Opublikowano 22 listopada 200816 l http://www.true-gaming.net/boards/showthread.php?t=16370 po ludzku http://translate.google.pl/translate?hl=pl...om.microsoft:pl Killzone 2 Bronze Trophies * Corinth Ribbon - Ukończ Corinth River na dowolnym poziomie trudności * Blood Ribbon - Ukończ Blood Meridian na dowolnym poziomie trudności * Visari Ribbon - Ukończ Visari Square na dowolnym poziomie trudności * Salamun Ribbon - Ukończ Salamun District na dowolnym poziomie trudności * Bridge Ribbon - Ukończ Salamun Bridge na dowolnym poziomie trudności * Suljeva Ribbon - Ukończ Suljeva Village na dowolnym poziomie trudności * Tharsis Ribbon - Ukończ Tharsis Refinery na dowolnym poziomie trudności * Cruiser Ribbon - Ukończ The Cruiser na dowolnym poziomie trudności * Popcorn Ribbon - Obejrzyj wszystkie cut-scenki w grze * Pallbearer - Zabij 20 żołnierzy Helghastów * Undertaker - Zabij 200 żołnierzy Helghastów * Reaper - Zabij 1000 żołnierzy Helghastów * Field Agent - Zbierz wszystki dostępny intel w grze * Iconoclast - Zniszcz wszystkie symbole Hellghastów w grze * Untouchable - Ukończ wszystkie misje na dowolnym poziomie trudności nie umierając * Babysitter â Wskrzesz swoich towarzyszy 25 razy * Safari Hunter â Zabij za pomocą melee każdy rodzaj wroga * Killing Spree â Zabij 5 Hellghastów w przeciągu 15 sekund będąc na nogach zachowując przynajmniej 85% zdrowia * Bullet Counter â Przeładuj ręcznie swoją broń 150 razy * Safety first â Zestrzel 100 hełmów Hellghastów podczas bitwy * Berserker â Zabij 25 Helghastów za pomocą melee * Barrel of Death â Zabij 2 Helghastów naraz używając otoczenia * Professional â Zrób 3 headshoty z rzędu za pomocą rewolwera M4 * Fragmerchant â Zabij 3 Helghastów za pomocą jednego granatu * Fragmartyr â Zabij 2 Helghastów jednocześnie targając się na własne życie * Melonpopper â Zdobądź 15 headshotów za pomocą PR-6 * Run and Gunner â Zabij 3 Helghastów za pomocą jednej serii z M82 albo StA52 bez spuszczania palca ze spustu * Defensive Fighter â Zabij 30 Helghastów za pomocą StA3 albo M10 Twin fixed gun emplacement * Valor Medal - Otrzymaj tygodniowe honorowe osiągnięcie rangi #2 * Valor Citation - Otrzymaj tygodniowe honorowe osiągnięcie rangi #1 * Cross-Training Ribbon - Otrzymaj wszystkie odznaki do medali * Veteran Ribbon - Otrzymaj wszystkie medale za misje * Expert Ribbon - Otrzymaj wszystkie medale za walkę * Wargod Ribbon - Otrzymaj wstęgę Wargod * Blitzkrieg Ribbon - Wygraj 50 meczy online Silver Trophies * Maelstra Ribbon - Ukończ Maelstra Barrens na dowolnym poziomie trudności * Survivor - Ukończ wszystkie misje na dowolnym poziomie trudności * Valor Cross - Otrzymaj tygodniowe odznacze rangi #3 Gold Trophies * Complete all missions - Ukończ wszystkie misje na poziomie trudności Elite * Career Ribbon - Otrzymaj rangę Generała * Valor Grand Cross - Otrzymaj honorowe tygodniowe odznaczenie rangi #4 Platinum Trophy * Collect all Kilzone 2 Trophies - Zbierz wszystkie trofea Ukryte Trofea * Elementalslayer â Zabij ArcTrooper poniżej półtorej minuty * Giantslayer â Zabij Blood Meridian heavy poniżej 1 minuty * Dragonslayer â Zabij ATAC poniżej półtorej minuty * Demonslayer â Zabij Radec w Visari Palace poniżej 20 minut * Stick Around â Przybij 20 Helghastów do ściany za pomocą Boltgun VC-21 * Master Conductor â Za pomocą jednego wystrzału z Electricity Gun AR-X rozetnij 3 Helghastów * Can Opener â Zniszcz jakikolwiek Helghast APC * Spare Parts â Zniszcz wszystkie Leech Pods na krążowniku * Treadhead â Zabij 30 Helghastów prowadząc czołg * Mechspert â Zgładź 10 Helghastów będąc w swoim Exoskeleton w Maelstra Barrens źródło by Zeratul http://www.trofeaps3.com/trophies/readarti...?article_id=124 Edytowane 20 lutego 200916 l przez Old_Kyo Dodana ankieta ;)
Opublikowano 27 listopada 200816 l a tutaj wszystko z dokladnym opisem: http://www.psu.com/All-Killzone-2-trophies...a0005509-p0.php
Opublikowano 27 listopada 200816 l Po polsku http://www.trofeaps3.com/trophies/readarti...?article_id=124
Opublikowano 22 stycznia 200916 l Kminiliście już taktykę na trofea w singlu ? Ja myśle, że najpierw jedno przejście po premierze ( odblokowujemy elite ), przechodzimy elite a potem easy i lizanie ściań ( intel i znaki helgastów ) oraz wszystkie misje bez śmierci Kurde ja już na prawdę nie mogę się doczekać
Opublikowano 22 stycznia 200916 l acha na trofeaps3 jest poprawiona lista trophies po polsku, wiec ziemia1 jak masz ochote to wyedytuj posta... btw. możecie w lutym liczyć na konkursik KZ2
Opublikowano 1 lutego 200916 l Kminiliście już taktykę na trofea w singlu ? Ja myśle, że najpierw jedno przejście po premierze ( odblokowujemy elite ), przechodzimy elite a potem easy i lizanie ściań ( intel i znaki helgastów ) oraz wszystkie misje bez śmierci Kurde ja już na prawdę nie mogę się doczekać trzy max cztery razy trzeba będzie grę zaliczyć żeby mieć calaka
Opublikowano 2 lutego 200916 l Przynajmniej będzie dużo zabawy, bo ile przechodzenie po raz wtóry niektórych gier nie jest czymś przyjemnym to akurat w tym wypadku wątpię bym narzekał, a potem miesiące świetnej zabawy w multi, turnieje i inne duperele, będzie zabawnie .
Opublikowano 14 lutego 200916 l Poradnik do zdobycia wszystkich trofeów: http://konsolowisko.pl/item.php?id=85
Opublikowano 14 lutego 200916 l Poradnik do zdobycia wszystkich trofeów: http://konsolowisko.pl/item.php?id=85 Ogólnie poradnik jest całkiem niezły, ale z paroma opisami wprost nie mogę się zgodzić, a szczególnie z tym do trofeum Untouchable (wszystkie misje bez śmierci), bo jest po prostu błędny. Wcale nie trzeba masterować każdego poziomu, ponieważ są one podzielone na sekcje, a do każdej z nich jest wyświetlana liczba zgonów. Więc ginąc wystarczy załadować daną sekcję od początku (która - dajmy na to - rozpoczyna się w połowie poziomu), a nie cały level . Inne trofea (jak Fragmerchant czy Can Opener) można zdobyć o wiele łatwiej niż jest opisane w tekście, ponieważ autorzy przygotowali wręcz specjalne miejsca, które aż proszą się, aby to w nich nabyć ten pucharek. Fragmerchant - na początku misji na Nowym Słońcu z Leech Poda wyskakuje 6 Helghastów, którzy są tak ściśnięci, że bez problemu da się pozbawić życia całą szóstkę. Can Opener - w misji z egzoszkieletem jest APC, którego bardzo łatwo zniszczyć . Musiałem się pomądrzyć Edytowane 14 lutego 200916 l przez lothronik
Opublikowano 25 lutego 200916 l Te tygodniowe trofea za online to wg mnie straszna rzeźnia do zdobycia :o
Opublikowano 2 marca 200916 l Dziś o 0:00 przyznano pierwsze trofea za tygodniowe rangi honorowe. Troszkę mi zabrakło do 1%, pech
Opublikowano 2 marca 200916 l Ja w multi póki co dostaję oklep, nawet za bardzo nie mam czasu grać(grałem ledwo 2 dni i to tak po 2-3 godzinki dziennie), a i tak wpadło trofeum za 10%. Czyli chyba nie jest tak trudno jak mi się wydawało z tymi tygodniowymi ribbonami. lothronik - Ile tak na oko trzeba było nabić punktów do złota?
Opublikowano 2 marca 200916 l Ja właśnie liczyłem na złoto w tym tygodniu, bo było stosunkowo łatwiej, niż będzie teraz. Po pierwsze tydzień był trochę krótszy (bo od środy), więc mniej trzeba było grać, a po drugie, Ameryka dostała grę dwa dni później od nas, więc mieliśmy dwudniową przewagę. Z tego co wiem, to przed przeliczeniem tygodniowym w multi grało 330.000 graczy, więc aby zdobyć złoto trzeba było być przynajmniej na 3.300 miejscu na świecie. Mi zabrakło 300 miejsc, miałem bodajże 3600 XP. No cóż, może w tym tygodniu mi się poszczęści
Opublikowano 2 marca 200916 l Tak zupełnie BTW to nie o miejsca chodzi. Ja miałem 450 i mam, kumpel miał 490 i nie dostał.
Opublikowano 2 marca 200916 l Moim zdaniem wielkich różnic nie będzie - przecież 3600 XP to w zasadzie mało, zwłaszcza, że ponoć najlepsi nabijali na botach. Żeby być w tym jednym procencie, to po prosto trzeba grać dużo i w miarę dobrze. Niestety u mnie brak póki co tych czynników, więc za to trofeum zabiorę się chyba dopiero na Wielkanoc, jak będzie trochę więcej czasu, no i może będę mniej rzadki niż jestem teraz E: Gorzej jak mi się zechce nabić to trofeum powiedzmy za pół roku, jak gracze się wykruszą i zostaną sami wymiatacze. Wtedy zdobycie tego trofeum będzie dosyć hardkorowe. Edytowane 2 marca 200916 l przez Khadgar
Opublikowano 3 marca 200916 l Szukam listy przeciwników, koniecznie z lokacją, najlepiej też ze zdjęciem, do pucharu Safari Hunter. Przegapiłem trzech, a nie używam raczej noża i nie chce go zacząć używać tylko z konieczności przy powtórnym przejściu gry. Nie licząc długodystansowych (Intel, Ikony, Elite, bez zgonu) to mam już wszystkie singlowe, większość jest banalna. Gdyby ktoś czegoś nie wiedział, pytać śmiało.
Opublikowano 3 marca 200916 l O, to ja zapytam: Gdzie najlepiej nabić trofea: -za zabicie trzech Helghastów jednym magazynkiem -pięciu jednym granatem -trzech za pomocą headshota z rewolweru? Próbowałem 'z buta', ale coś nie bardzo chciały wchodzić.
Opublikowano 3 marca 200916 l Na statku matce. Zacznij misję od początku, zaraz po wjechaniu windą na piętro Hellsi rozwalą ścianę i sporo ich wypełznie, masz okazje zrobić 5 killsów z granatu i serię. Serie można też zrobić na pierwszych trzech kolesiach, tych co stoją za rogiem tuż po pierwszym postawieniu stopy na Helganie (pierwsza misja). Rewolwer zrobisz na Blood Meridan/Verudan Alley - są tam kolesie z miękkimi czapkami, wiercą się co utrudnia przycelowanie, ale da radę zrobić.
Opublikowano 3 marca 200916 l Działa wma stronka Killzona bo jak sie loguje zwoim PSN id to nie mam zadnych statystyk. tak jak bym nie gral w gre jeszcze ??. Help
Opublikowano 4 marca 200916 l Działa wma stronka Killzona bo jak sie loguje zwoim PSN id to nie mam zadnych statystyk. tak jak bym nie gral w gre jeszcze ??. Help A co ma piernik do wiatraka? To temat o trofeach więc proszę burdelu tutaj nie robić... Wystarczy że w głównym wątku był - tutaj go nie będzie - już ja się o to postaram. Edytowane 4 marca 200916 l przez Kyo
Opublikowano 4 marca 200916 l Tak w ogóle to gra dziwnie nalicza statystyki. Gram na hardzie i w momencie gdzie na pociągu trzeba zniszczyć czołg trochę sie męczyłem, przy okazji krojąc nożem z 15 Higów. Później sprawdzam statystyki, a tam 5 zabitych nożem. Gra nie zalicza killsów, gdy powtarzamy etap. Zniszcz jakikolwiek Helghast APC - którzy to APC? Edytowane 4 marca 200916 l przez YETI