SzuwaR 0 Opublikowano 21 listopada 2008 Opublikowano 21 listopada 2008 (edytowane) Czy jest jakaś różnica w jakości/rozdzieloczość/ilości wyświetlanych linii między NTSC a PAL? Czy różnia się tylko ilością wyświetlanych klatek na sek? Czy w grach region free można wybierać między PAL a NTSC? O co chodzi z tym PAL 50/60 bo przecież NTSC jest 60 a teraz tu jakieś PAL 60 też jest... Edytowane 21 listopada 2008 przez SzuwaR Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 21 listopada 2008 Opublikowano 21 listopada 2008 jak masz podpieta konsole do TV, jaki kabel jaki sygnal? Cytuj
SzuwaR 0 Opublikowano 21 listopada 2008 Autor Opublikowano 21 listopada 2008 (edytowane) Konsole mam podpiętą przez HDMI, choć nawet nie wiem czy nie podłączyć przez component bo wtedy będę mógł podłączyć swoje 5.1 przez przelotke 2xchinch od logitecha ale wydaje mi się że przez hdmi obraz jest raczej lepszy bardziej rozmyty nie aż tak ostry przez co nie widać "ząbków".Ale chyba przez component są lepsze kolory, choć też nie wiem bo w konsoli podłączonej przez HDMI zauważyłem że można wybierać kolory RGB,YCPbr itd. Edytowane 21 listopada 2008 przez SzuwaR Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 22 listopada 2008 Opublikowano 22 listopada 2008 (edytowane) to zalezy jaki masz TV u mnie nasycenie kolorow po HDMI jest takie samo jak po componecie to VGA jest wyblakly a nie HDMI... a co do NTSC i PAL to zalezne jest od tego jaka masz konsole a nie jaka gre jak konsola PAL to tylko taki sygnal daje przy 720p itp. NTSC od PAL odroznia tylko ilosc klatek zwiazana z odświeżaniem ale tez jest PAL60 wiec i roznic moze nie byc, tak samo jak nie zawsze gry maja tyle klatek ile by bylo najkorzystniej...a najkorzystniej to oczywiscie 25/50 czy 30/60 Edytowane 22 listopada 2008 przez Juchy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi