Skocz do zawartości

Resident Evil 5

Gość Kyo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Żeby upgrade'ować wszystkie giwery do maksimum, to grałem najczęściej chapter 4-1. Jest tam najwięcej skarbów do zebrania i kasy.

A ile razy przeszedłeś ten chapter?

triboy: Uncharted uważam za najlepszą grę w jaką kiedykolwiek grałem. Jednak za piątym razem miałem już tej gry dosyć. Musiałoby upłynąć sporo czasu, żebym mógł pozapominać rozstawienia wrogów i ogólnie wszystkiego, żeby granie w to sprawiało mi przyjemność. To samo tyczy się RE5. Brakuje mi 4 trofeów do platyny ale nie będę się katował.

Edytowane przez rkBrain
  • Odpowiedzi 182
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
w Merc i versus to kopalnia złota jest dopiero ;D, jak się jest dobrym to 2500 punktów można dostać za partyjkę, nie kyo? xD.

Te no, a ja to co? :D

W Merc to chyba nawet 3 kafle za S dostaliśmy. Ale generalnie jak już się zna rozkład "czasów" ( takie cuś co czas przedłuża ) i "combo time" to bez problemu można dużo punktów nabić za rangę A lub właśnie S. I na figurki będzie i na infinity ammo, ewentualnie na postacie do versusa:).

Edytowane przez Kris Blake
Opublikowano

Mam już infinite ammo do S&W, powoli dawkując sobie te grę kiedyś zrobię platynę, bo trzeba znać plansze i wiedzieć gdzie co jest albo już omijać skarby i amunicje i tylko wrogami sie zajmować. A dużo punktów można dostać za te walki z przeciwnikami na czas. O wiele szybciej niż przechodząc czaptery

Opublikowano

Jakie wymienianie się jajkami, najlepsza kasa jest z Ligerów i tyle :) W RE5 jedyne co mnie wkurzyło to łatwa platyna, po której zdobyciu nie ma co robić w grze, a po braku partnera coop na mercs przez dłuższy czas gra przestała mi się podobać całkowicie :/

Co nie zmienia faktu, że dopóki miałem z kim grać online było świetnie :)

Opublikowano

Who Do You Trust? - dziekuj partnerowi za wszystko jak leci - za leczenie , ratowanie du.py itp.

Masters of Removing - Gdy walczysz z

Jill , musisz z pomoca partnera usunac nadajnik z klaty .Zeby pucharek wpadl partner musi trzymac Jill ,a ty wtedy go zdejmujesz. Nie zaliczalo ci pewnie dlatego ,ze zdejmowales go ,gdy Jill lezala na podlodze.

Heart Stopper - zabij Lickera za pomoca QtE ,gdy ten lezy na ziemi.

Opublikowano

Zrobiłam trophy the works, zabrałam koleżance broń żeby nie mogła strzelać, podpuściłam grubasa w porcie blisko i rzuciłam w niego Flash Grenade, podbiegłam wcisnęłam kwadrat, koleżanka nie mając broni sama podbiegła i uderzyła grubasa, i trzeci cios zadałam sama znów kwadratem. Naprawdę łatwe trofeum, teraz tylko dokończyć profesional. Najgorszy chapter to ten z samochodem i golemem na końcu, do tego potrzeba stalowych nerwów i dobrego gracza który pomoże bo samej to ciężko było zrobić na Veteran.

Opublikowano (edytowane)

Oj chyba nie:) Najgorszy to chyba jest moment walki z Weskerem/Jill, już o tym niedawno pisałem (w temacie głównym) :))) A tego dużego golema da się przejść samemu na pro PERFECTEM, mi się udało;)

Edytowane przez triboy17@o2.pl
Opublikowano

Poziom Pro jest przegięty na maksa. Walka z Weskerem/Jill to jakiś obłęd. Kretyn to wymyślił... może gdyby były do kupienia jakieś sensowne pancerze/upgrade'y do nich to byłoby inaczej. O sekcji na motorach i grubasie nawet nie wspomnę. -_-

Opublikowano (edytowane)
Poziom Pro jest przegięty na maksa. Walka z Weskerem/Jill to jakiś obłęd. Kretyn to wymyślił... może gdyby były do kupienia jakieś sensowne pancerze/upgrade'y do nich to byłoby inaczej. O sekcji na motorach i grubasie nawet nie wspomnę. -_-

nie ma w tym nic trudnego, ot sposób trzeba mieć jak na każdego residentowego bossa ;)

Edytowane przez POSNANIAK
Opublikowano (edytowane)

Chris daje się szybko wkopać za drzwi a w tym samym czasie Sheeva chowa się za filarem przed Jill. Chrisem wystarczy uciekać od weskera przez 7 minut i gdy czas minie gra zalicza checkpoint od tego momentu jest już super łatwo. Chris musi podejść do Jill i wcisnąć kwadrat i tak kilka razy aż Jill padnie, no i trzeba unikać jej kontry to najważniejsze bo zabija od razu. Poza tym Troll i tak jest trudniejszy.

Odnośnie upgrejdów to daj Magnum + infinite ammo dla Sheevy to sam zobaczysz jaka ta gra jest super łatwa na profesional. Koleżanka kładzie wszystkich jednym strzałem.

Edytowane przez Julita
Opublikowano (edytowane)
nie ma w tym nic tródnego , ot sposób trzeba mieć jak na każdego residentowego bossa ;)

Ke? Przepraszam ,ale musze.

XM co do ort to na to juz nic nie poradze

No problemo . ;)

Edytowane przez XM16E1
Opublikowano

przejscie tej walki zalmuje ok 2 minut i to bez zadnego inf ammo on. bez sensu sobie tak gre psuc. mam czas na pro ponizej 3h bez tego lamerskiego ulatwienia. przejscie gry i tak zajmuje niewiele czasu . z jill walczy sie tylko w pozycji pionowej bez unikow (master of removing). wystarczy wiedziec ile olowiu wpakowac w device ktory ma na sobie. grajac solo jest to jeszcze latwiejsze poniewaz sheva informuje partnera kiedy moze bezpiecznie oderwac paskudztwo (bezpiecznie znaczy za 1 razem). podczas 1 czesci walki kolega z ktorym gralem znalazl takie miejsce aby sie schowac ze jill w zaden sposob go nie wykryla , biegala tylko i strzelala na oslep (jak to on sie wyrazil "jill jest tempa na maxa" xD). weskerowi mozna tylek skopac bardzo szybko (kasujac od razu trophy "bad blood" oraz ukryty skarb), a na jill potrzeba tylko pare kulek i mozna bezpiecznie odrywac. po kontrze nie mozna sie leczyc niestety (przynajmniej ja tak mam). XM co do ort to na to juz nic nie poradze ;)

Opublikowano

Ja pisałam o infinite ammo nie dla tego levelu tylko dla Sheevy ;) i wówczas bardzo łatwo zabija wrogów, szczególnie tych na statku i tych dzikusów. Bardzo polecam, bardzo dobra metoda. Natomiast mi pozostała własnie misja 5-3 z weskerem i jill. Nie mogę jej przejść bo jacyś słabi gracze mi się trafiają, normalnie sama dochodze do momentu walki z bossem nawet lepiej tak bo słabi gracze nie giną po drodze, ale już sama walka z nimi to niestety też nie mam szczęscia sama nie moge bo współpostać ginie często aż nie mam cierpliwości i trafiają mi sie słabi pomocnicy :/ bez względu na to czy gram już Sheeva czy Chrisem, trzeba mieć chyba jakiegoś super farta do gracza. Więc cierpliwie czekam.

Opublikowano (edytowane)

Nie mówiłem o grze, która jest łatwa z inf ammo tylko o kilku trudniejszych momentach gry. Wesker+Jill już wykminiłem, żeby zaraz po wejściu po schodach odwrócić się i z rocketki dogrzać, potem hydra i po walce. U mnie Sheeva ma łuk, bo jak dam jej cokolwiek innego to stoi i patrzy się jak sroka w gnat zamiast strzelać... :| W inny sposób ta walka jest nie możliwa do wygrania. Jill pod komendą PS3 nie wytrzyma nawet minuty i w sumie właśnie wczoraj byłem tym na tyle sfrustrowany by wysmażyć poprzedni post. ;D

Dobra, co z motorami? Nie bardzo wiem co robić kiedy ten troll wyczaruje z ziemi kulę. Za pierwszym razem sru w beczkę i po sprawie, a za kolejnym? Nie, nie chce mi się zaglądać na gamefaqs. :P W każdym razie nie wyobrażam sobie tego przejścia na Professional na perfekt, jak tu ktoś napisał. Nie da się. :P

---

Jak Ci się nudzi wieczorami Julita to możesz mi pomóc z korytarzem (dwa robale, dwa minigunowe ludki, masa hołoty) w bodajże 6-2, a ja w tej misji. ;) Niestety tylko jako Chriss bo nie mogę się przyzwyczaić do tej kamery z drugiej strony.

Jakby co to: berion_

Edytowane przez Berion