Kris Blake 40 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 Musisz zrozumieć, że gadasz z człowiekiem, który jest przeciwnikiem brania recenzji pod uwagę, a także średniej. Jedyne co biorę pod uwagę, to moja własna opinia i opinia ludzi, których znam i wiem, czego od gry oczekują i co preferują. Dla mnie recenzja jest właśnie jednym ze źródeł opinii. Jednym z czynników, który być może ( wraz z innymi ) wpłynie na zakup danej gry. Nie jest natomiast żadną wyrocznią. Zresztą "Wiedźmina" brałem w preorderze, więc w tym wypadku recenzji i tak brać pod uwagę nie mogłem . Własnej opinii nie wyrobię sobie przecież bez zagrania w daną grę. Każdy ma prawo do własnego zdania, dlatego nie dajmy się zmanipulować . I takie pytanko na koniec - zapytaj się siebie w głębi duszy, czy czasem fakt, że gra jest polska nie wpływa na twoją opinię . Nawet jeżeli wpływa to w niewielkim stopniu. Gra dostała u mnie na starcie dwa plusy: a) jest z gatunku rpg, b) bohaterem jest wiedźmin. Co mi za różnica czy dobrą grę zrobią Polacy, Japończycy czy Amerykanie? Ważne, żeby była dobra. A jeżeli fajną grę zrobią moi rodacy to tym lepiej. Jakoś nie wychwalam i nie polecam nikomu "Two Worlds" mimo, iż zrobili ją Polacy. Ten ostatni fakt nie wpłynął jakoś na moją ocenę. Nie podobała mi się i tak powiem każdemu. Dla jednych Wiedźmin początku był słaby, dla innych nie . Taką kwestię inaczej postrzegam. Dla mnie dana gra ma pewną ( powiedzmy, że obiektywną, aczkolwiek to słowo nie do końca tu pasuje ) wartość. Weźmy na tapetę "Gothica" ( pomińmy trójkę ) - mi się ta gra za cholerę nie podobała. Znam natomiast ludzi, którzy się niego zagrywali. W życiu bym jednak nie powiedział, że gra jest słaba. Mi po prostu nie podeszła, a pewne walory z pewnością ma. Podobnie z "Wiedźminem" - twierdzenie, że był z początku słaby do mnie nie trafia . Cytuj
humanno 201 Opublikowano 11 czerwca 2009 Opublikowano 11 czerwca 2009 The Witcher: Rise of the White Wolf Published by: Atari Developed by: WideScreen Games Release Date: Cancelled Genre: RPG ?? NOTE: Due to financial difficulties surrounding this project, the game was put on hold in the middle of production and it is unknown if or when it will be resumed for release. Please check back for official info. ign.com Cytuj
_mike 318 Opublikowano 11 czerwca 2009 Opublikowano 11 czerwca 2009 W PE o tym pisali. IGN podaje błędne info, gra jest wstrzymana Cytuj
Xymek 62 Opublikowano 11 czerwca 2009 Opublikowano 11 czerwca 2009 Wstrzymana...Kocham to slowo :] ... Duke Nukem : Forever tez jest "Wstrzymany" Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 12 czerwca 2009 Opublikowano 12 czerwca 2009 A ty jeszcze kopiesz leżącego? Głupim, ale jeszcze mam nadzieję na konsolowego Wiedźmina. Naprawdę nie ma na niego już żadnych szans? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 13 czerwca 2009 Opublikowano 13 czerwca 2009 Zależy czy zapytasz o to ludzi w kwestii "teorytycznie" czy " z doświadczeniem, co z takimi projektami się dzieje przeważnie". O ile sytuacja się nie zmieniła od ostatniego czasu, CDPR ma 2 opcje - wydać grę zaje*** ("najwyższej jakości" ) albo utopić projekt, pytanie tylko kto im pomoże ?. Cytuj
izon 995 Opublikowano 13 czerwca 2009 Opublikowano 13 czerwca 2009 Hehe moze Sony ?? Oni lubia ambitne projekty o duzym stopniu ryzyka.. Wziac CD pod swoje skrzydla dam im kasy a w zamian miec za(pipi)sitego exclusiva.. Wiem wiem to pewnie niemozliwe ale pomarzyc mozna Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 13 czerwca 2009 Opublikowano 13 czerwca 2009 Byłby niezły rotfl, ale szczerze wątpię by Red chciało pracować na "ich" warunkach . Cytuj
arqueek 0 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 My, czy żabojady-obiboki, które milestone'ów nie dotrzymywały? Przeciez to nie wina WSG tylko CDP Red Cytuj
estel 806 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 WARSONG GULCH! Wszystko odnośnie całej sytuacji jest napisane na poprzednich stronach. Sztuczne podbijanie tematu nie ma sensu, bo tylko robicie ludziom nadzieję ;] Cytuj
arqueek 0 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 WSG to ci francuzi, owszem. Ale to wina CDP, w koncu ich gra, wiec oni byli odpowiedzialni za dokonczenie projektu. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 (edytowane) Nie wiem co to WSG, ale jeśli to ci francuzi którzy byli odpowiedzialni za przeniesienie kody gry na konsole, to owszem, ich wina. A ja np. nadal obstaję przy tym, że CDP mydli oczy ludziom. Na pewno wina nie leży w 100% po stronie WSG (tak to te żabojady, Grigori) a jest rozłożona w pewnych proporcjach na każdą ze stron konfliktu. Co, natomiast, nie podoba mi się najbardziej, to publiczne pranie brudów. W tej branży jest to bardzo rzadkie zjawisko i jeśli ma miejsce nie świadczy za dobrze o poróżnionych stronach. Edytowane 15 czerwca 2009 przez Gooralesko Cytuj
arqueek 0 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Na przykladzie - jesli sprzedawca sprzeda Ci wadliwy towar to winisz jego, czy firme ktora to wyprodukowala? Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 (edytowane) Tak, tylko, że ty opierasz swoją wiarę w brak winy CDP na oświadczeniu, które kilka tygodni temu wydało CDP. A ja neguję to co w tamtym oświadczeniu zostało powiedziane. Najzwyczajniej w świecie nie wierzę, że mówią całą prawdę. I dlatego wspomniałem o winie CDPR. Edytowane 15 czerwca 2009 przez Gooralesko Cytuj
Xymek 62 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 (edytowane) ehh moglbym wam to wszystko wyjasnic...wypisac w szczegolach... Ale po co? Przeciez to i tak niczego nie zmieni...a gra nie pojawi sie za pol roku w sklepach...mnie to boli tym bardziej...ze przez kilka miesiecy siedzialem we francji a nad sama gra pracowalem od ponad roku...i robilem co moglem...ale na niektore rzeczy nie ma sie po prostu wplywu i sie z nimi nie wygra... Co do prania brudow to wszystko zaczela w sposob bezczelny strona francuska...w takiej sytuacji RED musial odpowiedziec... Poza tym mam podpisane NDA...a na dobrego adwokata mnie nie stac... Edytowane 15 czerwca 2009 przez Xymek Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 No kto by pomyślał, wreszcie ktoś zaczyna żałować, że wyjechał za granicę do pracy :o I o dziwo cieszy mnie to niezmiernie ^_^ CDP dało D i próbowali odwrócić uwagę tym, że robią W2 na konsole i PC <_< Teraz siedzą zamknięci i nie odzywają się na swoim forum <_< Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 24 lipca 2009 Opublikowano 24 lipca 2009 http://www.miastogier.pl/news,x360,11719.html Podobno wznowione. Zobaczymy. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 24 lipca 2009 Opublikowano 24 lipca 2009 CO - TAK SZYBKO !? Dobra cos mi tu smierdzi, w udobruchanie Atari i Namco uwierze, ale gra naprawde jest robiona ?? Nie zmieniloby to jednak faktu ze wywiad z nr PE w sprawie tej gry jest najpewniej bezwartosciowy tak samo jak artworki, chociaz chcialbym sie mylic. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 25 lipca 2009 Opublikowano 25 lipca 2009 I bardzo dobrze ze wznowili prace. Z artykulu w PE wynika ze prace nad gra sa daleko posuniete. Mam Wiedzmina na PC, ale w ciemno kupie wersje na ps3, dlaczego? bo to rpg jakiego dlugo szukalem. Niesamowity klimat i wczucie sie w postac, dialogi - TO sa najmocniejsze elementy tej gry. Walka rowniez byla swietna, a w konsolowej wersji ma byc jeszcze lepsza ^_^ Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 25 lipca 2009 Opublikowano 25 lipca 2009 Prace wznowione. Ale śmieszne. Ludzi z CDP pozwalniali ale prace wznowione, yhy. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 25 lipca 2009 Opublikowano 25 lipca 2009 Pozwalniali bo nie bylo kasy na utrzymanie tylu ludzi, musieli szybko odlaczyc sie od tego i zalatac dziury (problemy z innymi firmami, znalezienie najlepszego wyjscia w sprawie Geralta). A ze gra jest robiona ? - no a kto zostawilby TAKI projekt ?? kasy jaka w to wbulono musi w koncu przyniesc jakis efekt (chociaz pewnie poszla sie kochac ). Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 25 lipca 2009 Opublikowano 25 lipca 2009 Kto się tym zajmuje to cholera wie. Podobno znowu jakiś inny dev. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi