Opublikowano 8 czerwca 201113 l Oj tam, oj tam xD ... przewijać szybciej muzykę to jest wyzwanie dla Sony - mp3 za 19,99zł z Biedronki potrafi :potter: zaraz, zaraz... moje PSP też xD Edytowane 8 czerwca 201113 l przez Kyo
Opublikowano 8 czerwca 201113 l W dniu 8.06.2011 o 15:22, SłupekPL napisał(a): Berion jak Ty chcesz alfabetyczne segregowanie gier skoro od któregoś tam updajtu. Nie można nawet "kumpli" alfabetycznie "poukładać" tylko samowolka jest heh. Już nie? Nie wiem co oni piją tam w tych resercz centerach ich. :| Mnie wnerwiały te kolorowe belki. Jezusie niebieski! Jedna z moich koleżanek ustawiła sobie różowy. Nijak nie docierały prośby o nie kalanie mojej listy. Usunąć nie wypada bo się obrazi. To są te super ficzery w nowych fw. Ja mogę się zlitować i im za darmo, jak z rękawa wysypać, dwa tuziny nowych *potrzebnych* opcji... jak każdy kto ma PS3...
Opublikowano 23 czerwca 201113 l O może w końcu pojawi się możliwość wyłączenia powadomień o dostępności znajomych (tylko powiadomień), chociaż znając życie nic nowego dla użytkowników nie będzie.
Opublikowano 23 czerwca 201113 l kolejny soft z cyklu "poprawiam stabilność systemu" czyli walki z piratami ciąg dalszy ps. przeglądarka dalej śmiga jak szalona...już mi się zdążyła zawiesić Edytowane 23 czerwca 201113 l przez Ficuś
Opublikowano 23 czerwca 201113 l Poprawcie mnie jeżeli się mylę ale jaki ostatnio (od dłuższego czasu) update przyniósł jakieś zmiany? Coś konkretnego, namacalnego, przydatnego bo mi się wydaje, że żaden. Sony chyba już olało "dodawanie funkcji" osobiście oprócz wspominanego do znudzenia czatu głosowego. Chętnie zobaczyłbym taką pierdołę z X360 jak usuwanie gier z listy trophy w których ma się 0%, nie zdobyło się żadnego osiągnięcia. O alfabetycznej liście friendsów nie wspominając ;/ czy przerzucaniu materiałów do innych zakładek (np. plik muzyczny do video). Edytowane 23 czerwca 201113 l przez SłupekPL
Opublikowano 23 czerwca 201113 l W dniu 23.06.2011 o 12:34, SłupekPL napisał(a): O alfabetycznej liście friendsów nie wspominając ;/ czy przerzucaniu materiałów do innych zakładek (np. plik muzyczny do video). Lista FR jest alfabetycznie (najpierw duże potem małe litery) raczej prędko tego nie naprawią. Natomiast nie czaję po co ci ta druga opcja.
Opublikowano 23 czerwca 201113 l A no tak "chmurka" faktycznie to akurat ekstra bajer (choć to chyba bardziej PSS+). Tylko no właśnie on powinien być standardem a nie płatną usługą ;/ Edytowane 23 czerwca 201113 l przez SłupekPL
Opublikowano 23 czerwca 201113 l ja na temat żenującego i niewytłumaczalnego braku niektórych opcji w XMB już nie raz się wypowiadałem: -debilne sortowanie znajomych -brak szybszego przewijania filmów i muzyki(ma to psp) -zbyt długie czekanie na porównywanie trofeów -brak automatycznego synchronizowania trofeów -brak wsparcia do napisów w filmach(trzeba je wklejać) i kilku formatów pomimo licencji Divx -kompletnie zwalona przeglądarka internetowa -brak możliwości kopiowania na raz kilku save'ów itp itd
Opublikowano 23 czerwca 201113 l Taki model biznesowy: nie dodawać na raz tylko dawkując, aby ciągle było "coś nowego"... Nawet tego nie potrafią się trzymać. Nie śmiałbym się jakby to CFW ich z tym wyprzedził, a wydaje mi się że powinno być odwrotnie, choćby po to aby zachęcać użytkowników do OFW...
Opublikowano 24 czerwca 201113 l Mam wrażenie, że cała uwaga Sony jest zwrócona teraz na walkę z piratami, gdyby nie to to pewnie dostalibyśmy to co pojawia się od dawna w uwagach graczy (cross game chat itd.).
Opublikowano 24 czerwca 201113 l Co jest jeszcze śmieszniejsze, taka VITA będzie mieć już cross game chat od razu. Choć może do końca roku się wyrobią i my też dostaniemy (albo raczej tylko plusowicze ) .
Opublikowano 25 czerwca 201113 l winny braku cross game chat jest sam XMB (czyli notabene winnym jest samo Sony bo sami zrobili ten interface). Po prostu menu konsoli jest za bardzo pamięciożerne przez co z trudem im przychodzi wepchanie w niego nowych funkcji które potrzebują ramu do działania. Vita ma całkowicie nowe menu budowane od podstaw w oparciu o doświadczenia z PS3/PSP stąd ma tą funkcję od razu.
Opublikowano 25 czerwca 201113 l Co ma wspólnego wygląd menu z Cross Game Chatem? Sony nie wprowadziło tej funkcji ponieważ nie chce tego zrobić, z jakich przyczyn nie wiadomo, na pewno nie dlatego że "XMB jest pamięciożerny" (na VSH i tak jest zarezerwowana stała ilość ramu). BTW: uważam, że te kulki w PSV to jakieś nieporozumienie. Ten GUI wygląda jak z chińskich bazarowych MP4. Jarmarczne, kolorowe i kompletnie niepasujące do designu konsoli. XMB wyglądem było neutralne i wg. mnie jest to najlepszy interface użytkownika jaki kiedykolwiek świat widział na konsolach (ten z PSP/PS3, nie z PSX (DESR) ofkoz). A skoro już jesteśmy przy interface'ach to tak samo uważam, że porzucenie blade'ów w X360 też było dużym błędem. XNE jest zwyczajnym klonem wszystkich menu w VODach, playerach DVD/BD itp. I jeszcze te debilne ludki... Edytowane 25 czerwca 201113 l przez Berion
Opublikowano 25 czerwca 201113 l Nie widziałem menu z PSV, ale też uważam że Sony powinno zostać przy XMB. Jakby chcieli dodać czat to już dawno by go dodali i niestety wydaje mi się że nie uświadczymy go na PS3.
Opublikowano 25 czerwca 201113 l Fakt, XMB to bardzo dobre menu, lecz nie wyobrazam sobie obslugi ekranu dotykowego. Do tego wniosku widocznie doszlo tez Sony. Szkoda jednak ze zrobili tak brzydkie to menu, typowo japonskie.
Opublikowano 9 sierpnia 201113 l Czy to możliwe, że Arcade Stick od Tekkena 6 nie działa z PS3; najnowszym softem ?
Opublikowano 10 sierpnia 201113 l Wraz z nowym update'm znikła mi IPLA. Wam też? A jeśli nie, to miał ktoś kiedyś taki problem i czy/jak go rozwiązał?
Opublikowano 10 sierpnia 201113 l Wejdź w pierwszą zakładkę (nie pamiętam jak się nazywa) - tam jest AXN, iPla i coś jeszcze.
Opublikowano 10 sierpnia 201113 l pojawila sie plotka ze na ps3 mialo sie pojawic vod tvp. Albo juz jest ( nie sprawdzalem dawno )