Jared 0 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 Hello. Ostatnio wymieniałem starego pada na nowy, po paru godzinnym graniu prawy analog zaczął mi piszczeć, od razu go reklamowałem bo strasznie to irytowało, tu skupiasz się na grze, a tu ci (pipi) coś piszczy <_< W międzyczasie dokupiłem drugiego pada, jednak teraz zielonego, wersja limitowana, no i po tygodniu grania to samo, z tym, że teraz piszczy lewy analog ... po prostu wysiadłem, (pipi) mać. Czy Wam też się coś takiego przytrafiło ? gdzie oni to (pipi) składają ? Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu, bez rozkręcania pada ? bo jak tak ciągle mam reklamować te pady to dostanę do głowy <_< Poszukałem trochę na necie o tym, i chyba nie jestem sam, choć na polskich forach nic takiego nie znalazłem: http://360.kombo.com/article.php?artid=15205 http://forum.teamxbox.com/showthread.php?t=401991 http://www.giantbomb.com/xbox-360/60-20/sq...gers/35-221771/ Jedynie co zauważyłem, jak rozpakowywałem nowy pad z blistra to to, że wokół analogów da się zauważyć jakieś białe coś, nie wiem co to jest, ale może właśnie to zapobiega temu piszczeniu i za mało tego dawają ? może to jakiś smar, nie wiem, nie znam się na tym. Nie dość, że człowiek się w(pipi)i, że nie ma wyjścia optycznego w konsoli to jeszcze M$ sprzedaje pady z (pipi)anym piszczeniem, (pipi). Powinni ostrzegać klienta, że ich pady po jakimś czasie, albo od razu zaczną wydawać przewspaniałe piski. Przepraszam za przekleństwa, ale na spokojnie tego się nie da napisać. Jak ktoś ma jakieś rozwiązanie, to niech pisze, może jakieś wersje padów są bez tych wad ? czerwony ? czarny ? różowy ? przewodowy ? dzięki. Cytuj
Smiti 313 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 Ja też tak miałem, z tym, że przetrwałem okres około 2 tygodni piszczenia i to "coś co piszczało" się zwyczajnie wyrobiło i od ponad roku nie mam już tego problemu. Cytuj
Gość Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 Mi przy wciskaniu prawy trigger wydaje metaliczny dzwiek, volume up i tyle. Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 Mnie to samo wydaje lewy trigger, szczególnie jak gram w Guitar Hero, rzadko, ale wydaje. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 mi większość padów piszczy jednak nie przykładam do tego wagi ponieważ wszystko działa bez zająknięcia. Jak dla mnie normalka którą nie powinieneś się przejmować. Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 Jedynie co zauważyłem, jak rozpakowywałem nowy pad z blistra to to, że wokół analogów da się zauważyć jakieś białe coś, nie wiem co to jest To plastik wokół analoga się ściera po jakimś czasie i powstaje taki proszek. Nie dość, że człowiek się w(pipi)i, że nie ma wyjścia optycznego w konsoli Ale na kablu masz. Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 Mi tak samo zaczął piszczeć analog jak odchylam go w lewą stronę. Takie to pady od Microsoftu. ps. Jared gdzie kupiłeś ten zielony pad ??? Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 (edytowane) Na znanym serwisie aukcyjnym są po 155zł. Edytowane 27 grudnia 2008 przez Krzys PL Cytuj
Sojer 6 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 konsole mam od ponad tygodnia i nagle zaczal piszczec lewy dolny trigger - nigdy nic mi nie piszczalo, musze chyba sie oswoic z tym dzwiekiem. ostatnio bardzo popularny mankament padow microsoftu, ech. Cytuj
tomsecret1993 20 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 A mi "B" trzaska przy naciskaniu i ciezko chodzi Tego jeszcze nie bylo, chyba żeby przycisk trzaskał przy naciskaniu. Takie chrupnięcie słychać jakby. Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 Miałem tak samo w starym padzie. Strasznie się w(pipi)iłem na virtua tennis i zacząłem mocno przyciskać przycisk A. Efektem tego jest tak ciężko chodzący przycisk. Cytuj
Kathleen 5 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 No, piszczący trigger w jednym padzie irytuje mnie strasznie... ale co zrobić... Drugi pad jeszcze jakoś dycha bez pisków... Cytuj
Kathleen 5 Opublikowano 29 grudnia 2008 Opublikowano 29 grudnia 2008 Dla mnie to jest problem. Mam małe dziecko i niestety mieszkamy w kawalerce, więc takie piski w środku nocy przeszkadzają jak cholera Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 29 grudnia 2008 Opublikowano 29 grudnia 2008 Dla mnie to jest problem. Mam małe dziecko i niestety mieszkamy w kawalerce, więc takie piski w środku nocy przeszkadzają jak cholera Chryste Panie, nie powiesz mi chyba, ze maja natezenie startujacego samolotu w decybelach. O_o Uwierz, godzina 12 w nocy, wszystko ściszone na maxa, głośność każdego szeptu i skrzypienia się potęguje, a dzieci niektóre tak mają że budzą je co głośniejsze piski... Jak usypiasz małą przez dwie godziny to później starasz się jej za wszelką cenę nie obudzić. Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 29 grudnia 2008 Opublikowano 29 grudnia 2008 A halasujacy Xbox wam nie przeszkadza? Przeciez piszczace triggery to przy tym pikus. Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 29 grudnia 2008 Opublikowano 29 grudnia 2008 A halasujacy Xbox wam nie przeszkadza? Przeciez piszczace triggery to przy tym pikus. Zainstalowana gra plus jednostajny szum to coś innego - z nastawieniem na jednostajny.... Cytuj
JakobekS 0 Opublikowano 31 grudnia 2008 Opublikowano 31 grudnia 2008 Mi zaczął piszczeć :x:, kiedy grałem w Fable 2 wojownikiem. :x: to atak mieczem... Cytuj
Jared 0 Opublikowano 2 stycznia 2009 Autor Opublikowano 2 stycznia 2009 (edytowane) Mi tak samo zaczął piszczeć analog jak odchylam go w lewą stronę. Takie to pady od Microsoftu. ps. Jared gdzie kupiłeś ten zielony pad ??? Krzys PL zgadł Nie wiedziałem, że tyle ludzi sie wpisze w tym temacie, jedyna pociecha to, że nie jestem sam Dla jednych te piszczenie to nic i przyzwyczają się do tego, a dla drugich to katorga, jakoś stary pad z premiuma działał bez zarzutu, a tu dwa nowe pady i takie coś. Rozumiałbym te piszczenie jakbym kupił jakąś podróbkę, ale nie ten od Micro$oftu, za wszystko sobie życzą kasy, jak nie jakieś play&charge, to kabel hdmi itd. a tu takie bonusy się dostaje przy tych padach. Edytowane 2 stycznia 2009 przez Jared Cytuj
Di 839 Opublikowano 4 stycznia 2009 Opublikowano 4 stycznia 2009 Mam problem z bezprzewodowym padem, który jednak nie jest związany z analogiem. Prawdopodobnie w przycisku A (lub pod nim) coś pękło, gdyż ciężko się go naciska i słabo odbija, choć działa. Co na to poradzić? Cytuj
Jared 0 Opublikowano 12 lutego 2009 Autor Opublikowano 12 lutego 2009 Nie wie ktoś z Was czy silikon w sprayu by pomógł ? teraz w tym zielonym padzie lewy trigger mi piszczy, a ten analog już przestał, ale to chyba tylko kwestia, że delikatnie nim gram, ale ten trigger to mnie teraz rozwalił niestety, ale nie umiałbym grać na dłuższą metę z takimi (pipi) piskami, muszę coś z tym gównem zrobić. Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 Coś mi się zdaje , że pady w zestawie ze starszymi modelami konsol (203W) były wykonane lepiej. Mianowicie pad , który dostałem z kupionym kilka miechów temu Elitem piszczał jak cholera - triggery , natomiast analogi wydawały śmieszne metaliczne dźwięki. Na szczęście w jakiś sposób się to wyrobiło przez te pare miesięcy i problem zniknął. Ze starszym padem tego nie było , a i znajomy ma to samo. Cytuj
Gość Siwy_ Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 ja mialem ten sam problem z lewym analogiem, ale po ok miesiacu grania wszystko sie dotarlo i juz jest ok Cytuj
Rambo7 145 Opublikowano 13 czerwca 2009 Opublikowano 13 czerwca 2009 Bumpnę. Jest jakiś sposób aby trigger nie skrzypiał? Jakieś nastawienie lub posmarowanie? I czy komuś jeszcze ściera się przycisk od wymowania baterii(ten koło naklejki, trzeba go nacisnąć żeby wyjąć pojemnik z bateriamii). Zrozumiałbym, gdybym często go naciskał, ale robię to ok. raz na tydzień... Cytuj
czapa 674 Opublikowano 13 czerwca 2009 Opublikowano 13 czerwca 2009 Jeśli chodzi o pady to w niedawno kupionym jak biorę na krzyżaku dół to wydaje taki dziwny dźwięk jakby plastik jakoś obijał o coś. W inne kierunki jest ok. W starym padzie też było dobrze. Co oni robią z tymi padami? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi