę to zaczynasz od nowa morderstwa, cały eq(prócz kluczy) i statystyki zostają
Opublikowano 31 października 201014 l What?Zeby zdobyc platyne musisz tak czy inaczej gre przejsc minimum 4 razy wiec tego nie unikniesz.Tak czy inaczej musisz zaczac NG+ wiec owego bossa pokonasz znowu i dusze dostaniesz po raz kolejny.Masz szczescie ze to byly dusze pierwszego i drugiego bossa (phalanx i tower knight-rozumiem) bo one sa potrzebne do nauczenia tylko jednego zaklecia i stworzenia jednej broni.Reszta dusz jest potrzebna do wielokrotnego uzytku
Opublikowano 1 listopada 201014 l ja grę przeszedłem jedną postacią do NG+++, lecz minimum to NG+ i na tym wszystkie czary, a potem nowy hiroł i bronie i cud(aki)
Opublikowano 2 listopada 201014 l Zamęcze was pytaniami:D Mam oto taki problem: posiadam czary light weapon i enchart weapon i nie mogę ich użyć chociaż w lewej ręce mam silver catalyst a w prawej Crescent Falchion +3. Więc co robię źle. ps. oczywiście mam wystarczającą ilość many.
Opublikowano 2 listopada 201014 l Light Weapon dodaje dmg do broni...zwyklej broni.Crescent Falchion juz ma swoje wlasciwosc...nie mozesz juz nic mu dodac.Takie zaklecia dzialaja tylko na "normalne" bronie a takie co maja cos przed soba (typu: dark,blessed,crescent itp) juz sa "wy-enchantowane"
Opublikowano 17 listopada 201014 l http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/1321-Demons-Souls
Opublikowano 17 listopada 201014 l Tak xzdunx, Internet zna Zero Punctuation/Yahtzee od dawna. Masz zamiar teraz zamieszczać w każdym temacie o danej grze każdą jego recenzję?
Opublikowano 17 listopada 201014 l nie tylko do tych które osobiście lubię... Jak znasz to nie oglądaj Edytowane 17 listopada 201014 l przez xzdunx
Opublikowano 21 listopada 201014 l Kto ma wersję HK? Stare save mi padły i chętnie bym zaczął od nowa z jakimś dobrym partnerem.
Opublikowano 23 listopada 201014 l Gre mam od 2 dni i wkurza mnie niemiłosiernie ,ale i tak do niej wracam. Mam pytanie: gdzie jest ten 1 boss - Phalanx? Doszedłem juz do miejsca gdzie siedzą dwa smoki ,a one nie powinny byc chyba 1 w kolejnosci? Poza tym wydaje mi sie ,że jestem za slaby by je ubic
Opublikowano 23 listopada 201014 l zamiast w lewo skręć prosto na most już niedługo będzie boss nie próbuj walczyć ze smokami i tak zginiesz w tym momencie nie da się ich ubić .... Edytowane 23 listopada 201014 l przez xzdunx
Opublikowano 23 listopada 201014 l w tym momencie nie da się ich ubić .... True, ale fanty można zgarnąć - zwłaszcza, że ułatwiają rozgrywkę w dalszej części gry