z2djtkose 74 Opublikowano 15 grudnia 2008 Opublikowano 15 grudnia 2008 (edytowane) Pierwszy film ukazujacy korzenie chyba najslynniejszego z x-menow czyli wolverine'a . Film wchodzi do kin 1 maja , rezyserem jest Gavin Hood , scenariusz David Benioff. Ukazal sie rowniez pierwszy trailer http://www.superherohype.com/news/x-mennews.php?id=7913 Kogo zobaczymy oprocz glownego bohatera ? Sabretooth , Deadpool , Gambit , Blob - to nie wszyscy ktorzy pojawia sie w tym filmie. Niewatpliwie gorace emocje budzi postac Gambita jednej z najciekawszych osobowosci swiata x-men . Zobaczymy co z tego wyjdzie Edytowane 15 grudnia 2008 przez z2djtkose Cytuj
maciekno 0 Opublikowano 15 grudnia 2008 Opublikowano 15 grudnia 2008 Strasznie nijaki ten trailer, brakuje klimatu, mam nadzieję, że nie zrobią z największego komiksowego kozaka kolejnego crapu w stylu x-men the last stand ;\ sama scena operacji była zaje.biscie pokazana w X2, zakrwawiony wolvie pokazany ze szponami biegnie nagi przez ciemny korytarz, bardzo krótka scenka ale kapitalny, mroczny klimat ;] No i bez jaj, to jest sabretooth? Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 15 grudnia 2008 Opublikowano 15 grudnia 2008 jaki szajs. bylem glupi bo myslalem ze pomimo tytulu origins, jednak wezma sie za historie z weapon X. niestety, znowu dostaniemy historie pana ze szponami co potrafi wypier,dolic hummera w powietrze z sierpa. NIkt z rezyserow nie ma jaj by pokazac ta mroczna historie tak jak byc powinno? ja chce ciemnych korytarzy, wolviego chodzacego z monitorami na oczach i rozpruwajacego zolnierzy, wolviego ktory walczy z niedzwiedziem, wolviego spalonego w ogniu, i przede wszystkim wolviego ktoremu odpie.rdala psycha. bedzie za to wolvie na helikopterze, no fajnie. Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 15 grudnia 2008 Opublikowano 15 grudnia 2008 Kiszka No, ale bedzie Deadpool, co mnie milo zaskoczylo. hehe Cytuj
pearlfan 0 Opublikowano 16 grudnia 2008 Opublikowano 16 grudnia 2008 NIkt z rezyserow nie ma jaj by pokazac ta mroczna historie tak jak byc powinno? ja chce ciemnych korytarzy, wolviego chodzacego z monitorami na oczach i rozpruwajacego zolnierzy, wolviego ktory walczy z niedzwiedziem, wolviego spalonego w ogniu, i przede wszystkim wolviego ktoremu odpie.rdala psycha. dokładnie... po tym trailerze mam mieszane uczucia... niby jakieś tam inspiracje Weapon X i Origin widać ale to wszystko jest jakieś takie... sterylne [nie wiem jak to określić] i w dodatku zapewne zostanie zalane kolorową i widowiskową jatką dla nastolatków... liczyłem, że Gavin Hood mając na koncie dobre Tsotsi przedstawi nam mroczną historię wewnętrznych zmagań Logana: człowiek vs natura... ale chyba się przeliczyłem btw: mocno mnie zraziły pazury Logana: nie kumam jakim cudem Logan będąc małym ma je już takie oszlifowane i wyglądające jak sztylety? ja wiem w komiksie ładnie się takie prezentują ok... ale w filmie mało to naturalne... lepiej by było jakby się trzymali wizji narysowanej przez Barry'ego Windsor-Smitha (kolce). Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 17 grudnia 2008 Opublikowano 17 grudnia 2008 O kurde, ale sr/aczka ;0 Ja myślałem, że to będzie adaptacja Weapon X, a tu jest nagromadzenie pokemonów większe niż w The Last Stand. Gambit - wtf ? Podobieństwo mniej więcej takie jak przy Psylocke z X3. Poza tym o nim to można by osobny film zrobić i nie bardzo wiem, jaką on ma tutaj rolę ma pełnić. Pewno raz rzuci kartą, walnie ze 3 gejowskie teksty i tyle go będzie. Gdyby nie ostatnia scena, to nie wiedziałbym kim jest ten sobowtór pedała z you can dance. Nie ma co, wykapany sabretooth. Scena przebudzenia nawet nawet, więc możliwe, że przebłyski będą. Ale lepiej się nastawić na porażkę totalną i ewentualnie miło rozczarować. Cytuj
