QstomPL 83 Opublikowano 26 sierpnia 2012 Opublikowano 26 sierpnia 2012 ok, net u mnie cienko chodzi ale może uda się ogarnąć, kiedy byś chciał i o co dokładnie chodzi? Dodam, że nie grałem baarzdo dawno temu : p Cytuj
Patoslaw 11 Opublikowano 26 sierpnia 2012 Opublikowano 26 sierpnia 2012 Chodzi mi o pozyczenie na sekunde broni i paru pierscieni Poniedziałek, wtorek, sroda pracuje od 14 do 22, ale czwartek mam cały wolny, wiec mow tylko godzine i jestem Cytuj
grabipl 151 Opublikowano 9 października 2012 Opublikowano 9 października 2012 (edytowane) Szukam chętnych osób do co-opa do jakże zacnej tej gry mój lvl 48 (jestem raczej świerzak w tej grze) Edytowane 9 października 2012 przez grabipl Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 10 października 2012 Opublikowano 10 października 2012 a serwery jeszcze działają? myślałem, że już wyjaśnili... ostatnio rozważałem zrobienie drugiej platyny w demonach... działające serwery poprawiają szanse zakupu jakiejś JAP lub US edycji - zacnie! Cytuj
grabipl 151 Opublikowano 10 października 2012 Opublikowano 10 października 2012 mam wersje EU, serwery działają(conajmniej do końca roku) Cytuj
luk20_81 0 Opublikowano 4 listopada 2012 Opublikowano 4 listopada 2012 wita,gdzie znajde archdemon? mam juz 65h gry i 2% ukonczenia hehe Jak najlepiej dopakowac postac bez cheat'owania? Cytuj
falcon87pl 123 Opublikowano 4 listopada 2012 Opublikowano 4 listopada 2012 wita,gdzie znajde archdemon? mam juz 65h gry i 2% ukonczenia hehe Jak najlepiej dopakowac postac bez cheat'owania? Archdemon to dowolny, ostatni demon ze świata 2, 3, 4 lub 5. Czyli musisz przejść jeden ze światów, żeby móc iść do 1-3 Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 4 listopada 2012 Opublikowano 4 listopada 2012 Postać się pakuje najczęściej w 4-x w 4-2 masz kostuchę, który daje około 8k dusz. Dalej masz płaszczki, które dają z jakieś 25k w ciągu 2 min Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 15 listopada 2012 Opublikowano 15 listopada 2012 (edytowane) Jakiś czas temu kupiłem Dark Souls, pograłem kilkanaście godzin i odstawiłem na półkę. Stwierdziłem, że jeśli mam grać w jedną z najlepszych serii tej generacji to muszę się do tego zabrać konstruktywnie, więc pojechałem dzisiaj do sklepu i: Ile mniej więcej zajmuje przejście Demon's? Edytowane 15 listopada 2012 przez mate5 Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 15 listopada 2012 Opublikowano 15 listopada 2012 Hmm. Chyba 30-45h Tak mi się wydaję Dark souls jest dłuższo, tam to tak 40-60h Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 qstom, mówisz z perspektywy kogoś, kto już jest z tym ograny... mi pierwszy etap zajął chyba z 15h platyna w demonach u mnie to było chyba około 110h Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 Nie, mi chodziło takie pierwsze przejście gry na sucho Mi właśnie zajęło tak około 35h, ale pewny nie jestem. Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 cholera... jak się dłużej zastanowie, to coś w tym jest, bo ja właśnie w 110h zrobiłem platynę, a zajęło mi to chyba 3,5 biegów przez grę... łotewa.. Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 Tylko, że kolejne podejścia to są z 3 razy szybsze nawet od pierwszego : D Przynajmniej jak tak robiłem, że później to taki swoisty speedrun : p Cytuj
Figaro 8 204 Opublikowano 17 listopada 2012 Opublikowano 17 listopada 2012 Hmm. Chyba 30-45h Tak mi się wydaję Dark souls jest dłuższo, tam to tak 40-60h Ja mam ze 30 godzin, a zabiłem tylko kilka bossów. Innymi słowy, jeśli jesteś lamą w grach, to jest to długa gra. Cytuj
bartiz 1 614 Opublikowano 17 listopada 2012 Opublikowano 17 listopada 2012 Jak dopiero zaczynasz przygodę z Dark/Demon Souls to pierwsze przejście zawsze długo zajmuje, później jak już oswoisz się z systemem to jest łatwiej Cytuj
falcon87pl 123 Opublikowano 17 listopada 2012 Opublikowano 17 listopada 2012 Zarówno z Demonami jak i z Darkiem jest ten sam schemat. Jest ciężko ciężko, przeklina się, potrzebuje czasami przerwę kilka dni, aż dojdzie się do momentu, gdy statsy są odpowiednie i ma się odpowiedni sprzęt. I wtedy zamiast reagować na widok wroga w ten sposób http://www.youtube.com/watch?v=LX6XhQNDbJU to wychodzisz i robisz tak :D 3 Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 Oj tam, w tej grze liczy się skill i nawet mając wysokie statsy jak będzie się jechało na pałkę to można zginąć szybko. Trzeba się 'nauczyć' przeciwników. Wiecie co, ostatnio się zastanawiałem która gra jest trudniejsza - Demon's czy Dark. Doszedłem do wniosku, że chyba jednak Demon's - chodzi o ogólny poziom trudnosci przeciwników i bossów. Dark jest pełen bullshitu (łucznicy w Anor Londo, Tomb of Giants gdzie g#wno widać, pokój w ToG z kilkoma dużymi szkieletami przy Emberze, no w każdej niemal lokacji coś takiego się znajdzie), a Demon's jest taki 'czystszy'. No i nie ma Estus Flaska więc jak się wy(pipi)my z zapasów i dusz to może być ładny hardkor. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 25 listopada 2012 Opublikowano 25 listopada 2012 (edytowane) Oj tam, w tej grze liczy się skill i nawet mając wysokie statsy jak będzie się jechało na pałkę to można zginąć szybko. Trzeba się 'nauczyć' przeciwników. Dokładnie, tak samo to działa w drugą stronę - dobry skill i nawet z niskim SLVL oraz podstawowym sprzętem można siać pożogę Wiecie co, ostatnio się zastanawiałem która gra jest trudniejsza - Demon's czy Dark. Doszedłem do wniosku, że chyba jednak Demon's - chodzi o ogólny poziom trudnosci przeciwników i bossów. Dark jest pełen bullshitu (łucznicy w Anor Londo, Tomb of Giants gdzie g#wno widać, pokój w ToG z kilkoma dużymi szkieletami przy Emberze, no w każdej niemal lokacji coś takiego się znajdzie), a Demon's jest taki 'czystszy'. Tzw. "bullshit" występuje w obu grach i tak naprawdę na wszystko jest sposób (i to nie jeden). Łuczników łatwo wyminąć, TOG nie stanowi już takiego wyzwania, jeśli mamy stosowny hełm (ba, sam przeleciałem tę lokację ze Skull Lantern w łapie i było to dla mnie ekscytujące i niepowtarzalne przeżycie), wspomniany ember można po prostu złapać i w nogi (ewentualnie Havel set + IF i sieka). Zgodzę się jednak, że pewne sytuacje potrafią wywołać niezłą traumę, jeśli źle się za nie weźmiemy - ot, wysoka cena niewiedzy/ignorancji Demon's jawi mi się jednak jako trudniejszy tytuł z uwagi na Tendencje* - bardzo łatwo można sobie wszystko spieprzyć, wtedy trzeba dobić do końca cyklu i od nowa. No i nie ma Estus Flaska więc jak się wy(pipi)my z zapasów i dusz to może być ładny hardkor. Każdy kij ma dwie strony medalu - estus się niby sam napełnia, ale herbów mogłeś mieć 99... i to 6 (słownie: sześć) rodzajów. Ciężko to wszystko przeżreć * - pierwsze moje doświadczenie z DS to wersja azjatycka, gdzie nie można było liczyć na wujka google, bo nikt nie miał pojęcia, co się w ogóle dzieje! XD PS KOCHAM TĘ GRĘ!!!!!!!!!!!!!!11!!!!!!!!!one Edytowane 25 listopada 2012 przez stoodio 1 Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 25 listopada 2012 Opublikowano 25 listopada 2012 A ja ma powiem, że jak TOG przelazłem, może nie całe, ale bardzo sporą część, do ostatniego ogniska, po ciemku xdd Nie wiedziałem o tych latarkach, bo grałem bez żadnych opisów i myślałem, że tak tu musi być : p Po dojściu do ostatniego ogniska i szukaniu dalszego przejścia stwierdziłem, że nic tu nie ma i olałem tę lokację : p Cytuj
SimonK 29 Opublikowano 26 listopada 2012 Opublikowano 26 listopada 2012 Ja tez do TOGa doczlapalem sie bez zadnej lampy/czarow moja pierwsza postacia. Oczywiscie okazalo sie ze nie moge isc do Nito bo jest pomaranczowa mgla. I trzeba bylo nowa postac stworzyc, bo nie bylo opcji uciec przed gigantycznymi szkieletami... Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 26 listopada 2012 Opublikowano 26 listopada 2012 Oj tak, Tendencies to bardzo ciekawy patent w Demonie. Online to pół biedy bo tam joinujesz grę, pomagasz przejść komuś stage, u(pipi)asz bossa z nim i masz +1 bodajże. Offline z reguły jeden błąd i szlag wszystko trafia. Pamiętam wycieczki do Nexusa, wspinanie się na samą górę i samobójstwo, aby przypadkiem nie zginąć w jakimś levelu i nie zyebać World Tendency xD. Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 26 listopada 2012 Opublikowano 26 listopada 2012 tam mogli jakiegoś ester egga wrzucić, typu zerwana lina do bungee swoją drogą czy celowo powstała a miejscówka do base jumpingu bez spadochronu, czy przypadkiem tak wyszło Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 30 listopada 2012 Opublikowano 30 listopada 2012 No i zaczęło się - po 4h gry przystąpiłem do farmienia Pure Bladestone'a (10 runów za mną). Ciekaw jestem, za którym podejściem tym razem poleci... Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 30 listopada 2012 Opublikowano 30 listopada 2012 muszę przestać tu zaglądać, bo sam kupię kolejną wersję DS'a już ostatnio na gametrade ktoś mi proponował demony za castlevanie... musiałem długo walczyć ze sobą, zeby odmówić ;D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi