Skocz do zawartości

Orzechy

Cris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie mam przed sobą tacę z przeróżnymi orzechami...

Jakie najbardziej lubicie??

Mi najbardziej smakują pistacje (ten lekko solony posmak uwielbiam) , potem laskowe(ale takie świeżo rozłupane) i oczywiście solone ziemne idealne do piwa :)

• Odpowiedzi 24
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Orzechy macadamia - prażone i solone - nie ma nic lepszego :slinotok: . Szkoda, że drogie jak cholera. Na drugim miejscu nerkowce a na trzecim migdały. Właściwie jedyne orzechy jakich zdecydowanie nie lubię to włoskie :down: .

Opublikowano

No pistacje oczywiscie, piekielnie drogie, ale warte każdej wydanej złotowki; generalnie to chyba nie ma orzechow, których nie lubie - wloskie, ziemne, kokosowe, laskowe, wszystkie genialne i jednoznacznie kojarzace sie ze swietami.

Gość MasterShake
Opublikowano
Orzechy macadamia - prażone i solone - nie ma nic lepszego :slinotok: . Szkoda, że drogie jak cholera. Na drugim miejscu nerkowce a na trzecim migdały. Właściwie jedyne orzechy jakich zdecydowanie nie lubię to włoskie :down: .

Wpis. Macadamia sa swietne tylko 100g kosztuje z 7 zl,w plusie kiedys puszki byly po 9 ale plusa juz chyba nie ma ;f.

I pistacje.

Opublikowano (edytowane)

Brazylijskie są dobre, ale s.raczka po nich gwarantowana. Jak o pistacjach mowa, to kiedyś na praktykach dorwaliśmy z kolesiem worek 10 kg pistacji. Do tej pory nie mogę na nie patrzeć, a mój kumpel płacze do dziś...

Edytowane przez ejcu
Opublikowano

Powinienem mieć taki userbar - pistacje lover.

Właściwie tylko one mi smakują, reszty mam po chwili dosyć. Ale czasem na jakimś koncercie czy festynie lubię sobie kupić sprzedawane w straganach orzechy w karmelu czy czekoladzie.

Opublikowano

Wpis. Macadamia sa swietne tylko 100g kosztuje z 7 zl,w plusie kiedys puszki byly po 9 ale plusa juz chyba nie ma ;f.

O tak - względnie tanie orzechy macadamia to jest to czego mi brakuje po upadku sieci sklepów Plus :( .

• 1 miesiąc temu...
  • 8 miesięcy temu...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Najlepsze jakie jadłem to archaidowe. Kupowałem kiedyś duże paczki, sam obierałem, i żarłem jak świnia niezliczone ilości. Z tym że najlepsze to te młode,więc ich poziom bywa nierówny, ale i tak je uwielbiam.

Opublikowano

Uwielbiam orzeszki ziemne wyłupywane wprost z łupinki, dużo lepsze niż solone, po których na drugi dzień pozostają spierzchnięte wargi. Poza tym to oczywiście pistacje, ale rzadko się zdarza je kupić, oraz orzeszki w miodzie :)

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 11 lat później...
Opublikowano

No właśnie, jakie orzeszki jadacie? :) czy moczycie je zawczasu? Do czego używacie? Ja do owsianki i zawszy sypię pokruszone do jajecznicy. Ostatnie pekany, brazylijskie i włoskie kręcą się w mej kuchni. A u was jak tam????