Cris 120 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 Właśnie mam przed sobą tacę z przeróżnymi orzechami... Jakie najbardziej lubicie?? Mi najbardziej smakują pistacje (ten lekko solony posmak uwielbiam) , potem laskowe(ale takie świeżo rozłupane) i oczywiście solone ziemne idealne do piwa Cytuj
Lain 107 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 Hmm. Chyba orzechy włoskie ;p Tylko można się nieźle upaćkać obierając je, jak są świeże xD No i tak jak już wspomniałeś, solone ziemne i jeszcze w karmelu. ;p Cytuj
Humulus 826 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 Orzechy macadamia - prażone i solone - nie ma nic lepszego :slinotok: . Szkoda, że drogie jak cholera. Na drugim miejscu nerkowce a na trzecim migdały. Właściwie jedyne orzechy jakich zdecydowanie nie lubię to włoskie . Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 No pistacje oczywiscie, piekielnie drogie, ale warte każdej wydanej złotowki; generalnie to chyba nie ma orzechow, których nie lubie - wloskie, ziemne, kokosowe, laskowe, wszystkie genialne i jednoznacznie kojarzace sie ze swietami. Cytuj
Cris 120 Opublikowano 27 grudnia 2008 Autor Opublikowano 27 grudnia 2008 Właściwie jedyne orzechy jakich zdecydowanie nie lubię to włoskie . To coś jak ja... ale gdy kończą się inne to i nawet włoskimi się zajmę. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 Orzechy macadamia - prażone i solone - nie ma nic lepszego :slinotok: . Szkoda, że drogie jak cholera. Na drugim miejscu nerkowce a na trzecim migdały. Właściwie jedyne orzechy jakich zdecydowanie nie lubię to włoskie . Wpis. Macadamia sa swietne tylko 100g kosztuje z 7 zl,w plusie kiedys puszki byly po 9 ale plusa juz chyba nie ma ;f. I pistacje. Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 (edytowane) Brazylijskie są dobre, ale s.raczka po nich gwarantowana. Jak o pistacjach mowa, to kiedyś na praktykach dorwaliśmy z kolesiem worek 10 kg pistacji. Do tej pory nie mogę na nie patrzeć, a mój kumpel płacze do dziś... Edytowane 27 grudnia 2008 przez ejcu Cytuj
szeni 114 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 Powinienem mieć taki userbar - pistacje lover. Właściwie tylko one mi smakują, reszty mam po chwili dosyć. Ale czasem na jakimś koncercie czy festynie lubię sobie kupić sprzedawane w straganach orzechy w karmelu czy czekoladzie. Cytuj
Humulus 826 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 Orzechy macadamia - prażone i solone - nie ma nic lepszego :slinotok: . Szkoda, że drogie jak cholera. Na drugim miejscu nerkowce a na trzecim migdały. Właściwie jedyne orzechy jakich zdecydowanie nie lubię to włoskie . Wpis. Macadamia sa swietne tylko 100g kosztuje z 7 zl,w plusie kiedys puszki byly po 9 ale plusa juz chyba nie ma ;f. O tak - względnie tanie orzechy macadamia to jest to czego mi brakuje po upadku sieci sklepów Plus . Cytuj
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 31 grudnia 2008 Opublikowano 31 grudnia 2008 Wolę masło orzechowe. Cytuj
ogicool 43 Opublikowano 5 lutego 2009 Opublikowano 5 lutego 2009 pistacje, nerkowce, ziemne sa extra brazylijskie tez fajowe i strasznie tłuste Cytuj
Cris 120 Opublikowano 5 lutego 2009 Autor Opublikowano 5 lutego 2009 Może to nie orzech , ale.... Słonecznik prażony , kango pysznota. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 6 lutego 2009 Opublikowano 6 lutego 2009 Ostatnio miałem takie obtoczone w jakimś proszku o smaku cebulkowo serowym. Za(pipi)iste. Cytuj
ogicool 43 Opublikowano 6 lutego 2009 Opublikowano 6 lutego 2009 i jeszcze takie co wyglądaja jak mózgi ale mniejsze od włoskich, te jadłam tylko w czymś obtoczone wypas Cytuj
Humulus 826 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 i jeszcze takie co wyglądaja jak mózgi ale mniejsze od włoskich, te jadłam tylko w czymś obtoczone wypas Pewnie orzechy pecan. Znacznie smaczniejsze od włoskich. Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 jadlem wiele rodzajow ale chyba swieze wloskie smakuja mi najbardziej. Cytuj
Gość Haibane Opublikowano 14 października 2009 Opublikowano 14 października 2009 uwielbiam orzechy, a dla pistacji mógłbym zabić ;] 1 Cytuj
jan95kes 40 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Najlepsze jakie jadłem to archaidowe. Kupowałem kiedyś duże paczki, sam obierałem, i żarłem jak świnia niezliczone ilości. Z tym że najlepsze to te młode,więc ich poziom bywa nierówny, ale i tak je uwielbiam. Cytuj
Desser 35 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Uwielbiam orzeszki ziemne wyłupywane wprost z łupinki, dużo lepsze niż solone, po których na drugi dzień pozostają spierzchnięte wargi. Poza tym to oczywiście pistacje, ale rzadko się zdarza je kupić, oraz orzeszki w miodzie Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 24 września 2022 Opublikowano 24 września 2022 No właśnie, jakie orzeszki jadacie? czy moczycie je zawczasu? Do czego używacie? Ja do owsianki i zawszy sypię pokruszone do jajecznicy. Ostatnie pekany, brazylijskie i włoskie kręcą się w mej kuchni. A u was jak tam???? Cytuj
_Red_ 12 064 Opublikowano 24 września 2022 Opublikowano 24 września 2022 nerkowce, brazylijskie, pinii Cytuj
messer88 6 588 Opublikowano 24 września 2022 Opublikowano 24 września 2022 Włoskie, nerkowce i pekany. Jem jak chrupki, włoskie lubię z miodem trochę namoczyć. takie zwykle ziemne albo warianty w panierce też czasem do piwka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi