Gość Kyo Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 (edytowane) Brąz: :3pl: Completed Chapter 1 - 1 Complete Chapter 1 - 1 on any difficulty setting. Completed Chapter 1 - 2 Complete Chapter 1 - 2 on any difficulty setting. Completed Chapter 2 - 1 Complete Chapter 2 - 1 on any difficulty setting. Completed Chapter 2 - 2 Complete Chapter 2 - 2 on any difficulty setting. Completed Chapter 2 - 3 Complete Chapter 2 - 3 on any difficulty setting. Completed Chapter 3 - 1 Complete Chapter 3 - 1 on any difficulty setting. Completed Chapter 3 - 2 Complete Chapter 3 - 2 on any difficulty setting. Completed Chapter 3 - 3 Complete Chapter 3 - 3 on any difficulty setting. Completed Chapter 4 - 1 Complete Chapter 4 - 1 on any difficulty setting. Completed Chapter 4 - 2 Complete Chapter 4 - 2 on any difficulty setting. Completed Chapter 5 - 1 Complete Chapter 5 - 1 on any difficulty setting. Completed Chapter 5 - 2 Complete Chapter 5 - 2 on any difficulty setting. Completed Chapter 5 - 3 Complete Chapter 5 - 3 on any difficulty setting. Completed Chapter 6 - 1 Complete Chapter 6 - 1 on any difficulty setting. Completed Chapter 6 - 2 Complete Chapter 6 - 2 on any difficulty setting. Completed Chapter 6 - 3 Complete Chapter 6 - 3 on any difficulty setting. Recruit Complete all chapters on Amateur. Soldier Complete all chapters on Normal Egg Hunt Find all 4 types of eggs. A Friend in Need Save partner 10 times when HELP is displayed. Lifeguard Save partner 10 times when DYING is displayed. Exploding Heads Pull off 20 headshots. A Cut Above Defeat 5 enemies with the Knife. Cattle Prod Defeat 30 enemies with the Stun rod. Crowd Control Defeat 30 enemies with the Gatling gun. Bull's-eye Defeat 30 enemies with the Longbow. Get Physical Defeat 20 enemies with physical attacks. The Works Chain the maximum number of combos together in one go. Fireworks Shoot an enemy Molotov cocktail, dynamite stick, or hand grenade. Meat Shower Defeat 3 Majini with one grenade or proximity bomb. Go into the Light Defeat 2 enemies with one flash grenade. Ride the Lightning Defeat a Majini using the electric current from a transformer. Stop, Drop, & Roll Defeat 3 Majini at once by setting oil canisters on fire. Baptism by Fire Defeat 3 Majini at once with a drum or gas tank explosion. Masters of Removing Work together to save someone special. Egg on Your Face Defeat a Majini with a rotten egg. Heart Stopper Defeat a certain enemy by stabbing it in the heart. Srebro: :2pl: Veteran Complete all chapters on Veteran. All Dressed Up Purchase all available alternative costumes in Bonus Features. Stockpile Obtain all available weapons. Take It to the Max Completely upgrade all weapons. They Belong in a Museum Obtain all treasures in the game. Badge of Honor Find all the BSAA emblems. They're ACTION Figures! Collect all the figurines. Lead Aspirin Defeat a Majini with a headshot while it's jumping. Be the Knife Deflect a bow gun arrow with your knife. Drive By Stop an armored truck by taking out the driver. Who Do You Trust? Build up a certain level of trust with your partner. Ukryte: Brąz: :3pl: Bad Blood During the first fight with Wesker, damage him a set number of times. Złoto: :1pl: War Hero Complete all chapters on Professional. Platyna: RESIDENT EVIL 5 Platinum Trophy Congratulations! You've overcome all your fears in RESIDENT EVIL 5! Oraz Trofea do DLC: Brąz: :3pl: Army of One Win 30 matches in Slayers. Eye of the Tiger Win 30 matches in Survivors. Keep the Good Times Rolling Chain a 20-defeated combo in Slayers. It Takes Two to Tango Chain a 40-defeated combo in Team Slayers. It's All About the Points Score at least 40,000 points in Survivors. There's no "I" in Team Score at least 80,000 points in Team Survivors. Let's Get This Party Started! Unlock all selectable characters in Versus. Srebro: :2pl: The Team That Slays Together... Win 30 matches in Team Slayers. We Will Survive Win 30 matches in Team Survivors. Bringing the Pain Defeat 100 players using physical attacks in Versus. Edytowane 11 marca 2009 przez Kyo Cytuj
RON!N 2 Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 Oj jo joj.... będzie trzeba zrobić calaczka. Nie ma wyjścia. Nie wydaje się być trudną rzeczą go zrobić Cytuj
Gość andertejker Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 ciekawe tylko jak bardzo hardkorowy będzie poziom professional. Cytuj
RON!N 2 Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 Oby tylko trzymał poziom z RE4 Wiesz, zawsze znajdzie się ktoś, kto przejdzie go samym knife'em 8) Cytuj
theGrimReaper669 0 Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 cos chyba nie mieli pomyslow na te trofea Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 Akurat przejście RES4 knifem i samym pistoletem (nie idzie przejść całej tylko nożem), na PRO nie było nie wiadomo czym hardcorowym. Wprawa, kilkukrotne przejście gry i szybki refleks i gra pęknie w 25 godzin. Jedynie ciężko było zabić sługę Salazara Hardcorem byłoby przejść wszystko nożem, pistoletem na PRO, nie zapisując ani razu i bez żadnych uszkodzeń . To jest hardcore, praktycznie niemożliwe do przejścia. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 Same brązy i srebra o_O ....no ale dzięki temu jest więcej trofeów, niż jak ma się 4 złoty ;p punkty te same, ale zawsze więcej do roboty xD Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 Też się zdziwiłem jak zobaczyłem tylko jedno Złotko. Ciekawe że Platyne zaliczyli do ukrytych Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 21 grudnia 2008 Opublikowano 21 grudnia 2008 (edytowane) Platynka to kwestia czasu Przerobiłem na wersję Polską, może się komuś przyda - Brązowe: Ukończ rozdział 1 - 1 na obojętnie jakim poziomie trudności (dotyczy to również kolejnych rozdziałów) Ukończ rozdział 1 - 2 Ukończ rozdział 2 - 1 Ukończ rozdział 2 - 2 Ukończ rozdział 2 - 3 Ukończ rozdział 3 - 1 Ukończ rozdział 3 - 2 Ukończ rozdział 3 - 3 Ukończ rozdział 4 - 1 Ukończ rozdział 4 - 2 Ukończ rozdział 5 - 1 Ukończ rozdział 5 - 2 Ukończ rozdział 5 - 3 Ukończ rozdział 6 - 1 Ukończ rozdział 6 - 2 Ukończ rozdział 6 - 3 Recruit Ukończ wszystkie rozdziały na poziomie Amateur. Soldier Ukończ wszystkie rozdziały na poziomie Normal Egg Hunt Znajdź wszystkie rodzaje jajek. A Friend in Need Uratuj partnera 10 razy kiedy pojawia się napis HELP Lifeguard Uratuj partnera 10 razy kiedy pojawia się napis DYING Exploding Heads 20 headshots (tutaj nie trzeba tłumaczyć poprostu "arbuz" ) A Cut Above Zabji 5 przeciwników używając noża Cattle Prod Zabji 30 przeciwników używając Stun rod. Crowd Control Zabji 30 przeciwników używając Gatling gun. Bull's-eye Zabji 30 przeciwników używając Longbow. Get Physical Zabji 20 przeciwników używając Physical attack. The Works utwórz łańcuch combosów (czyli wyrwanie się, but, piąchopiryna itd.) Fireworks Strzel w Molotov cocktail, dynamite stick, or hand grenade. (podobnie jak w Re4, kiedy przeciwnik trzyam w rękach dany przedmiot) Meat Shower Zabji 3 Majini używając jednego granata albo miny. Go into the Light Zabji 2 przeciwników za pomoca jednego Flash'a, czyli kiedy wyjdzie z głowy Plagas rzucamy granat Ride the Lightning Zabji Manjini używając prądu z transformatora (czyli zwabiamy delikwenta pod transformator i czekamy na odpowiedni moment) Stop, Drop, & Roll j.w z tą różnicą że narzędziem zbrobni ma być kanister z benzyną. Baptism by Fire Zabji 3 Majini za jednym razem strzelając w beczkę Masters of Removing Ten pucharek wpadnie wam jeżeli pracując razem uratujecie kogoś specjalnego Egg on Your Face Załatw Majini zgniłym jajem ( moje ulubione trophie ) Heart Stopper Kiedy będziemy dobijać przeciwnika, celujmy butem w serce. Srebro: Veteran Zalicz wszystkie rozdziały na poziomie Veteran. All Dressed Up Kup wszystkie dodatkowe stroje w bonusowych opcjach. Stockpile Zdobadź wszystkie możliwe bronie. Take It to the Max Ulepsz wszystkie dostępne bronie . They Belong in a Museum Zbierz wszystkie ukryte skarby w grze. Badge of Honor Znajdź wszystkie emblematy BSAA. They're ACTION Figures! Znajdź wszystkie figurki. Lead Aspirin Zrób headshot'a Majini kiedy bedzie w locie (np. kiedy skacze na ciebie bądź zeskakuje z półki) Be the Knife Odbji lecącą strzałę używając noża. Drive By Zatrzymaj jadącą w twoją stronę ciężarówkę zdejmując kierowcę. Who Do You Trust? Uzyskaj duży stopień zaufania u swojego partnera. Ukryte pucharki: Brąz: Bad Blood podczas pierwszej walki z Weskerem, zadaj mu damage kilkakrotnie (czyli bez przerwy, uzyskując no damage najprawdopodobniej) Złoto: War Hero Zalicz wszystkie rozdziały na poziomie Professional. Platyna: Poprostu zdobądź wszystkie pozostałe a Platynka wpadnie Edytowane 21 grudnia 2008 przez WESKER-DL Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 PORADNIK http://www.trofeaps3.com/trophies/readarti...?article_id=228 Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 11 marca 2009 Opublikowano 11 marca 2009 ...oraz trofea do DLC http://www.trofeaps3.com/trophies/readarti...?article_id=231 Cytuj
krak2610 0 Opublikowano 14 marca 2009 Opublikowano 14 marca 2009 trofea za "complete chapter 1 " itd. wpadają za przejście danych rozdziałow w co-op`ie ? Cytuj
artas25 4 Opublikowano 23 marca 2009 Opublikowano 23 marca 2009 Mam pytanie. Czy ktoś próbował tego tricku z jajami? Bo generalnie on u mnie nie działa. Cytuj
nemesis1 2 Opublikowano 24 marca 2009 Opublikowano 24 marca 2009 Grając samemu mogę zdobyć trofeum the works czy konieczna jest pomoc drugiego gracza ? :?: Cytuj
nemesis1 2 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 Jóż zdobyłem to trofeum widziałem na youtubie jak to zrobić. Jeszcze tylko przejdę grę na veteranie i na profesionalu i będzie platynka. :1pl: Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Moze mi ktos powiedziec co ja robie zlego ,ze trophy "masters of removing" mi nie wyskakuje?! 0_0 W ogole nie zadaje obrazen Jill , strzelam tylko w to go.wno na jej szyji ,zdejmuje je i ch.uj , nie ma trophy Cytuj
marycha 1 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Masters of removing jest dość dziwnym trofeum sam podchodziłem do tej walki kilka razy zanim w końcu je odblokowałem... Nie wiem czy ma to jakies znaczenie ale gdzieś czytałem że trzeba wyrwac to "coś" kiedy druga postać trzyma Jill (czyli jak wyrwiesz z pozycji leżącej nie dostaniesz trofeum). Spróboj i napisz czy podziałalo bo u mnie tak. Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Okay , mam trophy ;> Thx. Cytuj
Gość mevek Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 (edytowane) to i moze z broniami mi ktos pomoze?? mam wszystkie a jednak trophy nie chce wpasc! jakas mysl dlaczego nie? ile powinienem miec broni? moze ktos policzy, pliz Edytowane 18 kwietnia 2009 przez mevek Cytuj
elvis004 293 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 to i moze z broniami mi ktos pomoze?? mam wszystkie a jednak trophy nie chce wpasc! jakas mysl dlaczego nie? ile powinienem miec broni? moze ktos policzy, pliz Wszystkie te, ktore aktualnie posiadasz masz zupgrejdowane na full ? Jesli nie to zrob to a napewno, pojawi Ci sie opcja zakupu nowego gnata. Jest jeszcze sprawa luku dla shevy i gatlinga dla crisa - masz ? Cytuj
Gość mevek Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 (edytowane) to i moze z broniami mi ktos pomoze?? mam wszystkie a jednak trophy nie chce wpasc! jakas mysl dlaczego nie? ile powinienem miec broni? moze ktos policzy, pliz Wszystkie te, ktore aktualnie posiadasz masz zupgrejdowane na full ? Jesli nie to zrob to a napewno, pojawi Ci sie opcja zakupu nowego gnata. Jest jeszcze sprawa luku dla shevy i gatlinga dla crisa - masz ? luk, gatlingana i 4-ego shootguna tez mam. bron reczna takze. a odp. brzmi "TAK" mam upgrade-owane wszystkich broniei, jakie posiadam. za upgrade-y tropheo wpadlo, ale za all weapons jakos nie chce... hmmm ? all bronie... czyli mam zawirac wszystkie granaty i granatniki? widze, ze z jajkiem jest podobnie... mialem biale, ale je skasowalem a teraz mi go brakuje i tropheum nie chce wpasc co za bzdura! Edytowane 19 kwietnia 2009 przez mevek Cytuj
POSNANIAK 50 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 (edytowane) to i moze z broniami mi ktos pomoze?? mam wszystkie a jednak trophy nie chce wpasc! jakas mysl dlaczego nie? ile powinienem miec broni? moze ktos policzy, pliz Wszystkie te, ktore aktualnie posiadasz masz zupgrejdowane na full ? Jesli nie to zrob to a napewno, pojawi Ci sie opcja zakupu nowego gnata. Jest jeszcze sprawa luku dla shevy i gatlinga dla crisa - masz ? luk, gatlingana i 4-ego shootguna tez mam. bron reczna takze. a odp. brzmi "TAK" mam upgrade-owane wszystkich broniei, jakie posiadam. za upgrade-y tropheo wpadlo, ale za all weapons jakos nie chce... hmmm ? moze nie masz w invertory obecnie jednej z 5 broni ktorych nie można "usprawniać", są to łuk , gatling gun, " pałka elektryczna", rocket launcher oraz granatnik. trzy wymieniłeś , sprawdz czy masz pozostałe 2. szczegulnie brak rocket launchera łatwo przeoczyć. nie wiem czy na to trophy ma wpływ znalezienie/bądz nie broni podczas walki z uroboros acheri (opis na ścianie przed walką , a sama broń w skrytce otwieranej kartą). sam obstawiam raczej 1 możliwość Edytowane 19 kwietnia 2009 przez POSNANIAK Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi