Grander 0 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 Witam mam takie pytanie gdyż zamierzam kupić Xboxa360 i słyszałem że jest gwarancja od Microsoftu na 3 lata na RRody i te inne sprawy. Gwarancje dopiero dostaje się po zarejestrowaniu konsoli w serwisie Microsoftu tak?? A gdy jeszcze od Sklepu dostane gware na 2 lata? To wtedy mam gwarancje na 5 lat?? Na całą konsole? Czy 2lata od sklepu i 3 lata od Microsoftu i po 2 latach mam jeszcze rok od MS? Chyba że gwara od MS obowiązuje od Zakupu ale to by było głupie gdyż skąd by wiedzieli kiedy kupiłem konsole ;]. Prosze o odp. z góry dziękuje. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 (edytowane) Kupiles konsole ktora jest z konca wrzesnia 2007r w styczniu 2008 i gdy cos ci padnie np. w we wrzesniu 2009 to beda byc moze chcieli paragon w celu udowodnienia ze konsole masz pozniej, Butcher pisal ze konsola jego ma 3 lata i nic nie chcieli. Niewiadomo co bedzie za 2 lata w serwise MS Masz 3 lata na RROD w tym 2 na inne awarie Edytowane 12 grudnia 2008 przez signap Cytuj
Grander 0 Opublikowano 12 grudnia 2008 Autor Opublikowano 12 grudnia 2008 Nie zrozumiałeś mojego pytania. Chodzi mi o to że jutro np. kupie Xboxa w Emipku tak? I dostane od nich gware na 2 lata. Ale MS daje gware na swój sprzęt 3 lata od zarejestrowania jak sie nie myle. To wychodzi na to że mogę oddać na gware do Empiku przez 2 lata jak coś się bedzie z konsolą dzialo a potem jak sie gwara w empiku skonczy to zarejestruje się w MS i bede mieć gware przez 3 lata? Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 Gwarancja jest MS a nie Empiku czy MM Cytuj
Grander 0 Opublikowano 12 grudnia 2008 Autor Opublikowano 12 grudnia 2008 Boże nieraz Empik daje swoją gwarancje. Ehh Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 Pojedz do Empiku i sie zapytaj... Cytuj
_Blizzard_ 1 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 Nie zrozumiałeś mojego pytania. Chodzi mi o to że jutro np. kupie Xboxa w Emipku tak? I dostane od nich gware na 2 lata. Ale MS daje gware na swój sprzęt 3 lata od zarejestrowania jak sie nie myle. To wychodzi na to że mogę oddać na gware do Empiku przez 2 lata jak coś się bedzie z konsolą dzialo a potem jak sie gwara w empiku skonczy to zarejestruje się w MS i bede mieć gware przez 3 lata? Dokładnie tak, czyli po skończeniu się gwary w Empiku rejestrujesz konsole u MS i masz 3 lata na RROD i 2 na inne rzeczy Signap, to agent MS i nie chciał narażać MS na straty :krzeslem: (joke) Cytuj
milekp 78 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 Signap, to agent MS i nie chciał narażać MS na straty :krzeslem: (joke) Signap jako jedyny nie bzdurzy. Gwarancja jest producenta i zawsze liczy się od daty sprzedaży. A sklep nie daje gwarancji, tylko u sprzedawcy w ciągu dwóch lat od daty zakupu możesz reklamować towar jako niezgodny z umową. Terminy gwarancji i niezgodności się nie sumują lecz zlewają. To nabywca decyduje, czy chce korzystać z tego prawa czy tego. To fakt, że m$ rzadko kiedy chce dowód zakupu bo prawdopodobnie po dacie wyprodukowania konsoli sam określa, czy gwarancja już minęła. Pamiętajcie, że dopiero od września tego roku są x'y, którym stuknęło 3 latka, więc nie było sensu prosić o paragon. Przy rejestracji podajesz datę zakupu, zawsze możesz skłamać i próbować udowadniać, że kupiłeś leżak magazynowy ale zawsze możesz być poproszony o paragon lub fakturę. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 Dokładnie tak, czyli po skończeniu się gwary w Empiku rejestrujesz konsole u MS i masz 3 lata na RROD i 2 na inne rzeczy lepszej bzdury nie mogles wymyslec? z tego by wynikalo ze ma 4 lata ogolnej i 5 lat na 3 rod, moze Ty udzielasz takich gwarancji to z checia skorzystam... 2 lata od zakupu w sklepie moze reklamowac tam gdzie zakupil, nizgodnosc towaru z umowa. rownoczesnie Microsoft udziela gwarancji swojej i biegnie ona niezaleznie, 2 lata daja gwarancji ogolnej od zakupu, 3 lata na 3 czerwone diody od zakupu Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 Ale MS daje gware na swój sprzęt 3 lata od zarejestrowania jak sie nie myle. Mylisz sie, milekp wyjasnil wyzej co i jak. BTW myslalem, ze to oczywiste jest ze gwarancja lizy sie od daty zakupu, a nie 'zarejestrowania w serwisie' Cytuj
Grander 0 Opublikowano 12 grudnia 2008 Autor Opublikowano 12 grudnia 2008 Ok dziekuje za pomoc. Temat można zamknąć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi