White 23 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 śpiewanie o szatanie Cytuj Odnośnik do komentarza
FARMEROS 2 080 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Z naukowego punktu widzenia masz racje, ale troche sie mylisz. Generalizujesz. Spiewanie o jezusie jest dziecinadą i pozerstwem. Cytuj Odnośnik do komentarza
White 23 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zazwyczaj u młodszych pokoleń to wygląda tak: śpiewanie o Szatanie jest cool, a o Jezusie śpiewać to siara. Pewnie są tacy co śpiewają o Szatanie bo go rzeczywiście czczą, tak jak ci co czczą Jezusa śpiewają w kościele. Ale wydaje mi się że większość z tych mrocznych szatanistów regularnie wydających płyty to pozerzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzehoo Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Biały ma rację. Piosenki metalowe o diable mogą być dobre, o czym świadczy zespół pewnego amerykańskiego zapaśnika, ale jeśli ktoś, napomknąwszy uprzednio o szatanie, wyje o papirusie i piramidach, to do ch/uja ciężkiego, chyba coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 No, ale może sfera tekstów jest tylko dodatkiem to muzyki co? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzehoo Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Raczysz żartować, teksty to ważna składniowa muzyki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Nie w metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzehoo Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Nie w ch/ujowym metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość andertejker Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 załóżcie se temat "śpiewanie o papirusach i szatanie- czy to ma przed sobą przyszłość" w Nile wprawdzie wyją o papirusach, ale ja i tak tego za hooja nie rozumiem i skupiam się głównie na ryku i muzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
FARMEROS 2 080 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 A pyerdolic warstwe liryczna, w metalu odgrywa drugorzedne znaczenie (Najczesciej jej nawet nie rozumiemy). Ja slucham duzo orthodox black metalu (sluchalem? :X) i tam bylo duzo szatana. Imidz, warstwa liryczna etc. etc. byly zj,ebane, ale muzycznie muzyka niszczyla, wiec mam to w (pipi)e. Pozerstwo, pozerstwo, je,bac pozerstwo :] Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 przynajmniej teksty Nile są o czymś, a nie tylko są, żeby jakiś płaczek mógł jęczeć do mikrofonu jak w brytyjskich kapelkach z "the" przed nazwą na przykład ogółem teksty to sprawa drugorzędna, ale ciekawe liryki dodają muzyce wartości Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość tk Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Szatan jest jedynie metaforą i narzędziem potrzebnym do wyrażenia szerokiego spektrum negatywnych emocji i protestu przeciw kondycji człowieka w dzisiejszym chylącym się ku upadkowi świecie. O wiele śmieszniejsze są metalcore'owe kapele wrzeszczące o polityce, czy ku.rwa globalnym ociepleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
FARMEROS 2 080 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 No (pipi), wpis. Szatan \o/ Cytuj Odnośnik do komentarza
wozek 77 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Raczysz żartować, teksty to ważna składniowa muzyki. Jezeli chodzi o przeslanie muzyki, to kompletnie ja olewam. jak chce czegos posluchac, to odpalam wieze, a jak chce, aby ktos mi przedstawił swoj swiatopoglad na cos waznego, to czytam ksiazke, lub artykuł, ogladam tez film. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 To głupi jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 no troche ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość tk Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Twoje teksty zawsze poruszały ważne kwestie społeczne, ale zastanawia mnie, czy udało Ci się za ich pośrednictwem wpłynąć na kogoś, by zmienił swoje życie? Nie znam takich przypadków, ale często ludzie mówią mi, że dzięki tekstom Napalm Death zwrócili uwagę na pewne rzeczy. Póki nie przeczytali tekstów, nie mieli pojęcia o niektórych sprawach, a ja wciągnąłem ich w dialog. To bardzo mnie cieszy. Rzecz jasna, dzieciaki przychodzą też na koncerty dla samej muzyki i doskonale to rozumiem. Nie chcę mówić ludziom, jak mają się zachowywać czy myśleć. Chcę jedynie, by otworzyli swoje umysły. Myślę, że słowa Barneya są doskonałym zwieńczeniem tej pasjonującej dyskusji o roli Szatana i papirusów w muzyce. Cytuj Odnośnik do komentarza
wozek 77 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 (edytowane) pogadane. czego dowiedzieliscie sie po przesluchaniu kilku utworow? fuck the system? juz dajcie spokoj. Edytowane 19 Grudnia 2008 przez wozek Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 pogadane. czego dowiedzieliscie sie po przesluchaniu kilku utworow? fuck the system? juz dajcie spokoj. ta filozofia życia ładnie była przedstawiona w Fight Club . Cytuj Odnośnik do komentarza
Diabeu 1 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Raczysz żartować, teksty to ważna składniowa muzyki. wolę papirusy i inne (pipi)e muje od blekowych kwików czy pseudo intelektualnych (pipi)eń chodzi o klimat w danej chwili i już, tak jak LotM nawijają o greckich pedofilach w zbrojach rżnących dziewice i potwory klimat ziomuś, klimat równie dobrze mogą abecadło recytować, aby tylko pasowało w sferze dźwiękowej do reszty instrumentów Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Raczysz żartować, teksty to ważna składniowa muzyki. równie dobrze mogą abecadło recytować, aby tylko pasowało w sferze dźwiękowej do reszty instrumentów czyli podoba Ci sie plyta suspended animation fantomasa ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
White 23 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 No, jeśli są słowa w utworze, to stanowią one ważny element klimatu prawda? Jeśli ktoś śpiewa o greckich pedofilach w zbrojach rżnących dziewice i potwory, to robi się klimat rżnięcia dziewic i potworów przez greckich pedofilów w zbrojach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Carleone 31 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 (edytowane) my chemical romance, muse, fall out boy, panic at the disco, green day, billy talent <_< strasznie mnie drażnią te zespoły within temptation, nightwish, metallica - tak mi się przypomniało. Edytowane 21 Grudnia 2008 przez Carleone Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 006 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Wkurwia mnie jeszcze Coma. Cytuj Odnośnik do komentarza
CODENAME 47 0 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 ja po prsotu nie trawie tego (pipi)onego rapu wszystko pseudo wykonawców nie wymienie bo nie znam tylko często to słysze w szkole. a w mojej miejscowosci wiekszosc slucha tego scierwa AVE MOONSPELL!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi