Berion 207 Opublikowano 17 lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2009 [...] bo co by tu ukrywać mkv to w przeciwieństwie do innych formatów niemal same pirackie pliki. Nie rozumiem tego zdania. Widziałeś kiedyś codec/kontener "piracki" i "nie piracki"? Wprowadzono divx ponieważ nie wiele ich to kosztowało i... nikt nie ogląda w tym filmów. ;] Nie robili by szopek tylko dodali Matroske (a/v) i przede wszystkim obsługę FAT64 (albo chociaż EXT3), a nie jakieś duperele typu photo gallery... Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 17 lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2009 Czy wraz z update'em do nowego softu wieszają się wam gry, bo jeszcze nie dokonałem update'u, ponieważ kolega go zrobił i dość często wiesza mu się PS3 czy to w czasie grania, a czasem nawet w menu... Cytuj Odnośnik do komentarza
Guti 2 Opublikowano 19 lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2009 Plotka: Firmware 2.70 Friends List: - Voice Messaging is now available as an alternative to text after selecting a user on the friends list. Voice message recordings are capped at 30 seconds. - Home Integration: Saved PlayStation Home avatar photos can be selected as photo ID for Gamer Card/Friends List. - Trophy number and Gamer Level are listed under Friend names for quick reference. Gamer Card & Trophies: - Gamer Card layout has been changed to more closely resemble the PlayStation Store aesthetic. - Past Trophy information can be viewed in detail by selecting "Recent Trophy History" option. - Newly acquired trophies auto-sync in the background - Server infrastructure for Trophies has been optimized. Resulting in faster retrieval time for Gamer Card and Trophy information. In-Game XMB: - Loading time for In-Game XMB has been drastically reduced, resulting in a more seamless in-game experience. - "Theme settings" options while in-game is now available, allowing custom themes to be applied to the In-Game XMB. - Internet Browser can now be accessed while in-game. - Voice messaging and voice chat options can be used while in-game. - Options that cannot be used in the XMB during game sessions are grayed out (but still selectable) to eliminate user accessibility confusion. http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=208685 No oby to była prawda, a nie jakaś plotka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 079 Opublikowano 19 lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2009 Fake na 100% Fragment o przegladarce www podczas gry kladzie ta plotke na lopatki. Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 289 Opublikowano 20 lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2009 Fake na 100% Fragment o przegladarce www podczas gry kladzie ta plotke na lopatki. Może i FAKE ale jest już parę gier, które korzystają z przeglądarki podczas grania np: - Everybody Golf - Burnout Paradise - KZ2 ma mieść tą funkcję Znalazł bym pewnie więcej ale dwie pierwsze posiadam i taką opcję mają Więc nie tak do końca kładzie ta opcja kładzie plotkę na łopatki Cytuj Odnośnik do komentarza
ATG 1 Opublikowano 20 lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2009 Podczas konkursu w home także korzystaliśmy z przeglądarki w czasie gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 079 Opublikowano 20 lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2009 W innym temacie napisalem o co chodzi. Widze, ze niektorzy nie maja pojecia o takim prostym fakcie jak "kosmiczna" ilosc pamieci jaka dysponuje PS3. Przeciez te gry/aplikacje pozwalaja uruchomic tylko konkretne strony (zazwyczaj dosyc proste) i to w konkretnych warunkach (specjalne menu w grze itp, ktore zwalnia RAM potrzebny do odpalenia przegladarki i konretnej specjalnej strony). Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 21 lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2009 a ja napisze ze w kazdej plotce jest ziarenko prawdy przydalby sie ten sofcik Cytuj Odnośnik do komentarza
OlooS 0 Opublikowano 21 lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2009 Voice messaging and voice chat options can be used while in-game. Czyli czat podczas gry czy tylko przy włączonym xmb ?? Gdyby można było podczas gry to byłoby swietnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 543 Opublikowano 21 lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2009 wg mnie nawet jakby te plotki okazały się prawdą to coś czuje w kościach ,że znowu sprowadziłoby się to do mega funkcji jak "robienie zdjęć w grach","odpalanie własnej muzy z dysku" itp.Wszystkie te funkcje były dumnie ogłaszane przez Sony przy kolejnych softach ,a ostatecznie się okazywało,że stwarzały one furtkę do twórców i tylko od wydawców zależy czy zaimplementują je w grze.Boję się,że z częścią możliwości firmwaru 2.7 będzie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark AlexX 0 Opublikowano 21 lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2009 No ja bym się nie zdziwił, jakby tak właśnie zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 22 lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2009 Dla XMB jest "zarezerwowana" dana ilość pamięci i żadna gra nie może z niej korzystać. Nie wie ktoś ile obecnie konsumuje XMB i jego duperele? Tak czy siak to www z flashem i js podczas gry można raczej śmiało miedzy baje włożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shakeawake 5 Opublikowano 24 marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 marca 2009 [update] New PlayStation 3 firmware online! {Sony haalt de firmware weer offline} (Sony gets the firmware again offline) http://translate.google.nl/translate?prev=...history_state0= Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 24 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 marca 2009 Dla XMB jest "zarezerwowana" dana ilość pamięci i żadna gra nie może z niej korzystać. Nie wie ktoś ile obecnie konsumuje XMB i jego duperele? Tak czy siak to www z flashem i js podczas gry można raczej śmiało miedzy baje włożyć. Nie będę co do tego dyskutował ale XMB podczas wejścia grając w Bioshocka wygląda i chodzi wyjątkowo kiepsko. A taki Lost Planet w ogóle nie ma wchodzenia do XMB podczas gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 25 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2009 to ja powiem tak: wiele razy zawiesiłem konsolę przez wchodzenie do XMB w czasie gry. Najczęściej dzieje się tak, jak konsola "myśli" doczytując np. nowy level. Najczęstszy przykład: kończymy walkę online w KZ2, gra wczytuje nową mapę - w tym momencie wychodzę do XMB żeby odpisać coś moim klanowiczom i ...bach. zwis. Pomaga tylko reset, szkoda tylko, że wtedy wywala mnie z serwera a wbić się czasami z powrotem jest ciężko (world is full itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 977 Opublikowano 25 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2009 Gdy coś się wczytuje i na ekranie widzimy napis loading, to xmb chodzi bardzo wolno. Staram sie w tym momencie nie korzystać z tego. Podczas rozgrywki, czy zapauzowania gry, wszystko śmiga tak jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 25 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2009 W Bioshock'u zawsze "chodzi" wolno. Nieważne czy coś gra wczytuje czy nie - poza tym jakość XMB drastycznie się pogarsza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 543 Opublikowano 25 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2009 (edytowane) ja dalej nie mogę wyjść z "podziwu" ,że jak słucham muzy z hdd i chcę wejść do jakiejkolwiek opcji w menu setting lub porównać trofea z kolegą to wyłącza się muza .Poza tym czekam na możliwość odtwarzania przez PS3 napisów do filmów w formatach txt lub srt.Wtedy od razu przeniósłbym dużą część mojej kolekcji na hdd konsoli Edytowane 25 marca 2009 przez Ficuś Cytuj Odnośnik do komentarza
Deadeye 2 Opublikowano 26 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2009 Dla XMB jest "zarezerwowana" dana ilość pamięci i żadna gra nie może z niej korzystać. Nie wie ktoś ile obecnie konsumuje XMB i jego duperele? Tak czy siak to www z flashem i js podczas gry można raczej śmiało miedzy baje włożyć. Masz połowicznie racje - faktycznie sam firmware ma zarezerwowaną ilość miejsca w pamięci, ale część XMB ładuje się dopiero w momencie naciśnięcia przycisku. Co do zajmowanej ilości miejsca, to zależy ona od rzeczy z których korzysta gra - klawiatura do wysylania wiadomości w grze, obsługa kamerki czy rozmów głosowych zajmują dodatkową ilość pamięci. Dla XMB jest "zarezerwowana" dana ilość pamięci i żadna gra nie może z niej korzystać. Nie wie ktoś ile obecnie konsumuje XMB i jego duperele? Tak czy siak to www z flashem i js podczas gry można raczej śmiało miedzy baje włożyć. Nie będę co do tego dyskutował ale XMB podczas wejścia grając w Bioshocka wygląda i chodzi wyjątkowo kiepsko. A taki Lost Planet w ogóle nie ma wchodzenia do XMB podczas gry. To raczej przez obciążenie procesora, oraz dysku - XMB włączony podczas gry bardzo dużo rzeczy doczytuje z dysku (bo nie może tych rzeczy cache'ować przez brak pamięci), tak samo jak engine unreal 3, czy każda gra podczas ładowania - stąd te zwiechy gdy włączy się XMB podczas ładowania gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 543 Opublikowano 26 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2009 Ciekawostka z US Blog.W jednym z postów pada pytanie czy w związku z nowym patchem do Resistance2,który ma jutro premierę, niosącym możliwość gry na dwóch profilach jednocześnie na jednej konsoli w co-opie ,jutro ukarze się nowy firmware. Ku mojemu zaskoczeniu Admin odpowiada,że o firmware nic nie wie ale możliwość zalogowania dwóch różnych użytkowników na jedno konto nie wymaga nowego softu bo ta funkcjonalność jest już możliwa od któregoś z poprzednich softów... Cytuj Odnośnik do komentarza
ShtaS 174 Opublikowano 26 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2009 ja dalej nie mogę wyjść z "podziwu" ,że jak słucham muzy z hdd i chcę wejść do jakiejkolwiek opcji w menu setting lub porównać trofea z kolegą to wyłącza się muza .Poza tym czekam na możliwość odtwarzania przez PS3 napisów do filmów w formatach txt lub srt.Wtedy od razu przeniósłbym dużą część mojej kolekcji na hdd konsoli Polecam Ci program sub2divx, wklejenie napisów do filmu zajmuje, nawet na moim wiekowym PC, dosłownie kilka minut. Możesz dodać jednocześnie nawet kilka wersji językowych i bez problemu sobie przełączać podczas oglądania na PS3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Łebi 311 Opublikowano 26 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2009 ja dalej nie mogę wyjść z "podziwu" ,że jak słucham muzy z hdd i chcę wejść do jakiejkolwiek opcji w menu setting lub porównać trofea z kolegą to wyłącza się muza .Poza tym czekam na możliwość odtwarzania przez PS3 napisów do filmów w formatach txt lub srt.Wtedy od razu przeniósłbym dużą część mojej kolekcji na hdd konsoli Polecam Ci program sub2divx, wklejenie napisów do filmu zajmuje, nawet na moim wiekowym PC, dosłownie kilka minut. Możesz dodać jednocześnie nawet kilka wersji językowych i bez problemu sobie przełączać podczas oglądania na PS3. Tak, też mam ten programik i działa całkiem dobrze, lecz nie zmienia to faktu że musisz "zmugować" tym progsem film, skopiować go na pendrive, podpiąć pod konsole i dopiero wtedy mozna zabrać się za oglądanie. Duzo wygodniej było by wejść w zakładkę FILMY i poprostu kliknąć z kanapy, no nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzes_l 9 Opublikowano 26 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2009 Normalnie to sie wklada DVD badz BD do odtwarzacza <_< Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 27 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2009 Ja nie zauważyłem żadnych problemów podczas wchodzenia do XMB.Wszystko mi działa jak należy,ale to pewnie zależy od gry. A tak wracając do tematu kiedy można się spodziewać nowego firmware?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 2 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2009 (edytowane) Właśnie pobieram 2,70 - ktoś już testował? Zmiany: chat tekstowy (dostępny także z poziomu gry) wyszukiwanie informacji o grach które posiadasz w Internecie (opcja w XMB) kopiowanie i wklejaniu tekstu normalizer dla muzy i ponoć są polskie czcionki (w przeglądarce). Źródło - PS3 Site Polska UP: po 10 minutach testów wszystko śmiga No to czekamy za polskim XMB W Text Chacie jest obecny cenzor Póki nie zrobimy delete lub leave nadal widzimy co kto do nas pisze pomimo wyjścia z okna chatu. Edytowane 2 kwietnia 2009 przez Kyo Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi