QstomPL 83 Opublikowano 24 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2011 no to teraz, bedziesz mial calkiem przyzwoity poziom trudnosci Nawet warding malo pomaga, i tak potrafia zdjac na 1-2 ciosy powodzenia (najgorszy dla mnie fragmnet to byl chyba 4-1 na tej wąskiej trasie) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 24 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2011 przeszedlem 1-1 bez najmniejszego problemu.... widac ze wala mocniej bo troche wiecej hp ubywa, ale nic poza tym... moze pozniej bezdie trudniej, sie okaze : P poki co po 1-1 stwierdzam ze gra jest nieznacznie trudniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 24 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2011 ZAZDROSZCZĘ mu, że siedzi w domu, a ja muszę w pracy kwitnąć! ale w przyszłym tygodniu 2 wolne dni się trafią to pójdę do przodu gratuluję; ile godzin Ci zeszło? aha (znów pytanie od PePe ) - ilość rozegranych godzin w grze pokazuje ten licznik przy wczytywaniu gry, tak? tam z tego co widziałem jest chyba soul lvl i właśnie czas; szkoda, że nie ma licznika zgonów :] Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 24 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2011 taak, to licznik ile grales mialem kolo 37h... blisko 12h spedzilem na farmieniu soula i kamieni Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 24 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2011 to ja mam ponad 20h, a jestem ledwo na początku... Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 24 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2011 no to teraz, bedziesz mial calkiem przyzwoity poziom trudnosci Nawet warding malo pomaga, i tak potrafia zdjac na 1-2 ciosy powodzenia (najgorszy dla mnie fragmnet to byl chyba 4-1 na tej wąskiej trasie) Zgadza się, ale w początkowym etamie można pominąć Vanguarda i całą masę szkieletów. Kiedy wejdzie się na pierwszy mur z łucznikami można zeskoczyć (BEZ ZBROI!!) znajdując się rzut beretem od pierwszego bossa. Należy się rozpędzić na końcu muru i wciskając kółko spaść już zań. Ja nie wiem ile mam godzin, ale połowę z tego spędziłem na farmieniu. Nuda niestety choć fajnie zachodziło się maszkary od tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 24 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2011 wiedzialem o tym, ale chcialem to przejsc xd Duma nie pozwolała mi zostawic tak tego wąskiego etapu, bo wiedzialem, ze moge to zrobic, ale ciagle robiłem jakies błędy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 25 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2011 (edytowane) na waskim etapie przecie wystarczylo zwabiac szkielety na pewniejszy grunt albo zabijac z odleglosci z luku, co w tym trudnego? : P tylko raz tam padlem bo przez nieuwage spadlem (zalockowalem sie na szkielecie, postapilem pare krokow i nagle spadlem <.<) EDIT 1-2 cleared... ani przez chwile w walce z Tower Knightem nie bylo niebezpiecznie, wytepilem bez problemu kusznikow, zalaczylem wardinga, podlazlem do niego, pare hitow na nogi, jak sie przewrocil to doslownie 2 (slownie: dwa) hity na czerep i padl teraz zrobie 1-3 bo jak sie okazuje, nie trzeba drugi raz miec duszy arcydemona z innego worlda zeby tamta mgla znikla, a potem jade po kolei najpierw oczywiscie world 2... ciekawe jak mi pojdzie z flamelurkerem (nie musze chyba przypominam ze zabilem znowu czerwonego smoka a i ani razu przez caly level nie padlem? ) Edytowane 25 sierpnia 2011 przez Rayos Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 25 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2011 a grałeś juz w to na ng+, z góry non stop wala te plaszczki ktore zabijaja prawie na hita. To one sa tam wlasnie praktycznie najgorsze Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 25 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2011 (edytowane) nie, tak jak mowilem, bede lecial po kolei worldami mantasy wiem ze sa cholernie wnerwiajace, ale mozna je z bezpiecznego miejsca z luku zabic wiec nie bedzie chyba problemu sie okaze EDIT 1-3 cleared... tym razem mnie nauczono pokory padlem pare razy podczas przechodzenia levelu przez to ze mniemalem sobie ze jestem nie do pokonania >.< gra mi dobitnie pokazala zebym nie byl tego taki peny tak czy inaczej, Penetrator okazal sie jeszcze prostszy niz na 1 przejsciu, po paru ciosach zdechl, nawet mnie nie zdazyl ani razu zaatakowac... Oczywiscie, skupil sie na Biorze, ale nie zmienia to faktu ze szybciutko padl, nie wiem czy minelo nawet 10s teraz jednak zrobie 4-1 zebym mial szybki dostep do tanich strzal w 4-2 a i przy okazji obacze ile mi teraz soula daje reaper + bs Edytowane 25 sierpnia 2011 przez Rayos Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 213 Opublikowano 25 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2011 (edytowane) Chyba sie przelame i kupie DS, jednak mam pytanie: ktora klasa w zwarciu bedzie mi sie gralo w miare latwo? Slyszalem, ze grajac online nie bedziemy mieli dostepu do jakichs trofeow/itemow/czegostam, prawda to? Edytowane 25 sierpnia 2011 przez Qvstra Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 25 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2011 (edytowane) kupuj i nawet sie nie zastanawiaj ja wlasnie zabilem pajaczka i flamelurkera malpiszon raz mnie zabil, za drugim podejsciem juz mu nie dalem tej satysfakcji EDIT no i Dragon God rowniez polegl, spopielil mnie jednak za 1 razem mialo byc duzo trudniej na NG+ a jest tylko troche trudniej ; / Edytowane 25 sierpnia 2011 przez Rayos Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 25 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2011 no akurat w tej grze profesja nie ma zadnego znaczenia (z wyjatkiem troszke innego ukladu statystyk na poczatku), najlatwiej sie gra na poczatku chyba royality, chodzi o to ze ma jakis tam czar i pierscien ktory odnawia mane czy cos tam i tylko dlatego, dalej juz sie rozwijasz jak ci sie tylko podoba Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 25 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2011 Mmmmmm...w końcu po kilku tygodniach farmienia kamyków, dusz i ogólnej napince zdobyłem platynowe trofeum Demon's Souls. Nie powiem, satysfakcja jest duża. Dawno tak się dobrze nie czułem kończąc przygodę z grą. A kończę dlatego, że mam jeszcze z 12 gier w obwodzie. Za miesiąc Gears of War 3 wychodzi. Zostawiam jednak DS na półce. Nie ucieknie, a kiedyś może będę chciał sobie polatać magiem . Cytuj Odnośnik do komentarza
Winter 0 Opublikowano 25 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2011 Poprzednio napisałem pytanie w złym wątku więc ponawiam: Czy jest w grze jakaś miejscówka gdzie zbierają się gracze na duele? Albo inaczej gdzie mam zrobić invade żeby z kimś powalczyć? Gram na wersji amerykańskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 26 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2011 World 3 skonczony fool's idol za drugim, maneatery za pierwszym, old monk za... 6 bodaj razem najwiecej mi problemow przed old monkiem sprawialy cholerne BP wardenow <.< ale w koncu dalem rade zabic wszystko rowniez poszczescilo mi sie, pierwsza jaszczurka i od razu wypadl pure moonlightstone tak wiec, wszystkie trofea z ulepszaniem broni zrobione mysle ze jutro/pojutrze skoncze NG+ Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 27 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2011 Idziesz jak burza chłopie. Moje ostatnie (dziewiąte czy dziesiąte) playthrough to był już prawdziwy speed run. Oczywiście nie tak jak tych świrów z YT gdzie rozwalają grę poniżej 50ciu minut, ale i tak była dynamika. Dokładnie wiedziałem co na kogo używać i nim się obejrzałem ostatni boss kwiczał w agonii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 27 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2011 World 4 skonczony ani razu przez caly world nie padlem imo, najlatwiejszy swiat, najlatwiejsi bossowie pewnie dzisiaj przejde jeszcze ostatni world i ng++ (no i zabije false kinga, jego sobie na koniec zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 27 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2011 Ok noob pytanie jakie staty potrzebuje zeby nosic Purple Flame Shield ?? I czy przedmioty takie jak XXX Soul moge urzywac i zamieniac na "kase" Czy sa one doczegos potrzebne przegladajac temat wiem ze Colorless Demon's Soul musze zostawiac na upgrade tak samo jak dusze Bossow Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 27 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2011 (edytowane) dusze herosow, zolniezy itp mozesz smialo uzywac dusze demonow lepiej nie bo one sa potrzebne do roznych przedmiotow, czarow EDIT: 5-1 cleared pare razy padlem, nie docenilem tych dziobakow Edytowane 27 sierpnia 2011 przez Rayos Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 27 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2011 a nie mozesz po prostu zdobyc te tarcze i zobaczyc jakie staty sa na nią potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 27 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2011 No mam tarcze ale nie widze jakich statow mi brakuje retard T_T Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 27 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2011 http://demonssouls.wikidot.com/purple-flame-shield Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 27 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2011 No mam tarcze ale nie widze jakich statow mi brakuje retard T_T wejdź w ekwipunek (wciśnij start, pierwsza zakładka), podświetl sprzęt, którego wymagania chcesz sprawdzić, wciśnij kwadrat raz (albo dwa razy) a pojawią się informacje o parametrach przedmiotu, a poniżej wymagania; w ds staty masz przyporządkowane do konkretnych ikonek, w przypadku tarczy pierwsza to będzie siła (strenght), druga to zręczność (dexterity); teraz wciskając R2 przejdz do zakładki postaci (popiersie na górnym pasku) i po lewej stronie masz staty; porównaj siłę i zręczność z tej tabeli z tym, co miałeś w opisie przedmiotu; w karci postaci masz własnie rozpisane wszystkei staty i te ikonki przypisane do nich; trochę czasu może Ci zejść, zanim zapamiętasz, że taka ikonka to akurat siła, a taka to zręczność; moim zdaniem skopali to, że przy statach przedmiotu nie piszą: wmagania: siła 16, zręczność 12, a jest ikonka i wartość wymagana; potrzeba czasu, by to opanować (nie jestem pewien, czy o tak dokładne wyjaśnienie Ci chodziło, czy masz problem w czymś innym; jeśli wytłumaczyłem jak upośledzonemu niepotrzebnie, to przepraszam ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 27 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2011 Lap plusika dokladnie o to mi chodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi