Skocz do zawartości

X-Men Origins: Wolverine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

wolverine2009.jpg

Pierwszy film ukazujacy korzenie chyba najslynniejszego z x-menow czyli wolverine'a . Film wchodzi do kin 1 maja , rezyserem jest Gavin Hood , scenariusz David Benioff.

Ukazal sie rowniez pierwszy trailer

http://www.superherohype.com/news/x-mennews.php?id=7913

Kogo zobaczymy oprocz glownego bohatera ? Sabretooth , Deadpool , Gambit , Blob - to nie wszyscy ktorzy pojawia sie w tym filmie. Niewatpliwie gorace emocje budzi postac Gambita jednej z najciekawszych osobowosci swiata x-men .

Zobaczymy co z tego wyjdzie :thumbsup:

Edytowane przez z2djtkose
  • Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Strasznie nijaki ten trailer, brakuje klimatu, mam nadzieję, że nie zrobią z największego komiksowego kozaka kolejnego crapu w stylu x-men the last stand ;\ sama scena operacji była zaje.biscie pokazana w X2, zakrwawiony wolvie pokazany ze szponami biegnie nagi przez ciemny korytarz, bardzo krótka scenka ale kapitalny, mroczny klimat ;]

No i bez jaj, to jest sabretooth?

wolverineschreibersabrexe1.jpg

Gość _Milan_
Opublikowano

jaki szajs.

bylem glupi bo myslalem ze pomimo tytulu origins, jednak wezma sie za historie z weapon X.

niestety, znowu dostaniemy historie pana ze szponami co potrafi wypier,dolic hummera w powietrze z sierpa.

NIkt z rezyserow nie ma jaj by pokazac ta mroczna historie tak jak byc powinno? ja chce ciemnych korytarzy, wolviego chodzacego z monitorami na oczach i rozpruwajacego zolnierzy, wolviego ktory walczy z niedzwiedziem, wolviego spalonego w ogniu, i przede wszystkim wolviego ktoremu odpie.rdala psycha.

bedzie za to wolvie na helikopterze, no fajnie.

Opublikowano
NIkt z rezyserow nie ma jaj by pokazac ta mroczna historie tak jak byc powinno? ja chce ciemnych korytarzy, wolviego chodzacego z monitorami na oczach i rozpruwajacego zolnierzy, wolviego ktory walczy z niedzwiedziem, wolviego spalonego w ogniu, i przede wszystkim wolviego ktoremu odpie.rdala psycha.

dokładnie... po tym trailerze mam mieszane uczucia... niby jakieś tam inspiracje Weapon X i Origin widać ale to wszystko jest jakieś takie... sterylne [nie wiem jak to określić] i w dodatku zapewne zostanie zalane kolorową i widowiskową jatką dla nastolatków... liczyłem, że Gavin Hood mając na koncie dobre Tsotsi przedstawi nam mroczną historię wewnętrznych zmagań Logana: człowiek vs natura... ale chyba się przeliczyłem :/

btw: mocno mnie zraziły pazury Logana: nie kumam jakim cudem Logan będąc małym ma je już takie oszlifowane i wyglądające jak sztylety? ja wiem w komiksie ładnie się takie prezentują ok... ale w filmie mało to naturalne... lepiej by było jakby się trzymali wizji narysowanej przez Barry'ego Windsor-Smitha (kolce).

Opublikowano

O kurde, ale sr/aczka ;0

Ja myślałem, że to będzie adaptacja Weapon X, a tu jest nagromadzenie pokemonów większe niż w The Last Stand. Gambit - wtf ? Podobieństwo mniej więcej takie jak przy Psylocke z X3. Poza tym o nim to można by osobny film zrobić i nie bardzo wiem, jaką on ma tutaj rolę ma pełnić. Pewno raz rzuci kartą, walnie ze 3 gejowskie teksty i tyle go będzie. Gdyby nie ostatnia scena, to nie wiedziałbym kim jest ten sobowtór pedała z you can dance. Nie ma co, wykapany sabretooth.

Scena przebudzenia nawet nawet, więc możliwe, że przebłyski będą. Ale lepiej się nastawić na porażkę totalną i ewentualnie miło rozczarować.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Gość Mr. Blue
Opublikowano

O ile jestem do filmu nastawiony pozytywnie (czytaj: Nie jestem fanem komiksu) to coś mi tu nie pasi. Czy ten film będzie zgodny z trylogią? Czy ten tutaj Sabretooth ma się jakoś do Sabretooth'a z jedynki?

PS. Jestem z tych, co uważają że design filmowych X-menów jest lepszy od komiksowego, który nie sprawdził by się na srebrnym ekranie. :arrow2:

Uprzejmie proszę o zachowanie mnie przy życiu.

Opublikowano (edytowane)

Może mi ktoś powiedzieć co to za wersja wyciekła do netu ? O_o

Jakiś work print dvd rip ? WTF ?

edit : 1 kwietnia..joke czy faktyczna wersja obcięta jakaś ?

Edytowane przez z2djtkose
Opublikowano (edytowane)

Jednak dla niecierpliwych mamy złą wiadomość. Piracka kopia mocno różni się od tego, co zobaczymy w kinie. 
Brakuje w niej bowiem wielu scen głównie tych, które zostały nakręcone ostatnio w Kanadzie.

za: filmweb.pl

Edytowane przez Shankor
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Właśnie wróciłem z kina, i cóż mogę powiedzieć... film był średni, sceny pościgów, walk były całkiem dobre, gadki mnie jednak czasem bardzo nudziły, ale najbardziej zawiodłem się na deadpool'u, w komiksach jest to bardzo dobra postać, zabawna jak cholera, a w filmie to co z nim zrobili prosi się po prostu o pomstę do nieba.

Taki jakiego go widzimy na początku filmu, jest spoko, dwie katany w rękach, jadaczka mu się nie zamyka, ma dobre zdolności, jest ok, a na końcu filmu robią z niego w eksperymentach połączenie kilku mutantów, szkielet z adamantium jak u wolverina + dwie katany wysuwające się z rąk (wtf?), zdolność teleportacji, strzelanie laserem z oczu jak cyclops, matko boska, po co go nazywali deadpool, mogli stworzyć własną postać...

Za to bardzo ucieszyło mnie cameo w postaci

roberta patricka w roli xaviera, kiedy zabiera młodych mutantów do akademi, w tym młodego cyclopsa

Moja ocena dla tego filmu, 6+/10, można obejrzeć.

Opublikowano
Właśnie wróciłem z kina, i cóż mogę powiedzieć... film był średni, sceny pościgów, walk były całkiem dobre, gadki mnie jednak czasem bardzo nudziły, ale najbardziej zawiodłem się na deadpool'u, w komiksach jest to bardzo dobra postać, zabawna jak cholera, a w filmie to co z nim zrobili prosi się po prostu o pomstę do nieba.

Taki jakiego go widzimy na początku filmu, jest spoko, dwie katany w rękach, jadaczka mu się nie zamyka, ma dobre zdolności, jest ok, a na końcu filmu robią z niego w eksperymentach połączenie kilku mutantów, szkielet z adamantium jak u wolverina + dwie katany wysuwające się z rąk (wtf?), zdolność teleportacji, strzelanie laserem z oczu jak cyclops, matko boska, po co go nazywali deadpool, mogli stworzyć własną postać...

Za to bardzo ucieszyło mnie cameo w postaci

roberta patricka w roli xaviera, kiedy zabiera młodych mutantów do akademi, w tym młodego cyclopsa

Moja ocena dla tego filmu, 6+/10, można obejrzeć.

One

Patrick Stewart A.K.A Profesor Xavier był cyfrowy...

. Film fatalny - denny humor , marne dialogi i jeszcze gorsze efekty. Nie tak to sobie wyobrażałem. Zdecydowanie najgorzej wydane 15zł w tym roku , jedna wielka pomyłka!

Opublikowano
One

Patrick Stewart A.K.A Profesor Xavier był cyfrowy...

. Film fatalny - denny humor , marne dialogi i jeszcze gorsze efekty. Nie tak to sobie wyobrażałem. Zdecydowanie najgorzej wydane 15zł w tym roku , jedna wielka pomyłka!

Ja wydałem tyle samo na dragon ball evolucja, więc nie płacz ;) a co do patricka stewarta to masz rację, zauważyłem to na wielkim ekranie, ale jednak dla swojej postaci głos podłożył ;)

Opublikowano

Widzę, że film nie cieszy się szczególnym uznaniem. Miałem ochotę wybrać się do kina, ale chyba zrezygnuję i 15 zł przeznaczę na Star Treka, do którego zachęcają niezwykle pozytywne oceny (same pozytywy jak na razie!). Nie znam kompletnie tego uniwersum, ale dobry film może być (i do tego J.J. Abrams!)

• 2 tygodnie później...