estel 806 Opublikowano 19 września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 września 2011 Poszedłem do 1-1 i 2-1 już zaliczone. Poszedłem do 3-1 i... ta gra jest dla mnie za ciężka. Klimat jest tak gęsty, że muszę ograniczyć się do krótkiej partyjki od święta bo nie wyrabiam psychicznie. Kara za oglądanie horrorów w wieku 8 lat ;\ Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 19 września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 września 2011 estel, tylko trzeci świat tak wali po psychice (no, może momentmai jeszcze piąty); czwarty świat jest bardzo przyjemny; drugi to bajka; a pierwszy... wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 19 września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 września 2011 ja to przez 3 świat musiałem zmienić ustawienia standardowe. Zwiększyłem jasność na maxa i już sie tego trzymam. Na deafultowych ustawieniach, czyli na jasnosci na 5 tam nic nie widać xd Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 20 września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 września 2011 miałem dokładnie to samo; mimo, że grałem po ciemku, to potrzebowałem rozjasnienia, bo nie ogarniałem; a telewizor mam nienajgorszy, więc to nie jego wina; Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 20 września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 września 2011 ja na poczatku grania w 3 world mialem ostre schizy, ale przetrwalem world 3 faktycznie, najbardziej zryty ze wszystkich, niecierpialem tego swiata Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 20 września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 września 2011 jak sie ogarnie jak walczyć z tymi duchami, to całkiem banalany, bo w sumie tylko one tam są i serio na początku wydają się mega koksami Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 20 września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 września 2011 Jak łatwo ubić robale przy wielkiej płaszczce? Grałem magiem także żałośnie walę z łuku. Ładować dusze w dexterity? Mam NG+, SL 108. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 20 września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 września 2011 Lec na dol omijajac wszystko co sie da ( mysle ze chodzi ci o walke w 4-3 ) znajdz StormRuler ( miecz ) i napierdalaj Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 20 września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 września 2011 Jak łatwo ubić robale przy wielkiej płaszczce? Grałem magiem także żałośnie walę z łuku. Ładować dusze w dexterity? Mam NG+, SL 108. chodzi Ci o walkę z bossem? wielka płaszczka, a wokół niego kilkadziesiąt "małych" płaszczek? no to jeśli grasz magiem, to masz mega łatwe zadanie; każdy spell ofensywny jest w tym wypadku dobry; osobiście polecam kulę ognia, do pozamiatania bossa, a małe płaszczki najszybciej padają od tego niebieskiego pocisku (nie ten najprostszy, a ten drugi); maleństwa rozwalasz z początku drogi, jeszcze ze zbocza; jak rozwalisz większość, podchodząc coraz bliżej centralnej części areny, nadleci gigant; biegniesz do muru i chowasz się za nim przed strom kingiem; siedzisz tam cicho, dopóki nie zobaczysz go, że już przelatuje nad Tobą; wtedy ładujesz w niego kule ognia; ważne jest tylko to, że jeśli zalockujesz na głowie, to przerzuć się po chwili na tułów, a później na ogon, bo kule jak lecą za daleko, to nie ranią już, więc zawsze wal w "obiekt" najbliżej siebie; w zasadzie za drugim takim przelotem storm kinga powinieneś już go ubić; aha, oczywiście jak tylko przeleci Ci nad głową i nie będziesz mógł już do niego walisz, to chowasz się z drugiej strony budynku; grając magiem koleś jest chyba nawet łatwiejszy niż tower knight (w niedzielę oddałem grę szwagrowi, ale dalej tu zaglądam i myślę o tej platynie... gra nałóg!) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 20 września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 września 2011 apropo nalogu http://www.youtube.com/watch?v=bG095YiPcss Cytuj Odnośnik do komentarza
dynio 2 Opublikowano 20 września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 września 2011 Haha... sam wiem bo się wciagnęłem, ale aż tak... ;] a tak po za tym, to zdobyłem ten miecz Storm Ruler.. ale powiem szczerze wolałbym napieprzać kataną... no ale cały czas mam za mało skillu... z tego co skminiłem to trzeba ładować w dexternity tak? orientuje się ktoś? aha co do platyny to da się ją ogarnąć za drugim przejściem? bo widzę, że trzeba zdobyć wszystkie ulepszenia, bronie + ulepszenia oraz pierścienie.. coś cienko to wygląda z mojej strony... a wy jak myślicie, da się ogarnąć to w miare szybko? Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 20 września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 września 2011 jak sie ogarnie system gry to pewnie ze sie da, no ale na poczatku jest ciezko : p I co do stormrulera, jak to wolisz nawalac kataną? Przeciez on zabija każdą płaszczkę na jeden strzał i wali na potężne odległości. Na pewno mówimy o bossie w 4-4? Cytuj Odnośnik do komentarza
dynio 2 Opublikowano 20 września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 września 2011 Panie, ten etap to już ogarnąłem, płaszczki i Bossa zabiłem magią, choć nie jestem magiem... teraz szykuję się na etap 5-1... Mam topór, great sword i właśnie tą katane(Hireless czy jakoś tak) i storm ruler i zasnawiam się z czym wyjść na ten etap.. Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 20 września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 września 2011 z tym czym sie najlepiej tobie walczy, a stormruler to sie nie nadaje do żadnego innego etapu niż właśnie 4-4 Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 21 września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 września 2011 filmik kozak; prawie jakbym siebie widział :] storm rulera chyba ani razu nie użyłem, a przeżyłem Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 26 września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 września 2011 dobra zaczynam przygode z demons souls z tego co czytalem to wybor postaci nie ma jakiegos wiekszego znaczenia, mam pytanie natomiast odnosnie szczescia wplywa znaczaco na znalezione przedmioty czy nie ma sensu inwestowac w luck ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 26 września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 września 2011 Kurde, gdzie najlepiej poexpić? Bo utknąłem w tej grze, wszyscy są ciężcy ;[ I jak otworzyć te drzwi na początku 1 świata, takie po lewej, po małych schodach. Skąd klucz? Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 26 września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 września 2011 drzwi się otworzą, jak będziesz miał pure white world tendency; jak to uzyskać? korzystaj z "wiki demon souls" (wpisz to w google); nie wiem na jakim etapie jesteś, ale jeśli kwitniesz w 1-1, to raczej brakuje Ci jeszcze umiejętności, a nie, że są za cieżcy; na początkowym etapie powinieneś tylko unikać rycerza o czerwonych oczach (red eye knight); a jak nauczysz się wywijać żelazem, to nawet na podstawowym lvlu będziesz w stanie go załatwić bez zebrania hita; jeśli chodzi o zdobycie punktów na rozwój postaci w 1-1 to polecam odblokować przejście wieżą po lewej (start lvlu, do przodu po schodach, wejść do lewej wieży) gdzie dotrzesz do blue eye knight (niebieskooki) - a uciukania dziada dostaniesz mały punkcik i w początkowej fazie powinien Ci pomóc w ulepszaniu postaci; niestety nie ma metody, na szybkie napakowanie postaci; ta gra już jest tak skonstruowana, że ciągle jesteś za słaby na sieczkę, więc musisz się męczyć (I'm lovin' it!); mi zeszło z 20h zanim wprawiłem się w walkę; po prostu ćwicz; (jeśli chcesz i lubisz grać z cheat'ami i kręciły Cię rozwiązania typu "god mode" to jest pewien cheat, pozwalający w nieskończoność mnożyć punkty doświadczenia; nie polecam, bo gra ma sens właśnie wtedy, gdy jesteś słaby i musisz uważać na każdym kroku, przechodzić dany lvl po kilkadziesiąt razy zapamiętując go) wytrwałości (i czytaj ten wątek, polecam ostatnie 10 stron, bo ja pytałem dość szczegółowo o tę grę ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 26 września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 września 2011 widze ze na naszych oczach narodzil sie nam nowy ekspert od DS ja ze swojej strony dodam, ze warto przejsc 4-1, a potem na poczatku 4-2 farmic soule z Reapera, zabijajac go z luku 4.5k soula za jednego killa, na YT mozesz sobie zobaczyc jaka technika go zabic itd Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 26 września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 września 2011 dobra zaczynam przygode z demons souls z tego co czytalem to wybor postaci nie ma jakiegos wiekszego znaczenia, mam pytanie natomiast odnosnie szczescia wplywa znaczaco na znalezione przedmioty czy nie ma sensu inwestowac w luck ? nigdy nie oplaca sie ładować w luck, chyba ze grasz pewną taktyką (ale napewno nią nie grasz : D) widze ze na naszych oczach narodzil sie nam nowy ekspert od DS ja ze swojej strony dodam, ze warto przejsc 4-1, a potem na poczatku 4-2 farmic soule z Reapera, zabijajac go z luku 4.5k soula za jednego killa, na YT mozesz sobie zobaczyc jaka technika go zabic itd dokładnie, a potem 4-4 i expienie na płaszczkach i nic lepszego juz nie ma : D ogólnie 4-x to kopalnia expa, tam powinno się szkolić Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 27 września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 września 2011 widze ze na naszych oczach narodzil sie nam nowy ekspert od DS ja ze swojej strony dodam, ze warto przejsc 4-1, a potem na poczatku 4-2 farmic soule z Reapera, zabijajac go z luku 4.5k soula za jednego killa, na YT mozesz sobie zobaczyc jaka technika go zabic itd hahahaha ekspertem to będę, jak w końcu wbiję te cholerną platynę (bo mimo wcześniejszych zapewnień, wrócę po te ostatnie trofiki); nie zrobiłem zadań mefisto, więc też wszystkiego nie widziałem; no i mimo wszystko, próbując zostać po stronie white cały czas, nie wybrałem ani razu złego zakończenia - za każdym razem wracałem na prośbę ślepej poza tym, jak widzę, że tutaj ludzie stosują taktyki, rozwijają jedną konkretną statystykę... neee... moją taktyką było coco jumbo i do przodu! trochę magii, sporo machania żelazem i grzałem przed siebie; siła i dex miałem na tym samym poziomie, nawet trochę luck rozwinąłem; sporo cisnąłem w item burden, bo royalty ma to na strasznie niskim poziomie i 80% gry przeszedłem w nędznym (jak na późniejsze etapy i ng+) old king armor; gra pojechała do szwagra, niech on się męczy... ja teraz na spokojnie ogram kilka tytułów (zabrałem się za trine, skończyłem R3 i kończę shadow of the damned), zabiorę się za dark souls, a potem wrócę do Boletarii i zrobię tam rozpie*dol Co do robienia najpierw 4-1 i 4-2 muszę przyznać, że to słuszna taktyka, ale z nieznanych mi powodów (pewnie są zupełnie nielogiczne i irracjonalne) wszystkie lvle robiłem po kolei. Uparte ze mnie bydle :] Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 27 września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 września 2011 mr_pepeush sprawdz swoje prywatne wiadomosci Ja juz czekam na Dark Souls bo za latawa ta gra Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 27 września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 września 2011 chciałem napisać bez podawania ksywek, że ktoś mi przysłał zapytanie o "cheata", ale sam się sprzedałeś, że to Ty wrzucę to tutaj, bo może komuś się przyda, a nie natknąłem się w tym temacie na info o self dumpingu Self Dumping, czyli kopiowanie przedmiotów w Demons Souls znajdziesz to na youtube, ale jest tak mało "oczywiste", że to opiszę; możesz kopiować kamienie, dusze, zioła, eliksiry old/fres spice; nie możesz kopiować broni; wyobraź sobie, że masz duszę false king, która po użyciu, daje Ci 60 tys expa; a teraz sobie wyobraź, że w piętanście sekund możesz mieć 200 takich dusz oto jak to się robi; zakładamy, że chcesz sklonowac duszę flamelurkera 1. idziesz do nexusa 2. ustawiasz sobie aktywny czar "evacuate" albo kamien, który przenosi Cię do nexusa; musisz jedno albo drugie mieć gotowe do użycia 3. idziesz do Tomasa (ten co pilnuje Ci dobytku) i zabierasz od niego WSZYSTKIE sztuki przedmiotu, który chcesz skopiowac; czyli jeśli miałeś tam dajmy na to 3 dusze flamelurkera, to musisz je wszyściutkie zabrać do swojego ekwipunku; 4. idziesz do blacksmith'a (ten od zakupów i ulepszania obok Tomasa); wchodzisz w opcję zakupów, wybierasz coś co chcesz kupić, wyskakuje Ci okno wybrania ilości przedmiotów do zakupu; nie potwierdzasz zakupu, tylko mając to okno otwarte odchodzisz od sprzedawcy/kowala; ważne: nie zamykaj okna kółkiem, odejdź od gościa, a okno samo zniknie 5. kowal zacznie gadać, że jesteś niewychowany itp. a ty w tym czasie zaczynasz mashować przycisk rzucenia czaru evacuate lub użycia kamienia przenoszącego do nexusa; pojawi się okno z pytaniem, czy na pewno chcesz się przenieść do nexusa; nie wybierasz ani YES ani NO, a wciskasz na padzie START (albo SELECT - nie pamiętam ) - w każdym razie pytanie o przeniesienie zniknie; 6. ponownie idziesz do Stockpile Thomas; a) wybierasz opcję DEPOSIT, odnajdujesz przedmiot, który chcesz skopiować (w tym wypadku duszę flamelurkera); b) naciskasz raz X (gra pyta ile sztuk chcesz zdeponować, spokojnie możesz zaznaczyć wszystkie); c) naciskasz drugi raz X (co potwierdza oddanie przedmiotu w depozyt) i natychmiast po tym zaczynasz pompować kółko; co się stało? jeśli miałeś w ekwipunku 3 dusze flamelurkera, to teraz, pomimo oddania ich w depozyt, w swoim ekwipunku masz 4 sztuki tej duszy (zawsze +1); fajnie, nie? ale co tam drobnica! zagadaj Tomasa i wybierz opcje odbierania ekwipunku; znajdź duszę flamelurkera; dokładnie 1024 sztuki :] myk jest taki, że stary dobry Tommy, może mieć tylko 99 sztuk danego przedmiotu i nie da zdeponować się więcej; więc jeśli odbierzesz z tej puli choćby jedną sztukę przedmiotu, to ilość u Tomasa maleje do bagatela 99 sztuk dlatego polecam tak - skopiować przedmiot, podejść do Toma i zabrać maksymalną możliwą ilość przedmiotu; wtedy masz w podręcznym ekwipunku 99 sztuk i u Tomasa 99 sztuk; wg mnie zostało to wrzucone do gry jako cheat, dla tych, których nie kręci wyrabianie graczogodzin tylko po to, żeby zebrać odpowiednią ilość ziół czy kamieni; nie polecam natomiast kopiowania dusz tylko po to, żeby w nieskończoność ulepszać swoją postać, bo zabija to ducha gry; pierwszy raz użyłem tego kończąc chyba czwarty świat, bo cały czas ginąłem, a miałem dość wracania do wcześniejszych etapów, żeby zdobywać dusze do zakupu eliksirów; zwyczajnie je skopiowałem, dzięki czemu mogłem się skupić na etapie, który chciałem przejść, a nie na ciągłym wracaniu by zarobić na eliksiry; łatwo policzyć, że jeśli skopiujemy duszę false kinga, to z tych 99 dusz mamy prawie 6 milionów punktów; to teraz sobie wyobraź, że robisz taki myk w 1-1 natychmiast po zabiciu phalanxa; dopompowana w ten sposób postać zupełnie pozbawia Cię już wrażeń, na jakie miałeś być wystawiony grając w tę grę; powodzenia P. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 27 września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 września 2011 Tak jak mowie ja juz skonczylem NG++ wiec nie ma sie co spuszczac Brakuje mi chyba 3 broni i 2 czarow a nie chce mi sie gry przechodzic jeszcze 2x przejde raz i zrobie sobie po extra duszy thats all Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 27 września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 września 2011 no i o to chodzi; grunt, żeby podejść do tego z głową i pamiętać, że chodzi o zabawę, a nie trofiki z resztą... nawet jeśli ktoś w 1-1 dopakuje swoją postać do możliwości supermana, to i tak czeka go jeszcze dłuuuuuuuga droga do platyny Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi