Bieniu 5 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 Witam, Mam prośbę: szukam dobrego monitora do gry (głownie halo i gow, a więc strzelaniny gdzie ważne jest jak szybko ogarnę gdzie jest przeciwnik:p) i w związku z tym chciałem prosić o poradę: - czym muszę się kierować przy wyborze monitora, tzn. które parametry są istotne dla komfortowego grania w moim przypadku? - oglądając wczoraj monitory w sklepie widziałem, że cześć ma możliwość wyświetlania 16 : 10 a cześć tylko 16 : 9. Czy to robi jakąś znaczącą różnicę w praktyce? - i w końcu czy ktoś mógłby mi polecić jakiś konkretny model w cenie do 700 zł? Czas świątecznych wyprzedaży, więc pora się z tym ogarnąć Z góry dziękuję za wszelką pomoc Cytuj
Mustang 1 773 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 Z nowym dashboardem gdzie sama konsola może dodać pasy na 16:10 żeby nie było rozciągnięcia obrazu, w zasadzie nie ma znaczenia jaki monitor wybierzesz. Dobry jest Samsung 205BW lub 206BW jak starczy kasy. Cytuj
Bieniu 5 Opublikowano 13 grudnia 2008 Autor Opublikowano 13 grudnia 2008 A czy ważne jest jaki dany monitor ma czas reakcji? Czy różnica między 2ms i 5ms jest odczuwalna ? Cytuj
Mustang 1 773 Opublikowano 13 grudnia 2008 Opublikowano 13 grudnia 2008 Czas reakcji jest różnie obliczany w zależności od producenta. Za tą cenę to chyba trudno znaleźć coś lepszego niż modele które podałem, używałem 205BW przez dwa lata i jedyną wadą jeśli chodzi o współpracę z konsolą było rozciąganie obrazu. Teraz konsola daje nowe rozdzielczości do wyboru, więc nie będzie z tym problemu. W 205BW lekkie smużenie widoczne było tylko w grach piłkarskich, FPS'y i wyścigi chodziły idealnie. Cytuj
Bieniu 5 Opublikowano 13 grudnia 2008 Autor Opublikowano 13 grudnia 2008 Super, obczaję podane przez Ciebie modele. Dziękuję za info! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi