Skocz do zawartości

Sons Of Anarchy [FX]

Mq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, maciucha napisał:

dobrze pamiętam że 1 ep trzeba ogarnąc z neta bo coś wycięli, ale reszta legit?

Ta jest, chyba że nie boli Cię 10 minut wyciętych scen na wejściu :reggie:

Opublikowano

A tam coś ważnego było w tych wyciętych scenach? Bo po obejrzeniu pierwszego sezonu na Netflixie, przeleciałem pierwszy odcinek w pełnej wersji i nic szczególnego się nie rzuciło. Chyba, że coś przeoczyłem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No ja kończę 4. sezon, bardzo mi się podoba, dobrze się to ogląda, ale już mną trochę telepie jak słyszę słowa:

PROTECT MY CLUB AND MY FAMILY oraz RETALIATION 

No i już trochę męczy, że tam dosłownie każdy każdego robi w ch.uja i coś ukrywa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Skończyłem kilka dni temu całość. Generalnie, była to wspaniała przygoda, serial jest bardzo klimatyczny, mega sceneria, podobają mi się takie kalifornijskie miejscówki, charyzmatyczne i ciekawe postaci, no i fenomenalny soundtrack. Na minus, całość jest czasami nieco przerysowana i przesadzona, no i po jakimś czasie robi się trochę dziwnie i schematycznie, że każdy każdego robi w ch,uja, nikt z nikim się nie trzyma i nie jest szczery, a fabuła opiera się na niedomówieniach, pomyłkach oraz tym, że ktoś coś tam gdzieś źle zrozumiał. No i finałowe rozwiązania trochę oderwane i moim zdaniem, mało przemyślane, można to było zrobić lepiej.

A tak to polecam, chociaż to straszny złodziej czasu, bo odcinków jest dużo i są długie.

Edytowane przez krupek
  • Plusik 1
Opublikowano

Dziś wjechał ostatni ep 2 sezonu

No niech mnie sc00rvywsyn, jak ten serial trzyma w napięciu i każe do siebie wracać :obama: 

Kulka dla Westona, Zobele bezradny, no mam nadzieję że S3 Jax dojedzie tego Irola co mu wcześniej du.pę zszywali, a teraz zwial z ich bachorem
Opublikowano

No ale wyobraź sobie że skończyłem właśnie 2 sezon, a opisów odcinkow nie czytam.

U góry też piszesz po imieniu o bohaterach w którymś z późniejszych sezonów, więc już sporo zdradzasz.

50IQ play

Opublikowano
Teraz, krupek napisał:

Już się nie rzucaj o pierdoły, cieciu xd

Niczego nie zdradziłem, co by miało jakiś większy wydźwięk fabularny.

u góry to że Gemma żyje w 6 sezonie? no spoko, żaden deal breaker

a te swoje dziecięce odzywki to se schowaj dla kolegów

Opublikowano

Jezu, co za miętus. Daj jeszcze minusika to ci może ulży trochę.

Niczego konkretnego ci nie zdradziłem, oglądaj i ciesz się serialem, potem zobaczysz, że to żaden spoiler. Zresztą, brzydzę się tym i nigdy niczego nie spoilerowałem.

Opublikowano

ty jesteś chyba jakiś opóźniony

zamiast po prostu powiedzieć 'no sorry wymsknęło się, nie pomyślałem ze to spojler' to rzucasz jakimiś cieciami i miętusami

mam nadzieję że zostaniesz należycie u k a r a n y

Opublikowano

No spoko, najwyżej. Wciąż utrzymuję, że to żaden spoiler i pisałem to z premedytacją, bo to mocny i ciekawy moment w serialu.

Na szczęście nikt tu już nie zagląda i pewnie nikt poza tobą teraz nie ogląda. Jak ci zepsułem frajdę to wybacz, ale pewnie i tak odstawiasz cyrk nad wyraz.

• 4 tygodnie później...