Skocz do zawartości

Sons Of Anarchy [FX]

Mq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z odcinka na odcinek coraz lepiej. Zamiast dretwych przygod w Irlandii dobry konflikt wewnatrz klubu, ale i porzadni antagonisci zewnetrzni w postaci kartelu (bo pewnie predzej czy pozniej samcro im podpadnie) i nowej ekipy gliniarzy. Zastanawiam sie czy Sutter ma jajca zabic jedna z glownych postaci, bo na razie sprawy sie rozkrecaja w takim tempie, ze sezon moglby sie zakonczyc jakims mocniejszym akcentem.

Jedna niemadra rzecz to watek z ojcem Juice'a. Nie wiem dlaczego mysli, ze to bylby jakis wielki problem, klub nie ma oporow jesli chodzi o kontakty i handel ze wszystkimi: czarnymi, latynosami, indianami etc. i toczyli wojne z nazistami wiec....co, nagle sie zrobili rasistami? Nie pamietam czegos takiego. Nie mowiac o tym, ze z wygladu jest latynosem i ma na imie Carlos czy jakos tak. I Happy ma od niego jeszcze ciemniejsza karnacje a nikt nie robi mu problemow, o co chodzi w tym watku.

Opublikowano

Pierwszy odcinek to niestety była porażka chociaż końcówka stylowa i mocna. Drugi odcinek to ten w którym zaczyna się coś dziać i moje obawy powoli zaczynają znikać. Świeży start z nowym sezonem zaliczam do udanych.

Opublikowano
Zastanawiam sie czy Sutter ma jajca zabic jedna z glownych postaci, bo na razie sprawy sie rozkrecaja w takim tempie, ze sezon moglby sie zakonczyc jakims mocniejszym akcentem.

Lem? :(

Mnie serial zaczyna męczyć, w kółko ta wewnętrzna polityka klubu, to już nudne się robi bo bohaterowie są jak chorągiewki na wietrze - zero realizmu. No i nowi antagoniści w postaci prokuratora stanowego i szefa policji są po prostu tragiczni. To co ten serial miał w sobie dotąd, to że nawet Hale czy Stahl mieli swój urok i można ich było lubić, ale na te dwie nowe mordy patrzeć nie mogę i ani Trejo ani Acaveda nie są dla nich przeciwwagą. Ogólnie jeszcze w tym sezonie nie znalazłem pulsów, a chciałbym, bo poprzednie bardzo mi się podobały. :/

Opublikowano

Nah. Ja ziewam.

To znaczy nie to, że serial jest zły, ale dużo tu lania wody i mydlin, mniej treści. Jak teraz tak myślę, to może to dotyczy również poprzednich sezonów, ale je oglądałem jednym tchem i mi to nie przeszkadzało kiedy mogłem jednego wieczoru faktycznie popchnąć akcje do przodu. Niektóre seriale lepiej się ogląda na raz, niż na bieżąco i według mnie ten do nich się zalicza. Chyba sobie odpuszczę i z ochotą nadrobię później.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Stacja FX zamówiła piąty sezon wysoko ocenianego serialu "Sons of Anarchy", który będzie mieć 13 odcinków.

Obecne emitowany czwarty sezon średnio przed ekrany przyciąga 5,8 mln widzów, z czego 3,9 to dorośli w grupie wiekowej 18-49. Dzięki temu serial zanotował 30 % wzrost oglądalności w stosunku do trzeciego sezonu.

Dodatkowo premiera czwartego sezonu "Sons of Anarchy" była najchętniej oglądanym programem w historii stacji. Sezon jest także obecnie najchętniej oglądanym dramatem z wszystkich emitowanych w kablówkach.

http://hatak.pl/aktu...hy_z_5_sezonem/

<szampan>

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Z jednej strony spoko, bo SoA nigdy za wiele, ale z drugiej może to negatywnie wpłynąć na ciekawie zapowiadające się "przetasowania" w składzie SAMCRO.

Edytowane przez qb3k
Opublikowano

Sutter chyba mowil, ze planuje ze ok 6 sezonow wiec jesli ma jaki taki plan to chyba nie powinno. Inna sprawa, ze bede srogo zawiedziony jesli w tym sezonie nie bedzie paru smierci, bo z obecnej sytuacji nie da sie wyjsc czysto.

Opublikowano

Sutter chyba mowil, ze planuje ze ok 6 sezonow wiec jesli ma jaki taki plan to chyba nie powinno. Inna sprawa, ze bede srogo zawiedziony jesli w tym sezonie nie bedzie paru smierci, bo z obecnej sytuacji nie da sie wyjsc czysto.

ja mialem nadzieje na :

ze Juice wyjdzie z honorem z zdrady i bedzie -1 w druzynie.

Ale sie srogo zawiodłem ;(

Opublikowano

galaz pekla ale jednak mam nadzieje, ze zdarzyl sie rozhustac ze skutkiem smiertelnym.. jak jednak bedzie zyl to wielki minus dla teego sezonu

Opublikowano

No to dobiłem do 7 odcinka. Teraz mogę wszystko śmiało czytać i nie boję się, że nadzieje się na jakiś spoiler.

MI się wydaje, że szybciej pożegnamy starego Piney'a niż Juice'a. Ładował broń, więc pewnie będzie chciał zabić albo siebie albo Clay'a.

Opublikowano

Tak w ogole duza czesc obsady jest w pozycji do odstrzalu

Juice - oklamal klub, ukradl narkotyki i zabil niewinnego czlonka, jesli prawda wyjdzie na jaw watpie zeby ktos zrozumial

Clay - probuje zabic Tare i teraz wiadomo, ze na 100% zabil ojca Jaxa, jesli prawda wyjdzie Jax go zabije, Piney i Unser sa juz teraz w stanie psychicznym by go zaatakowac.

Tara - na celowniku kartelu

Unser - ostatnie fazy nowotworu i teraz jeszcze antagonizowanie Claya, ktory nie ma problemow z zabijaniem by uciszyc

Piney - tak sie wkur,wil, ze moze wejsc w tryb kamikaze i sprobowac odstrzelic Claya

Gruby prospekt - problemy z cholesterolem

Bede bardzo zawiedziony jesli choc jedna z tych rzeczy sie nie stanie (oprocz grubego, ktory jest pocieszny)

Opublikowano

A Hale kopnal w kalendarz bo aktor chcial za duzo kasy.

Btw Sutterowi od,pierdala zupelnie na twitterze. Fox ma jakis koflikt z siecia kablowa wiec SOA moze byc niedostepne dla jej uzytkownikow:

i have access to rough cuts of all episodes. i will flood the fucking net with the episodes people missed if a deal is not reached. test me.

i don't give a fuck. i'll have people cancel DTV and shit on the lawn of your corporate headquarters. seriously, i will fill DTV with waste.

jego reakcje na negatywne recenzje w internecie tez sa czarujace ;p

fatfuck CUNT bloggers, step away from the computer, put down the twinkies, go fuck your spouse. it'll feel better than your hand,douchebags.

fatcuntbloggers. keep looking for a reason not to fucking kill yourselves. it's gonna get harder everyday. eventually you will succumb.
  • Plusik 1
Opublikowano

8 odcinek za mną.

Miałem rację. Szybciej niż Juice (złamana gałąź, fak je -_-. Ale jest nadzieja, że coś w tym temacie się rozwiąże) odpadł Piney. A tak poza tym, to przyłączam się do opinii, że ten serial lepie się ogląda jednym tchem po kilka odcinków niż raz na tydzień. Więc będę walczył ze swoją wolą i postaram się wytrzymać do końca sezonu nim znowu włączę SOA.

Opublikowano

Jak Clay na koniec tego sezonu nie skonczy z kulka w tyle glowy to to juz bedzie przegiecie paly. Ta perfidna swinia musi pasc :D

a zabije go Opie

Opublikowano (edytowane)

Zaczynaja troche przeginac z Clayem, w nastepnym odcinku pewnie zacznie pozerac dzieci.

Edytowane przez Mq
Opublikowano

No i nadal nie mogę patrzeć na tego prokuratora, kur.wa po ch.uj ona wskakuje na ten stół w co drugim odcinku?

otototo. Też mnie bardzo irytuje ta postać. Ma w sobie coś iście w(pipi)iającego. Mam nadzieję, że Juice nie jest tak głupi i po przygodach z agentką Stahl odpuści sobie gierki z wymiarem sprawiedliwości.

Opublikowano

- Pod względem kreatywności to jest najlepszy i największy sezon "Synów..." w historii - twierdzi jeden z szefów FX Nick Grad w oficjalnym oświadczeniu prasowym. - Twórca serialu, Kurt Sutter poprosił nas, byśmy zamówili dodatkowy odcinek by ostatecznie zamknąć ten rozdział "Synów Anarchii". Zgodziliśmy się, to naprawdę duża niespodzianka dla naszych wiernych fanów - dodał.

Więc 14 epów w tym sezonie.