white_darqo 0 Opublikowano 23 stycznia 2009 Opublikowano 23 stycznia 2009 Mam cichutka nadzieje ,że bardzo nie sknocą Ale Sabretooth wygląda fatalnie ;/ Cytuj
COOLek 58 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 A deadpool niby dobrze? Zrobili z niego (pipi) On ona i pizzeria 0_o Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 21 lutego 2009 Opublikowano 21 lutego 2009 Zainteresowani już pewnie widzieli, ale dla mniej zorientowanych daję linki do tv spotów poświęconych filmowi: #1 Outcasts http://www.youtube.com/watch?v=K987h2vmkRQ #2 Brothers http://www.youtube.com/watch?v=Rrfv-9FgZd4 #3 Legends Oglądać póki są na YT Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 28 marca 2009 Opublikowano 28 marca 2009 O ile jestem do filmu nastawiony pozytywnie (czytaj: Nie jestem fanem komiksu) to coś mi tu nie pasi. Czy ten film będzie zgodny z trylogią? Czy ten tutaj Sabretooth ma się jakoś do Sabretooth'a z jedynki? PS. Jestem z tych, co uważają że design filmowych X-menów jest lepszy od komiksowego, który nie sprawdził by się na srebrnym ekranie. :arrow2: Uprzejmie proszę o zachowanie mnie przy życiu. Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 29 marca 2009 Opublikowano 29 marca 2009 Raczej będą słabo spójne, ponieważ scenariusz "Origin" jest troszkę bardziej wierny komiksowi. Trylogie z komiksami łączyły tylko postacie głównych bohaterów. Cytuj
z2djtkose 74 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Autor Opublikowano 1 kwietnia 2009 (edytowane) Może mi ktoś powiedzieć co to za wersja wyciekła do netu ? O_o Jakiś work print dvd rip ? WTF ? edit : 1 kwietnia..joke czy faktyczna wersja obcięta jakaś ? Edytowane 1 kwietnia 2009 przez z2djtkose Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Opublikowano 1 kwietnia 2009 rial but bez efektow specialnych http://i39.tinypic.com/1zdxc7k.jpg http://i44.tinypic.com/2ezmlxw.jpg http://i39.tinypic.com/30ddoa0.jpg http://i39.tinypic.com/5xpsaq.jpg Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Opublikowano 1 kwietnia 2009 (edytowane) Jednak dla niecierpliwych mamy złą wiadomość. Piracka kopia mocno różni się od tego, co zobaczymy w kinie. Brakuje w niej bowiem wielu scen głównie tych, które zostały nakręcone ostatnio w Kanadzie. za: filmweb.pl Edytowane 1 kwietnia 2009 przez Shankor Cytuj
_One_ 36 Opublikowano 2 maja 2009 Opublikowano 2 maja 2009 Właśnie wróciłem z kina, i cóż mogę powiedzieć... film był średni, sceny pościgów, walk były całkiem dobre, gadki mnie jednak czasem bardzo nudziły, ale najbardziej zawiodłem się na deadpool'u, w komiksach jest to bardzo dobra postać, zabawna jak cholera, a w filmie to co z nim zrobili prosi się po prostu o pomstę do nieba. Taki jakiego go widzimy na początku filmu, jest spoko, dwie katany w rękach, jadaczka mu się nie zamyka, ma dobre zdolności, jest ok, a na końcu filmu robią z niego w eksperymentach połączenie kilku mutantów, szkielet z adamantium jak u wolverina + dwie katany wysuwające się z rąk (wtf?), zdolność teleportacji, strzelanie laserem z oczu jak cyclops, matko boska, po co go nazywali deadpool, mogli stworzyć własną postać... Za to bardzo ucieszyło mnie cameo w postaci roberta patricka w roli xaviera, kiedy zabiera młodych mutantów do akademi, w tym młodego cyclopsa Moja ocena dla tego filmu, 6+/10, można obejrzeć. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 2 maja 2009 Opublikowano 2 maja 2009 (edytowane) Dziwna zagrywka jest to ze film na rating PGR13 zas gra jest juz M/18+... Wolalbym odwrotnie. Edytowane 2 maja 2009 przez signap Cytuj
Timmy 1 801 Opublikowano 2 maja 2009 Opublikowano 2 maja 2009 Właśnie wróciłem z kina, i cóż mogę powiedzieć... film był średni, sceny pościgów, walk były całkiem dobre, gadki mnie jednak czasem bardzo nudziły, ale najbardziej zawiodłem się na deadpool'u, w komiksach jest to bardzo dobra postać, zabawna jak cholera, a w filmie to co z nim zrobili prosi się po prostu o pomstę do nieba. Taki jakiego go widzimy na początku filmu, jest spoko, dwie katany w rękach, jadaczka mu się nie zamyka, ma dobre zdolności, jest ok, a na końcu filmu robią z niego w eksperymentach połączenie kilku mutantów, szkielet z adamantium jak u wolverina + dwie katany wysuwające się z rąk (wtf?), zdolność teleportacji, strzelanie laserem z oczu jak cyclops, matko boska, po co go nazywali deadpool, mogli stworzyć własną postać... Za to bardzo ucieszyło mnie cameo w postaci roberta patricka w roli xaviera, kiedy zabiera młodych mutantów do akademi, w tym młodego cyclopsa Moja ocena dla tego filmu, 6+/10, można obejrzeć. One Patrick Stewart A.K.A Profesor Xavier był cyfrowy... . Film fatalny - denny humor , marne dialogi i jeszcze gorsze efekty. Nie tak to sobie wyobrażałem. Zdecydowanie najgorzej wydane 15zł w tym roku , jedna wielka pomyłka! Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 2 maja 2009 Opublikowano 2 maja 2009 Czamu mam wrazenie ze gra jest znowu lepsza od filmu (cos jak Chronicles Of Riddick ?). Cytuj
_One_ 36 Opublikowano 2 maja 2009 Opublikowano 2 maja 2009 One Patrick Stewart A.K.A Profesor Xavier był cyfrowy... . Film fatalny - denny humor , marne dialogi i jeszcze gorsze efekty. Nie tak to sobie wyobrażałem. Zdecydowanie najgorzej wydane 15zł w tym roku , jedna wielka pomyłka! Ja wydałem tyle samo na dragon ball evolucja, więc nie płacz a co do patricka stewarta to masz rację, zauważyłem to na wielkim ekranie, ale jednak dla swojej postaci głos podłożył Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 2 maja 2009 Opublikowano 2 maja 2009 Czamu mam wrazenie ze gra jest znowu lepsza od filmu (cos jak Chronicles Of Riddick ?). du.pa - mnie porwał film i gra, uzupełnienie doskonałe. Cytuj
Wojtq 809 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 Widzę, że film nie cieszy się szczególnym uznaniem. Miałem ochotę wybrać się do kina, ale chyba zrezygnuję i 15 zł przeznaczę na Star Treka, do którego zachęcają niezwykle pozytywne oceny (same pozytywy jak na razie!). Nie znam kompletnie tego uniwersum, ale dobry film może być (i do tego J.J. Abrams!) Cytuj
nWo 1 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 logan ma ciezki humor, ale ten film to jakas kicha. w X-menach bardziej sie staral, gdzie mu ta cala para uszla?? <_< Cytuj
Labik 10 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 Nie byl zly. Klimacik zupelni inny jak w poprzednich czesciach. Film lepszy od dwojki i trojki imo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi