QstomPL 83 Opublikowano 16 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2011 tak odradasz sie na początku, ale bardzo czesto beda jakies mosty czy cos tego typu ktore pomoga ci dostac sie szybciej w dane miejsce. To jest swego rodzaju checkpoint Cytuj Odnośnik do komentarza
szymek_maniak 2 Opublikowano 17 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2011 Witam Ds'owicze Mam takie pytanie, otóż juz raz przeszedlem DS'a, i sprzedałem, lecz mam ochote wbic w niej platynke i ty moje pytanie, mam zbierac kamienie i kupować magie w NG czy NG+ ? Aha jeszcze jedno, w gre nie grałem gdzieś z pół roku i jak myślicie, bede musial od początku '"trenować" w tą gre czy juz bede coś umiał ? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 17 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2011 co do kamieni to moim zdaniem bez roznicy, a nawet lepiej byc dalej bo podczas farmienia (np. ten kamien z BP skeletona :<) bedziesz mial wiecej dusz (w sumie to az tak juz w tym momencie nie beda one potrzebne : p), a skoro juz te gre przeszedles to i tak musisz grac na NG+ chyba ze chciales w ogole od nowa inna postacia grać. Co do drugiego pytania to ja zauwazylem, ze jak sie dlugo w jakas gre nie gralo i sie w końcu ją odpala, to tylko na poczatku jest tak ciezko, ale po jakichs 30 minutach juz sie gra mniej wiecej tak samo jak za czasów wymiatania. Tak wiec mysle, ze u ciebie tak samo szybko sobie przypomnisz co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza
szymek_maniak 2 Opublikowano 19 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2011 problem w tym ze skasowałem save'y czy nie bedzie NG + ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 19 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2011 nie bedzie, lecisz od zera. Cytuj Odnośnik do komentarza
szymek_maniak 2 Opublikowano 20 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2011 ok a gry sie gra NG+ to dusze za pokonanych przeciwników lecą tak samo czy więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 20 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2011 wiecej o 40% chyba, ogolnie ich statystyki czyli tam powiedzmy hp, wytrzymalosc mzoe i sila wzrastaja o 40% Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 21 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2011 (edytowane) To dość krzepiąca myśl, że w dzisiejszych czasach gra taka jak DS, która karci każdą chwilę nieuwagi przebiła granicę 1 mln nabywców Mam ponad 7h na liczniku (z czego 5h dzisiaj ) i tak jak się spodziewałem - świetna gra. Powiem więcej, dla mnie to najciekawszy produkt z tych wszystkich, które do tej pory zakupiłem na PS3 Edytowane 21 lipca 2011 przez DonSterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
drk2 7 Opublikowano 21 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2011 Wystarczy nie szukać w internetach prostych myków tylko grać od początku samodzielnie, miałbyś wyzwanie Na przykład które? Ej no bez przesady, każdy konsolowy erpeg daje możliwość przepakowania postaci w mniej lub bardziej nudny, monotonny i łatwy sposób niż w DSie. Tak pewnie będzie i w Dark Souls i bardzo dobrze bo jest wtedy wybór - cierpliwie budujesz swoją postać od zera do bohatera i cierpliwość zostaje nagrodzona poczuciem mocy i satysfakcją z ownowania leszczy albo grasz zerem i masz satysfakcje z pokonania silniejszych. Jedynie te hamskie zagrywki z bossami mogliby wyeliminować, praktycznie na każdego był jakiś tani sposób i tracili respekt przez to. W ogóle większość bossów było słabych w DSie. A sądząc po gameplayach w Dark Souls będą jeszcze słabsi. Cytuj Odnośnik do komentarza
szymek_maniak 2 Opublikowano 22 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2011 (edytowane) elo, ja mam pytanie jak moge grac wiecej niz z jednym graczem ? Tzn gry dolaczy ktos do mnie to moge ponownie postawic znak ?? Donsterydo: chcesz to mozemy razem pograc mam 30 lv przeszedlem: 1-1 1-2 2-1 2-2 4-1 jeszcze jedno pytanie jak moge stworzyc Large Sword of Searching ? mam ulepszone claws na +8 nikt nie zna odpowiedzi na moje pytania ? ok juz mam ten miecz ale slabe obrazenia ma do ablity zamałe jak moge to ulepszyc i gdzie pisze jakiego skilla mam ulepszyć Edytowane 23 sierpnia 2011 przez Ukyo_Tachibana Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 23 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2011 Po sieci nie chce mi się grać Ja mam takie pytanie, mam 32 lv ulepszam ze zdolności generalnie ze zdolności tylko siłę, wytrzymałość, szczęście i czasem żywotność. Wiele broni mi pokazuje, że mam nieodpowiednie zdolności, ale jakoś nie zauważyłem żebym mógł sprawdzić ile i jakich mi brakuje żebym mógł konkretną bronią władać ? Jeszcze jedno, jak się ulepsza broń to po 2 czy 3 ulepszeniu wyskakuje jednorazowo inna ścieżka ulepszenia, ale z gorzymi statystykami - jaki jest sens tej alternatywnej ścieżki ? N. mam do wyboru Long Sword +3 albo Quality Long Sword +1, który ma gorsze statystyki. Cytuj Odnośnik do komentarza
szymek_maniak 2 Opublikowano 23 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2011 wtedy automatycznie ten miecz musisz chyba ulepszac innymi kamieniami ale nie jestem pewny Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 23 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2011 inne sciezki ulepszania broni maja w ogole inne wlasciwosci. Podejrzewam, ze nie zauwazyles ze w tym quality pewnie zwieksza sie stat bonus z powiedzmy E na C, oznacza to, ze im wiecej bedziesz mial ( wprzypadku quality to chyba liczy sie strength i agility) danej statystyki tym ta bron bedzie stawala sie silniejsza i w przyszlosci bedzie to sie raczej na pewno bardziej oplacalo niz standardowe ulepszanie. Na poczatku polecam ulepszac pod dragon~ poniewaz daje nam to stale dwa razy wieksze obrazenia (dodatkowo od ognia). Żeby nosić bron potrzebne sa chyba tylko 4 statystyki, liczy sie tylko strength, agility, magic i faith. Popatrz w opisie broni gdzies tam na dole jak dobrze pamietam beda obrazki tych statystyk i potrzebny jej poziom. Trzymając broń dwurącz chyba jakos tam sie zmniejsza poziom statystyki jaki bedziesz potrzebowal na daną broń. To chyba wszystkie pytania jakie padły Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 23 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2011 Jedno jest w DS zyebane, ten po(pipi)y znacznik przeciwników, który sam sobie przeskakuje jak mu się podoba, np. walczę na urwisku z kościejem trzymającym wielki tasak, zaznaczyłem go na znaczniku - nade mną przeleciała jakaś płaszczka, znacznik na nią przeskoczył, bohater gapi mi się w niebo, a kościej mnie za(pipi)ał. Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 23 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2011 ja z tego co pamietam to sam nigdy nie przeskakiwal, chyba nie powinien. Ale mocno wkurzao mnie jak juz zabilem potwora i chcialem isc i wlasnei jak sie zabije to na innego przeskakuje i czesto mialem tak ze zmmienial mi sie cel i zamiast isc przed siebie to spadalem w jakąś przepaść :< Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 23 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2011 Sam przeskakuje, właśnie gram na tej mapie z kościejami i non stop mam zaznaczonego przeciwnika przed sobą, przelatuje gdzieś kilkadziesiąt metrów nad głową ta płaszczka, znacznik na nią przeskakuje i mnie zapierdalają, ze 3 razy pod rząd już tak miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
szymek_maniak 2 Opublikowano 23 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2011 (edytowane) pomoze mi ktos ubic niebieskiego smoka ? mam 52 lv znacie jakis szybki sposób na pure white character tendency ?? Edytowane 23 lipca 2011 przez szymek_maniak Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 23 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2011 oj tu jest ciężko. Musisz chyba po prostu robic pure black world tendency i zbaijac tych black phantomów co sie beda pojawiac w kazdym swiecie Cytuj Odnośnik do komentarza
szymek_maniak 2 Opublikowano 24 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2011 (edytowane) ok, a w 3-1 jest uwięziony king jakis tam, i musze miec pure white worlds tendency zeby go uratować i dostac pierscien jak szybko tam zrobic PWWT ? Myslalm o tym zeby najpierw zrobic PBWT ale czy potem poradze sobie z tymi black phantomami ? Qustom@ który masz lv ? Moze bysmy zagrali ?? aha jeszcze jedno, mam broń którą zadaje strasznie male DMG, pisze ablity cos tam, i gdy wezme w statsy to pisze na czerwono ze ma chyba czegos za mało pisze Right Arm czy cos takiego i na czerwono 33, jak moge to zwiększyc ?? Edytowane 24 lipca 2011 przez szymek_maniak Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 24 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2011 pewnie masz za małe statsy na tą broń. Poszukaj w informacji broni, to chyba nazywalo sie stat needed, czy jakos tak. Ja mam duzy lvl cos kolo 210, ale nawet jak bym mial mniejszy to bym raczej juz nie grał. U mnie na ps3 troche ciezko zamotac, zeby net ladnie chodził. No wlasnie najlepszy spoosb na pure white tendency to zjechanie do pure black i zabicie black phantoma, przy okazji jeszcze primeval demon, no i jednego bossa co da ci od razu pwwt. Tylko ogolnie to black phantomy sa ciezkie a ten w 3-1 to pamietam duzy problem mi sprawil : d (tylko ze robilem to w drugim podejściu, lub nawet trzecim) Cytuj Odnośnik do komentarza
szymek_maniak 2 Opublikowano 24 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2011 mam znowu problem otóż w 2 świecie zrobilem sobie pure black tendency, ale teraz chce PWWT, zabijalem te black phantomy i nic dalej jest tak samo co mam zrobic ? Cytuj Odnośnik do komentarza
beny25b 0 Opublikowano 24 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2011 najlepiej zabic black phantoma w 2 swiecie i premieval demon i zabijac bossow nie ginac w ciele, dlatego lepiej zabic sie w nexusie jak jestes w ciele zeby tendencja nie malala Cytuj Odnośnik do komentarza
szymek_maniak 2 Opublikowano 24 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2011 kto to premieval demon ? Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 25 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2011 a w ogole to musisz zabic specjalnego black phantoma. Bo ty pewnie myslisz ze chodzi o to zeby zabic jakiegokolwiek czerwonego przeciwnika, a to chodzi o specjalnych ludzi ktorzy sa gdzies tam zazwyczaj ukryci. Primeval demon tez jest ukryty i pojawia sie tylko jak masz PBWT, tak w ogole to to wszystko wiemy (znaczy ja) glownie z demon's souls wiki, tak wiec bardzo ci ja polecam. Ja gralem sam tylko pomagajac sobie wlasnie tą stroną http://demonssouls.wikidot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza
szymek_maniak 2 Opublikowano 25 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2011 (edytowane) ok spoko, ale kurde jestem teraz na początku NG+, przeszedlem 1-1 i 1-2, lecz gdy ide do 2-1 to ziomki takie jak ten mag w kapeluszu (ten co ciągle zaciesza) to ma mnie na strzała Który lv mam miec aby sobie poradzic ?? Mam 73 lv aha jeszcze jedno, w 4-1 jest takie drzewo które gada, co mam zrobic ? Chyba musze jej co dac jak sie nie mysle, i co dostane w zamian ? Pogra ktos ze mna ? gre przeszlem w 20 godz czy to dobrze ?? Przeszedl bym o pare godzin szybciej tylko szukałem kamieni Edytowane 25 lipca 2011 przez szymek_maniak Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi