Pryxfus 820 Opublikowano 22 listopada 2009 Opublikowano 22 listopada 2009 Dalej nie aktualizują mi się trofea, eh. Od dwóch tygodni zawiesza mi się synchronizacja w okolicach 20 %. Mi od kilku tygodni wyskakuje błąd na 10 %. Na innym forum przeczytałem, żeby spróbować rano-niby mniejsze jest wtedy obciążenie serwerów. Rzeczywiście-trwało to z parę minut, ale zsynchronizowały się trofea. OK, dzięki za radę spróbuję w weekend. Zadziałało, dziękuję. Cytuj
Hiki 86 Opublikowano 22 listopada 2009 Opublikowano 22 listopada 2009 Też mam problem z padem na PS3 Slim. Włączam nim konsole i cały czas migają 4 czerwone diody. Dopiero podłączenie kablem i odłączenie daje efekt (choć nie zawsze). Cytuj
Gość szpic Opublikowano 22 listopada 2009 Opublikowano 22 listopada 2009 tez mam takie cos czasami ;/ pomaga zwykle ponowne uruchomienie konsoli Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 23 listopada 2009 Opublikowano 23 listopada 2009 Też mam problem z padem na PS3 Slim. Włączam nim konsole i cały czas migają 4 czerwone diody. Dopiero podłączenie kablem i odłączenie daje efekt (choć nie zawsze). Zresetuj pada przyciskiem z tyłu - powinno pomóc. Cytuj
kidnappa 269 Opublikowano 23 listopada 2009 Opublikowano 23 listopada 2009 Niestety reset pada nie pomaga, niech Sony szybo się za to zabierze bo nie mam zamiaru siedzieć przy samym TV z podłączonym kabelkiem do konsoli. Cytuj
kidnappa 269 Opublikowano 23 listopada 2009 Opublikowano 23 listopada 2009 Mało prawdopodobne, żeby pad był uszkodzony. PS'a mam dosyć krótko, no i wiele osób narzeka na podobny problem po wgraniu nowego firmware'u (choćby w tym temacie) Cytuj
Gość szpic Opublikowano 23 listopada 2009 Opublikowano 23 listopada 2009 zglosilem taki problem na forum playstation.com to przekazali nam informacje ze sprawa zostala przekazana w odpowiednie rece. Wiec z tego wynika ze soft jest troche z(pipi)any Cytuj
LiSoQuan 23 Opublikowano 23 listopada 2009 Opublikowano 23 listopada 2009 Podobna sytuacja jak z polonizacja gier... ile się naczytałem o tym że wszyscy czekaj na przetłumaczony fw, petycje nawet stworzyliscie... a jak wyszedł to znowu zle i "po co to komu w ogóle"... ehh śmieszne. Nowy Fw u mnie dział jak należy bez problemów wszystko działa na Slimce ale trofeów od kilku tygodni nie mogę zsynchronizować... sprawdzę ano jak to wyżej poradzono. Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 23 listopada 2009 Opublikowano 23 listopada 2009 Zeby nie bylo niejasnosci-dobrze sie stalo ze nowy firmware ma jezyk polski.Jesli jeszcze tylko poprawia kilkanascie wpadek jezykowych ,bedzie OK. Dziwie sie kto przekazal takie tlumaczenie.Przeciez przecietny nawet Polak widzi,ze niektore zwroty uzyte tutaj po prostu nie pasuja, a co gorsza sa niepoprawne stylistycznie i gramatycznie.To samo odczucie mialem grajac w DEAD SPACE po polsku-niby jezyk polski,ale jakis sztuczny(dziwna budowa zdan),nienaturalny. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 23 listopada 2009 Opublikowano 23 listopada 2009 no co zrobic... google translate nie jest idealny Cytuj
LiSoQuan 23 Opublikowano 23 listopada 2009 Opublikowano 23 listopada 2009 (edytowane) Tak mi się wydaje ze tłumaczenia wyglądają w ten sposób że ekipa tworząca FW podsyła do SCEP plik tekstowy lub word ze słówkami, i czasami krótkimi zdaniami do przetłumaczenia na polski. Ten polskie słowa są wprowadzane do FW już przez ekipę z zagranicy a wiadomo że nasz język ma w sobie przypadki i inne odmiany słów ale oczywiście obcokrajowiec tego nie wie wiec wpisuje przetłumaczone słowa takie jakie dostał bo osoba tłumacząca też nie wie w jakim sensie będą te słowa użyte itp. Patrząc po błędach w FW czy innej grze wygląda to tak właśnie jak opisałem ale to jest moje zdanie. Albo jeszcze inaczej... to ktoś zekipy od FW tłumaczy za pomoca słownika na polski a do SCEP wysyłaja aby potwierdzić więc potwierdzają ze np. "photos" to polskiemu "zdjęcia" ale SCEP nie wiem jeszcze że powinno poprawnie być przetłumaczone na "zdjęć" np "14 zdjęć" bl nie wiedzą w jakim zdaniu będzie użyte to słowo "photos". Edytowane 23 listopada 2009 przez LiSoQuan Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 24 listopada 2009 Opublikowano 24 listopada 2009 A nie powinno być tak że, odkąd xmb jest po polsku to trofea też są w pl? Oczywiście chodzi tylko o spolonizowane tytuły tak jak na xo. Chyba że, dopiero od teraz tak będzie w nowych grach. Cytuj
poiuytr 12 Opublikowano 24 listopada 2009 Opublikowano 24 listopada 2009 jak sie pozbyć Firmware 3.10 i przywrócić poprzedni Firmware. gry mi sie tną, skaczą tzn nie wszystkie tylko jedna Shift, i teraz tni mi sie i skacze nawet w Tier 3 a na poprzednim Firmware wcale sie tutaj nie cieła. Chce poprzedni Firmware, jak to zrobić prosze o instrukcje krok po kroku. Cytuj
ziemia1 685 Opublikowano 24 listopada 2009 Opublikowano 24 listopada 2009 jak sie pozbyć Firmware 3.10 i przywrócić poprzedni Firmware. gry mi sie tną, skaczą tzn nie wszystkie tylko jedna Shift, i teraz tni mi sie i skacze nawet w Tier 3 a na poprzednim Firmware wcale sie tutaj nie cieła. Chce poprzedni Firmware, jak to zrobić prosze o instrukcje krok po kroku. 1 sprzedaj konsolę 2 kup nową konsolę/lub konsolę na starym sofcie 3 nie kupuj żadnych nowych gier, będą wymagały instalacji coraz nowszych softów nie ma innego sposobu Cytuj
poiuytr 12 Opublikowano 24 listopada 2009 Opublikowano 24 listopada 2009 ale mi potrzeba przywrócić poprzedni Firmware, bo na poprzednim gra tak strasznie sie nie cieła, patch wcale nic nie poprawia. mysle ze najlepiej by było przywrócić Firmware ostatni z numerem 2.90 zanim pojawił się 3.0 Cytuj
ziemia1 685 Opublikowano 24 listopada 2009 Opublikowano 24 listopada 2009 ale mi potrzeba przywrócić poprzedni Firmware, bo na poprzednim gra tak strasznie sie nie cieła, patch wcale nic nie poprawia. mysle ze najlepiej by było przywrócić Firmware ostatni z numerem 2.90 zanim pojawił się 3.0 tak jak napisałem wyżej, tylko nie wprost NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI, tego nie umieją zrobić żadni crakerzy, hakerzy i mossad zgłaszaj takie problemy tutaj, może coś poradzą http://community.eu.playstation.com/playstationeu/?category.id=cPL_TechnicalSupport Cytuj
Berion 207 Opublikowano 24 listopada 2009 Opublikowano 24 listopada 2009 Jest taka możliwość. Ale trzeba sobie wlutować Infectusa i zawczasu zrobić obraz całego nanda. Potem w razie czego przywrócić. Ot taka ciekawostka. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 24 listopada 2009 Opublikowano 24 listopada 2009 skoro juz zrobil to nie ma takiej mozliwosci wiec wyzej jest prawda... Cytuj
TAILOR 9 Opublikowano 25 listopada 2009 Opublikowano 25 listopada 2009 Przycinają wam filmiki z AXN i dźwięk idzie nie równo z obrazem? Nie wiem czy internet mam za wolny(1,5 Mb/s), czy usługa jest niedopracowana??? Cytuj
Texz 670 Opublikowano 25 listopada 2009 Opublikowano 25 listopada 2009 Filmiki przycinają jak wciśniesz przycisk odpowiedzialny za Full Screen. Trzeba sobie obraz ręcznie powiększyć. Cytuj
vip77 237 Opublikowano 25 listopada 2009 Opublikowano 25 listopada 2009 jak sie pozbyć Firmware 3.10 i przywrócić poprzedni Firmware. gry mi sie tną, skaczą tzn nie wszystkie tylko jedna Shift, i teraz tni mi sie i skacze nawet w Tier 3 a na poprzednim Firmware wcale sie tutaj nie cieła. Chce poprzedni Firmware, jak to zrobić prosze o instrukcje krok po kroku. masz sciagniety patch do shifta, tak? to go wywal i zagraj bez niego wtedy mozesz powiedziec czy sie tnie na 3 poziomie Cytuj
Berion 207 Opublikowano 25 listopada 2009 Opublikowano 25 listopada 2009 (edytowane) skoro juz zrobil to nie ma takiej mozliwosci wiec wyzej jest prawda... Dlatego też i napisałem: > zawczasu A tak przy okazji: ktoś kupił Spyro? Też Wam zwalnia emulacja (dość często, słychać choćby po muzyce odgrywanej w tle)? :| Edytowane 25 listopada 2009 przez Berion Cytuj
Johnny321 0 Opublikowano 27 listopada 2009 Opublikowano 27 listopada 2009 nie wiecie jak calkowice wylaczyc zakladke tv? nie podoba misie ta funkcjonalnosc i musze dodatkowo raz wiecej przyciskac przycisk na pilocie zeby przejsc z gier do filmow Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi