Qjon 276 Opublikowano 2 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2013 Ech, myślałem, że coś bardziej wymyślnego niż omijanie sejwa Tak czy siak, znalazłem chętnego do wymiany kamyczków online i platynka wpadła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Elzachiel 1 Opublikowano 25 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2013 Mam problem w 1-1. Na początku gry gdy byłem w nexusie zabiłem się "na magika", później sukcesywnie biłem bossów w innych światach, a po odzyskaniu ciała ZAWSZE zabijałem się w nexusie żeby mieć PWWT. Po przejściu 1-3 wracam do 1-1 sprawdzam czy ta krata na dole jest otwarta, jest(!) myślę sobie "tyle razy była zamknięta to sobie jeszcze poczekam" i idę do muzeum po mieczyk. Wracam... zamknięte. Czy ktoś z was wie czemu tak się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 25 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2013 Nie powinno tak się stać Drzwi powinny być otwarte na zawsze. Enyłej, otwarta też będzie w przypadku osiągnięcia Bure Black World Tendency, więc jeszcze nic straconego (poza tym itemy wymagane do trophies stamtąd da się także zdobyć w innych miejscach). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elzachiel 1 Opublikowano 25 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2013 @Qjon Ja wiem że to się nie powinno stać, wyobraź sobie moje "zdenerwowanie", coś w stylu Po tamtym momencie odpuściłem sobie DS, chciałem po prostu wiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 25 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2013 pocieszę Cię... ja pomimo spełnienia warunku (odpowiedzieć YES na pytanie na początku) nie dostawałem na koniec gry pierścienia od Elementala Dodatkowo, ostatnia broń do zdobycia dla mnie, to zdaje się przy PBT trzeba było ubić phantoma, który pojawiał się przy jednej z lasek pod koniec gry... 2 razy ubiłem, a broni nie zaznałem... ta gra lubi się zbugować, a fakt, że ktoś nie złapał przez 100h farmienia kamyczka pure bladestorm, może być takim samym bugiem jak te moje, gdzie "drop" (bo w zasadzie drop jest losowy, a tutaj mówimy o przedmiotach, które z definicji musiały wypaść, bo tak to zaplanowano w fabule) nie miał miejsca i na NG++++ albo NG+++++ w końcu odpuściłem i się zgadałem z dobrymi ludkami, którzy podrzucili co trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza
Elzachiel 1 Opublikowano 25 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2013 Przedostatniego bossa (False King?) biłem z radością, gdy jeszcze niemiałem w konsoli neta . Przy okazji internetu... ten mój ostatni raz z DS miał miejsce jakieś 5 miesięcy temu, to normalne że nie mogłem zagrać jako dusza u kogoś? Nigdy nie mogłem się połączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 25 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2013 Jest to kwestia odblokowania wszystkich portów ruchu sieciowego dla PS3, ja wcześniej bez tego np. widziałem wszystkie online messages, mogłem summonować graczy i zostać zainvejdowanym, ale sam nie mogłem ani inwazjować ani coopować Swoją drogą PVP w tej grze jest tak retarded w porównaniu do DaS, że nie wiem jak można mówić, że Demon's jest też w tej kwestii lepsze (pomijam serwery dedykowane versus p2p w Darkach, bo wiadomo, że Demony mają to rozwiązane idealnie) Cytuj Odnośnik do komentarza
Elzachiel 1 Opublikowano 25 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2013 Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Jak to skonfigurować? Chyba że zamknęli serwery (gdzieś czytałem info że w 2013 mieli to zrobić) od DS. Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 25 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2013 Mieli już zamykać dawno temu, ale ze względu na odzew fanów serwery działają do dziś i działać będą nadal (w końcu całkiem niedawno gra miała premierę na PSStore). Co do konfiguracji to już zależy od twojego routera; w skrócie należy dodać adres IP konsolki do DMZ routera, poszukaj w instrukcji, ew. tu masz liste portów ruchu sieciowego które wykorzystuje PS3: TCP: 80, 443, 3478, 3479, 3480, 5223, 8080 and UDP: 3478, 3479, 3658 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grabipl 151 Opublikowano 27 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2013 (edytowane) Wie ktoś jak wyfarmić łatwo chunk spiderstony? mam PBWT, leje mobki w 2-1 i 2-2 z 2,3 godziny i wpadają mi same shardy:angry: a chunków trzeba mi aż 5!! Edytowane 27 lutego 2013 przez grabipl Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 27 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2013 To przestań lać tych z 2-1 oraz 2-3 i skup się jedynie na 2-2. Rozumiem, że stosowna jaszczurka już została wyeksploatowana (dwa chunki w pobliżu Armor Spidera tez zebrałeś)? Cytuj Odnośnik do komentarza
grabipl 151 Opublikowano 27 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2013 (edytowane) jaszczurke wyeksploatowałem z 2-1 i 2-2 i tego chunka przed Armor Spiderem też zebrałem i teraz brak mi 5 chunków do Sticky Compound Long Bow +5. W 2-2 to mejsce do farmienia to tylko zaraz te z prawej? edit: wpadły, jakoś lepiej mi wpadały jak byłem offline niż online Edytowane 27 lutego 2013 przez grabipl Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 4 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 marca 2013 (edytowane) Parę razy próbowałem wypróbować multiplayer w tej grze ale nigdy mi się nie udało, tych niebieskich nikt nie podnosi a czarnym kamieniem próbowałem do kogoś się przenieść i też nigdy nikogo nie znalazło. Jest jakaś ogólnie przyjęta przez graczy miejscówka do pvp? Edytowane 4 marca 2013 przez mate5 Cytuj Odnośnik do komentarza
DaN3000 80 Opublikowano 4 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 marca 2013 Swego czasu najpopularniejsze było 4-1 - na samym początku tego poziomu. Teraz jest trudniej bo znacznie mniej osób gra. Najwięcej ludzi jest na serwerach amerykańskich i azjatyckich a w europie posucha. Cytuj Odnośnik do komentarza
grabipl 151 Opublikowano 5 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2013 Parę razy próbowałem wypróbować multiplayer w tej grze ale nigdy mi się nie udało, tych niebieskich nikt nie podnosi a czarnym kamieniem próbowałem do kogoś się przenieść i też nigdy nikogo nie znalazło. Jest jakaś ogólnie przyjęta przez graczy miejscówka do pvp? Ja ostatnio grywam w DS i najwięcej ludzi trafisz wieczorem i w weekendy, czasami często trafiam na kogoś, a czasem bywa posucha no i też zależy jaki masz lvl bo np. ze 100 ciężko pewnie Ci będzie kogoś utrafić. Spróbuj postawić niebieski kamień w 3 świecie(wrzuci Cie nawet jako black phantoma za Old Monka) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 10 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2013 Wreszcie mi sie udalo Na 3-1. Najpierw pomagalem jakiemus typkowi przez dobre pol godziny ale spadl, a pozniej nie wiem czemu zostalem black phantomem. Nie skonczylem tego levelu jeszcze wiec nie jestem pewien ale chyba mnie wewalilo do areny z bosem i moja postac miala metrowy turban na glowie, wtf. Jeszcze mam pytanko, ten typek co blaga o pomoc w jednej celi zamieni sie w black phantoma jak go uwolnie? Bo przed cela bylo ostrzezenie z 11 rekomendacjami Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 10 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2013 Nie skonczylem tego levelu jeszcze wiec nie jestem pewien ale chyba mnie wewalilo do areny z bosem i moja postac miala metrowy turban na glowie, wtf. Ty byłeś bossem - reinkarnacją Old Monka Jeszcze mam pytanko, ten typek co blaga o pomoc w jednej celi zamieni sie w black phantoma jak go uwolnie? Bo przed cela bylo ostrzezenie z 11 rekomendacjami Nie. Będzie BP (na zewnąrz celi) bądź pozostanie uwięziony przy zmysłach zależnie od aktualnej World Tendency. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 10 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2013 (edytowane) A jeśli pokonam bossa jako phantom to i tak będę z nim musiał walczyć w swoim świecie? Edytowane 10 marca 2013 przez mate5 Cytuj Odnośnik do komentarza
grabipl 151 Opublikowano 10 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2013 jak masz mate poziom swojego herosa od 19 do 46 to możemy spiknąć sie gdzieś w DS. mam wersje EU gry Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 11 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2013 Mam 24 level, będę dzisiaj grał ok. 21-22 także można jakiś coop? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 11 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2013 Ma ktoś amerykańską wersję gry? Chciałem pograć z Grabim i dopiero wtedy się zorientowałem, że nie mam pala... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 13 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2013 Jeżeli scalakowałem Dark Souls to dam sobie bez problemu radę w przejściu DS? Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 14 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2013 No a czemu nie. Co to w ogóle za dziwne pytanie : d Przecież gra świetna, to kupuj i graj po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza
MPBossu 1 Opublikowano 2 kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2013 Amerykanie dostaja Demon's Souls w PS+ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 2 kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2013 Gram royalem i mam pytanko co ulepszyć aby powodować większy dmg z czarów? Używam tego podstawowego jak na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi