stoodio 2 075 Opublikowano 7 marca 2011 Opublikowano 7 marca 2011 Wybaczcie, jedno pytanie. Ślepa laska jakoś nie chce podreperować mi statów. Why?? Hum... jeśli końcówka gry, to chwilowo opcja lvlupowania jest niedostępna (po skończeniu cyklu i zaczęciu NG, wszystko wróci do normy). Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 7 marca 2011 Opublikowano 7 marca 2011 Dzisiaj padnie Flamelurker Wczoraj mnie zabil, ale malo brakowalo a bym go polozyl. Niestety zuzylem wszystkie enchanty na bronie, a slyszalem ze "gola" stala moge go tylko polaskotac. To prawda? Macie jakas szczegolna taktyke na tego goscia? Cytuj
shemaforash 0 Opublikowano 7 marca 2011 Opublikowano 7 marca 2011 Dzisiaj padnie Flamelurker Wczoraj mnie zabil, ale malo brakowalo a bym go polozyl. Niestety zuzylem wszystkie enchanty na bronie, a slyszalem ze "gola" stala moge go tylko polaskotac. To prawda? Macie jakas szczegolna taktyke na tego goscia? Zabiłem go wczoraj postacią melee. Użyłem taktyki z tego filmiku: . Jako broń Winged Spear+5 bez enchantów. Powodzenia. Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 7 marca 2011 Opublikowano 7 marca 2011 Na wszystkich z 2 działa dobrze magia(oczywiście nie ogniowa;), leć do 4.1 i za pierwszym czerwonookim szkieletorem jest mieczyk, przydatny w 2. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 7 marca 2011 Opublikowano 7 marca 2011 Flamelurker padl zabilem go uprzednio rasujac wlocznie do +5. Troche to trwalo, ale w koncu sie udalo ( zadawalem mu 96 dmg z silnego ciosu, sic ) Zaraz za nim zobaczylem kolejny portal i cos zlowrogo zza niego syczalo. Na podlodze byl napis, "lepiej miej ochrone przed ogniem". Tego demona chyba sobie odpuszcze i najpierw podpakuje postac (36 lv). Cytuj
Poscok 10 Opublikowano 7 marca 2011 Opublikowano 7 marca 2011 (edytowane) Demon za flamelurker'em jest bardzo latwy i nie wymaga żadnej wymagajacej broni,powodzenia A jak masz PWWT to zgarniesz dosc fajny mieczyk na dodatek. Edytowane 7 marca 2011 przez Poscok Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 17 marca 2011 Opublikowano 17 marca 2011 ktos tez sie tak schytrzył jak ja, ze sobie rozjasnil gre w opcjac z defaultowego 5 od razu na maksymalne 10 :< Przyznam, ze troche mi wstyd, za takie ulatwianie sobie gry, ale tutaj doszczętnie nic nie widać ;\ Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 17 marca 2011 Opublikowano 17 marca 2011 ktos tez sie tak schytrzył jak ja, ze sobie rozjasnil gre w opcjac z defaultowego 5 od razu na maksymalne 10 :< Przyznam, ze troche mi wstyd, za takie ulatwianie sobie gry, ale tutaj doszczętnie nic nie widać ;\ - 10 do klimatu + 5 do widoczności, Ogólnie za każdym razem wybierając się do Valley of Defilement, rozjaśniam sobie obraz... Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 17 marca 2011 Opublikowano 17 marca 2011 Opłaca się jeszcze brać Demon's Souls ? Słyszałem że serwery niedługo zamykają i on-line już sobie nie pogram a na tym polega 90 % zabawy. Właściwie to do czego sprowadza się w tej grze Multi ? Coś w stylu deathmatch czy co-op bardziej ? Jaką wersję ew. brać ? Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 17 marca 2011 Opublikowano 17 marca 2011 ta gra rzadzi offline tez. Co prawda co do online za duzo nie powiem bo nie wiem. Jestem podlaczony do sieci, ale nie udzielam sie w jakies wspolne expienie czy walki czy cos. Co prawda czasem mnie ktos zaatakuje i walczy si ez takimi graczami naprawde przyjemnie, ale i tak ta gra w samotnej grze miazdzy wiekoszsc gier! Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 18 marca 2011 Opublikowano 18 marca 2011 Dla mnie online w tej grze ,to jak offline.Sprawedzam sobie widma postaci jak umarla albo czytam podpowiedzi. Jak wylacza serwery to w zasadzie nic sie dla mnie nie zmieni. Kolejny step to...Dark Souls Cytuj
estel 806 Opublikowano 18 marca 2011 Opublikowano 18 marca 2011 Phalanx pokonany. Again. Tym razem na europejskiej wersji gry ;] Chciałem iść do 1-2 ale przeczytałem wiadomość, że będę potrzebować SL40, więc podziękowałem i teraz się chyba wybiorę do 2-1. Ale trochę mnie ta wiadomość zaskoczyła, bo pamiętam że w azjatyckiej wersji przeszedłem całe 1-2 na SL<10. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 18 marca 2011 Opublikowano 18 marca 2011 W swiecie 1-2 spokojnie lecialem postacia z niespelna 20 lv ( albo w okolicach 25 lv ) Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 19 marca 2011 Opublikowano 19 marca 2011 wersja japonska jest znacznie trudniejsza od europejskiej (albo amerykanskiej, bo taka wlasnie chyba mam)? Bo znalazlem dzis recenzje zaxa i tam zrozumialem, ze jak sie ginie to sie traci wszystko. Podejrzewam ze wszystko to autor mial na mysli również uzbrojenie. Jeśli tak to wtedy ta gra jest naprawdę szalona, a tak ta amerykasnka lub europejska ktora mam, to troche latwa w takim razie sie wydaje. I jeszcze sie spytam czy to prawda, ze jak sie ginie to wzrasta sila wrogów? Bo jakos nie chce mi sie w to wierzyc, a gdzies to wyczytałem Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 19 marca 2011 Opublikowano 19 marca 2011 wersja japonska jest znacznie trudniejsza od europejskiej (albo amerykanskiej, bo taka wlasnie chyba mam)? Bo znalazlem dzis recenzje zaxa i tam zrozumialem, ze jak sie ginie to sie traci wszystko. Podejrzewam ze wszystko to autor mial na mysli również uzbrojenie. Jeśli tak to wtedy ta gra jest naprawdę szalona, a tak ta amerykasnka lub europejska ktora mam, to troche latwa w takim razie sie wydaje. I jeszcze sie spytam czy to prawda, ze jak sie ginie to wzrasta sila wrogów? Bo jakos nie chce mi sie w to wierzyc, a gdzies to wyczytałem Nic z tych rzeczy - nie tracisz uzbrojenia,Zax niefortunnie dobrał słowa w swojej recenzji. Trudność azjatyckiej wersji opierała się o nieco inną mechanikę tendencji (co zmieniono w późniejszym czasie wraz z jednym z patch'ów). Nie było również tak rozwiniętych faq'ów czy innych guide'ów w tym okresie - stąd ograniczona wiedza na temat wielu kluczowych aspektów gry. Cytuj
DaN3000 80 Opublikowano 20 marca 2011 Opublikowano 20 marca 2011 I jeszcze sie spytam czy to prawda, ze jak się ginie to wzrasta sila wrogów? Bo jakos nie chce mi sie w to wierzyc, a gdzies to wyczytałem Jeżeli zginiesz w cielesnej formie to tendencja świata w którym zginąłeś przesuwa się w czarną stronę, a to wg wikipedii oznacza, że przeciwnicy stają się silniejsi oraz, że ma się mniej HP jako dusza. Dopiero niedawno zacząłem grać w DS, ale to chyba najlepsza gra na PS3 jaka wyszła (mam nadzieję, że do czasu ukazania się Dark Souls ) Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 20 marca 2011 Opublikowano 20 marca 2011 (edytowane) aha to to normalne jest, ogolnie to tam cala gre sie spędza w postaci duszy xd Już myślałem, ze po kazdym zginięciu sila wrogow wzrasta o powiedzmy 2% Wtedy to mogłoby być nienormalne, bo ginąć to troche duzo ginę Edytowane 20 marca 2011 przez QstomPL Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 21 marca 2011 Opublikowano 21 marca 2011 no nie no, ta ślepa laska mówi mi coś o "tee above", a nie chce mi podreperować statsów oO I jak jest jakis item, to są różne ikonki - która oznacza moc np broni...? 1 Cytuj
beny25b 0 Opublikowano 21 marca 2011 Opublikowano 21 marca 2011 musisz isc do Monumental, ktory znajduje sie na samej gorze pieter, tam gdzie takie figurki dzieci sa,dopiero po rozmowie z nim bedziesz mogl podnosic staty u tej babki Cytuj
dApo 313 Opublikowano 21 marca 2011 Opublikowano 21 marca 2011 tak to jest jak sie wszystkie rozmowy omija i nie zwraca na nie uwagi Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 22 marca 2011 Opublikowano 22 marca 2011 wie ktos moze czemu jakos tak nikogo nie ma w grze? Czyzby serwery padly czy cos? akurat jak chcialem sie troche pobawic w necie :< Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 23 marca 2011 Opublikowano 23 marca 2011 (edytowane) juz normalnie gra dziala online. Wszystko jak dawniej, fajnie pochwale sie, ze niedawno przeszedlem gre po raz pierwszy... no i teraz to ta gra naprawde jest trudna : D Szczerze powiedziawszy pierwsze przejscie do jakichs mega wybitnie trudnych rzeczy nie należało Edytowane 23 marca 2011 przez QstomPL Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 23 marca 2011 Opublikowano 23 marca 2011 za drugim przejściem myślałem, że będzie kolorowo, i było... do momentu z Flamelurkerem, ten mi nieźle dał popalić ogólnie dzięki guide'om ta gra stała się kolosalnie łatwiejsza, wyobrażam sobie jak wyglądały pierwsze przejścia... walka z bossami metodą prób i błędów, zero tanich trików jak z panem z 1-5, czy Maneaterem nie powiedziałbym, że to najlepsza gra na ps3, ale action-rpg na pewno, i przede wszystkim bardzo mocny exclusive Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 23 marca 2011 Opublikowano 23 marca 2011 jesli chodzi co o triki typu strzelanie z luku na prawie kazdego bossa to ja mam zamiar tych rzeczy nie uzywac :< 1 Cytuj
okoolarnik 20 Opublikowano 24 marca 2011 Opublikowano 24 marca 2011 (edytowane) jesli chodzi co o triki typu strzelanie z luku na prawie kazdego bossa to ja mam zamiar tych rzeczy nie uzywac :< eheheehehehehe to powodzenia ;D chociaż nieno, racja, na każdego bossa to bessensu zwłaszcza że z niektórymi się bardzo fajnie walczy bronią białą[old hero albo tower knight], ale zdarzy ci siena pewno. w shrine of storms idzie siekawał drogi do tego bossa, zabijasz jakieś szkieletory dla których jesteś na jeden-dwa strzały prakycznie do tego przed komnatą z bossem stoi czerwonooki szkieletor który potrafi dwoma strzałami załatwić nawet postać na wysokim levelu. Potem wchodzisz do komnaty z bossem - dostajsz jeden strzał kompletnie zdupy zanim się zorientujesz gdzie siedzi boss i zanim twoja postać sie otrzepie dostaje drugi strzał z jezyka(sic!) i leży. Przejdziesz potem tą samą drogę jeszcze z dwa-trzy razy, jeszcze zginiesz z raz albo dwa po drodze i dwa razy od jednego strzału z języka od bossa to w koncu się wnerwisz, wyciagnesz ten łuk i go zabijesz strzałami co też wcale takie do końca bezpieczne nie jest. ale w sumie większość się jednak da zabić mieczem/toporem/włócznią chyba tylko Adjudicatora zatłukłem strzałąmi a przy flamelurkerze pod koniec walki wykorzystałem to że boss sie zaciął na jakichś kościach. No i smoki da rade zabić chyba tylko z łuku. Tak czy inaczej nie wyobrażam sobie żeby ta gra była łatwiejsza, cała satysfakcja z rozwijania postaci i zabijania trudniejszych bossów poszła by w cholere, mało która gra dała mi tyle radości z pokonania przeciwnika niz DS, jak położyłem Old Kinga Dorana na ng+ to prawie zwariowałem z radości[wcześniej mnie zabił z 5 razy] ;D Edytowane 24 marca 2011 przez okoolarnik Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi