milekp 78 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 Czy was tylko achievementy interesują? denerwuje mnie postrzeganie gier pod względem osiągnięć Ja robię bardzo chętnie, jeśli wzbogacają zabawę i dadją dodatkowy fun. Ale jeśli to ma się wiązać z: "przejdź grę jeszcze raz albo ze dwa razy, bez względu na to czy gra jest crapem czy nie" lub "przejedź na jednym kole stojąc na głowie, dwadzieścia razy wkoło basenu" to ja dziękuję - nie takiej zabawy oczekuję po grze. Cytuj
Yahoosh 0 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 (edytowane) Xymek & reszta - jak to będzie : - cena europojska; wysoka na początku tak jak ze wszystkimi grami na X360, czy ze względu że "Dobre bo Polskie" od poczatku będzie niższa ? - rozumiem że full PL x) , ale czy słownidztwo & wulgarism'y zostaną w grze czy będzie prze'cenzurowane ? "Trzy lwy na tarczy - dwa srają, jeden warczy". - wersja limitowana (z siwą peruką i magicznym potion'em inclded xp) będzie ? - na potyczki live chyba nie ma co marzyć ? ((Wiedźmin to była i jest jedyna gierka jaką oczekiwałem by przejść kiedyś na blaszaku, ale teraz zamiast modlić się by z jakiejś cięzarkówki wyskoczyła mocna jednostka główna, bedę miał gierkę na Klocu 369 lol xD Fantastic !)) Jeśli będzie po rozsądnej cenie to kupię pachnącą hurtownią & plastikiem nówkę right'a'way. CDProjectrulz. Edytowane 5 grudnia 2008 przez Yahoosh Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 Polecam wszystkim gre na Hard. Dopiero wtedy można na maxa się pocieszyć tą grą i poczuć się w niej jak prawdziwy wiedzmin, którego życie zależy od doboru do przeciwnika właściwych eliksirów, ostrza, stylów, odpowiednich znaków, olei na ostrze Gra wtedy zyskuje naprawdę dużo. Gracz wtedy zastanawia się jakich powinien użyć sposobów na potwora opisywanego przez NPC'e, a nie jak na easy, czy normalu leci na niego z czym popadnie Cytuj
Xymek 62 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 Xymek & reszta - jak to będzie : - cena europojska; wysoka na początku tak jak ze wszystkimi grami na X360, czy ze względu że "Dobre bo Polskie" od poczatku będzie niższa ? - rozumiem że full PL x) , ale czy słownidztwo & wulgarism'y zostaną w grze czy będzie prze'cenzurowane ? "Trzy lwy na tarczy - dwa srają, jeden warczy". - wersja limitowana (z siwą peruką i magicznym potion'em inclded xp) będzie ? - na potyczki live chyba nie ma co marzyć ? ((Wiedźmin to była i jest jedyna gierka jaką oczekiwałem by przejść kiedyś na blaszaku, ale teraz zamiast modlić się by z jakiejś cięzarkówki wyskoczyła mocna jednostka główna, bedę miał gierkę na Klocu 369 lol xD Fantastic !)) Jeśli będzie po rozsądnej cenie to kupię pachnącą hurtownią & plastikiem nówkę right'a'way. CDProjectrulz. Cena europejska - za wczesnie zeby o tym gadac, mysle ze sprawa wyjasni sie niedlugo przed premiera. Wersja PL - co do lokalizacji i ilosci dostepnych jezykow - temat jest wlasnie dyskutowany na najwyzszych szczeblach. Co do jakiegos wygladzania dialogow - nie ma na to szans, gra ma byc gra dla doroslych i nie przewidujemy zadnych ustępstw w tym temacie. Wersja Limitowana - tu tez jeszcze za wczesnie zeby o tym gadac. Potyczki LIVE - niee niestety:P nie bedzie multi Polecam wszystkim gre na Hard. Dopiero wtedy można na maxa się pocieszyć tą grą i poczuć się w niej jak prawdziwy wiedzmin, którego życie zależy od doboru do przeciwnika właściwych eliksirów, ostrza, stylów, odpowiednich znaków, olei na ostrze Gra wtedy zyskuje naprawdę dużo. Gracz wtedy zastanawia się jakich powinien użyć sposobów na potwora opisywanego przez NPC'e, a nie jak na easy, czy normalu leci na niego z czym popadnie Co do poziomu trudnosci to wszystkie zalozenia z wersji PC mozesz schowac miedzy bajki, przypominam, ze oddamy do waszej dyspozycji calkiem nowy system walki, przeciwnicy zyskaja inne bardziej agresywne AI, a gra jest od podstaw balansowana . Postaramy sie to zrobic tak zeby HARD byl naprawde hard, a NORMAL byl docelowym trybem gry. Nie mamy zamiaru isc w kierunku obecnie obranym przez wiekszosc developerow i sprawic zeby nasza gra stala sie prostacka. Cytuj
Yuurei 0 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 Mam nadzieję, że ewentualna limitka będzie się różnić od tej limitki pecetowej Cytuj
milekp 78 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 Wersja PL - co do lokalizacji i ilosci dostepnych jezykow - temat jest wlasnie dyskutowany na najwyzszych szczeblach. Czyli nawet PL jeszcze nie jest przesądzona? Mam nadzieję, że ewentualna limitka będzie się różnić od tej limitki pecetowej PC-towa była świetna. Jeszcze dzisiaj medalion mnie w tyłek kłuje jak włożę klucze do tylnej kieszeni spodni. Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 Co do poziomu trudnosci to wszystkie zalozenia z wersji PC mozesz schowac miedzy bajki, przypominam, ze oddamy do waszej dyspozycji calkiem nowy system walki, przeciwnicy zyskaja inne bardziej agresywne AI, a gra jest od podstaw balansowana . Postaramy sie to zrobic tak zeby HARD byl naprawde hard, a NORMAL byl docelowym trybem gry. Nie mamy zamiaru isc w kierunku obecnie obranym przez wiekszosc developerow i sprawic zeby nasza gra stala sie prostacka. No mam nadzieje przynajmniej że w tym HARD będzie to co bawiło mnie w wersji na PC. Ten HARD był dla mnie właśnie takim wczuciem się w Geralta, który w książce, żeby poradzić sobie z potworem musiał dużo wiedzieć na jego temat i dostosować eliksiry właśnie do niego. To jest fajne w grze że niema jakichś super eliksirów które działają dobrze na wszystkie stworki. Na PC przy poziomie HARD trzeba było kombinować dużo z eliksirami, stylami, rodzajami broni, olejami na miecze i to było naprawdę za(pipi)iste. Zwłaszcza dla kogoś kto lubił książkę. Przeżyjesz jeśli dobierzesz odpowiedni eliksir ;] No ale po jakimś czasie doszedłem niestety do pewnego sposobu w którym mogłem działać na prawie wszystkich eliksirach i to trochę mogło psuć już tą zabawę. (Łykasz 3 mocne eliksiry trwające powiedzmy 12 godzin, potem przesypiasz się godzinkę. Eliksiry dalej dzialaja 11 godzin, ale toksyczność spada do zera i można wypić kolejne 3. Potem znowu na godzinke itd.) Mam nadzieje że nie będzie takich głupot i gra i system walki będzie zachowywał klimat... hmmm... Dark Fantasy, a daleko odchodziła będzie od Heroic Fantasy Tzn Wiedzmin i mimo że jest nadczłowiekiem też może go coś zaciukać. A czasami nawet tak głupia rzecz jak widły ;D To uczucie że śmierć jest blisko i mimo że wiedzmin macha mieczem lepiej niż wiekszość ludzi, to potwory potrafią machać mackami, szponami tak dobrze jak on. Mam nadzieje że jestem rozumiany ;D Cytuj
miki77 16 Opublikowano 10 grudnia 2008 Opublikowano 10 grudnia 2008 DLC, zmieniony interfejs i inne poprawki Cytuj
Xymek 62 Opublikowano 19 grudnia 2008 Opublikowano 19 grudnia 2008 W najnowszym PSX Extreme znajdziecie artykuł i krótki wywiad dotyczący edycji konsolowej Wiedźmina. Zapraszam do lektury . I do zadawania pytań jakie się wam ewentualnie nasuną . Cytuj
szymen 2 Opublikowano 3 stycznia 2009 Opublikowano 3 stycznia 2009 A mnie zastanawia kilka rzeczy: 1.Czy ten nowy silnik rzeczywiście jest taki super czy to tylko takie gadanie? Bo to trochę ryzykowne stawiać na niesprawdzony silnik. Chociaż grafika aż tak mnie nie obchodzi to jednak nie przeżyłbym gdyby gra się ścinała albo coś w tym stylu. Wiem, że pisałeś Xymek, że ten silnik da radę, ale boję się, że może nie być tak dobrze. 2.Co z dialogami i dźwiękami? Wykorzystane zostaną te z wersji PeCetowej czy będziecie nagrywać nowe? Można spodziewać się różnicy między wersja konsolową a PeCetową w tej kwestii? Cytuj
Kiler8888 0 Opublikowano 3 stycznia 2009 Opublikowano 3 stycznia 2009 Komp mi wysiadał przy Wiedźminie PC więc sobie odpuściłem. Na 360 na pewno zaliczę. Cytuj
szymen 2 Opublikowano 1 lutego 2009 Opublikowano 1 lutego 2009 Nosz kurde, Xymek, sam napisałeś żeby zadawać pytania jak coś a odpowiedzi na moje jakoś się nie doczekałem do dziś Cóż to za podejście Za kare Wiedźmina kupię DZIEŃ po premierze A masz i cierp Cytuj
Kenet 0 Opublikowano 16 marca 2009 Opublikowano 16 marca 2009 Wprawdzie rzadko zaglądam do działu ale skoro mam nowe info na temat Garalta do chyba warto się podzielić Zapraszam na wywiad i kilka nowych fotek z wersji konsolowej. http://www.frontgracza.pl/2009/03/wiedzmin...luzywny-wywiad/ Cytuj
milekp 78 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 Wywiad przeczytałem - "nowego info" na temat Geralta nie znalazłem <_< Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 30 marca 2009 Autor Opublikowano 30 marca 2009 Szkoda, że nie jest to czysty gameplay, tylko target render. Ale i tak fajnie to wygląda Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Po ostatniej zapowiedzi gra mi narobiła ostrego smaka. PCtowy Wiedźmin trochę mnie znudził, może i przez to, że ni w ząb nie znałem twórczości Sapka. Wersja konsolowa będzie biła na ryj wersje PC chyba w każdym calu, więc można się spodziewać że obok Dragon Age'a(na którą też cholernie ostrze sobie kły) będzie to najlepszy RPG tego roku. Jest coś wiadome na temat daty premiery? Na GOLu jest pokazane, że Wrzesień 2009. Cytuj
Larou 0 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 http://polygamia.pl/Polygamia/1,95338,6546...skasowany_.html Na Polygamii piszą, że konsolowy Wiedźmin skasowany - mam nadzieję, że to jednak jakaś z dupy plotka. Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 O kur... Również liczę że to tylka mało zabawna plotka. Czekam na Wieśka jak na żaden tytuł. Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 (edytowane) Xymek moze moglby rzucic troszke wiecej swiatla na ta sprawe chocby tylko powiedziec plota to czy nie - jesli to prawda to lipa bo na ta gre czekalem w tym roku najbardziej Edytowane 27 kwietnia 2009 przez danielskii Cytuj
szymen 2 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Taa... Uważaj bo Xymek ci odpowie... Już to widzę Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 no to na razie pozostanie nam gdybanie Cytuj
milekp 78 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 (edytowane) No to kuźwa zabrali dziecku obiecanego lizaka - mam nadzieję, że to plota albo "czarny PR" jakiejś srenegi, tudzież innego konkurenta na rynku <_< Edytowane 27 kwietnia 2009 przez milekp Cytuj
Xymek 62 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Napisał bym coś...ale nie jestem już pracownikiem CD Projekt RED wiec wstrzymam się od głosu... :] Cytuj
Master_Lukas 202 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Opublikowano 28 kwietnia 2009 No to przynajmniej zaprzecz lub potwierdz plotke Cytuj
wrog 609 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Opublikowano 28 kwietnia 2009 http://www.thewitcher.com/forum/index.php?...05490#msg505490 Pozostaje czekać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi